Inače ja imam punjač Aukey QC 3.0 i stvarno je kvalitetno izrađen, odma se vidi da nije neko kinesko smeće
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
evo citam po forumu i vifim da svi hvale ov eksternu bateriju od Xiaomi, pa ako mi moze netko potvrdi ovaj link da li je dobar jer ju namjeram kupit.
evo citam po forumu i vifim da svi hvale ov eksternu bateriju od Xiaomi, pa ako mi moze netko potvrdi ovaj link da li je dobar jer ju namjeram kupit.
Trebao bi biti. Mislim da su ljudi kupovali i s Gearbesta, ja sam svog kupio preko Banggooda kad je bio na nekakvoj akciji (za 13.59 dolara), a sad košta 17.99.
Hm... Gledam sad baš cijene - na Bangoodu je najjeftiniji srebrni, a na Gearbestu je srebrni najskuplji! Crveni i zlatni na Gearbestu su 15,99 i eto trenutno najisplativiji.
Pozdrav,
Provjereno ali trenutno skupo. Zna mu cijena bit 13-14$, tak da ak ti nije hitno pričekaj.
rade cu onda malo pricekat. Hvala
rade cu onda malo pricekat. Hvala
Ak ti se za 15 ili koliko već kuna isplati čekati nešto za što ne znaš kad (i ako!) će se dogoditi... Samo daj.
Ili za cca 15usd moze uzeti zlatni ili rozi model :P
Ili za cca 15usd moze uzeti zlatni ili rozi model :P
Ja sam htio uzeti rozi model, ali mi se nije dalo davati dva dolara više koliko je bio skuplji na Bangoodu u vrijeme kad sam kupovao. Što fali roznome? Malo ekstra boje u životu! To ionak nije ona nježna roza, nego kričavo anodizirana aluminijska magenta.
Pozdrav,
Provjereno ali trenutno skupo. Zna mu cijena bit 13-14$, tak da ak ti nije hitno pričekaj.
Mala pticica mi je dojavila.. ;)
Ici ce uskoro flashsale, za 8$ ce biti zlatni + silikonska zastita, u ponudi ce biti 200 komada, pa eto pratite..
Ovaj od 10400 mAh me super sluzi no nije dovoljan za Note 3 Pro

ali ti nije lakse uzet 2 po 10k mah? cijena je tu negdi.
ja sam tako napravia.
imam jedan obicni xiaomi 10k mah i jedan xiaomi pro type-c 10k mah
ja sam narucio za 29.99$ xiaomi 20000mAh sa gearbesta. stavio sam free shipping. iz hrvatske poste su mi poslali mail da im posaljem racun kako bi me carinili, poslao sam im racun, mislim da su mi oko 20 kuna uzeli, mozda manje.
edit:
baterija je odlicna. punim istovremeno samsung 6 i lg g3, baterija drzi par punjenja oba mobitela i jako brzo ih napuni. ja sam skroz zadovoljan.
Tako je. Ili kolega priča bajke.
30 dolara je oko 205 kuna, PDV na to je 51,25 kuna + poziv za carinjenje od 12,5 kuna + carinjenje 9 ili koliko već kuna + danas postoje neki dodatni nameti (ležarina, navodno zaračunaju i rengensko skeniranje). Znači, minimum koji su mu mogli zaračunati je preko 70 kuna.
Ako je na racunu pisalo 205 kn ;)
Pa da je na računu pisala i kuna više od dopuštene, opet ne bi tolko izašlo. A da je stavio manje, ne bi mu mogli naplatit. Ugl nekaj ne štima. Al sad smo već OT
Au pa mene ce oderat ajuj..
Valjda nece otvarat omg
Valjda nece otvarat omg
Trebao si se informirati prije nego ideš raditi nešto što s čim nisi dovoljno upoznat. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Valjda nece otvarat omg
Trebao si se informirati prije nego ideš raditi nešto što s čim nisi dovoljno upoznat. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
A nema veze sad,zaboravio sam na to..
30 dolara je oko 205 kuna, PDV na to je 51,25 kuna + poziv za carinjenje od 12,5 kuna + carinjenje 9 ili koliko već kuna + danas postoje neki dodatni nameti (ležarina, navodno zaračunaju i rengensko skeniranje). Znači, minimum koji su mu mogli zaračunati je preko 70 kuna.
necu tvrditi jer se ne sjecam, ali racun koji sam imao je bio na 29,99$ za power bank + 53$ za postarinu jer sam bio narucivao veliki paket, a ova baterija mi je iz nekog razloga dosla odvojeno i sa drugim dostavljacem (original je isao preko DHLa). Tako sam i objasnio u mailu koji sam poslao na Postu. mogli su me cariniti za ukupan iznos, a platio sam neku mizeriju.
carinjenja nema na elektronicku opremu koliko ja znam, mozda sam u krivu.
s druge strane, za DHL posiljku sam platio preko 900 kuna PDVa+DHL troskova (izrada carinske deklaracije). carine nije bilo, jer se radilo o elektronickoj opremi.
necu tvrditi jer se ne sjecam, ali racun koji sam imao je bio na 29,99$ za power bank + 53$ za postarinu jer sam bio narucivao veliki paket, a ova baterija mi je iz nekog razloga dosla odvojeno i sa drugim dostavljacem (original je isao preko DHLa). Tako sam i objasnio u mailu koji sam poslao na Postu. mogli su me cariniti za ukupan iznos, a platio sam neku mizeriju.
Znači ni sam ne znaš što jesi, a što nisi platio. Iz ovoga bi se moglo pretpostaviti da, ako ti je za powerbank na računu pisala niža cijena ili ako su uzeli u obzir to da je trebao biti u drugom paketu, da ga uopće nisu carinili nego su ti samo valjda zaračunali 12,5 kuna za slanje poziva za dostavu računa.
Javljaš se s pričom koja nema veze s ničim. Ti si spletom okolnosti tako prošao, no drugi neće. Drugi će platiti PDV, poziv za dostavu računa, troškove carinjenja, ležarinu i možebitno koji drugi namet (skeniranje rengenom?).
Očito ne znaš što je carinjenje. Carinjenje nije samo obračun carinske stope, nego cjelokupni carinski postupak. Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
ne, jer mi nije bitno jer je ocigledno bio mali iznos, moguce je lako da je bilo 12,5 kuna.
na racunu mi je pisao iznos koji je trebao pisati, a taj iznos sam im i dostavio na mail (nakon njihove obavijesti).
ne javljam se sa pricom koja nema veze s nicim. ja sam se javio sa svojim iskustvom kupovine te baterije i sa svojim dojmom baterije.
istina, spletom okolnosti sam tako prosao i sa DHL posiljkom gdje sam platio sve troskove. i to je ono sto je bit, splet okolnosti. jednom ces platit, drugi put neces. opet kazem, ovo je moje iskustvo.
ocigledno je da ne znam sto je carinjenje, ali sva sreca ima pametnjakovica kao sto si ti pa ce mi pojasnit. :)
thx
istina, spletom okolnosti sam tako prosao i sa DHL posiljkom gdje sam platio sve troskove. i to je ono sto je bit, splet okolnosti. jednom ces platit, drugi put neces.
Nije baš tako. Prvom porukom si dao natuknuti da je tih "oko 20 kuna" to, normalna stvar za tu situaciju, a nisi spominjao DHL niti da si evidentno ili smuljao carinike ili da si platio PDV na powerbank kad si plaćao za paket koji ti je išao putem DHL-a. Znači, tom si porukom čitatelje ove teme, potencijalne kupce powerbanka, dovodio u zabludu.
Drugim riječima, ako ne smuljaš carinike na neki način, platit ćeš carini lijepu svotu na taj powerbank. Nije to "jednom ćeš platiti, drugi put nećeš" - platit ćeš svaki put kad te zatraže račun, osim ako ne uspiješ smuljati carinike (bilo ovako kao ti - mada kad kažeš da si preko DHL-a platio sve nije jasno jesi li platio i PDV za powerbank, bilo krivotvorenjem računa).
istina, spletom okolnosti sam tako prosao i sa DHL posiljkom gdje sam platio sve troskove. i to je ono sto je bit, splet okolnosti. jednom ces platit, drugi put neces.
Nije baš tako. Prvom porukom si dao natuknuti da je tih "oko 20 kuna" to, normalna stvar za tu situaciju, a nisi spominjao DHL niti da si evidentno ili smuljao carinike ili da si platio PDV na powerbank kad si plaćao za paket koji ti je išao putem DHL-a. Znači, tom si porukom čitatelje ove teme, potencijalne kupce powerbanka, dovodio u zabludu.
Drugim riječima, ako ne smuljaš carinike na neki način, platit ćeš carini lijepu svotu na taj powerbank. Nije to "jednom ćeš platiti, drugi put nećeš" - platit ćeš svaki put kad te zatraže račun, osim ako ne uspiješ smuljati carinike (bilo ovako kao ti - mada kad kažeš da si preko DHL-a platio sve nije jasno jesi li platio i PDV za powerbank, bilo krivotvorenjem računa).
ne znam kaj tebe muci, ali ja sam lijepo rekao da sam im poslao racun koji sam dobio od gearbesta, na originalni iznos od 29,99$ i sa njime je bilo 53$ postarine jer sam uzeo ekspress dostavu preko dhla. u mailu sam im objasnio da je to samo dio jedne druge posiljke i naplatili su mi mizeriju. da li je to moja sreca ili njihova greska ili normalna situacija...ne znam. znam kaj se desilo. i znam da ne traze uvijek originalni racun jer sam od gearbesta imao do sada 3-4 posiljke preko 50$ koje su dosle doma bez ikakvih troskova osim onih sa poste - 4,5 kune. da li ti mozes iz toga izvuci pravilo?
ja racune ne krivotvorim, hvala na pitanju. ujedno je ovo i moj zadnji post.
super je da postoje moderatori kao sto si ti. :)
Ja ne kužim kak ti ne kužiš da tvoj slučaj nema veze s tim kak inače te stvari prolaze. Nisu ti carinili paket jer si ih, svjesno ili nesvjesno, smuljao.
Ja sam imao ugodno iznenadenje s carine. Nikad mi se to prije nije dogodilo.
Paket nije prelazio 160 kn, tj bio je oko 120 kn i oni su mi poslali pismo da im dam dokaz koliko kosta (racun itd.)
Ja sam im poslao dokaze i proslijedili su paket posti. Osloboden sam placanja carine, ali ali... i opet sam morao im platit 12.90 kn "Otprema poziva - dokaz carinarnici"
Zasto to?
Carinski postupak tj pregled i naplata carine nisu nuzno povezane. Paket je isao na pregled i proveden je postupak koji za rezultat ima oslobadjanje od placanja carine. Platio si postupak a ne samu carinu....
Carinski postupak tj pregled i naplata carine nisu nuzno povezane. Paket je isao na pregled i proveden je postupak koji za rezultat ima oslobadjanje od placanja carine. Platio si postupak a ne samu carinu....
Ma razumin ja to, ali to je potpuno bespotrebno. Zasto placat uopce to?
Tako mogu zaustavit bilo koji paket i naplatit pregled carine 12,90 kn.
Ako je oslobodeno placanja carine, trebalo bi i bit pregled carine.
Ma sve u redu, ja sam platia ali pari mi se bzvz.