[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 844.519
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Ima jedna tema na xda, samo da mi se osigurat oko backupa, pa ću je probati.

Ps. backup mogu napraviti kada odem na recovery mode pri paljenju, i zatim bacuk user data? Ili?
Sorry, baš sam novi oko toga.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
Ne sican se vise kako ide al beckup kompletnog sustava ide jedino s cwm recoveri modom tako da najprije tribas to nac i instalirat. Pogledaj ovo tu ima cwm za tvoj mob http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2121821
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 23:37 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Recovery se moze napravit sa cwm ili sa twrp oba su slicna lako ces se snac ali ih moras flashat ofc.

0 0 hvala 0
15 godina

Za S4 jfltexx još nema Lollipopa? Dostupne su neke nightly verzije a to će biti CM 12? Ima li tko još nekih informacija?

xfire: GStyle|KIKI3000

0 0 hvala 0
13 godina

zanima me da li postoji neka mogućnost da stavim na prestigio multiphone 3501 duo neki rom(poznatiji) i kako instalirat recovery ako za njega postoje uopce napravljeni..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz, dali bi mi netko mogao dati link na xda ili neku stranicu za neki 4.4+ rom za Samsung Galaxy S3 Mini.
Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

Pozz, dali bi mi netko mogao dati link na xda ili neku stranicu za neki 4.4+ rom za Samsung Galaxy S3 Mini.
Hvala.

Ovdje ti je podforum "Original Android Development", po meni se onaj drugi ni ne isplati gledati.

Iskreno da ti kažem od kada sam ga uzeo, otključao ga na sve mreže isti dan, root, CM11 nabacio, na njega Nova Launcher, neki icon pack i zadovoljan.

Na kraju krajeva pogledaj si i odaberi, svi smo jedinstveni.

I'm not crazy, my mother had me tested!
12 godina
neaktivan

A da li ima negdje mozda tutorial za s3 mini , znam otprilike to flashat ali nisam 100% siguran?

Edit:

Imam jos jedno pitanje, znaci vidim po internetu za S3 mini kao "GOLDEN" sad ne kuzim kaj je to neka verzija bolja ili ??

Ja imam l8190..

Zaboravio rec isto tako u ROM Manageru kada stavljam CWM samo mi predlozi kao "golden" i kada stisnem da to nije moj onda pise kao da nema za moj mobitel jos ..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:40 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:40 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

A da li ima negdje mozda tutorial za s3 mini , znam otprilike to flashat ali nisam 100% siguran?

Edit:

Imam jos jedno pitanje, znaci vidim po internetu za S3 mini kao "GOLDEN" sad ne kuzim kaj je to neka verzija bolja ili ??

Ja imam l8190..

Zaboravio rec isto tako u ROM Manageru kada stavljam CWM samo mi predlozi kao "golden" i kada stisnem da to nije moj onda pise kao da nema za moj mobitel jos ..

Pa ovisi kako stojiš. Ako si zaključan na sve mreže, nisam siguran je li nužno da ga otključaš, ali ako želiš probaj tako da sam ubaciš karticu od drugog operatera i upišeš onaj kod koji je 6 ili 8 nula, ne znam hoće li ti proći, jer sam se ja čak i iznenadio kad je uspjelo. Nakon toga sam ga rootao, zatim preko ODINA flashao TWRP recovery, skinuo CM11,preko recoverya flashao i eto, mogu ti reći da sam se preporodio, veoma fluidno.

12 godina
neaktivan

Ja mislim da bi to obavio bez problema sve ali me trta.. ako mi se sj*** mobitel onda najbolje da se pokopam , sumnjam da cu to napravit :3

EDIT: Kako da provjerim ako mi je bootloader zakljucan ili otkljucan?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 21:08 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

Ja mislim da bi to obavio bez problema sve ali me trta.. ako mi se sj*** mobitel onda najbolje da se pokopam , sumnjam da cu to napravit :3

EDIT: Kako da provjerim ako mi je bootloader zakljucan ili otkljucan?

A nemaš što zeznuti, nemreš ga hard  brickat nikako, eventualno da ti se išteka dok flashaš, onda opet ponoviš i sve 5. A što se tiče bootloadera otključan je jer svaki Samsungov telefon dolazi sa otključanim.

12 godina
neaktivan

Ima li neki tutorijal koji je bas za moj mobitel, za flashanje recovery-a koj ja trebam i flashanje cm 11? :3

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam pitanje.
Imam mobitel(naručen iz kine),znači ne mogu premjestiti ništa na SD karticu,čak i kad odem na aplikacije i odaberem piše samo ili na unutarnju pohranu ili "phone storage".Kako bi se to moglo rješiti?
Ne znam kako se roota tj. ne mogu naći ništa o mobitelu.Pa ako može mala pomoć.
Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

Ima li neki tutorijal koji je bas za moj mobitel, za flashanje recovery-a koj ja trebam i flashanje cm 11? :3

Hvala unaprijed.

Pa i ne baš, većinom u tekstualnom obliku na linkovima gore ponuđenima. Jednostavno da ne može jednostavnije.

12 godina
neaktivan

Bez uvrede al ako ne mozete nac tutorial, kako rootat mob bolje da i neradite to jer ako nesto shebete tesko cete to popravit. Kuzim da vecina vas to radite prvi put al svako 5ti post je di cu nac tutorial za moj mob. 

Evo jos jednom nadam se zadnji put na xda-developers, potrudite se malo, potrazite ako nema il ako nesto shebete pitajte ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 9:06 (someguy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

"Iz kine"  ako mislite na kopiju neku ili slicno sumnjam da cete ista naci za taj mobitel imao sam slicni i nema apsolutno nista ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

E ljudi znaci flashao sam twrp sa odinom i sad mi preostaje ROM ali me zanima ja na svom s3 mini nemam micro sd znaci imam samo memoriju koju sam dobio sa mobitelom i ako ja wipe-am i onda idem flashat kroz twrp oce mi se obrisat taj file koji trebam flashat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromar kaže...

E ljudi znaci flashao sam twrp sa odinom i sad mi preostaje ROM ali me zanima ja na svom s3 mini nemam micro sd znaci imam samo memoriju koju sam dobio sa mobitelom i ako ja wipe-am i onda idem flashat kroz twrp oce mi se obrisat taj file koji trebam flashat?

Ne! Kod nekih starijih mobitela tipa HTC Wildfire koji nemaju internu memoriju nemoze se flashat bez sd kartice, s3 mini ima internu meoriju kolko znam, mozes provjerit tako sto udes u neki file manager di mozes vidit sta imas ili u postavkama pod pohrana il tako nesto. Dakle prebaci file na internu i wipaj pa u recoveriju nades internal i tamo file.

12 godina
neaktivan

Pa dok sam u file manageru imam samo /sdcard i tamo je sve i dok prikljucim na komp imam jedan folder di je sve..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromar kaže...

Pa dok sam u file manageru imam samo /sdcard i tamo je sve i dok prikljucim na komp imam jedan folder di je sve..

To je to da imas sd bilo bi ti sdcard1

evo sdcard je interna, sdcard1 je externa evo sdcard je interna, sdcard1 je externa
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 17:47 (someguy).
12 godina
neaktivan

ok sto znaci ja posto nemam ovaj kod tebe drugi folder znaci samo jedan dok u TWRP swipe-am da mi "wipe" ostat ce mi zip file koji cu flashat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromar kaže...

ok sto znaci ja posto nemam ovaj kod tebe drugi folder znaci samo jedan dok u TWRP swipe-am da mi "wipe" ostat ce mi zip file koji cu flashat?

Slobodnu flashaj ostat ce ti file :)

12 godina
neaktivan

+1000 hvala :)

Edit: Flashao rom sve proslo super samo jbg sto nemam external sd card, mogao sam si stavit f2fs

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 19:15 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Postoje li ROM-ovi za mobitele za koje ne treba root? Pošto mi je unlock bootloader: no; ne mogu mob rootat, a htio bi si stavit neki custom ROM. Radi se o Xperiji M2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 15:43 (master4games).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Za flashanje ROMa  trebas Custom Recovery a da stavis to trebas root... tako da koliko ja znam ne.

Zasto ne mozes rootat mob ? Mozda ti mozemo pomoc ..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zato što mi je bootloader unlock allowed: no. Ako znate kako da zaobiđem to i otključam bootloader ili kako da rootam bez otključavanja bootloadera, bio bih veeeeoma zahvlan. ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ako ti je bootloader unlock alowed: no, zaboravi custom kernele i veliku vecinu custom romova, root mozes uraditi, i staviti custom recovery, te nakon toga mozes flashati custom romove iskljucivo sa stock kernelom, odnosno samo sa orginalnim kernelom od sonya, sto u prijevodu znaci da neces moci stavljati romove tipa cm ili bilo kojih drugih koji su bazirani na custom kernelu.
14 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Ako ti je bootloader unlock alowed: no, zaboravi custom kernele i veliku vecinu custom romova, root mozes uraditi, i staviti custom recovery, te nakon toga mozes flashati custom romove iskljucivo sa stock kernelom, odnosno samo sa orginalnim kernelom od sonya, sto u prijevodu znaci da neces moci stavljati romove tipa cm ili bilo kojih drugih koji su bazirani na custom kernelu.

Imaš možda preporuku custom romova i neke tutoriale o rootanju, flashanju, itd...? Prešao sam sa iPhonea na Android prije nešto manje od mjesec dana pa sam nov u svemu ovom. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 9:46 (master4games).
14 godina
neaktivan

pozz...imam tablet marke VIP  i htio bi ga rootat...zasto? pa kad skinem aplikaciju gamekiller,spominje root,jednostavno se ugasi,upali svakih par sekundi....jel moze pomoc,ili jel netko zna kako da mi to neizbacuje bez rootanja? Hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice