Mogu li zajedno OCZ XTC i Kingmax

poruka: 102
|
čitano: 13.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: Mogu li zajedno OCZ XTC i Kingmax
Ranko Kukumar kaže...

Asimetrični način rada je po perfomansama puno bliži single-chanellu nego simetričnom dual chanell-u kada se krene koristiti intezivnije RAM memorija.

istina...

iako nisam primjetio neku razliku kad sam to testirao između memorije sa one validacije i ove koju koristim (MOJ PC)

TROLLBUSTER // ima tko jači?? treba mi pogurat auto :)
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

koliku hrpu gluposti sam ja pročitao u ovoj temi da ja to nemogu vjerovat...

nekima bi bilo bolje da idu na pašu s kozama po Gorskom Kotaru nego da trkeljaju tu o pločicama...

evo meni rade sad 2x1gb i 1x2gb (za one koji ne znaju računat to su 3 pločice) u dual chanel modu, svaka je od različitog proizvođača, a i imaju različite frekvencije...

i sad dal je to moguće? moguće je...

a kome nije jasno neka klikne http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1819202

Je ti si jedan od tih.

Samo tebi i itomicu DC radi sa neparnim brojem pločica, sa nekim gadnim manualima od nekih svemirskih ploča. Česti ste gosti u svim rubrikama, dajte nam još kakav savjet.

14 godina
Žuža kaže...
XXX-Man kaže...

koliku hrpu gluposti sam ja pročitao u ovoj temi da ja to nemogu vjerovat...

nekima bi bilo bolje da idu na pašu s kozama po Gorskom Kotaru nego da trkeljaju tu o pločicama...

evo meni rade sad 2x1gb i 1x2gb (za one koji ne znaju računat to su 3 pločice) u dual chanel modu, svaka je od različitog proizvođača, a i imaju različite frekvencije...

i sad dal je to moguće? moguće je...

a kome nije jasno neka klikne http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1819202

Je ti si jedan od tih.

Samo tebi i itomicu DC radi sa neparnim brojem pločica, sa nekim gadnim manualima od nekih svemirskih ploča. Česti ste gosti u svim rubrikama, dajte nam još kakav savjet.

Dat ću ti ja jedan. Pročitaj si malo pametnih stvari i probaj koristiti ono što ti stoji na ramenima. Uostalom, jel ti znaš čitati možda. Imaš tamo validaciju sa CPU-Z programa pa gledaj. Nisam ja to izmislio, nego je to tako i gotovo. Neznam više o čem se tu ima pričati.

15 godina
neaktivan

Pretpostavkom da si na win7, samo za resurse OS treba ti više od 1Gb Ram. Nema koristi od asimetričnog rada. Hvala za savjet, probaj ga i ti iskoristiti pa koristi google.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 18:42 (Danny_HR).
14 godina

Nema na čemu, meni je jasno sve a ovoj temi se nema više šta pričati.

15 godina
moderator
Žuža kaže...

Pretpostavkom da si na win7, samo za resurse OS treba ti više od 1Gb Ram. Nema koristi od asimetričnog rada. Hvala za savjet, probaj ga i ti iskoristiti pa koristi google.

pretpostavka je majka svih ze*eba...

a kako onda ljudima radi Win 7 na 1gb kad sami resursi zauzimaju više od toliko?

ajde dosta {#}

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

a kako onda ljudima radi Win 7 na 1gb kad sami resursi zauzimaju više od toliko?

Swap file.

Zivotni Cilj: Upoznati i izvesti Mentalista u grad i napit ga
14 godina

win 7 se prilagodava korisnikovu racunalu..manje resursa u racunalu(rama) i sam win 7 onda manje trosi...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Ranko Kukumar kaže...

Swap file.

to je jasno...

al pročitaj njegov post...

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Swap file.

to je jasno...

al pročitaj njegov post...

Koliko sam ja vidio, itomic ima 3Gb. Odkud si izvadio 1Gb? Iz manuala ploče? Možda DC sa jednim keksom, a možda su u šumi.

15 godina
moderator
Žuža kaže...

Koliko sam ja vidio, itomic ima 3Gb. Odkud si izvadio 1Gb? Iz manuala ploče? Možda DC sa jednim keksom, a možda su u šumi.

ma o čemu ti sad pričaš? ajde počni čitat s razumijevanjem pa onda komentiraj...

ja više neću spamat ovdje...

16 godina
vi se drzite tog CPU-Z-a ko neke vjere.

meni je u njemu do nedavnog bios flasha (12.mj) pisalo da imam 512 MB cache-a na procesoru sa validacijom hahah
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Mitch kaže...

meni je u njemu do nedavnog bios flasha (12.mj) pisalo da imam 512 MB cache-a na procesoru sa validacijom hahah

Meni piše i u BIOS-u ovako. Hmhm, DUAL CHANNEL. Šta ti misliš da to znači ????

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 20:52 (itomic009).
15 godina
moderator
itomic009 kaže...

i meni...

ma to nam sad ni BIOS više ne valja :/

R.I.P EnlightenedPhoenix /// TROLLBUSTER
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 21:10 (XXX-Man).
14 godina
XXX-Man kaže...
itomic009 kaže...

i meni...

ma to nam sad ni BIOS više na valja :/

Da vjerojatno {#}. Neznamo mi kojima je to tako u kompu, nego znaju ovi što nagađaju a neznaju točno uopće o čem pričaju {#}.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Kaj izvali jadan nebio? Zar nekužiš da je problem u BIOS-u a ne u programu? Jesi razmišljao da CPUZ uzima podatke iz BIOS checksum-a?

Zivotni Cilj: Upoznati i izvesti Mentalista u grad i napit ga
16 godina
Ranko Kukumar kaže...
Mitch kaže...

Kaj izvali jadan nebio? Zar nekužiš da je problem u BIOS-u a ne u programu? Jesi razmišljao da CPUZ uzima podatke iz BIOS checksum-a?

nisam :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

ee pozdrav forumasi! ;)

imam i ja OCZ XTC ram, 2GB 800MHz, sada ne znam da li je isti kao u autora teme, mada to nije ni bitno.. danas dodam jos jednu plocicu kingmaxa 1gb 667MHz, mislio sam da nece raditi, ali radi sve uredno, i pise da radi u dual chanelu, koliko je to moguce za ove dvije vrste rama? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

ee pozdrav forumasi! ;)

imam i ja OCZ XTC ram, 2GB 800MHz, sada ne znam da li je isti kao u autora teme, mada to nije ni bitno.. danas dodam jos jednu plocicu kingmaxa 1gb 667MHz, mislio sam da nece raditi, ali radi sve uredno, i pise da radi u dual chanelu, koliko je to moguce za ove dvije vrste rama? :D

lipo...ocz radi sada na 667 mhz kao i kingmax i u utorima za dual chanell su pa i rade u tom modu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

lipo...ocz radi sada na 667 mhz kao i kingmax i u utorima za dual chanell su pa i rade u tom modu...

ma to samo privremeno, brzo cu kupiti 4gb ddr3, ali u biosu sam stavio ram na 406MHz_810MHz, evo screenshots, pise dual chanel, sada ne znam na koliko ce tacno raditi :o

14 godina
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

ma to samo privremeno, brzo cu kupiti 4gb ddr3, ali u biosu sam stavio ram na 406MHz_810MHz, evo screenshots, pise dual chanel, sada ne znam na koliko ce tacno raditi :o

ne radi ti kao dual chanel...unganged je...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kakve to ima veze?

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Kakve to ima veze?

evo ako te bas zanima...sad ces vidit...http://www.overclock.net/amd-memory/324052-ganged-vs-unganged-mode.html...eto ti

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 20:26 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

ma to samo privremeno,  brzo cu kupiti 4gb ddr3,  ali u biosu sam stavio  ram na  406MHz_810MHz,  evo screenshots, pise dual chanel, sada ne znam na koliko ce tacno raditi :o

DDR znači Double Data Rate, tj. radit će ti kao 2x 406MHz zapravo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 20:27 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

evo ako te bas zanima...sad ces vidit...http://www.overclock.net/amd-memory/324052-ganged-vs-unganged-mode.html...eto ti

Neda mi se sad listat forume, reci šta je pisac htio da kaže.

Dual channel najnormalnije radi i s ganged i unganed modom. Razlika je ta sta je ganged mode opimalnije rijesenje s jednim threadom, a unganged sa vise njih. Vidjet ces na primjer u superPi ili nekim drugim benchevima koji koriste samo jednu jezgru da tzv "profiji" vrte u ganged modu.

14 godina

ganged mod je pravi dual chanell mod koji veze sve plocice u jednu...i naravno to ima svoje pluseve i minuse...

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Neda mi se sad listat forume, reci šta je pisac htio da kaže.

Dual channel najnormalnije radi i s ganged i unganed modom. Razlika je ta sta je ganged mode opimalnije rijesenje s jednim threadom, a unganged sa vise njih. Vidjet ces na primjer u superPi ili nekim drugim benchevima koji koriste samo jednu jezgru da tzv "profiji" vrte u ganged modu.

A i zoharbizo bi mogao malo pažljivije čitati jer sam ja isto davno rekao.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ganged mod je pravi dual chanell mod koji veze sve plocice u jednu...i naravno to ima svoje pluseve i minuse...

Procitaj jos jednom ili koliko god puta treba da shvatis procitano.

14 godina

a moga bi...samo mu se neda...:)

0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

a moga bi...samo mu se neda...:)

Ganged i unganged su dual channel modovi rada memorije. Nije ganged "pravi" dul channel,  ungagneged neki lažni.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice