HTC M8 - Rasprava

poruka: 2.284
|
čitano: 451.831
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Htc M8
Isprintana slika u veličinama do 30x20 cm je izvrsna, ja imam isprintano za album barem 150 slika sa M7 i M8 i uokvireno 15ak. Slike su savršene. Cropanje i printanje postera ne valja ni s jednim telefonom. Ovo je sigurno najupotrebljivija kamera i najmanje ima slika koje ne valjaju. O lošim uvjetima da ne govorim ili o manual modu.
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
Htc M8

Ponavljam: Kamera je vrhunska!

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Htc M8

Ako je kamera na ovom uređaju vrhunska, kako trebamo nazvat kameru na recimo S5 ?

I sam imam ovaj mobitel, a koristio sam i svašta drugo.

Izrazito sam zadovoljan sa M8, ali ne treba pretjerivat.

Po meni kamera nije loša kako se priča, ali nije ni med.

Jednostavno rečeno, kamera na M8 ima svojih prednosti, ali isto tako ima i svojih mana.

To što mobitel zadovoljava naše potrebe, ne znači da ima nedostataka u odnosu na konkurenciju.

Na kraju krajeva, ako nisi koristio neke od uređaja, imaš masu primjera i usporedbi po netu.

Bojim se da bi ova rasprava mogla rezultirat uništavanjem teme, baš poput onih Samsung/Apple, pa i one u G3.

Tako da, toliko od mene o ovome.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 12:20 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Htc M8

Znam dobro što može kamera M7, S5 i M8. Jedan moj kolega ima S5  pa smo ranije već poredili M7 i S5 pa evo prije par sati i S5 i M8. Kamera s5 sigurno nije bolja. Samsung već godinama softverski manipulira snimljenim fotografijama (dodatna saturizacija). Moj M7 pravi također vrhunske fotografije (nekoliko sam i objavio u drugoj temi) ali M8 je klasa za sebe.

Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

M8 je klasa za sebe.

Ponavljam, ako nisi osobno koristio neke od uređaja, imaš masu primjera i usporedbi sa S5, G3.....

Btw. ako se ne varam, ti si jedan od rijetkih koji je rekao da je M8 klasa za sebe.

Bar ako gledamo recenzije i komentare drugih korisnika, uspoređujuči ovaj uređaj sa konkurencijom.

Ponavljam, ja nisam nezadovoljan po ovom pitanju, ali po meni ima boljih.

Za tebe je kamera na M8 vrhunska i daje najbolje slike, dok za mene u određenim uvjetima postoji itekako bolje.

Od mene toliko o kameri, jer smatram da se nikako nečemo složit, koliko god da raspravljali.

14 godina
odjavljen
Htc M8

Ja nikako ne bih rekao da M8 ima najbolju kameru, daleko od toga. Baš kao što je forumaš iznad mene rekao, ima svojih prednosti, a i svojih mana. Jako brzo okida, solidno brzo fokusira, slow-mo radi savršeno itd itd, ali slike samo po sebi (po oštrini) nisu za 2014 flagship. 

0 0 hvala 0
15 godina

A tek metalna pozadina koja mi je puna nekakvih tockica po metalu(mob je cijelo vrijeme u HTC-ovoj maskici,nit' je padao nit' je bio u dzepu s icim ikada).Imam ojsecaj kao da ga imam 2 godine,bolje da ga nisam ni cistio danas.Ako se ne varam,HTC je govorio da je taj metal namjerno stavljen radi dizajna i manje ogrebotina.Nisam odusevljen,ali ajde.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
odjavljen
ivanoile kaže...

A tek metalna pozadina koja mi je puna nekakvih tockica po metalu(mob je cijelo vrijeme u HTC-ovoj maskici,nit' je padao nit' je bio u dzepu s icim ikada).Imam ojsecaj kao da ga imam 2 godine,bolje da ga nisam ni cistio danas.Ako se ne varam,HTC je govorio da je taj metal namjerno stavljen radi dizajna i manje ogrebotina.Nisam odusevljen,ali ajde.

Kakvih točkica? Prašina i sl. ili baš na metalu fizička oštećenja? Ako se radi o fizičkim oštećenjima onda ne kužim kako, meni je moj ekran skroz zdrapan već. Ne da mi je mob padao ili nešto, nego jednostavno radim u prašini pa se zdrapa od pijeska (kamenje). Ali iza (metal) mi je u savršenom stanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 14:59 (Deawood).
11 godina
neaktivan

I ja "prijavljujem" dvije tackice na metalu 😀 Ne znam kako su se pojavile jer mi je mob uvijek u onoj originalnoj silikonskoj  navlaci ili u dot case-u, ali eto nešto je očito napravilo taj sicusni trag na metalu. Očito neke prašina ili slično 

14 godina
odjavljen
Htc M8

Ako netko želi neka si naruči sa xtremeguarda tempered glass za 7.50$ (per piece). Samo stavite perfect85off (kod/kupon) kod naručivanja.

Vrijedi na cijeli asortiman ;)

No time for Photoshop lol No time for Photoshop lol
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 21:51 (Deawood).

0 0 hvala 0
11 godina
Nakon 4 mjeseca korištenja M8 odlučio sam se na prodaju, jer koliko sam u startu bio oduševljen s njim, toliko mi je oduševljenje kroz ova 4 mjeseca splasnulo, ponajviše zbog problema s VIP mrežom, ali budimo realni M8, Z2, G3, S5 su svi flagship mobiteli i većina na forumu hvali svoj kao najbolji, M8 je korektan mob., a po pitanju kamere prosječan,ali većini dovoljno... Trenutno koristim Lumiu 930 i definitivno je kamera na njoj bolja....pozz
dmati1987
14 godina
odjavljen
Kamera nije vrhunska i nije ni skart, ujo mi je profi fotograf i probao je sve mobove, rekao je da ce kroz mj dana probati M8 pa ce mi javiti dojmove

Moji dojmovi su da je sasvim okej al da ne nalikuje flagshipu, brza je i dobra u low lightu, dnevne slike pate od loseg dinamickog raspona sto zna jako zeznuti sliku, ima clippinga u slikama i preekspozirane su, detalja bas i nema nesto al za gledanje na 1080p monitoru je okej, boje pogodi jako dobro, ali nekad zna previse saturirati sto nije cest slucaj. Indoor slike su odlicne, al takoder pate od manjka detalja, sto je metak u celo, tako da gledanje u takve slike na tv-u bas i nije lijepo..svaka kamera (mobilna) je u 1:1 omjeru katastrofa, al veca je mogucnost da ces 4mp gledati u tom omjeru a ne 8/13/16/20, sto je zapravo i najveca prednost ostalih flagship kamera. Iako M8 ima najbolji per-pixel performanse. Nocne slike su odlicne al opet manjak detalja, al zato suma nigdje i puno svijetla uhvati.

Uglavnom mislim da ce u globalu vecina bit zadovoljna, kamera je daleko od lose, odlicna je, ali nije kao na S5/Z2/G3, sto ne znaci da je losa, brza je, daje dobre slike u lose osvijetljenim uvjetima i ima prilicno zabavne efekte, tako da ce nekima sjesti isprve, a nekima nikako.

I ovaj koji je gore rekao da je najbolja jer najvise slika uslika da valja, nema pojma iskreno
15 godina
Htc M8

Senzor kamere Omnivision 4M, isti kao u M7. Drugi senzor 2.1M OmniVision, isti kao front u M7 a što je najzanimljivije senzor front kamere je Samsung S5xxx 5M.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Senzor kamere Omnivision 4M, isti kao u M7. Drugi senzor 2.1M OmniVision, isti kao front u M7 a što je najzanimljivije senzor front kamere je Samsung S5xxx 5M.

Da, to da M8 u sebi ima obje kamere korištene u M7 je i meni bilo smješno kad sam pročitao negdje..

Meni se čini da im je ostalo viška senzora sa M7 koje je trebalo utrpat negdje da ih maknu s k*rca i eto rodila se neplanirana "duo camera". {#} Morali su neš stavit da nadomjeste nedostatak OIS-a pa možda rulja popuši.

SDK je otvoren davno za to čudo, dal uopće postoji neka 3rd party aplikacija a da koristi oba senzora?

Jer ovi efekti u stock aplikaciji za kameru su sve samo ne dobri - čak i kad se uspije okinut slika koja zadovoljava kriterij za te efekte u hrpi slučajeva to je očaj (umjetno izgleda, fokus često fokusira samo dio objekta koji želim imati u fokusu ili fokusira i dio pozadine pa to izgleda užasno), posebno se vidi kad se izaberu drugi efekti, tipa onaj sketch, colorize i slično.

Disregard the constabulary.
15 godina
Deawood kaže...
ivanoile kaže...

Kakvih točkica? Prašina i sl. ili baš na metalu fizička oštećenja? Ako se radi o fizičkim oštećenjima onda ne kužim kako, meni je moj ekran skroz zdrapan već. Ne da mi je mob padao ili nešto, nego jednostavno radim u prašini pa se zdrapa od pijeska (kamenje). Ali iza (metal) mi je u savršenom stanju.

Vise kao da se nijansa sive promjenila,male tockice u kojima je siva puno svjetlija,kao da sam ga grebao negdje.Ima par tockica gdje je bas izrazeno i par gdje tek pocinje.

Edit: Vidim da dosta ljudi ima taj problem sa M8,gunmetal boja se lako skida i ispod ostaje "metalno" siva boja tj svjetlija nijansa.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 14:17 (ivanoile).
14 godina
odjavljen
Htc M8

E nebih znao, imam silver verziju. 

0 0 hvala 0
15 godina
Htc M8

Senzoru se nema što prigovoriti. OmniVision se počeo ugrađivati nakon što je otkrivena greška u Cinesensor-u. Naslušao sam se i načitao ja recenzija da je kamera loša itd,. Stvarno ne znam u čemu je problem. Očekivao sam daleko daleko lošiju kameru. Baš smo jučer poredili S5 i M8. Pravili smo fotografije istih predmeta pod istim uslovima. Razlike nema, e sad đavo je u sitnim slovima. Ponavljam da su me prijatno iznenadili i 3D efekti i fokus (a nisam balavac).

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 15:41 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Htc M8

43K? Moj dolazi do 32K lol

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Htc M8

on koristi antutu v5 a ti najvjerojatnije v4

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Senzoru se nema što prigovoriti. OmniVision se počeo ugrađivati nakon što je otkrivena greška u Cinesensor-u. Naslušao sam se i načitao ja recenzija da je kamera loša itd,. Stvarno ne znam u čemu je problem. Očekivao sam daleko daleko lošiju kameru. Baš smo jučer poredili S5 i M8. Pravili smo fotografije istih predmeta pod istim uslovima. Razlike nema, e sad đavo je u sitnim slovima. Ponavljam da su me prijatno iznenadili i 3D efekti i fokus (a nisam balavac).

koji fokus? pa čak i na priloženoj slici sa salicom kave ti je sve mutno... i pozadina i "fokusirani" dio.

Inace imam taj mob i smatram da nije los,  no kamera je osrednja. 

12 godina
Htc M8
I ja ga imam sluzbenog doduse a privatno imam ip5s i na iphonu je bolja kamera. Inace mob je super lijepi ekran kao i cijela izrada iz iphonea najbolje izradeni telefon na trzistu. Rekao bi jedini android telefon koji meni odgovara.

0 0 hvala 0
16 godina
Htc M8

Imate vi onaj app o ligi prvaka kaj je bio reklamiran uz M8? Ja nemam :( A nema ni na app storeu (je neki al loš,neko ga sam radio)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne sjećam se da je bilo išta za nogomet reklamirano uz M8, ali imaš FootballFeed za LP i EL official iz HTC-a.

Izašlo je prije M8 i dizajniran je u Sense 5 sučelju barem za sada..

Link

16 godina
Htc M8

E hvala vidjet ću dal je to to,ma je,ima na mojoj kutiji od M8 i M8 mini veliko pise da podržava ligu prvaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma to je pisalo i na kutiji od M7, tj logo od LP i EL jer je HTC sponzor UEFA-a za ta natjecanja.

Tek kasnije su izdali tu aplikaciju prošle godine, koliko ja znam ne dolazi out-of-the-box ni na jednom mobu nego ju nude na play storeu za ja mislim sve mobove, ne samo HTC.

16 godina
Htc M8

Bacaju nam krafne u oči

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Htc M8

Bok ekipa, evo ovako. Problem s internetom još nije riješen i sad vjerujem da neće ni biti zbog nesposobnih ljudi iz vipa koji za svoju nesposobnost redovno dobivaju plaću. Postoji jedna alternativa koju koristim već 2 tjedna. Caka je u tome da se upali hot spot. Kada mi je hot spot upaljen internet radi normalno i nije mi se desilo još ni jednom da se veza zamrznula. Ne morate nikome dijeliti vezu nego samo upalite hot spot, stavite ga pod wpa zaštitu i sve šljaka super. Još samo morate u naprednim postavkama postaviti da se hot spot ne gasi nakon 10 minuta neaktivnosti jer zapravo vi internet ne djelite nikome pa da se ne gasi. Što se tiče baterije nisqm imao problema da je zbog upaljenog hot spota manje trajala jer kao što sam već rekao internet ne djelite nikome. Mob bez problema izdrži od jutra do na večer što je meni super. Još jedna stvar za navigaciju. Skinete s neta na android mob aplikaciju blackmart alpha, instalirate ju i to je go. To je aplikacija slična kao trg play smo što su njoj aplikacije koje na trg play koštaju besplatne :D Imate super navigaciju zove se Navivon Europe s mapama cijele Europe gdje možete birati koju mapu skinuti. Eto nadamcse da sam vam pomogao. Živite dugo i uspješno Y :p

0 0 hvala 2
15 godina
Da, odlicno rjesenje. Iako, meni se u Splitu rijesio problem, odnosno vec nekoliko tjedana nemam problem sa 2/3/4G kao prije. Idci sam tjedan poslom u Zagrebu, pa cu bas vidit.
ptspclan.com | visit us ^^
12 godina
Htc M8
Hm sad sam malo citao o tom internetu ja imam sluzbeni m8 na vip pretplati i internet mi normalno radi od prvoga dana. Dal to pogada sve pa ka nisam skuzio da mi se to dogada ili??

0 0 hvala 0
15 godina
Htc M8

Ekipa, kako ste zadovoljni baterijom ?

Wifi uključen, svjetlina uvijek kao na slici, bilo je tu nešto poziva, poruka, igranja, štednja energije nije uključivana....

Kad nije uključen wifi, onda je mobilni internet.

2 dana i 50minuta, screen 4h i sa ostalih 10% ide na punjenje.

Mislim da je to ok ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 22:47 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice