Android borbeni komplet izdvojena tema

poruka: 11.980
|
čitano: 2.686.305
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Android borbeni komplet
Šef kaže...

E Šefe, napokon bi ti mogao biti od koristi (a i ostali neka kažu ako imaju šta).

Sjećam se da si imao Desire, e sad mene interesuje nešto oko Wildfire S, a to su jako slični mobiteli.

Da li se još uvijek aplikacije moraju instalirati na internu memoriju? Koliko se sjećam, način za rješavanje toga je root-anje (ako je još uvijek aktivno). Kolika je šansa da uništim (ako se dobro sjećam kaže se brick-am) telefon ako to budem radio?

Da li bi imao koristi od update-anja Android sa 2.3 na 2.3.5? Da li je to nešto što ja mogu bez problema uraditi kod kuće? Koliko GB ima update?

Pošto bih želio da mi ovaj mobitel traje nešto duže i pošto je prilično skup, koji je najbolji način da ga se zaštiti? One obične jednostavne, gumene košuljice?

Svi koji odgovore dobiju 2 Hvala.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 15:02 (Mentalist).
16 godina
Mentalist kaže...
Šef kaže...

E Šefe, napokon bi ti mogao biti od koristi (a i ostali neka kažu ako imaju šta).

Sjećam se da si imao Desire, e sad mene interesuje nešto oko Wildfire S, a to su jako slični mobiteli.

Da li se još uvijek aplikacije moraju instalirati na internu memoriju? Koliko se sjećam, način za rješavanje toga je root-anje (ako je još uvijek aktivno). Kolika je šansa da uništim (ako se dobro sjećam kaže se brick-am) telefon ako to budem radio?

Da li bi imao koristi update-ati Android sa 2.3 na 2.3.5? Da li je to nešto što ja mogu bez problema uraditi kod kuće? Koliko GB ima update?

Pošto bih želio da mi ovaj mobitel traje nešto duže i pošto je prilično skup, koji je najbolji način da ga se zaštiti? One obične jednostavne, gumene košuljice?

Svi koji odgovore dobiju 2 Hvala.

Sa Froyo-m (2.2) je došlo App2SD, većina aplikacija podržava to.

Update sa 2.3 na 2.3.5 je koristan jer je 2.3.0 imao hrpu bugova, ali mislim da ćeš sigurno stavljat ROM-ove ako se ne pališ na sense jer su puno brži

Za ekran si kupiš LCD foliju, za kućište najbolje TPU case sa ebay-a ili invisible shield (dosta skup)

Ne moraš klikat Hvala ničemu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
protjeran
Mitch kaže...
              Za ekran si kupiš LCD foliju,

To je bolje kvalitete od onog smeća što dođe kad se mobitel tek kupi? Imam li problema s odljepljivanjem poslije?

Mitch kaže...

Update sa 2.3 na 2.3.5 je koristan jer je 2.3.0 imao hrpu bugova, ali mislim da ćeš sigurno stavljat ROM-ove ako se ne pališ na sense jer su puno brži

Je li to opasno?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 15:10 (Mentalist).
16 godina
Mentalist kaže...
Mitch kaže...
        Za ekran si kupiš LCD foliju,

To je bolje kvalitete od onog smeća što dođe kad se mobitel tek kupi? Imam li problema s odljepljivanjem poslije?

Mitch kaže...

Je li to opasno?

Nije bolje ali će se manje grebat, touch je kapacitivni tak da ni 6 folija nece sprjecavat ista...

Ja imam gorilla glass na oba moba tako da ne znam kako je s ostalima

Stavljanje ROM-ova je opasno ako je za tebe mob vrijedan svake kune.

Pogledaj malo XDA forum za njega pa da vidiš da li se dobivaju kakve bolje performanse sa CM7.1 naprimjer....

Ako ti se svida Sense onda nemoj mijenjat, makar imas i ROM-ova koji su duplo brzi a imaju sense.

16 godina
protjeran
Mitch kaže...

Nije bolje ali će se manje grebat, touch je kapacitivni tak da ni 6 folija nece sprjecavat ista...

Još ja imam nokte zbog gitare..

I ništa od ROM-ova, kad bih zeznuo mobitel ne bih dobio novi tačno godinu dana.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Mitch kaže...

Ne znam točno, ali ako ima Gorilla gass, ne trebaš brinuti. Ako nema, onda stavi neku foliju.

Ako ti mobitel radi odlično, ako si zadovoljan sa svime, onda ne trebaš razmišljat o stavljanu drugog ROM-a. A i uglavnom je teško brickat mobitel ako pratiš upute. I uglavnom, kad se bricka, može se oživit.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
16 godina
Mentalist kaže...
Mitch kaže...

wildfire S nema gorilla glass, tako da ćeš obavezno morat pazit s njim :)

Nokti nisu ti koji grebu ekran - ekran grebu padovi i oštre tkanine u džepovima - primjerice uski džepovi traperica su najkobniji.

16 godina
protjeran
Mitch kaže...

Nokti nisu ti koji grebu ekran - ekran grebu padovi i oštre tkanine u džepovima - primjerice uski džepovi traperica su najkobniji.

Najbolje jos reci da je najgore za ekran da se zoveš Mentalist pa da sam skroz zeznut.

16 godina
bitno je sam da paziš, niš drugo, kupi si koznu ili neku futrolu (ne plasticni okvir) i stavis u dzep, na ekran sam siknes lcd foliju i nemas tolke brige..sam da ti ne ispada iz ruku :)
16 godina
protjeran
Mitch kaže...
bitno je sam da paziš, niš drugo, kupi si koznu ili neku futrolu (ne plasticni okvir) i stavis u dzep, na ekran sam siknes lcd foliju i nemas tolke brige..sam da ti ne ispada iz ruku :)

Case Logic je općenito meni jedna od najdražih firmi i jedna od firmi u koje imam najviše povjerenja. Valjda ću naći OVO, pa makar u Sarajevu.

Kad već govorim, imam njihovu futrolu za parat koja je sad s 3. fotoaparatom i traje već 6 godina (najmanje). Mogu uslikati, ali nema potrebe. Izgleda savršeno novo.

16 godina
protjeran
Android borbeni komplet

Vidite, nisam ovo pitao, koliko vrijeme autonomije da ocekujem uz nešto malo pričanja i nešto slušanja muzike (sat dnevno recimo)?

Možete i na PM odgovoriti ako nećete ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 17:16 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mentalist kaže...

Vidite, nisam ovo pitao, koliko vrijeme autonomije da ocekujem uz nešto malo pričanja i nešto slušanja muzike (sat dnevno recimo)?

Kakve to veze ima s Android borbenim kompletom? Ljudi, dajte se držite teme, molim vas.

16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Mentalist kaže...

Kakve to veze ima s Android borbenim kompletom? Ljudi, dajte se držite teme, molim vas.

Jao jedan post koji se slabije dotiče teme, a dotiče se jer je Android, i odma panika..

@Mentalist, očekuj punjenje svaku noć, ako zeliš da ti izdrži cijeli sljedeći dan.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
jurica_m kaže...
Mentalist kaže...

Jao jedan post koji se slabije dotiče teme, a dotiče se jer je Android, i odma panika..

@Mentalist, očekuj punjenje svaku noć, ako zeliš da ti izdrži cijeli sljedeći dan.

Pa uz ovo što je gore naveo može sigurno 2 dana. Riječ je o Wildfire S-u.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
16 godina
neaktivan
Android borbeni komplet

Avast! Antivirus, ima i Anti-Theft funkcije, pa mislim da će meni zamijenit Lookout.

https://market.android.com/details?id=com.avast.android.mobilesecurity

Vidim da ima dosta odličnih funkcija, tipa firewall (koji nije toliko sličan onima na PCju), WebShield,...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 17:38 (Šef).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Aj javi kako je sve proslo kad zavrsis instalaciju svega na Avast.
Cini mi se da se mora nesto dodatno instaliravat ili tako nest.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
16 godina
neaktivan

2 dana na jedvite jade... Ako nece uopce ic na internet i imat upaljene sinkronizacije, onda da.. ali sto ce nekome ovi mobiteli bez interneta.... 

Za ovo sto on zeli, ako ce bit bas tako je po meni bolje ostat na onoj Nokii C5 (ako se ne varam on je ima)... ja odem na faks ili do cure (~15 - 20 min hoda) i -5% baterije (slušanje muzike), a još standby, ja mislim da će stock Wildfire trošit i 10-15% baterije na standby... Meni Desire ne troši ništa manje -10%. 

To je vec 40ak% baterije otišlo... još Sense koji očajno ždere bateriju... 

BTW na 3G razgovorima Wildfire brže ode nego Desire (nekih 40 min razlike), a na 2G je razlika 30min u korist Wildfirea. 

Ne bi izdržala sljedeći cijeli dan. Meni ako ga slabije koristim izdrži max 1 ipo dan... (nema slušanja muzike, samo razgovori, slabo interneta)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Moze mi netko objasnit ovo 2g/3g jel to samo razlika u brzini kad se ide na net ili ima i veze sa telefoniranjem/sms-anjem?

Tnx
16 godina
neaktivan
Android borbeni komplet
Pardon na offtopicu, ali, s obzirom na cijenu i klasu ove kartice, je li ovo moguće?

http://www.vemil.hr/proizvod/kingston-8gb-micro-sdhc-class-10-adapter/32927/
~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Moze mi netko objasnit ovo 2g/3g jel to samo razlika u brzini kad se ide na net ili ima i veze sa telefoniranjem/sms-anjem?

Tnx

Da, to su brzine pristupa internetu. Mislim da nema veze s telefoniranjem/SMS-om.

16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...
Pardon na offtopicu, ali, s obzirom na cijenu i klasu ove kartice, je li ovo moguće?

http://www.vemil.hr/proizvod/kingston-8gb-micro-sdhc-class-10-adapter/32927/

http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC?filters=size:8192

16 godina
neaktivan
Šef kaže...
djigibao kaže...

Tnx

Da, to su brzine pristupa internetu. Mislim da nema veze s telefoniranjem/SMS-om.

Ocigledno ima kad je Talk Time 7h na 2G, 6h na 3G, i to nije samo do Androida... Nokia N9 ima još veću razliku - 11h 2G, 7h 3G

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Šef kaže...
djigibao kaže...

Tnx

Ocigledno ima kad je Talk Time 7h na 2G, 6h na 3G, i to nije samo do Androida... Nokia N9 ima još veću razliku - 11h 2G, 7h 3G

Da, 3G troši puno baterije. Više i od WiFi konekcije...

17 godina
E pa to me interesiralo.
Znaci ako ne surfam mobitelom preko 3G nego samo preko Wi-Fi onda mogu slobodno stavit na 2G i ustedit bateriju?

Jel ima veze pokrivenost mreznog signala 3G/2G?

Recimo negdje je signal na 2G slab pa se stavi na 3G da bude jaci ili to nema veze?
14 godina
Android borbeni komplet

Evo jednog početničkog pitanja: imam ovu igru i dogurao sam dosta daleko  a htio bi napraviti wipe zbog stavljanja novog roma kako i u kojoj aplikaciji mogu sačuvati pređeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
djigibao kaže...
E pa to me interesiralo.
Znaci ako ne surfam mobitelom preko 3G nego samo preko Wi-Fi onda mogu slobodno stavit na 2G i ustedit bateriju?

Jel ima veze pokrivenost mreznog signala 3G/2G?

Recimo negdje je signal na 2G slab pa se stavi na 3G da bude jaci ili to nema veze?

Slobodno možeš po defaultu držati na 2G jer si i tako uz uštedu baterije osiguran sa pokrivenošću signalom dok 3G ipak nije svugdje tako raširen te ga pali po potrebi.

Ovo ljeto sam bio na moru 10 dana bez signala i mob mi je bio neupotrebljiv jer mi je ostalo upaljeno na WCDMA only (3G) u opcijama na Desireu i jednostavno nije moglo nać signala na Murteru a ja glupan totalno to smetnuo s uma  i htio nosit mob na servis :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 20:27 (Domido).
14 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Evo jednog početničkog pitanja: imam ovu igru i dogurao sam dosta daleko  a htio bi napraviti wipe zbog stavljanja novog roma kako i u kojoj aplikaciji mogu sačuvati pređeno?

Titanium Backup, ROM toolbox ili neka slična aplikacija. Naravno, ako si rootan.

14 godina
neaktivan
Android borbeni komplet

1. što rootanje donosi novog što prije nisam mogao koristiti (znam za odredene aplikacije). Koja je opasnost da ga brickam pri tome? Postaje li nestabilniji ako se roota? moze link na za rootanje nexusa s.

2. Custom ROM - vrijede sva podpitanja od prvog pitanja.

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CRT kaže...

1. što rootanje donosi novog što prije nisam mogao koristiti (znam za odredene aplikacije). Koja je opasnost da ga brickam pri tome? Postaje li nestabilniji ako se roota? moze link na za rootanje nexusa s.

2. Custom ROM - vrijede sva podpitanja od prvog pitanja.

1. Postoji minimalna mogućnost da ga brickaš pri tome. Makar to ne bih zvao brickom nego "skoro neupotrebljivim" mobitelom. Unbrick traje 5 minuta, 10 ako si smotan. Nestabilniji ne postaje.
  2. Postoji minimalna mogućnost da ga brickaš pri tome. Makar to ne bih zvao brickom nego "skoro neupotrebljivim" mobitelom. Unbrick traje 15 minuta, ovisno o vrsti bricka. Nestabilniji... ovisi o ROM-u. MIUI ROM je stabilan recimo. Googlaš i vidiš što ljudi kažu.
Lipstick junkie be funky all he wanty
16 godina
neaktivan
Android borbeni komplet
Moj PC  
3 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice