bespotrebno po tvom misljenju. Carina u posti nasumicno izabere pakete za pregled i to je njihov posao.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislis da prodje koji bez placanja? Bez obzira na postupak? Ako je dosao na carinu oderu te makar za to pismo, ako vec ne mogu vise, sta po meni nije nimalo korektno.
Ja sam imao ugodno iznenadenje s carine. Nikad mi se to prije nije dogodilo.
Paket nije prelazio 160 kn, tj bio je oko 120 kn i oni su mi poslali pismo da im dam dokaz koliko kosta (racun itd.)
Ne mogu znati koliko stvarno vrijedi roba u paketu, a svjesni su činjenice da je vrijednost napisana na paketu u >95% lažirana.
Ja sam im poslao dokaze i proslijedili su paket posti. Osloboden sam placanja carine, ali ali... i opet sam morao im platit 12.90 kn "Otprema poziva - dokaz carinarnici"
Rade promet pošti. Slanje preporučenog pisma košta 9,5 kuna, upravno 11,1 kunu. Ne znam točno koji oni uslugu koristi, ali eto... Mogli bi koristiti e-mail.
bespotrebno po tvom misljenju. Carina u posti nasumicno izabere pakete za pregled i to je njihov posao.
Nisam baš siguran da ide baš nasumično. Dio možda da, ali vjerujem da ipak gledaju i napisanu cijenu i veličinu paketa. Kolega ranije (ili u drugoj temi?) se žalio da su mu carinili ili htjeli cariniti ruksak. Isto su htjeli i meni - lijepi veliki ruksak naručen s Banggooda. Ali nisu mogli. Kupio sam ga preko Banggooda kad je bio na akciji za smiješnu cijenu (ne sjećam se jesam li iskorsitio i bodove). Inače je koštako 50+ dolara ako se ne varam, ja sam ga platio taman ispod granice za carinjenje.
Jako ovisi kakvu robu čovjek naručuje. Ja sam u zadnjih dvije godine naručio hrpu paketa, uglavnom elektroničkih komponenti, i za ni jedan jedini takav paket nisu me tražili račun. Valjda i njima samima jasno da kad naručiš hrpu takvih komponentica, da je lako paket napuniti do granice za carinjenje, pa si lako razdijeliš na više paketa ako više toga naručuješ. Tražili su me znači račun za taj ruksak, za jedne slušalice koje sam kupio preko aukcije (taman ispod granice za carinjenje), za stativ (to su mi ocarinili), za dvije ogromne fluo žarulje (također ispod granice za carinjenje), mobitel. Što se mene tiče, bili su korektni u tom pogledu - tražili su račun samo za robu za koju su imali opravdanja tražiti - obično zbog veličine.
Nisam baš siguran da ide baš nasumično. Dio možda da, ali vjerujem da ipak gledaju i napisanu cijenu i veličinu paketa. Kolega ranije (ili u drugoj temi?) se žalio da su mu carinili ili htjeli cariniti ruksak. Isto su htjeli i meni - lijepi veliki ruksak naručen s Banggooda. Ali nisu mogli. Kupio sam ga preko Banggooda kad je bio na akciji za smiješnu cijenu (ne sjećam se jesam li iskorsitio i bodove). Inače je koštako 50+ dolara ako se ne varam, ja sam ga platio taman ispod granice za carinjenje.
...
Pod nasumicno sam mislio ono sto im zapadne za oko a naravno da ce veliki i/ili teski paketi zapasti za oko... ;)
Gdje si vidio da mu je to stvarni kapacitet? Treba malo paziti s kojim točno jedinicama se barata. Ako je riječ o Xiaomijevom powerbanku, kapacitet baterija punjača od 10000 mAh stvarno jest oko 10000 mAh pri 3,7V ako se ne varam. Druga je sad stvar što se dizanjem napona na 5V potroši 10-15% kapaciteta i onda još ljudi gledaju vrijednost koju im prijavi USB doctor, a da ignoriraju da USB doctor mjeri količinu energije pri 5V, a ne pri 3,7V.
S treće strane, ni punjač u mobitelu nije 100% efikasan, nego se isto kod punjenja baterije u mobitelu skuri nešto energije, pa se u konačnici dođe na brojku blisku 6500-7000 mAh pri 3,7V.
U osnovi, ako je stvarni kapacitet baterija u powerbanku 10000 mAh pri 3,7V, kad se pokušava procijeniti koliko put će se moći napuniti baterija mobitela, to u konačnici iznosi oko 2/3 kapaciteta baterija powerbanka, možda malo više.
Gdje si vidio da mu je to stvarni kapacitet? Treba malo paziti s kojim točno jedinicama se barata. Ako je riječ o Xiaomijevom powerbanku, kapacitet baterija punjača od 10000 mAh stvarno jest oko 10000 mAh pri 3,7V ako se ne varam. Druga je sad stvar što se dizanjem napona na 5V potroši 10-15% kapaciteta i onda još ljudi gledaju vrijednost koju im prijavi USB doctor, a da ignoriraju da USB doctor mjeri količinu energije pri 5V, a ne pri 3,7V.
S treće strane, ni punjač u mobitelu nije 100% efikasan, nego se isto kod punjenja baterije u mobitelu skuri nešto energije, pa se u konačnici dođe na brojku blisku 6500-7000 mAh pri 3,7V.
U osnovi, ako je stvarni kapacitet baterija u powerbanku 10000 mAh pri 3,7V, kad se pokušava procijeniti koliko put će se moći napuniti baterija mobitela, to u konačnici iznosi oko 2/3 kapaciteta baterija powerbanka, možda malo više.
Xiaomi sam navodi da je kapacitet kod 5.1V i 1A upravo 6250mAh.
Piše na svakom sa donje strane.
Xiaomi sam navodi da je kapacitet kod 5.1V i 1A upravo 6250mAh.
ja uzea quick aukley quick charger 3.0 i nema vise problema s tim =D
Nisam obraćao pažnju. OK, znači 6250 mAh, ali ne pri 3,7V, nego pri 5,1V. Dakle, spominjati "stvarni" kapacitet izvan konteksta, bez navođenja napona čovjeka može dovesti u zabludu. Ako kapacitet pri 5,1V prebacimo u kapacitet pri naponu baterija, 3,7V, sve se slaže.
6250 mAh @ 5,1 V -> 31,875 Wh.
31,875 Wh je 8615 mAh @ 3,7 V. A to je cca pad od 14% s 10.000 mAh. Dakle, Xiaomi tu doista navodi stvarni kapacitet powerbanka (kapacitet nakon dizanja napona na cca 5,1V), samo što si neki to mogu krivo protumačiti ako u obzir ne uzimaju napone.
EDIT:
Treba malo korigirati računicu, jer sad vidim da Xiaomi kaže 10.000 mAh pri 3,6V.
31,875 Wh je 8854 @ 3,6V. A to je 11,46% manje od navedenih 10.000 mAh. Stoga je efikasnost boost convertera oko 88,54%, dovoljno blizu 90%.
Tražim kvalitetan ''power bank'', a s obzirom da sam povremeno škicnuo na ovu temu,interesira me top model od Xiaomi, pa ako može neka preporuka.
Koriste se dva moba dnevno,mali miljun poziva,poruka, e-maila. A dosta puta s terena bez mogućnosti punjenja , pa trebam najbolje što se nudi na tržištu
Znači da bar nekoliko puta može napuniti mob( s jednim punjenjem istog), izdržljiv, a ne da mu kapacitet padne nakon par desetina punjenja.
Nisam bas previše u toku pa se nebi htio zeznut i kupit mačka u vreći, jer koliko sam pratio ima puno kopija koje su za nista.
Bolje da pitam nego da prvo kupim i dođem ovdje kukat kakvo smeće sam kupio.
Imao sam jedan power bank jos prije valjda 6-7 godina ako ne više, i znam da sam ga pun klinac platio u to doba.( i to vani u nekom shopu )

Za aukey sam isto cuo sve najbolje...
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160628030708&SearchText=aukey
Momak prodaje xiaomi 10000 za 20 eura,Jeli to realna cijena.Navodno je orginal e sad.....
Preskupo s obzirom da su novi na banggoodu, gearbestu i sličnim stranicama ~17€, a ako su na akciji znaju biti i po 12€
Sa originalom dobijes i onaj code s kojim mozes provjeriti da nije fake model.

Nov je.Navodno ima taj kod za provjeru.Da li se moze provjeriti na licu mjesta i kako
Kaze ima bar kod ispod grebalice.Koje sad grebalice?
Evo vise o tome
https://www.techmesto.com/identify-fake-xiaomi-power-bank/

Donijet ce mi ga za neki sat vremena.Napisat cu ovdje kod da vidim da li je orginal ako mi neko od vas moze provjeriti.Ja ne znam Engleski
37996 64888 11704 92305
Ako sam dobro ukucala presitni su brojevi.
Provijeri jos jednom kod

Tacno sam napisala samo prvi broj je ili 3 ili 5 izgrebano je pa nije cisto.Pokusaj sa 57....
Original je i prvi broj je broj 5.
Ukoliko želiš i sama provjeriti, na ovoj stranici u prvo polje uneseš taj dugački broj, bez razmaka između redova, i u drugo polje sigurnosni kod (one 4 znamenke) i stisneš "Verify".
Radi se o S6 Edge ( 2600 mAh ) i Iphone 4S ( nemam pojma.predugo ga imam )
Samo kvaliteta dolazinu obzir, što bolji kapacitet.
A ono, pa pogledaj najbolje između Xiaomija i Aukey-ja. Ja bih ti osobno preporučio da pogledašOvaj od 16000 mAh
Ili recimo Aukey. Mislim da su razlike između kvalitete minorne. Oba dva power banka su kvalitetna i mislim da nećeš požaliti kojega god odabereš
EDIT: Kada ti već mobitel podržava quick charge, a nije ti bitna cijena, možda je ipak Aukey bolji odabir..
kod aukey za 5 USD vise dobijes quick charge sto je meni must have na S6....
Vjerujem ti nema potrebe da i ja provjeravam.Hvala ti puno.Napunjen je sad ceka da vidimo koliko ce moci puta da dopuni telefon
Hoću sad uzet pb sa alixpress( sad sam se tek registrirao prvi put ) , a vidim nemaju podržano pay pal plaćanje ili sam slijep?
A očito ću morat počekat jutro dok se ne dočepam kartice....