[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 843.195
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Možeš i tako ali možda bolje iz recoverya, update se nalazi u OTA mapi na sd tako da kad uđeš u recovery znaš gdje odabrati, a wipe ne znam ali mislim da ne moraš, a ako bude problema poslije flasha da se sistem neće podići ili se zamrzna ekran probaj izvaditi bateriju i opet upali mob, te ako bude opet samo poćetni ekran i dalje ne ide, uđeš u recovery napraviš full wipe i ponovo flashaš 10.2.

Ota update instalacija nekada ne prođe baš najbolje.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Fero kaže...

Možeš i tako ali možda bolje iz recoverya, update se nalazi u OTA mapi na sd tako da kad uđeš u recovery znaš gdje odabrati, a wipe ne znam ali mislim da ne moraš, a ako bude problema poslije flasha da se sistem neće podići ili se zamrzna ekran probaj izvaditi bateriju i opet upali mob, te ako bude opet samo poćetni ekran i dalje ne ide, uđeš u recovery napraviš full wipe i ponovo flashaš 10.2.

Ota update instalacija nekada ne prođe baš najbolje.

Sorry sto sam dosadan, ali kako da instalacija putsm ota moze proci ne bas najbolje ako se mob kad kliknem azuriraj reboota u recovery i zapocme instalaciju kao kad odem u recovery>install zip

To znam od prije kad sam update cm 10.1

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
13 godina
neaktivan

Pa nije baš isto, ali možeš i tako. Stavka kroz Ota update ide kroz recovery ali pod stavkom update.zip from sd card, a kad ideš direkt u recovery ideš na install.zip from sd card gdje ti sam odabireš zip file, dok onako ide automatizmom i nije baš toliko sigurno zbog mogućih grešaka. 

Gledaj na xda forumu sam vidio savjet da se najsigurnije ide iz recoverya jer vidi veličinu roma i naziv itd kao i to da možeš provjeriti md5 checksum, jer developeri znaju staviti ćak i pogrešan Ota update mada je to rijetko ali ima šanse pogriješiti. A ti kako ti je volja tako radi.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Sta da stavim, cyanogen ili feralab? na x10
Uglavnom vise igram igre.
Be Water My Friend
14 godina

Da li ima kakav custom rom il neki bolji firmware za ovaj mob tele2fon v2 jer užasno šteka 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Da li ima kakav custom rom il neki bolji firmware za ovaj mob tele2fon v2 jer užasno šteka 

Mislim da nema koliko sam gledao.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan

Pozdrav, dakle planiram napravit root na Samsung galaxyu, pa stavit cyanogen mod preko ono installera novog šta je izašao. Pa me zanima s kojim programom da napravim backup prije roota. Naci zeli da nakon roota stisnem restore i doslovce mi se vrati isti mobitel kao šta sam imao prije roota, dakle aplikacije, floderi, muzika, kontakti, sve sve sve! Kao šta to ide na iphonu, pa me zanima koji je najbolji software za to. Nemogu titanium jer je za njega potreban root, pa eto treba mi neki za koji nije potreban root. Hvala!

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa dobro sta stvarno neznate app za tako jednostavnu akciju poput backupa?!?

Pa na iphonu sam to rjesavo u sekundama, nemojte mi rec da nema niti jedan backuo tool za android?!

Pa kako ste vi stavili root? Sta ste izgubili sve podatke?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Odlučio sam isprobati ovaj CM installer na svojem S4, ali prije nego krenem u tu avanturu moram napraviti backup token aplikacije od banke da ne moram u banku po novu aktivaciju.

Da li je moguće napraviti backup APKa s postojećom aktivacijom? Titanium Backup bi to odradio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1samek kaže...

Odlučio sam isprobati ovaj CM installer na svojem S4, ali prije nego krenem u tu avanturu moram napraviti backup token aplikacije od banke da ne moram u banku po novu aktivaciju.

Da li je moguće napraviti backup APKa s postojećom aktivacijom? Titanium Backup bi to odradio?

Da možeš i ja sam tako radio sa Titanimum free.

"Just A Dream ".
13 godina

Pozdrav svima... znate neki dobar i pouzdan custom rom za galaxy Core i8262 Duos ? Gledao sam na xda i nasao samo ovo , nema nesto puno tema ni postova . Ovo mi je prvi smartphone i ne kuzim se bas .... i sta bi konkretno dobio s ovim sto sam linkao? (vidio sam da daje mogucnost prebacivanja aplikacija na SD karticu koja trenutno nije moguca..nezz jel to do moba nesto ili do sistema ). Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 21:33 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Volvox kaže...

Pa dobro sta stvarno neznate app za tako jednostavnu akciju poput backupa?!?

Pa na iphonu sam to rjesavo u sekundama, nemojte mi rec da nema niti jedan backuo tool za android?!

Pa kako ste vi stavili root? Sta ste izgubili sve podatke?

Nikakve podatke ne gubis. Odinom flešni CF-root za svoj mob, skini Titanium i napravi backup. Imas na YT kak se radi s Titaniumom. Nist lakše.

15 godina
neaktivan

Ekipa trebam savjet, u igri je rootani note 3, osim samog root-a sve je stock. Dok ne dođe slijedeći firmware; samsung u međuvremenu izbacuje sitne zakrpe, do kojih ja pak ne mogu, jer kad odem (u mobitelu) na "Check for update", dobijem predivni odgovor: "Your device has been modified. Software updates are not available".

Do sad sam probao jednostavno 'disejblati' SuperSU (aplikacije tada reagiraju na "unroot", ali sam update ne - upozorenje je i dalje tu!), zatim sam išao na Wipe cache partition (ne znam ni sam zašto), pa sam vidio na netu neke fore sa unmount sd kartice, ali sd karticu niti nemam...

Ima li tko ideju kako ovo riješit?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Canis kaže...

Ekipa trebam savjet, u igri je rootani note 3, osim samog root-a sve je stock. Dok ne dođe slijedeći firmware; samsung u međuvremenu izbacuje sitne zakrpe, do kojih ja pak ne mogu, jer kad odem (u mobitelu) na "Check for update", dobijem predivni odgovor: "Your device has been modified. Software updates are not available".

Do sad sam probao jednostavno 'disejblati' SuperSU (aplikacije tada reagiraju na "unroot", ali sam update ne - upozorenje je i dalje tu!), zatim sam išao na Wipe cache partition (ne znam ni sam zašto), pa sam vidio na netu neke fore sa unmount sd kartice, ali sd karticu niti nemam...

Ima li tko ideju kako ovo riješit?

Probaj s ovim sa xda developer foruma http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1241517, pročitaj i prouči i ako misliš da ti može pomoći probaj.

Ako bude kakvih problema ne odgovaram to radiš na svoju odgovornost.

"Just A Dream ".
15 godina
neaktivan
Fero kaže...

Probaj s ovim sa xda developer foruma http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1241517, pročitaj i prouči i ako misliš da ti može pomoći probaj.

Hvala ti na odgovoru, no trenutno mi to ne može pomoći jer se ovaj moj vrti na androidu 4.3, kojega ta aplikacija ne podržava (isto iskustvo imam sa još nekoliko app-ova)...

..mah, još uvijek mučkam glavom što napravit, al ne pada mi ništa na pamet...

13 godina
neaktivan
Canis kaže...
Fero kaže...

Hvala ti na odgovoru, no trenutno mi to ne može pomoći jer se ovaj moj vrti na androidu 4.3, kojega ta aplikacija ne podržava (isto iskustvo imam sa još nekoliko app-ova)...

..mah, još uvijek mučkam glavom što napravit, al ne pada mi ništa na pamet...

Da li imaš pro verziju SuperSU ili Superuser jer i tamo ima opcija da se privremeno unrota sistem, pa kupi je ako je to jedna od mogućnosti. Jesi li možda stavljao i Cwm Recoveri i kako ide update kroz OTA Update ili Kies.

Samim iskljućivanjem apk SuperSU ništa ne dobivaš što se tiće sistema jer su ipak nekakve skripte u sistemu/bin ili sistem/xbin.

Mada ne znam ali root ne bih trebao utjecati na Ota update, ali Kies da.

Edit: Kako si ga Rootao preko kompa tako pronađi i za Unrot ili taj program za Rootanje ima opciju i za unroot.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 15:33 (Fero).
15 godina
neaktivan
Fero kaže...

Da li imaš pro verziju SuperSU ili Superuser  jer i tamo ima opcija da se privremeno unrota sistem, pa kupi je ako je to jedna od mogućnosti. Jesi li možda stavljao i Cwm Recoveri i kako ide update kroz OTA Update ili Kies.

Samim iskljućivanjem apk SuperSU ništa ne dobivaš  što se tiće sistema jer su ipak nekakve skripte u sistemu/bin ili sistem/xbin.

Mada ne znam ali root ne bih trebao utjecati na Ota update, ali Kies da.

Edit: Kako si ga Rootao preko kompa tako pronađi i za Unrot ili taj program za Rootanje ima opciju i za unroot.

Imam Pro verziju od SuperSU i kad uključim 'Survival mode' (pa i restartam) i dalje samsung prepoznaje da je rootan.

Root sam napravio na ovaj način: http://galaxynote3root.com/galaxy-note-3-root/how-to-root-galaxy-note-3/

Mislim, mogu ga ja "unrootat" da napravim wipe data\factory reset i flasham ga sa novim, stock rom-om... ali tražim neko "light", elegantnije rješenje, poput ovih app-ova koje to rade.

Kies (Kies 3) pak ne javlja nikakvu grešku, dok pretko OTA javlja. S obzirom da su ljudi dobivali patch-eve preko OTA updatea, da li to znači da je Kies rezerviran samo za nove verzije firmwarea?

Ako ću preko Kiesa dobiti u jednakom roku svaki redovni, mali i/ili veliki update, onda me cijela ova priča i ne bit trebala zanimati... e sad, sumnjam...

p.s. jel ima neka fora da Samsung svaki "mini/redovni" update stavi negdje online u neku 'update.zip' fajlu pa da ju ručno instaliram preko CWMa?

13 godina
neaktivan

Samsung ne stavlja službeno nekakve update pach-eve u zip negdje gdje ih možeš skinuti zasebno, a jednom kad iskoristiš Odin v3 za flash oficielnog roma nema ota updatea jer to nije služben naćin, nego samo preko Kiesa, tako je bilo barem meni na Samsung Galaxy Ace što je isti brand i isti naćin updatea preko Ota ili Kiesa.

Drugo ako želiš unrootati preko recovery-a sa wipe data/factori reset  možeš, ali moraš i vratiti oficielni recovery za tvoj trenutni oficielni Fw ako si ga mijenjao sa Cwm Recovery-em onda ti je oficielni kernel modificiran za to i zbog toga ne možeš napraviti Ota Update .

Druge univerzalne aplikacije light nema za unroot ili Ota update ako si mislio na to.

Mislim da sa Kiesom možeš samo updatati Fw na noviju verziju recimo Jb4.1.2  ide Jb4.2.2  itd..., za nekakve sitne pach-eve ne znam ali mislim da ne idu kroz Kies to još moraš provjeriti.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 20:30 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo rootao sam mobitel (samsung galaxy nexus) i stavio cyanogenmod, pa me zanima odkud da skidam modove za cyanogen, teme itd? Samo nemojte rec xda je tamo za moj mob nema nista. I neka stranica di cu te root programe skinut koji su dobri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav, može molim te neko detaljnije objašnjenje, linkovi kako si root-ao ovaj tablet pošto ja imam isti i htio bi ga rootat. Hvala
16 godina

Kako to misliš nema na XDA, možda si na krivom mjestu tražio?

Nexus 7, Nexus 10

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
acca kaže...
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os

podaci: 

Model number: M903

Soc Chip: Super DoulCore A20

Android Version: 4.2.2

Firmware verion: unknown

Kernel version: 3.3.0

Znaći ovaj tablet proizvodi hrvatska firma i nema custom rom-ove za njega

Nakon 20 sati trial and errora napokon sam ga uspio rootat i modificirati rom

Nemogu vjerovati koliko je amaterski izrađen software za uređaj. Reklamiraju ga kao 1.2 ghz dual core a zaključan je na 720mhz

S početničkim postavkama doslovno šteka i lošije radi od hardwareski mnogo slabiji tableta

Nakon što sam otključao root, isključio sam sve nepotrebne sistemske aplikacije i bacio cpu clock na 1.1 ghz

Milina ja koliko je brži, od šrota do pravog tableta za male novce

Moze tutorial svega što si radio kako bi ga root-o,jer imam isti tablet i jako mi je potrebno da ga root-am. hvala

12 godina
neaktivan

pozrdav svima

kupio sam sony ericsson xperiu x8 koja je bila zaključana na t-mobile

pošto sam več imao taj mob znao sam da ako otključam bootloader da ču moči neku drugu mrežu koristiti

e sad na ovom mobu nemogu nikako otključat bootloader a ni fastboot mi ne radi, probao sam preko flashtoola ali mi veli "this phone cannot be officially unlocked" pa sam tražio po netu i naišao na to da mob koji ima ispod baterije oznaku do 11w20 i nešto da se može otključat boot loader a na onima iznat toga broja nemože

našao sam na netu program x unlock tool registrirao se na site i kupio za unlock sim mog mobitela i uspjelo ali pošto piše da taj program otključava i bootloader što se u mom slučaju nije desilo mene zanima dali ima neki nečin da ga ja sam otključam, inače moj mob ima oznaku 11w48(poslao sam mail na site od kojeg sam kupio program ali bih htio riješiti to što prije pa ako netko zna...)

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
marioxxxspeed kaže...

pozrdav svima

kupio sam sony ericsson xperiu x8 koja je bila zaključana na t-mobile

hvala

Evo ti tema za tvoj mob pa si pogledaj ili se tamo obrati dečkima. http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-ericsson-xperia-x8/75376.aspx

"Just A Dream ".
14 godina

Može link za root i unlock bootloadera za htc nexus one? Hvala!

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima li netko ideju kako srediti ubitačan problem s nedostatkom inetrne (sistemske) memorije na LG Optimus Hubg E510? Rootanje/custom rom/neki tweak? Također može i preporuka nekog stabilnog custom roma ukoliko je moguće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 12:55 (Christian).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Christian kaže...

Ima li netko ideju kako srediti ubitačan problem s nedostatkom inetrne (sistemske) memorije na LG Optimus Hubg E510? Rootanje/custom rom/neki tweak? Također može i preporuka nekog stabilnog custom roma ukoliko je moguće.

Tu si pogledaj za Root i Custom recovery (CWM Recovery), ako bude kakvih problema ne odgovaram jer ovo je link i tutorijal koji nisam ja radio ili isprobavao.

Radiš na svoju odgovornost.

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&prev=/search%3Fq%3Dhttp://e126.enterprise.fastwebserver.de/forum/lg-optimus-hub-200/%25255Bguida%25255D-permessi-di-root-su-lg-optimus-hub-32442/index9.html%26biw%3D1256%26bih%3D728&rurl=translate.google.hr&sl=it&u=http://www.androidworld.it/forum/lg-optimus-hub-200/%5Bguida%5D-permessi-di-root-su-lg-optimus-hub-32442/&usg=ALkJrhjfbW_UXkl1SAwzntuObjEL7cy8WQ#post308296.

"Just A Dream ".
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem. U recovery modu sam podijelio sd karticu od 4gb na dvije jednake particije, i sad jednu particiju uopće ne vidim, kao da ne postoji. Šta da sad radim?

lol nick - bounty94
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, imam HTM H10 (MATRIX D4030), prčkao sam nešto po systemu i za*ebo. . .te sada imam bootloop, mobitel je rootan i imam recovery, no nigdije ne mogu naći za njega nekakav rom (originalni ili custom rom). . .Pa eto ko netko zna možda dali bi pasao kakav univerzalan ili rom od sličnog uređaja bio bih zahvalan. . .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bounty123 kaže...

Imam jedan problem. U recovery modu sam podijelio sd karticu od 4gb na dvije jednake particije, i sad jednu particiju uopće ne vidim, kao da ne postoji. Šta da sad radim?

Koji mob i koji rom. Za to moraš staviti skriptu u init.d mapu ili koristiti Link2sd aplikaciju i  odabrati ext3 ili fat format kad pokreneš tu aplikaciju i linkati samo korisnićke aplikacije nikako sistemske aplikacije.

"Just A Dream ".
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice