Zeznuo sam Ubuntu, instalirao BackTrack

poruka: 8
|
čitano: 2.986
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Što bih napravio

Ovako,otkad sam s*ebo Ubuntu kad sam instaliro BackTrack,napravio bih sljedeće: Maknio oba dvoje i stavio Kubuntu,samo me zanima kako to,jel se treba formatirat šta itd...Kubuntu iz razloga da vidim kakav je KDE,a čuo sam da je dobar i na netbookovima pa bih ga stavio na HP Mini..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Što bih napravio

formatiraj hard da se ne z*jebavas.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Što bih napravio
Suddenly Psychotic kaže...

Znaći da recimo ostavim Ubuntu i formatiram disk na kojem je BackTrack,i da onda instaliram Kubuntu preko Ubuntua il šta? Može pojašnjenje?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Znaći da recimo ostavim Ubuntu i formatiram disk na kojem je BackTrack,i da onda instaliram Kubuntu preko Ubuntua il šta? Može pojašnjenje?

Ako nemaš ništa važno na HDD-u,formatiraj ga cijelog i napravi particije te instaliraj Kubuntu.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
filipvk1000 kaže...

Ako nemaš ništa važno na HDD-u,formatiraj ga cijelog i napravi particije te instaliraj Kubuntu.

Jel može recimo da maknem Ubuntu (formatiranjem) i da onda instaliram Kubuntu,i tijekom instalacije sve formatiram..jer kad sam instaliro BT on je sam "podijelio" particije na 2 dijela,jel se može napravit samo 1 pri instalaciji Kubuntua?

15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
mstaglicic kaže...
filipvk1000 kaže...

Jel može recimo da maknem Ubuntu (formatiranjem) i da onda instaliram Kubuntu,i tijekom instalacije sve formatiram..jer kad sam instaliro BT on je sam "podijelio" particije na 2 dijela,jel se može napravit samo 1 pri instalaciji Kubuntua?

mislim da ti je najelegantije da digneš livecd sa gparted instaliranim, i sa njime cijeli disk formatiraš. Onda te instaliraj Kubuntu. 

Broj particija: može samo jedna, ali se obično radi više komada - jedna za "system" druga za podatke

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...
filipvk1000 kaže...
mstaglicic kaže...
filipvk1000 kaže...

mislim da ti je najelegantije da digneš livecd sa gparted instaliranim, i sa njime cijeli disk formatiraš. Onda te instaliraj Kubuntu. 

Broj particija: može samo jedna, ali se obično radi više komada - jedna za "system" druga za podatke

Pošto mi je BackTrack podijelio jednu particiju na dvije,da ostavim tako,i recimo da instaliram Kubuntu preko Ubuntu-a,tj. kad pokrenem instalaciju kubuntua da formatiram diskove? jel se može tako? tako mi se čini nekako najlakše..

15 godina
neaktivan
Što bih napravio

pa da.. u biti, BT ti je napravio ako sam razumio dvije particije i obje su ext4 formata, to ti je jako bitno jer se linux stavlja na njih. Onda kada budeš instalirao koji god linux kasnije hoćeš, jednu particiju iskoristi za root i boot, a drugu za /home, tj. podatke. Doduše, trebala bi ti i treća particija za swap, u veličini od 1-4GB. 

EDIT - ovdje ti je domagoj puno bolje i detaljnije objasnio particioniranje. Ja sam samo malo sažeo :) Postupak u osnovi vrijedi za sve linuxe 

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 0:44 (kakapo).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice