Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 835.713
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Mene  i  dalje  zafrkava 3G.  Ostavio  sam  kvačice  na  EGSM 900  i  DCS1800  od  GSM  mode,  i  na  WCDMA-IMT-2000  od  UMTS  mode.  Trenutno  se  vozim  od  Bjelovara  prema  Zagrebu  i  stalno  se  kao  pokušava  spojit  na 3G  i  ne  uspjeva,  a  spajanje  nazad  na  E  traje  po  nekoliko  minuta.

Može li se još što naštelat da to prebacivanje kraće traje i da to ne radi tako  često?

EDIT:

Upalio je ovaj savjet u postu ispod moga. Neznam kako to nisam prije vidio :)

Zdravi i veseli bili :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 22:34 (bradonja_85).

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
bradonja_85 kaže...

Mene  i  dalje  zafrkava 3G.  Ostavio  sam  kvačice  na  EGSM 900  i  DCS1800  od  GSM  mode,  i  na  WCDMA-IMT-2000  od  UMTS  mode.  Trenutno  se  vozim  od  Bjelovara  prema  Zagrebu  i  stalno  se  kao  pokušava  spojit  na 3G  i  ne  uspjeva,  a  spajanje  nazad  na  E  traje  po  nekoliko  minuta.

Može li se još što naštelat da to prebacivanje kraće traje i da to ne radi tako  često?

Citiram samog sebe:

Sad na kraju sam od UMTS-a ostavio uključeno samo WCDMA-IMT-2000 i još sam napravio jednu stvar - u Network Selecting i u RAT za Set preferred network type odabrao sam GSM/WCDMA (auto) - sad više nisam 100% siguran, ali mi se čini da je na jednom ili na oba ta mjesta bilo odabramo GSM/WCDMA (WCDMA preferred). Dakle, ako imate problem i nakon isključivanja nekorištenih frekvencija, probajte promijeniti i tu opciju i restartati smartfon.

15 godina
neaktivan

Evo, nabavio sam ga i ja i nakon 15-ak dana korištenja mogu reći da sam vrlo zadovoljan dobivenim.  U tih 15 dana 2 puta mi se zablokirao i restartao nakon toga ali to je jedina loša stvar koja mi se desila s njim.

Imam vip i živim u mjestu gdje nema 3g signala tako da sam na početku morao isključiti 3g ali nakon što sam napravio što je mbaksa napisao izgleda da sve radi kako treba s ukljucenim 3g-om (znači ostaviti kvačice samo na EGSM900, DCS1800 i WDCMA-IMT-2000 i u Network Selecting za Set preffered network type odabrati GSM/WDCMA (auto), u RAT Modu je to vec po defaultu odabrano).

Probao sam par igrica (Vice City, Temple Run...), radi sve bez štekanja. GPS sam probao u Google mapsu, lociralo me za par sekundi, sa GPS Testom nisam jos probao. Baterija mi traje jedan dan intenzivnog korištenja, a bez igranja mi izdrži 2 dana, za sad nisam imao nikakvih problema s punjacem. Za sada imam jedinu zamjerku na bljeskalicu koja je dosta slaba.
I netko je gore napisao da mu Navigon javlja grešku, koliko sam uspio primjetiti Navigon ima problema sa dual SIM mobitelima, ni ja ga nikako nisam uspio podesiti. Ako netko zna neka preporuci koju dobru "besplatnu" offline navigaciju (moze na PM {#}).

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
ciko kaže...

Ako netko zna neka preporuci koju dobru "besplatnu" offline navigaciju (moze na PM {#}).

Navfree ti nije dobar? Nisam ga koristio mnogo puta, ali kad sam ga koristio odveo me na traženo mjesto. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navfree.android.OSM.ALL&hl=en

15 godina
neaktivan
slish480 kaže...

Ljudi jel se kome resetira mob, dobio sam ga u utorak i odtad sam imao 6-7 resetiranja i to najvise kad koristim kameru. Jel ima tko slicno iskustvo i ako netko ima ideju sta bi ga moglo zezat da promjenim.

Nakon 2 tjedna koristenja mobitel mi se resetira jednom dnevno, nekad preskoci dan pa izdrzi cak i 2 dana bez resetiranja.  To mu je zasad jedina mana, da pokucam od drvo, ovo je treci dan da mi se nije smrznuo. Vec sam se ranije mislio javiti ovdje i pitati ima li netko taj problem s obzirom da ga nitko dosad nije spomenuo. Trazio sam neki razlog zbog kojeg se to ponavlja, ali stvarno nema pravila. Jedno vrijeme sam mislio da se to dogadja samo kad ga okrecem usred pisanja poruke, jedno vrijeme sam to povezivao i s jednom aplikacijom, ali sve je to besmisleno nabadanje. Nekako sumnjam da je stvar baterije, tesko da smrzavanje mobitela moze biti stvar baterije. Eventualno da se ugasi sam od sebe, ali u mom slucaju mob se smrzne i onda cekam 5 do 10 sekundi da se sam restarta. Dakle, nije problem s napajanjem, nego je to stvar operativnog sustava ili procesora. Ne znam. 

Btw. hvala baksi na uputama.  problem s 3g mrezom i gubitkom signala rijesen. Jos samo to resetiranje i mobitel bi bio savrsen za te pare... 

15 godina
neaktivan

Njega nisam probao još, isprobat ću.

14 godina
dusko lokin kaže...
slish480 kaže...

Ljudi jel se kome resetira mob, dobio sam ga u utorak i odtad sam imao 6-7 resetiranja i to najvise kad koristim kameru. Jel ima tko slicno iskustvo i ako netko ima ideju sta bi ga moglo zezat da promjenim.

Nakon 2 tjedna koristenja mobitel mi se resetira jednom dnevno, nekad preskoci dan pa izdrzi cak i 2 dana bez resetiranja.  To mu je zasad jedina mana, da pokucam od drvo, ovo je treci dan da mi se nije smrznuo. Vec sam se ranije mislio javiti ovdje i pitati ima li netko taj problem s obzirom da ga nitko dosad nije spomenuo. Trazio sam neki razlog zbog kojeg se to ponavlja, ali stvarno nema pravila. Jedno vrijeme sam mislio da se to dogadja samo kad ga okrecem usred pisanja poruke, jedno vrijeme sam to povezivao i s jednom aplikacijom, ali sve je to besmisleno nabadanje. Nekako sumnjam da je stvar baterije, tesko da smrzavanje mobitela moze biti stvar baterije. Eventualno da se ugasi sam od sebe, ali u mom slucaju mob se smrzne i onda cekam 5 do 10 sekundi da se sam restarta. Dakle, nije problem s napajanjem, nego je to stvar operativnog sustava ili procesora. Ne znam. 

Btw. hvala baksi na uputama.  problem s 3g mrezom i gubitkom signala rijesen. Jos samo to resetiranje i mobitel bi bio savrsen za te pare... 

Bar za njega imaš custom romove, pa malo isprobavaj.

Maurer
14 godina
(Drop Shipping Order, Removes Banggood Logo from Package)- Zanima me dal ima kakve bitne razlike u naručivanju, ili možda veće šanse za prolazak na carini? :)
01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Nema, ionako ne piše banggood na pošiljci. Ako to označiš nemreš dodati kupon, prilikom narudžbe je najbolje sve ostaviti kak oje

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
moderator

Da ne znam bolje, rekao bih da više uopće ne otvaraju paket (osim u posebnim slučajevima), nego ih samo provozaju kroz rengen.

16 godina
neaktivan
dusko lokin kaže...

Ja sam danas napravio factory reset i nije se odtad, vec evo 5-6 sati, nijednom resetirao, a krenuo je i vise puta dnevno. Vidit cu kako ce se ponasat do sutra, ako bude i dalje se resetirao onda mjenjam softver. Probaj factory reset napraviti.

Necu zvaku ocu kusur
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 21:00 (slish480).
17 godina
moderator
slish480 kaže...
Ja sam danas napravio factory reset i nije se odtad, vec evo 5-6 sati, nijednom resetirao, a krenuo je i vise puta dnevno. Vidit cu kako ce se ponasat do sutra, ako bude i dalje mjenjam softver. Probaj factory reset napraviti.

Probleme ti je onda možda uzrokovao neki softver kojeg si instalirao. Instaliravaj program po program pa provjeri nakon svake instalacije kako ti se mobitel ponaša. Memorijsku karticu imaš? Jesi je formatirao u mobitelu? Ako nisi, probaj (prije toga napravi backup). Također, budi siguran da ti je kartica 100% ispravna.

Meni je inače zablokirao samo jednom (tj. restartao se), mislim da u prvih sat rada kad sam ga opteretio s instalacijom hrpe programa nakon što sam stavio mem. karticu i formatirao je. Mislim da mi je zablokirao uz istovremenu instalaciju programa i surfranje pomoću Chromea (pretpostavljam da je razlog bio u kešu, što bi se dalo objasniti stavljanjem mem. kartice). To je bilo prvi i zadnji put u ovih tjedan dana kako ga imam, tako da sam ugodno iznenađen njegovom stabilnošću, pogotovo kad se sjetim koliko me izmaltretirao dosadašnji Samsung Galaxy Mini.

16 godina
neaktivan
Nije do aplikacije zato sto se poceo resetirati jos dok je bio prazan skroz.
Necu zvaku ocu kusur
17 godina
Okay cudan dogadjaj maloprije. Krepale mi skoro sve funkcije, pozivi, internet, aplikacije mrtve ali launcher je radio i mogao sam u opcije. Reko, idem restartat. Pojavi se Cubot logo kad odjednom "updating Andriod" i krenu postoci. Za kojih 20 sec bilo gotovo, pokrene se i sve normalno radi. Nema razlike. E sad, da nisam neku viruscinu pobral koja se tako instalira? Ima ko kakvu informaciju da li je to moguce?
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
16 godina
neaktivan

I meni se mobitel restartavao/blokirao pri "jačem" korištenju. Znači TuneIn vrti muziku i surfanje normalnih stranica, ne mobilnih, kao ebay uzrokovao bi blokiranje te restart...

I evo jedan mali review custom romova. Cijeli dan gnjavljenje sa ta tri roma. Svaki je bio na mobu barem 3 puta... MIUI rom jako ugodan za oko, jednostavan, nema restartanja, ali njihov app store na 中国的 (kineskom) meni katastrofa pogotovo što sam morao pogađati prilikom registriranja što pritisnuti...

Lewa rom dobar, fluidan, nema restartanja,, g play ok, prilikom bootanja njihov baidu traži 10 permissiona svaki put. Ta njihova Baidu tipkovnica ok latinska slova te okolo opet 中国的(kineski) bode za oko...

Te na kraju ovaj novi samsungov rom meni je najbolji. Istina imao sam problema sa google playom ( unfortunately, google store has stopped working) crash svaki put. To sam riješio instaliranjem google play apk 4.3.11 te sad radi kao beba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 10:49 (flapo).
14 godina
Pa stavi si play store pomoću sljedećeg installera:
http://en.miui.com/thread-3998-1-1.html
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Pa stavi si play store pomoću sljedećeg installera:
http://en.miui.com/thread-3998-1-1.html

Ma evo sad mi mob radi super pa ga neću dirat {#}.

17 godina

Par noobovskih pitanja:

• Kako namestiti MMS? Uneo sam podešavanja odgovarajućeg APN-a, ali ne mogu da nađem gde se bira koji se APN koristi za MMS (pošto nije isti kao za Internet).
  • Kako na tastaturi dobiti "all caps"?! Svaka tastatura na svakom telefonu koji sam do sada koristio je "prolazila" kroz tri moda, sva mala, početno veliko i sva velika slova, a ovde dobijam samo prve dve mogućnosti.

Bonus pitanje za ekstra poene:

• Može li se na ovom telefonu maknuti limit za veličinu poruke od tri SMS-s posle kog se ona automatski konvertuje u MMS (bez rootanja)?
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 13:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Drži shift malo duže {#}

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
17 godina

Ah, ok, uspeo sam posle još par pokušaja. Pokušavao sam to, ali valjda nisam lepo pogađao dugme (uglavnom kucam u portret orijentaciji).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo došao meni i drugi mob ali imao sam problem sa data connection kod vipa jer nije automatski stavio postavke.

Znači ako vam kod vipa ne radi internet onda morate podesiti apn postavke.

Znači: settings pa more pa Access Point Names pa new Apn pa ukucati sljedeće postavke.

Name:VIP.gprs

APN: gprs0.vipnet.hr

Proxy: 212.91.99.91

Port:8080 

MMS protocom : WAP 2.0

MCC: 219

MNC: 10

AUTHENTICATION type: None

APN type: default

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Bonus pitanje za ekstra poene:

• Može li se na ovom telefonu maknuti limit za veličinu poruke od tri SMS-s posle kog se ona automatski konvertuje u MMS (bez rootanja)?

Može rješenje za ovo ako je mobitel rootan.

Zdravi i veseli bili :)
17 godina

Ovde imaš modul za Xposed koji bi trebalo to da omogući.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

mob mi stigo u rijeku danas.radi savrseno bez greske gps lovi isto dobro samo sta malo odstupa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
flapo kaže...

I meni se mobitel restartavao/blokirao pri "jačem" korištenju. Znači TuneIn vrti muziku i surfanje normalnih stranica, ne mobilnih, kao ebay uzrokovao bi blokiranje te restart...

I evo jedan mali review custom romova. Cijeli dan gnjavljenje sa ta tri roma. Svaki je bio na mobu barem 3 puta... MIUI rom jako ugodan za oko, jednostavan, nema restartanja, ali njihov app store na 中国的 (kineskom) meni katastrofa pogotovo što sam morao pogađati prilikom registriranja što pritisnuti...

Lewa rom dobar, fluidan, nema restartanja,, g play ok, prilikom bootanja njihov baidu traži 10 permissiona svaki put. Ta njihova Baidu tipkovnica ok latinska slova te okolo opet 中国的(kineski) bode za oko...

Te na kraju ovaj novi samsungov rom meni je najbolji. Istina imao sam problema sa google playom ( unfortunately, google store has stopped working) crash svaki put. To sam riješio instaliranjem google play apk 4.3.11 te sad radi kao beba.

Taj treci ROM je od S4??

Postavljam glupa pitanja
12 godina
neaktivan

je li ko uspio popraviti da mu prikazuje točan postotak baterije i ako je, kako?

nije da me nešto smeta, al eto bolje da bude kako treba.

za sada sve ostalo je uredu, nema reseta, 3g i gps rade extra mada ih nisam probao izvan kuće..

od igara probao vice city i temple run 2, sve radi na maximalnim postavkama.

zasmetalo me je jedino defultni launcher koji mi je prenepregledan i dosta nepotrebnih i duplih aplikacija..

instalirao sam smart launcher koji slaže meni po kategorijama aplikacija, pa je puno jednostavnije, te na lijep način slaže prečace na desktopu, jedino free verzija nema mogučnost za widgete..

edit: kolika vam je potrošnja rama dok ne radite ništa, ono otključate mobitel i piše vam koliko?

meni oko 500mb, što mi se čini previše, a potrudia sam se pogasit dosta nebitnih ažuriranja, sinkornizacija i slično..

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 20:31 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
17 godina

Da, 3 rom ovdje je S4 iliti Samsung rom. 

Meni je oko 460Mb slobodno ali s time da mi fejs u pozadini drži 85mb.

Oko 500-600mb bude slobodno...

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
15 godina

može kod popusta sa banggooda za cubot?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo koristim mob dva dana i stvarno je odlican sve mi radi osim sto kad listam facebook i igram igrice onako pri dnu zaslona tj 1 cm od dna kao da mi se slika lomi..vidi se ko neki prijelaz ako me razumijete o cemu govorim

u cemu moze biti problem?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 21:42 (11glava11).

0 0 hvala 0
17 godina

Prošao je i moj prvi tjedan s Cubotom... Dojmovi su odlični!

Najviše me se dojmila baterija koja u mom slučaju (sat telefoniranja dnevno, 2-3 upada na Fejs dnevno i poneka SMS poruka dnevno) uspijeva izdržati do četiri dana.  

Trajanje baterije Trajanje baterije

Od ostalih pozitivnosti izdvojio bih dobar, glasan (ponekad i preglasan) zvučnik, odličan ekran i fluidan rad bez trunke zapinjanja.

Pored svega pozitivnog, izdvojio bih i par nedostataka. Prvi među njima je svakako slaba vibracija (pogotovo kada je telefon umetnut u plastičnu zaštitu koja dođe s njim) koju najčešće u džepu i ne osjetim. Kao drugo, smeta me sjajna (piano) plastika od koje je izrađen i na kojoj ostaju otisci prstiju i drugi masni tragovi.

Sve u svemu, moram kazati kako sam veoma zadovoljan telefonom. Problema s prijemom 3G signala nemam nakon primjene postavki koje je preporučio kolega Baksa. Što se tiče GPS-a, nisam ga stigao isprobati pa i ne znam je li i u kojoj mjeri funkcionalan?!

Toliko...

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice