[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 840.530
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Imam rootan android Huawei u8650 SONIC (-1) ,te custom rom Fundowsky v4.0

Nakon par dana koristenja Fundowsky v4.0 prezadovoljan sam samo imam jedan problem naime neke igrice se ne mogu pokrenuti npr. Fruit Ninja (menu radi al nemogu uc u igru jer se urusi) i Ninjump (logo radi pa onda crni ekran)  i jos par...pa sad neznam kako da popravim to ,nesto sam cito o Chainfire 3D i nekim pluginovima al el ce mi to pomoc i oni su namjenjeni za pokretanje nepokretnih aplikacija  ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 19:14 (Dog 25).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Dog 25 kaže...

Imam rootan android Huawei u8650 SONIC (-1) ,te custom rom Fundowsky v4.0

Nakon par dana koristenja Fundowsky v4.0 prezadovoljan sam samo imam jedan problem naime neke igrice se ne mogu pokrenuti npr. Fruit Ninja (menu radi al nemogu uc u igru jer se urusi) i Ninjump (logo radi pa onda crni ekran)  i jos par...pa sad neznam kako da popravim to ,nesto sam cito o Chainfire 3D i nekim pluginovima al el ce mi to pomoc i oni su namjenjeni za pokretanje nepokretnih aplikacija  ili?

Daj stavi link o Chainfire 3D da vidim. Mislim da ti to neće baš pomoći jer Fundowsky ima takvih problema.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
14 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Dog 25 kaže...

Ne znam nisam vidio da podržava tvoj mob. Probaj ali to radiš na svoju odgovornost.

13 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Najbolji CUSTOM ROM za HTC Wildfire ? Hvala !

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1038 evo ti pa izaberi koji je stabilan piše ali svaki ima neki nedostatak tako da ostaje na tebi.

13 godina
odjavljen

POMOČ HITNO !!! 

Stavio sam taj ROM i sad m ise stalno vrti ovo RemPuzzle ... Trebao bi  5 do 10 min tako se vrtit ali meni se vrti duze!

U cemu je  problem ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jesi napravio full wipe, cache i dalvik cache wipe.
Stavi link od kuda si radio instalaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Nakon 23 minute se upalio haha, a valjda mu je trebalo nešto vremena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

molim za pomoc flasho sam xperiu s i nakon nekih 10% postupka samo mi je izbacio error poslije toga se mobitel upali i pokaze sony pa se ugasi i tako stalno radi.posto se baterija ne vadi prisilno sam ga resetirao i sad ga vise ni usb ne prepoznaje tako da nemogu popravit softwear preko companiona sta sad da radim dali se to moze popravit ili 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

molim za pomoc flasho sam xperiu s i nakon nekih 10% postupka samo mi je izbacio error poslije toga se mobitel upali i pokaze sony pa se ugasi i tako stalno radi.posto se baterija ne vadi prisilno sam ga resetirao i sad ga vise ni usb ne prepoznaje tako da nemogu popravit softwear preko companiona sta sad da radim dali se to moze popravit ili 

0 0 hvala 0
14 godina

brickao si je...probaj uci u flash mode...goglaj i saznaj kako...obicno se ulazi u to kad je mob ugasen i drzi tipku volume down i spoji usb...onda probaj flashat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domiđa kaže...

Da li si otključao bootloader ili je bio otključan da li to znaš, da li si rootao mobitel i stavio drugi Recovery i kako si flashao, s a čime i koji rom?

Napiši malo detaljnije i stavi link od kuda si skinuo link.

Mob stavljaš u flash mod tako da mobitel ugasiš i ponovo istovremenim držanjem tipki Power i Volumen down te onda spojiš usb na mobitel i ukopćaš na PC.

13 godina
neaktivan

probo sam i to tipku za gasenje i volume down i nista uopce ga pc ne prepoznaje samo se pali i gasi jedino sto sam ga uspio prisilno resetirat i poslije toga vise nista a flash sam skinuo sa xda developments tako nesto uglavnom nisam ja to radio nego prijatelj ja se bas i ne kuzim u te stvari i nakon sto smo skinuli flash skinuli smo ics rom oko 355 mb i stavili ga u taj flas doslo je do 10 % i poslije se ugasio uglavnom tako nekako je radio kolko sam ja vidio 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a za boatloader neznam stvarno jel bio otkljucan il zakljucan jedino sto sad od sveg znam da sam ga dobro zdrmo jbg

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ako ti je prijatelj to radio onda nek ti kaze detaljn postupak, i da na xperiji cesto ima problema jer su im zakljucani bootloaderi, pa prvo moras to da otkljucas.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi, Odin mi nece prepoznat fon u dl modu...nema sanse, apsolutno nikakve. Probo sve portove, tri kabla, install drivera/kies al nema pomoci.

Rooto sam telefon i sad trebam stavit clockwork i cm7 ak se ne varam. Prvi put to radim, al mislim da je to pravi redoljed. Ideje, sugestije, pomoc? Sve je dobro doslo. Hvala.

Galaxy GT S5570 

Battlelog ~ UrbanFsk
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Ljudi, Odin mi nece prepoznat fon u dl modu...nema sanse, apsolutno nikakve. Probo sve portove, tri kabla, install drivera/kies al nema pomoci.

Rooto sam telefon i sad trebam stavit clockwork i cm7 ak se ne varam. Prvi put to radim, al mislim da je to pravi redoljed. Ideje, sugestije, pomoc? Sve je dobro doslo. Hvala.

Galaxy GT S5570 

Evo ti video link za ClockWorkMod Recovery:

.

Evo ti link na xda forum :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1443907.

Proući i čitaj. Ako bude kakvih problema ne odgovaram.

Edit : Kako znaš da si ga rootao da li si dobio Superuser Aplikaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 21:37 (Fero).
14 godina
neaktivan
Fero kaže...

Edit : Kako znaš da si ga rootao da li si dobio Superuser Aplikaciju.

Dobio sam neki SuperSU i RootValidator koji veli da je root uspjesan.

Proucim ovo sa xda sutra, a kaj se tice videa to sam vec probo i sve bi bilo pet da mi Odin detektira mob..al nece i mos ga hebat...tnx

Battlelog ~ UrbanFsk
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Ovako, sutra ću kupiti Xperiu X8 i hoću odmah na njega flashati ICS 4.0.4, zanima me trebam li prvo unlockati bootloader? Znam da se kod nekih modela ne može otključat bootloader, kod moga može.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Upravo sam otkljucao bootloader na xperia s.spreman sam za root,na XDA forumu sam našao dosta toga i iskreno treba mi pomoć.

želim ga rootat na ICS 4.0.4,jer jučer sam skinio taj update preko PC Companion-a i svidio mi se.ovaj video dolje objašnjava root na GB,ali kako ga ja želim rootat na ICS dali vrijede iste upute?

Naravno,kako on koristi firmware za GB meni treba za ICS.Koji da skinem?pitam za firmware jer ovaj u videu koristi neki image dok na XDA stranici stalno nalazim neke ftf file-ove

Usput,što je ftf file?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 18:37 (Tomy Lee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam HTC Touch HD na njemačkom jeziku. Zanima me kako da promijenim Windows Mobile 6.1 u engleski verziju. Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima. Ovako, sutra ću kupiti Xperiu X8 i hoću odmah na njega flashati ICS 4.0.4, zanima me trebam li prvo unlockati bootloader? Znam da se kod nekih modela ne može otključat bootloader, kod moga može.

Prvo trebaš provjeriti da li ti je bootloader S-off ili S-on. Ako je S-off onda možeš svašta stavljati i nema prepreka za ništa.

Ako ti je bootloader S-on i ima oznaku 11w28 i veči koju možeš provjeriti ispod baterije piše tamo taj kod, e onda bootloader ne možeš tako lako otključati ali ga možešrootati, staviti Cwm Recovery i stavljati custom rom ali sa orginalnim kernelom.

Bootloader se može i otključati preko Omninusa ili Ominusa gdje se regaš i dobiješ beta key koji moraš negdje upisati kad pokreneš otključavnje. Prčkanje sa spajanjem nekih točki na samom mobitelu ispod baterije što također ne garantira da ćeš uspijeti jer se opet gledaju nekakvi kod nakon što to napraviš putem programa.

Kada to provjeriš onda ponovo postaj upit šta dalje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 9:21 (Fero).
13 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

Upravo sam otkljucao bootloader na xperia s.spreman sam za root,na XDA forumu sam našao dosta toga i iskreno treba mi pomoć.

želim ga rootat na ICS 4.0.4,jer jučer sam skinio taj update preko PC Companion-a i svidio mi se.ovaj video dolje objašnjava root na GB,ali kako ga ja želim rootat na ICS dali vrijede iste upute?

Naravno,kako on koristi firmware za GB meni treba za ICS.Koji da skinem?pitam za firmware jer ovaj u videu koristi neki image dok na XDA stranici stalno nalazim neke ftf file-ove

Usput,što je ftf file?

Ne vrijedi i koliko vidim nitko nije rootao Ics. tako da za sada ništa.

13 godina
neaktivan
newbie kaže...

Imam HTC Touch HD na njemačkom jeziku. Zanima me kako da promijenim Windows Mobile 6.1 u engleski verziju. Hvala!

Trebaš flashati engleski rom.

13 godina
neaktivan
Fero kaže...

Koliko se sjećam, ispod baterije je 11W31, nisam siguran pošto nije mob sad u mene. Ne da mi se sad stavljati CWM Recovery i zahebavati s s time. Najvjerojatnije ću ga samo rootati.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Fero kaže...

Koliko se sjećam, ispod baterije je 11W31, nisam siguran pošto nije mob sad u mene. Ne da mi se sad stavljati CWM Recovery i zahebavati s s time. Najvjerojatnije ću ga samo rootati.

Ako ti stoji tako onda ne možeš otključati, ali da je 11w28 onda bi mogao.

Edit: I manji od 11w28.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 10:52 (Fero).
13 godina
neaktivan

Prvo da se odmah IZVINEM jer ce post biti malo veci,a u vrhu toga sto mislim ako dam vise informacija vece su sanse da neko skuzi problem i pomogne mi!Naime,imao sam Huawei sonic sa oficialnim 2.3.6 androidom,radio sam recovery,root ubacivao nekoliko customa i onda zbavio HTC EVO 3D,bratu dao sonica nakon par dana htjeo sam mu ubaciti zadnju verziju CM-a od benrua i tu nastaje problem kada sam pokusao uci u recovery samo mi je stajao huawei logo i nakon 15-ak sekundi pocinjao da tamni i zatim se ekran potpuno zacrnio,onda kada stisnem tipku power on se samo restarta i pokrene normalno,pokusavao vise puta ponovo install recovery CWM ali nije islo,onda pokusam HARD RESET,ubacivanje nekog stocka (konkretno,stavio sam Germany verziju koja ima ovde na forumu),odradim i sve ok,dobijem stock i stock reovery (onaj sa tamno plavim slovima,svi koji imaju Huawei sonic znaju o cemu pricam),zatim ponovo pokusam ubaciti CWM ali opet sve prodje isto kao sto sam gore opisao,onda pokusam ubaciti drugi stock (Spain verziju koja takodje ima ovde na forumu pod huawei sonic root custom rom recovery,posatvio je fundowski te linkove) i tu nastane problem za koji trazim pomoc,sve je proslo ok tokom unpacking-a i installa tel se restartovao i od tada ekran mi je bijel,ponovo ga gasio,vadio bateriju ali uvijek dobijem samo bijel ekran,a interesantno je to da tel ispod radi ok kako mi se cini,soft tipke vibriraju kada ih dodirnes,moze se iskljuciti tel i ponovo pokrenuti,ulazio sam i u stock recovery preko volume + i power tipke i znam da je tamo kada udjes prva stavka reboot system now i kada kliknem na power tipku koja sluzi za potvrdjivanje radnje tel se restarta,znaci ispod sve radi ok ali nista ne vidim jer ekran ostaje bijel!Da li iko ima ideju kako da rijesim ovo ili da me uputi gdje da pokusam naci rjesenje i da li je preporucljivo da ga nosim u servis jer mi garancija vrijedi jos 1.5 godinu,pitam posto je sad na njemu vjerovatno ona spanska verzija sluzbena,a ja sam iz BiH da li ima sanse da oni vide koja je verzija trenutno jer tel se ne moze uci preko kompa,bar meni nije poslo za rukom,a ekran je bijel pa od te magle ne mogu vidjeti nista!SVAKA POMOC I SAVJET SU DOBRO DOSLI...HVALA

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A skini neki official firm i flesaj ga opet. Flesni ga opet sa ovim firmom koji imas. Da li si prije fleshanja lupio u recovery-u wipe/factory reset, wipe cache partition i wipe dalvic cache? Ako nisi, eto ti problema.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 20:29 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gongy kaže...

Prvo da se odmah IZVINEM jer ce post biti malo veci,a u vrhu toga sto mislim ako dam vise informacija vece su sanse da neko skuzi problem i pomogne mi!Naime,imao sam Huawei sonic sa oficialnim 2.3.6 androidom,radio sam recovery,root ubacivao nekoliko customa i onda zbavio HTC EVO 3D,bratu dao sonica nakon par dana htjeo sam mu ubaciti zadnju verziju CM-a od benrua i tu nastaje problem kada sam pokusao uci u recovery samo mi je stajao huawei logo i nakon 15-ak sekundi pocinjao da tamni i zatim se ekran potpuno zacrnio,onda kada stisnem tipku power on se samo restarta i pokrene normalno,pokusavao vise puta ponovo install recovery CWM ali nije islo,onda pokusam HARD RESET,ubacivanje nekog stocka (konkretno,stavio sam Germany verziju koja ima ovde na forumu),odradim i sve ok,dobijem stock i stock reovery (onaj sa tamno plavim slovima,svi koji imaju Huawei sonic znaju o cemu pricam),zatim ponovo pokusam ubaciti CWM ali opet sve prodje isto kao sto sam gore opisao,onda pokusam ubaciti drugi stock (Spain verziju koja takodje ima ovde na forumu pod huawei sonic root custom rom recovery,posatvio je fundowski te linkove) i tu nastane problem za koji trazim pomoc,sve je proslo ok tokom unpacking-a i installa tel se restartovao i od tada ekran mi je bijel,ponovo ga gasio,vadio bateriju ali uvijek dobijem samo bijel ekran,a interesantno je to da tel ispod radi ok kako mi se cini,soft tipke vibriraju kada ih dodirnes,moze se iskljuciti tel i ponovo pokrenuti,ulazio sam i u stock recovery preko volume + i power tipke i znam da je tamo kada udjes prva stavka reboot system now i kada kliknem na power tipku koja sluzi za potvrdjivanje radnje tel se restarta,znaci ispod sve radi ok ali nista ne vidim jer ekran ostaje bijel!Da li iko ima ideju kako da rijesim ovo ili da me uputi gdje da pokusam naci rjesenje i da li je preporucljivo da ga nosim u servis jer mi garancija vrijedi jos 1.5 godinu,pitam posto je sad na njemu vjerovatno ona spanska verzija sluzbena,a ja sam iz BiH da li ima sanse da oni vide koja je verzija trenutno jer tel se ne moze uci preko kompa,bar meni nije poslo za rukom,a ekran je bijel pa od te magle ne mogu vidjeti nista!SVAKA POMOC I SAVJET SU DOBRO DOSLI...HVALA

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/huawei-u8650-sonic-roms-overclock-root/138187.aspx?jumpto=2788560&sort=asc&view=flat. ovaj link.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1304678. pogledaj ovaj link, ali nisi naveo koji model točno tako da gledaš ako je to za tvoj mobitel.

17 godina
neaktivan

Super je ovaj MildWild ali cu definitivno morati da ga prilagodim sebi :D Ima viska aplikacija koje ne koristim, launcher mi se nesvidja nasao sam bolji (Holo Launcher), Market je modovan i nedozvoljava update na novi i slicne stvari. Usput da vas pitam da li je dovoljno samo raspakovati zip roma i zamjeniti apk fajlove ili da koristim kitchen?

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice