Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 835.910
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Može jedna (provijerena) stranica di se može kupiti ovaj telefon.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
Diazz72 kaže...

Hvala.

Tolko stranica se spominje u zadnje vrijeme u 3 različite teme, i da nisi mogao prolistat par stranica unazad i naletit na geekbuying i banggood?  {#}{#}{#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
moderator
Diazz72 kaže...

Većina kupuje s Banggood.com-a - ako ćeš kupovati s tog sajta, javi se da ti se da kupon za 10 dolara popusta. Drugi provjereni sajt je geekbuying.com. Ne znam je li netko naručivao s još kojeg.

14 godina

Sačekaj koji dan kad poćnu stizati prve narudžbe s hotinbuy.com. Čisto da vidimo kakvi su oni. Jedino što se pouzdano zna da su najjeftiniji.

povoljno huawei y200, garancija

0 0 hvala 0
12 godina

Budemo onda vidijeli iskustva sa hotinbuy, taman dok mi stigne plača ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.hotinbuy.com/cubot-gt99-smartphone-android-42-mtk6589-quad-core-45-inch-120mp-camera-black-p-450.html

131.19$ Cubot GT99 + rekli su mi da ima instaliran hrvatski jezik! Plus šta kao poklon daju plastičnu masku i foliju na ekranu

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 8:38 (ivano_69).

0 0 hvala 0
11 godina
maherDP kaže...

stigo mob danas doma i sad čekam da mi stara pošalje za Rijeku
ugl mob naručen 19.8
             poslan 23.8

stigo 24.9

Kolko dugo je ležal na carini? {#}

17 godina
ivano_69 kaže...

http://www.hotinbuy.com/cubot-gt99-smartphone-android-42-mtk6589-quad-core-45-inch-120mp-camera-black-p-450.html

131.19$ Cubot GT99 + rekli su mi da ima instaliran hrvatski jezik! Plus šta kao poklon daju plastičnu masku i foliju na ekranu

Lažu ako mogu staviti hrvatski jer ne mogu. Eventualno ako bi stavili custom rom ali čisto sumnjam. A evo malo o hotinbuy-u:

Čudno je njihovo radno vrijeme supporta.

Rade od 17h po našem vremenu kada je u Kini oko 23h i vidim ga sada u 19h isto online kada je prema njihovom vremenu 1 ujutro. A stavili su nepostojeću adresu kao mjesto povrata robe dok im je na whoisu situacija kada da ja registriram ovako domenu:

Ivan Horvat, OpatijaPrimorskoGoranska,

Opatija,

Primorsko-Goranska, Hrvatska.

Sve domene s te ip adrese nemaju reviewe, relativno su nove, fejs stranice vode na facebook.com/prazno. 

Radno vrijeme online supporta se poklapa sa vremenom u SAD-u, tj. po lokalnom vremenu SAD-a počnu oko 9 ujutro. To kinesko sučelje je generirano pomoću Zen-Carta a cijeloukupni asortiman je zapravo kopija pandawilla.

Neobičan je izbor hostinga, male tvrtke iz SAD-a. Ništa mi ne miriši na dobro, sve dok netko ne dobije mobitel neću misliti pozivitvno.

Pokušao sam dobiti odgovor koji mi nisu pružili na email od prije 2 dana, njihove stvarne adrese. Kako se preko chata ne može znati da sam ih isto pitao preko emaila, pogledajte pitanje i odgovor:

http://prntscr.com/1t7vhp

Sve mi miriši da je hotinbuy.com napravio neki amerikanac koristeći kineske programe i praveći se da govori loš engleski. Kinezi ne koriste hotmail kao službeni mail niti bi odabrali malu tvrtku iz USA za hosta.

Jedan od prvih poteza bi bilo napraviti Facebook i proširiti se na društvene mreže, ali to se ne radi. Ako cijena xyz x1 košta 780 yuana iz tvornice ili oko 130$, on ga ne može prodavati po istoj cijeni i još nuditi kupon za popust od 5% na tu smiješnu cijenu.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
15 godina
odjavljen

Možda si u pravu, stranica je na američkom serveru.

EDIT: sad baš gledam, sve tri su na američkom serveru, ali vlasnici su Kinezi.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 9:12 (Jakovp).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Samo da vas obavijestim. Kontaktirao sam HT što se tiče frekvencija i od njihove korisničke službe dobio sam sljedeći odgovor:

na području EU koriste se frekvencije GSM-900, GSM-1800 i EGSM/EGSM-900 dok je za rad UMTS-a potrebno 2100. HT za mobilne usluge koristi istu frekvenciju kao i ostatak Europe

Prema tome bi se dalo zaključiti da HT, odnosno T-Mobile, za UMTS koristi samo frekvencijski raspon 2100 MHz. Ta informacija bi možda mogla biti korisna vlasnicima nekih drugih telefona, a što se tiče Cubota, s obzirom da GT99 podražava samo 2100 MHz, treba ostaviti uključenu frekvenciju samo WCDMA-IMT-2000, što ste nadam se svi valjda već napravili. Vi koji niste, što čekate? {#}

Ja sam ujedno isključio i GSM frekvencije koje se ne koriste u Europi - GSM-850 i GSM-1900 se koriste u Argentini, Brazilu, Kanadi, SAD-u i drugim zemljama u okolici. Samo se nadam da ću se sjetiti vratiti ih ako ću jednog dana putovati u SAD.

6 0 hvala 5
17 godina
mbaksa kaže...

Samo da vas obavijestim. Kontaktirao sam HT što se tiče frekvencija i od njihove korisničke službe dobio sam sljedeći odgovor:

na području EU koriste se frekvencije GSM-900, GSM-1800 i EGSM/EGSM-900 dok je za rad UMTS-a potrebno 2100. HT za mobilne usluge koristi istu frekvenciju kao i ostatak Europe

Prema tome bi se dalo zaključiti da HT, odnosno T-Mobile, za UMTS koristi samo frekvencijski raspon 2100 MHz. Ta informacija bi možda mogla biti korisna vlasnicima nekih drugih telefona, a što se tiče Cubota, s obzirom da GT99 podražava samo 2100 MHz, treba ostaviti uključenu frekvenciju samo WCDMA-IMT-2000, što ste nadam se svi valjda već napravili. Vi koji niste, što čekate?  {#}

Ja sam ujedno isključio i GSM frekvencije koje se ne koriste u Europi -  GSM-850 i GSM-1900 se koriste u Argentini, Brazilu, Kanadi, SAD-u i drugim zemljama u okolici. Samo se nadam da ću se sjetiti vratiti ih ako ću jednog dana putovati u SAD.

Upravo sam podesio postavke po tvojoj preporuci.

Pošto živim u BiH, gdje većina teritorija nije pokrivena nikakvim 3G signalom, danas ću se namjerno provozati da vidim što će se dogoditi s prijemom signala.

Ako sve bude u redu, Baksa, imaš piće! {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
moderator
cro_blue kaže...
Pošto živim u BiH, gdje većina teritorija nije pokrivena nikakvim 3G signalom, danas ću se namjerno provozati da vidim što će se dogoditi s prijemom signala.

Ako sve bude u redu, Baksa, imaš piće! {#}

Može! Pošalješ mi kriglu s pol litre lokalnog točenog piva poštom. {#}

13 godina

Mobitel radi normalno na vipu jel tako

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kelam kaže...

Radi normalno sa svim našim mrežama, samo što ne podržava UMTS na 900 MHz. Neki kažu da podatkovna veza Vipneta izvan gradova radi na 900 MHz, što Cubot GT99 ne podržava, pa tada za pristup Internetu koristi sporiji GPRS/EDGE.

Teško (nemoguće jer ne postoji?) je na VIP-ovim stranicama pronaći informaciju o tome koju ili koje točno UMTS frekvencije koristi i na kojim područjima. Možeš im poslati mail i pitati ih na kojim frekvencijama imaju UMTS i koja je pokrivenost signalom kojim frekvencijama. Također, ako je netko pronašao link ili dobio eksplicitni odgovor od službe za korisnike, neka nabaci ovdje.

Nevjerojatno je da je tako teško doći do konkretnih tehničkih specifikacija. To su stvari koje bi trebale biti javne. Najsmješnije je što Vip ima popis svojih roaming partnera po svijetu i za svakog od njih piše koje frekvencije podržavaju. A ne možeš nigdje naći koje frekvencije Vip podržava.

15 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Ako kome treba ovaj ROM ima i HR jezik.

(Kliknuti na plavi "gumb" ispod SS-a s lijeve strane za download).

Evo i link za download s mega.co.nz

Dal i tebi touch prima gore kod zvučnika i kamere? probaj listat home screen-ove po zvučniku i kameri s prednje strane mobitela.

17 godina
ivek_sp kaže...

Dal i tebi touch prima gore kod zvučnika i kamere? probaj listat home screen-ove po zvučniku i kameri s prednje strane mobitela.

Da jer je uključena opcija Gesture sensing, ako ti smeta jednostavno isključi.

15 godina
neaktivan

stajo je 6 dana na carini

12 godina
protjeran

Nakon koliko dana ste vi dobili Tracking Number.Narucio samga 19-og a jos nista

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kelam kaže...

Radi normalno sa svim našim mrežama, samo što ne podržava UMTS na 900 MHz. Neki kažu da podatkovna veza Vipneta izvan gradova radi na 900 MHz, što Cubot GT99 ne podržava, pa tada za pristup Internetu koristi sporiji GPRS/EDGE.

Teško (nemoguće jer ne postoji?) je na VIP-ovim stranicama pronaći informaciju o tome koju ili koje točno UMTS frekvencije koristi i na kojim područjima. Možeš im poslati mail i pitati ih na kojim frekvencijama imaju UMTS i koja je pokrivenost signalom kojim frekvencijama. Također, ako je netko pronašao link ili dobio eksplicitni odgovor od službe za korisnike, neka nabaci ovdje.

Nevjerojatno je da je tako teško doći do konkretnih tehničkih specifikacija. To su stvari koje bi trebale biti javne. Najsmješnije je što Vip ima popis svojih roaming partnera po svijetu i za svakog od njih piše koje frekvencije podržavaju. A ne možeš nigdje naći koje frekvencije Vip podržava.

Meni stoji pod UMTS Mode i 900 Mhz...

12 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

kontaktiraj ih!

ja sam platio 1.9 a poslano mi je 4. ili 5. 9, na carini je od 16.9.. sinoć sam čak sanjao da mi je stigao, koliko ga čekam {#}

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
12 godina
protjeran

poslo sam im email...imali ko da je cekao isto kao i ja za Tracking number znaci 6 dana

Postavljam glupa pitanja
11 godina
xDISORDERx kaže...
Fabregas4 kaže...

kontaktiraj ih!

ja sam platio 1.9 a poslano mi je 4. ili 5. 9, na carini je od 16.9.. sinoć sam čak sanjao da mi je stigao, koliko ga čekam {#}

To je to, za otvaranje paketa se ima vremena, za provođenje carinskog postupka nema {#}

12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
xDISORDERx kaže...
Fabregas4 kaže...

kontaktiraj ih!

To je to, za otvaranje paketa se ima vremena, za provođenje carinskog postupka nema {#}

ma sramota, kakvi to ljudi tamo rade, stvarno bi želio neko objašnjenje zašto im toliko treba..

ajde što kažeš, odmah su ga otvorili čim je stigao i poslali mi zahtjev za računom, koji sam isto tako ekspresno poslao 19.9..

najveći probelm je što sam prodao svoj bijedni samsung i5800 da bih imao nešto para za ovo, pa evo skoro već mjesec dana moram koristiti nokiu 5310..

čak mi je i micro sd došla prije moba, stigla maloprije, a naručio je 7.9 iz hong konga..

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 14:35 (xDISORDERx).
17 godina

Karta pokrivenosti za Hrvatsku:

3G mreža 2100MHz:

VIP/Tomato:

http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=735&org_id=4188&cid=7

Hrvatski Telekom (Bonbon/T-Mobile):

http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=753&org_id=82&cid=7

Zanimljive karte ima stranica, čak i gdje je LTE na 1800mHz za neke druge mobitele

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
xDISORDERx kaže...
srcipesak kaže...
xDISORDERx kaže...
Fabregas4 kaže...

kontaktiraj ih!

ma sramota, kakvi to ljudi tamo rade, stvarno bi želio neko objašnjenje zašto im toliko treba..

ajde što kažeš, odmah su ga otvorili čim je stigao i poslali mi zahtjev za računom, koji sam isto tako ekspresno poslao 19.9..

najveći probelm je što sam prodao svoj bijedni samsung i5800 da bih imao nešto para za ovo, pa evo skoro već mjesec dana moram koristiti nokiu 5310..

čak mi je i micro sd došla prije moba, stigla maloprije, a naručio je 7.9 iz hong konga..

Jednostavno, radno vrijeme od 7-15 il koje vec. Nisu ljudi na normi {#}

Osim toga dok ti paket 2 tjedna stoji na carini, dobro ces razmisliti prije nego slijedeci put nekaj narucis {#}

16 godina
neaktivan
gt99 kaže...

Koristim tele2 i imao sam problem sa signalom kad izađem iz grada ali i to sam riješio.3G sam isključio tako da mob ne gubi signal a namjestio sam da mreža radi na automatski način tj gsm/wcdma i sad je sve super. na ovaj način mi mobitel uhvati 3g ako je dostupan a na povratku na gsm ne gubi signal. I meni je čudno kako uhvati 3g kad sam ga isključio ali on ipak povremeno radi na 3g i što je najbitnije ne gubi signal kod promjene frekvencije.

Kako si ovo napravio? Moze neke upute?

17 godina
mbaksa kaže...

Može! Pošalješ mi kriglu s pol litre lokalnog točenog piva poštom. {#}

Imaš pivu od mene! {#}

Provozao sam se danas s namjerom da testiram postavke koje je preporučio kolega Baksa i moram kazati kako telefon funkcionira normalno.

Prolazio sam područjima u kojima nema nikakvog signala, kamoli 3G i svaki puta kad bi se vratio u područje pokriveno signalom, telefon ga je uredno detektirao i spajao se na baznu stanicu.

Moram samo dodati kako sam u postavkama telefona odabrao opciju kojom ne preferiram spajanje na 3G, ali sam primjetio da se telefon, kad je bilo 3G signala, uvijek koristio njime.

17 godina
moderator
linpus kaže...
Meni stoji pod UMTS Mode i 900 Mhz...

Gdje, što? Nije mi baš jasno o čemu govoriš.

PS kod citiranja obriši višak - ne treba citirati cijelu poruku za pola rečenice odgovora. Pošto si novi, pročitaj pravila foruma.

17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Karta pokrivenosti za Hrvatsku:

3G mreža 2100MHz:

VIP/Tomato:

http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=735&org_id=4188&cid=7

Hrvatski Telekom (Bonbon/T-Mobile):

http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=753&org_id=82&cid=7

Zanimljive karte ima stranica, čak i gdje je LTE na 1800mHz za neke druge mobitele

Zanimljivo. A ne piše ništa za navodnih 3G 900 MHz. Može li itko potvrditi da VIP i/ili Tele2 koriste 3G 900 MHz i objasniti na koji je način došao do tog podatka? Da na kraju ne ispadne da "izvan gradova" VIP i/ili Tele2 zapravo koriste EDGE/GPRS, a ne 3G.

cro_blue kaže...
Moram samo dodati kako sam u postavkama telefona odabrao opciju kojom ne preferiram spajanje na 3G, ali sam primjetio da se telefon, kad je bilo 3G signala, uvijek koristio njime.

Govoriš o opciji "GSM/WCDMA (auto)"? Auto znači automatski odabir, a ne da ne preferira spajanje na 3G. Razlika je valjda samo u drugačijem algoritmu za to hoće li i kad telefon odabrati 3G.

Po svemu sudeći i ta opcija preferira 3G, samo valjda ne sili s 3G signalom ako je signal slab, a ona druga ga valjda drži dok veza ne pukne. Ovo je doduše čista moja pretpostavka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 15:50 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...

Govoriš o opciji "GSM/WCDMA (auto)"? Auto znači automatski odabir, a ne da ne preferira spajanje na 3G. Razlika je valjda samo u drugačijem algoritmu za to hoće li i kad telefon odabrati 3G.

Po svemu sudeći i ta opcija preferira 3G, samo valjda ne sili s 3G signalom ako je signal slab, a ona druga ga valjda drži dok veza ne pukne. Ovo je doduše čista moja pretpostavka.

Upravo to!

Bilo kako bilo, nakon podešavanja telefona opcijama koje si preporučio i nakon što sam odabrao opciju GSM/WCDMA auto, telefon radi normalno.

Do kraja dana ću se još malo provozati i pratiti što se događa sa signalom, ali mislim da više s njim ne bi trebalo biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 16:06 (cro_blue).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice