LG GT540- modovi i nadogradnje

poruka: 4.633
|
čitano: 864.625
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
16 godina
RE: LG GT540- modovi i nadogradnje
bnaci kaže...

I?? Pricaj kakav je 2.2??

Pa za sad je dobar.

Dosta je stabilan i dosta je brži u otvaranju aplikacija nego 2.1.

Jednom mi se restartao dok sam bio na kameri.

Vidi, napravi backup s CW i probaj staviti 2.2. Ako ti se nesviđa onda se samo vrati na 2.1 preko restora i to je to.

Evo ja ti preporučam da ga staviš. App2sd je već u njemu i radi odlično, i mislim da je već lagano clockan aparat (neka me max ispravi ako sam u krivu) pa je zbog toga brži.

Netko je negdi spominjao tipkovnicu da mu se ne sviđa od 2.2. Ja sam stavio smart keyboard pro i skroz sam zadovoljan s njom.

Daje vam mogućnost tipkovnice kao kod iphona i htc-a. Ako treba nekome mogu mu je poslati mailom. Samo se javit...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 20:15 (amater_2).
16 godina
neaktivan
Nije overclockan samo ima poboljsanu stabilnost i mogucnost overclocka.
Tipkovnica se lako sredi...
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan

nadam se da ce napraviti neki tut u kojem samo napravis kao flash, da moram sada sve radit , nego sve odjednom se napravi kao kaj sam 2.1 stavio

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sutra idem po mob u tele2..sad mene zanima,naravno stavit cu 2.1,a zatim ako stavim ovaj polufunkcionalni 2.2 dali ce bit komplicirano brisat taj i stavljat potpuno fukncionalan 2.2? dali mi se uopce onda isplati stavljat ako ce u kratkom roku izaci potpun?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nezz, kak hoces...
Ako prije 2.2 napravis backup nemas problema sa vracanjem.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

evo sutra idem po mob u tele2..sad mene zanima,naravno stavit cu 2.1,a zatim ako stavim ovaj polufunkcionalni 2.2 dali ce bit komplicirano brisat taj i stavljat potpuno fukncionalan 2.2? dali mi se uopce onda isplati stavljat ako ce u kratkom roku izaci potpun?

Ako ga sutra kupiš možda u njemu odmah bude 2.1, malo ga isprobaj možda u međuvremenu bude i potpuni 2.2 nemaš potrebe žurit

15 godina

šta god radio ili clock ili black stavljao uvjek mi izbaci ovaj error {#}

Turbo is my heart, nos is my blood, and cars are my life !!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ej max ipak mi je mob malo sporiji i sada me jako zivcira :D

Mislim radi on,ali vidim ja da nije to to... Znas vec kako sam inst app2sd :P

E ne znam sad sta mi ti predlazes,kako da mi radi dobro,a da opet imam app2sd?

http://mobiyu.omgforum.net/forum.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

@maksimovic

I ja se nisam snasao sa ovim cmd,pa sam radio preko ovog tutorijala i sve radi za 5... imam app2sd :D

Dakle prvo napravis particije kako je max objasnio,i naravno imas rootan uredjaj e onda pratis zadnje upute iz ovog tutorijala 

http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD

Dakle,samo ovo da otvoris autorotapp2sd datoteku koju si skinuo sa nekog od linkova koje je max postavio(isto ovo se koristi i za drugi nacin rootanja koji je max koristio) i tu odabres 2 za eng. jezik,zatim 4 full app2sd i sacekas da zavrsi proces i da te vrati u ponovni meni za izborom,zatim pritisnes 6 za restart i imas app2sd ;)

Evo nadogradnje za predhodni post, tj. za ove koji ne znaju evo kako sam stavio app2sd.

i sad mi je spor mob

sta da radim :D ?

16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

jel si siguran da je do app2sd? da ga nisi natrpao sa nekim glupim programima koji se vrte u pozadini? ili si stavio live wallpaper... ili ga nisi restartao tjedan dana...

14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
stevan94 kaže...

jel si siguran da je do app2sd? da ga nisi natrpao sa nekim glupim programima koji se vrte u pozadini? ili si stavio live wallpaper... ili ga nisi restartao tjedan dana...

stevan94 i ja imam na isti način instaliran app2sd i nemam tih problema ustvar imao sam ali baš kao što max1919 kaže to je bilo zbog live wallpaper-a

stavi nekakav jednostavan wallpaper i restart mu napravi is ve radi za 5

sada imam brdo app-ova instaliranih i prezadovoljan sam app2sd-om, sa ovim je to totalno novi uređaj

MAKSIMOVIC
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
stevan94 kaže...

Nemam live wallpaper. Koristim taask killer i uvijek je sve zatvoreno :D

A neu da ga resetiram,jer kada to napravim treba mu dugo da dodje sebi...lol

16 godina
neaktivan
Nisi skuzio bitno- restart i pusti ga minutu poslije da ucita sve.
Task killer ubija app ali ne pomaze kao restart.
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...

Ajde da vidim i to. A jos sada kad izadjem iz igre,ne ucita mi odma one stvari (ikonice,widgete) i sve ostalo sa homescreena...

14 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
max1919 kaže...

Ajde da vidim i to. A jos sada kad izadjem iz igre,ne ucita mi odma one stvari (ikonice,widgete) i sve ostalo sa homescreena...

koliko sam skužio uopće widgete, je to da oni dosta koče ovaj mob naročito ako ih imaš puno

meni su neki čak i dosta sisali bateriju pa sam ih maknuo

MAKSIMOVIC
16 godina
neaktivan
maksimovic kaže...
koliko sam skužio uopće widgete, je to da oni dosta koče ovaj mob naročito ako ih imaš puno

Ma ne znam brate. Meni je bitno da imam ovaj app2sd :D

Strpicu se jos malo dok ne izace stabilan 2.2 :) I onda bi sve trebalo besprijekorno raditi.

14 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
maksimovic kaže...

Ma ne znam brate. Meni je bitno da imam ovaj app2sd :D

Strpicu se jos malo dok ne izace stabilan 2.2 :) I onda bi sve trebalo besprijekorno raditi.

ma to se i meni zna desit jer imam na 5 str. na svakoj po jedan il vise widgeta xD

nadam se da ce stabilnim 2.2 to se rjesit :)

16 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

ma to se i meni zna desit jer imam na 5 str. na svakoj po jedan il vise widgeta xD

nadam se da ce stabilnim 2.2 to se rjesit :)

pa meni na sadašnjem 2.2 sve radi ok, ima 3-4 widgeta i sve radi super (istina da se mob svakih par dana pali/gasi zbog isprobavanja, ali sve u svemu ok je).

inace ima malih novosti o 2.2 složili su kalibraciju ekrana koja sad ok radi, sređen je support za IPv6 i zvuk kroz sluške tijekom poziva je fixiran. Quarx kaže da čeka još par updatova da sve spakira u novu verziju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 22:32 (max1919).
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
inace ima malih novosti o 2.2 složili su kalibraciju ekrana koja sad ok radi, sređen je support za IPv6 i zvuk kroz sluške tijekom poziva je fixiran. Quarx kaže da čeka još par updatova da sve spakira u novu verziju...

Fino, fino... {#}

14 godina
neaktivan

e max..imam pitanje..jesi ti osjetio kakvu razliku u brzini kad si presao na 2.2..npr kad imas puno widgeta pa izlazis iz aplikacije pa treba vremena da se ucita ( ili barem napravi pokus s tim ) ili kod pisanja poruke..ucitavanje njih i okretanje ekrana ( da se ne slaze tipk. u 3 koraka nego u 1 se otvori )..daj mi reci to jer mi je ovo ovdje dosta izrazajno jos na 2.1..

btw. jedva cekam 2.2 koji se moze auto. clockat..kad izade napravi tutorila i kako se clocka ! {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

e max..imam pitanje..jesi ti osjetio kakvu razliku u brzini kad si presao na 2.2..npr kad imas puno widgeta pa izlazis iz aplikacije pa treba vremena da se ucita ( ili barem napravi pokus s tim ) ili kod pisanja poruke..ucitavanje njih i okretanje ekrana ( da se ne slaze tipk. u 3 koraka nego u 1 se otvori )..daj mi reci to jer mi je ovo ovdje dosta izrazajno jos na 2.1..

btw. jedva cekam 2.2 koji se moze auto. clockat..kad izade napravi tutorila i kako se clocka ! {#}

naravno da jesam 2.2 letiiiii :P ugl ja nisam imao nikakvih problema pri učitavanju widgeta (trenutno) ili okretanja.

2.2 koji se auto clocka? pa to radi... imas set cpu, tamo mozes namjestiti kada i kako da ti se povećavaju snižavaju taktovi i nema tu neke mudrosti... samo inastaliraš i rokaš ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 0:16 (max1919).
16 godina
neaktivan
a sada nesto totalno drugačije

STAVIO SAM LINUX (točnije ubuntu) na gt540:

za ovo neću pisati tutorial jer je dosta zeznuto i ja sam jedva stavio, ako neko hoće link: http://nexusonehacks.net/nexus-one-hacks/how-to-install-ubuntu-on-your-nexus-oneandroid/

iz daljine iz daljine
a ovdje je sve počelo :) a ovdje je sve počelo :)
vidimo jasno da je ubuntu vidimo jasno da je ubuntu
evo i foldera evo i foldera
možemo se i igrati možemo se i igrati
a možemo i raditi sa programima a možemo i raditi sa programima
i sređivati slike... i sređivati slike...
statistike...statistike,vidimo da gt540 muku  muči sa ubuntu-om statistike...statistike,vidimo da gt540 muku muči sa ubuntu-om
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:37 (max1919).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
fakEEE kaže...

naravno da jesam 2.2 letiiiii :P ugl ja nisam imao nikakvih problema pri učitavanju widgeta (trenutno) ili okretanja.

2.2 koji se auto clocka? pa to radi... imas set cpu, tamo mozes namjestiti kada i kako da ti se povećavaju snižavaju taktovi i nema tu neke mudrosti... samo inastaliraš i rokaš ;)

Stvarno je brz ovaj 2.2. {#}

16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...
max1919 kaže...

da... natrpao sam svih 5 ekrana s maksimalnim brojem widgeta i nema učitavanja {#}

16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...
max1919 kaže...

da... natrpao sam svih 5 ekrana s maksimalnim brojem widgeta i nema učitavanja {#}

To je odlicno jer se na sluzbenom 2.1. osjeti ponekad stekanje. Kako ti se ponasa kada je vise programa otvoreno istovremeno? Na dva-jedinici je primjerice usporenije prebacivanje s jednog programa na drugi. Ako je pokrenut skyfire sa ucitanom stranicom, tapatalk, skype i jos neki program, da li se kod tebe javljaju lagovi te usporenost?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 12:19 (maleni.99).
16 godina

To je odlicno jer se na sluzbenom 2.1. osjeti ponekad stekanje. Kako ti se ponasa kada je vise programa otvoreno istovremeno? Na dva-jedinici je primjerice usporenije prebacivanje s jednog programa na drugi. Ako je pokrenut skyfire sa ucitanom stranicom, tapatalk, skype i jos neki program, da li se kod tebe javljaju lagovi te usporenost?

Ja do sad nisam koristio task killer (nisam ga niti instalirao) na 2.2 a imam ga oko tjedan dana.

Nemam potrebe za njim. Znao sam otvrati i do 10-15 aplikacija i ne šteka ništa.

Nema usporenosti niti lagova, samo di koji bug na kameri.

E, jučer sam ga restarato nakon 7 dana i to je to.

16 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Ja do sad nisam koristio task killer (nisam ga niti instalirao) na 2.2 a imam ga oko tjedan dana.

Nemam potrebe za njim. Znao sam otvrati i do 10-15 aplikacija i ne šteka ništa.

Nema usporenosti niti lagova, samo di koji bug na kameri.

E, jučer sam ga restarato nakon 7 dana i to je to.

nezz jel je to stvar 2.2 ili cyanogen-a, ali kako god da je super funkcionira i dobro upravlja app.

14 godina
neaktivan

jbte pocinjem obozavat ovaj mob ! :)

ne mogu se strpit do finalne verije 2.2 :P mozes rec za koliko otrpl. bi trebao doc?

p.s. dali ce se na 2.2 moc otvarati na webu str. koje trebaju adobe flash player?

btw. zanima me ovaj restart nakon tjedan dana..zbog cega to i kako se to radi?

0 0 hvala 0
16 godina
fakEEE kaže...

j

Pa restartao sam ga jer mi je blokirao  na mačku (talking tom). {#}

A sve ostalo je radilo. Samo zbog toga. To je zanemarivo. Moj stari P1i se restartao svaki dan, tako da je ovo zanemarivo.

16 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

jbte pocinjem obozavat ovaj mob ! :)

ne mogu se strpit do finalne verije 2.2 :P mozes rec za koliko otrpl. bi trebao doc?

p.s. dali ce se na 2.2 moc otvarati na webu str. koje trebaju adobe flash player?

Ako me sjecanje sluzi, to je posebna metoda gasenja mobitela koja je potrebna radi boljeg rada samog uredjaja, ali je jos u beta istrazivanju. Dakle, ovo dolje radite na svoju vlastitu odgovornost!

Metoda se odradjuje na sljedeci nacin:

1.) Udahnes duboko;

1a.) Otkljucas mobitel ukoliko je to potrebno;

2.) Pritisnes tipku "Power off" dovoljno dugo dok se ne pojavi posebni meni;

3.) Pristisnes "Iskljuci", potvrdis isti te pricekas da se ugasi;

4.) Ponovno pritisnes "Power off" tipku te je drzis dok ne osjetis vibru;

5.) Voila!

Pozdrav! {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 14:19 (maleni.99).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice