Ovako,otkad sam s*ebo Ubuntu kad sam instaliro BackTrack,napravio bih sljedeće: Maknio oba dvoje i stavio Kubuntu,samo me zanima kako to,jel se treba formatirat šta itd...Kubuntu iz razloga da vidim kakav je KDE,a čuo sam da je dobar i na netbookovima pa bih ga stavio na HP Mini..
Zeznuo sam Ubuntu, instalirao BackTrack
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.985
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
formatiraj hard da se ne z*jebavas.
Znaći da recimo ostavim Ubuntu i formatiram disk na kojem je BackTrack,i da onda instaliram Kubuntu preko Ubuntua il šta? Može pojašnjenje?
Znaći da recimo ostavim Ubuntu i formatiram disk na kojem je BackTrack,i da onda instaliram Kubuntu preko Ubuntua il šta? Može pojašnjenje?
Ako nemaš ništa važno na HDD-u,formatiraj ga cijelog i napravi particije te instaliraj Kubuntu.
Ako nemaš ništa važno na HDD-u,formatiraj ga cijelog i napravi particije te instaliraj Kubuntu.
Jel može recimo da maknem Ubuntu (formatiranjem) i da onda instaliram Kubuntu,i tijekom instalacije sve formatiram..jer kad sam instaliro BT on je sam "podijelio" particije na 2 dijela,jel se može napravit samo 1 pri instalaciji Kubuntua?
Jel može recimo da maknem Ubuntu (formatiranjem) i da onda instaliram Kubuntu,i tijekom instalacije sve formatiram..jer kad sam instaliro BT on je sam "podijelio" particije na 2 dijela,jel se može napravit samo 1 pri instalaciji Kubuntua?
mislim da ti je najelegantije da digneš livecd sa gparted instaliranim, i sa njime cijeli disk formatiraš. Onda te instaliraj Kubuntu.
Broj particija: može samo jedna, ali se obično radi više komada - jedna za "system" druga za podatke
mislim da ti je najelegantije da digneš livecd sa gparted instaliranim, i sa njime cijeli disk formatiraš. Onda te instaliraj Kubuntu.
Broj particija: može samo jedna, ali se obično radi više komada - jedna za "system" druga za podatke
Pošto mi je BackTrack podijelio jednu particiju na dvije,da ostavim tako,i recimo da instaliram Kubuntu preko Ubuntu-a,tj. kad pokrenem instalaciju kubuntua da formatiram diskove? jel se može tako? tako mi se čini nekako najlakše..
pa da.. u biti, BT ti je napravio ako sam razumio dvije particije i obje su ext4 formata, to ti je jako bitno jer se linux stavlja na njih. Onda kada budeš instalirao koji god linux kasnije hoćeš, jednu particiju iskoristi za root i boot, a drugu za /home, tj. podatke. Doduše, trebala bi ti i treća particija za swap, u veličini od 1-4GB.
EDIT - ovdje ti je domagoj puno bolje i detaljnije objasnio particioniranje. Ja sam samo malo sažeo :) Postupak u osnovi vrijedi za sve linuxe