Ubuntu 10.04 LTS - Novi izgled

poruka: 118
|
čitano: 24.228
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.04 LTS - Novi izgled
hrvatskafarkasevec kaže...
IN_trance001 kaže...

A da skinete s interneta i sami zapržite? Puno jednostavnije od naručivanja cd-a!

pa napravit cu i to al kaj nije ljepo imat "orginal cd" onak ljepo izprintan i ak se ne varam dobis i neke 

naljepnice a ne kosta te nista

Pa meni nije lijepo jer bezveze radiš trošak... Mislim ono ništa nije besplatno i po  meni je bezveze trošit beskorisno resurse, kad se moze bez problema skinuti CD image, a i možeš si isprintati sto god hoces na cd i kutiju.

EDIT: @ novi izgled- meni baš ne izgleda nešto jako novo tj jako je slicno starom...

nego vidim da tu ima dosta korisnika, pa me zanima zašto nema više GUI-a za Linux? Mislim očigledno je to teško napraviti, ali mene zanima zašto. Dakle govorim samo o menijima i ponašanju UI, ne o cijelom OS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 19:26 (Zoidberg).
16 godina
neaktivan

Offtopic je, ali zanimaju me ti CD-i. Vi koji ste naručivali, znači dolaze CD-i u Lijepu našu? Ja bih onda sebi naručio jedan.

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

EDIT: @ novi izgled- meni baš ne izgleda nešto jako novo tj jako je slicno starom...

nego vidim da tu ima dosta korisnika, pa me zanima zašto nema više GUI-a za Linux? Mislim očigledno je to teško napraviti, ali mene zanima zašto. Dakle govorim samo o menijima i ponašanju UI, ne o cijelom OS.

Nije GUI nego DE (Desktop Dnviroment) i ima ih sasvim dovoljno ;)

Gnome, KDE, XFCE, LXDE...

16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Offtopic je, ali zanimaju me ti CD-i. Vi koji ste naručivali, znači dolaze CD-i u Lijepu našu? Ja bih onda sebi naručio jedan.

posjeti shipit.ubuntu.com  moras imati account tako da se prije moras regati i napisati podatke. Koliko ja vidim jos nude Karmic Koalu, treba pričekati malo pa čemo moči  naručiti Ubuntu 10.04 Lucid Lynx. 

Nemojte prejerati sa narudzbama, iako su bepslatni, netreba zato naručiti 100-cdova.  Donirat cu ja nesto novaca canonicalu zato jer želim, jer dobivam besplatno OS koji odlicno radi :) 

Meni su cd-ovi stigli unutar 2 tjedna, al to sve ovisi kojim putem će ići do vas ( avionom, brodom tako da varira od 2 do 6 tjedana) . 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina
nedIm kaže...
Zoidberg kaže...

Nije GUI nego DE (Desktop Dnviroment) i ima ih sasvim dovoljno ;)

Gnome, KDE, XFCE, LXDE...

Mislim da je mislio na teme i izgled općenito, a ne na DE.

Iako je mislio na DE mislim stvarno kome nisu dosta ovi što postoje, neznam šta bi ga zadovoljilo.

I ovaj ubuntu više ode kvragu, gdje su vidili ostavit ga bez synaptica, još će postat mac-ubuntu...

17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Iako je mislio na DE mislim stvarno kome nisu dosta ovi što postoje, neznam šta bi ga zadovoljilo.

Ma uglavnom zanimalo me zast nema aero peek i tih fora na Ubuntu. Ak0 ima moje isprike.

Edit nije aero peak, nego preview, dakle ono kad su grupirani na WIN7 prozori iste aplikacije u jednu grupu... valjda znate na što mislim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 23:02 (Zoidberg).
16 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Ma uglavnom zanimalo me zast nema aero peek i tih fora na Ubuntu. Ak0 ima moje isprike.

Edit nije aero peak, nego preview, dakle ono kad su grupirani na WIN7 prozori iste aplikacije u jednu grupu... valjda znate na što mislim.

Ja koristim već duđe vrijeme awn dock i on mi grupira iste aplikacije u istu ikonicu, Pa kliknem na recimo VLC i sve video koji su aktivni koji koriste VLC player. Jel na to mislis. To ti je odavno preuzeto od MacOS-a. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
IN_trance001 kaže...

A da skinete s interneta i sami zapržite? Puno jednostavnije od naručivanja cd-a!

pa napravit cu i to al kaj nije ljepo imat "orginal cd" onak ljepo izprintan i ak se ne varam dobis i neke 

nema naljepnica još od 9.04 verzije...

ja nisam nikad naručio, ovo će biti prvi, čisto da vidim koliko će im trebat...

A new belief-system Salvation found in vomit and blood Where deprivation, lies Corruption, war and pain is god
16 godina
neaktivan
The Acacia Strain kaže...
IN_trance001 kaže...

nema naljepnica još od 9.04 verzije...

ja nisam nikad naručio, ovo će biti prvi, čisto da vidim koliko će im trebat...

Plač

A ja mislio naručit samo zbog naljepnica...Belji se

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

Moj prijedlog svima koji žele nešto naručiti je nek naruče nešto iz http://shop.canonical.com/ i time podrže Ubuntu Namigiva

Što se mene tiče, ovu verziju ću sigurno koristiti ponajviše što će biti LTS, a za izgled je lako, postoje načini da se promijeni. Čak mi je i za Synaptic svejedno tak dugo dok postoji apt-get, ali mislim da će to možda nekim korisnicima koji su se na njega navikli raditi problema. Najviše me zanimaju funkcionalna poboljšanja i da li će biti kraći boot time (kao što se spominjalo)

There's no business like showbusiness
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad bi Ubuntu 10 trebo izaci?

http://www.bytelove.com/images/uploads/Gadgets/linuxgear/x-ray-tux-sticker.jpg
17 godina
neaktivan
PC Man kaže...

kad bi Ubuntu 10 trebo izaci?

Prema planu 29.04.2010 bi trebao biti tu.

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina
neaktivan
IN_trance001 kaže...

CD order bi ipak trebao biti za one bez novca i mogucnosti broadband veze, recimo neka skola u Africkoj vkjbini, ako vec zelis print i nice package mozda ipak uzeti 5 komada (pack) za 5 EUR. Cijena je zaista simbolicna, naorcito ako uzmemo u obzir cijene Windowsa od onih Microsoft derikoža i zlikovaca. :)

NHF, ne želim biti licemjeran. :) 

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 23:17 (PureEntity).
17 godina
neaktivan

Izgleda da je u Canonicalu nekome pala cigla na glavu, pa su odlučili da 1 MB više nije 1024 KB već 1000 KB. (kilobyte-kibibyte, potejto-potato)

Stvarno čemu ovakva glupa odluka? Mislim ne mijenja to ništa, ali opet zašto proizvođači hardova mijenjaju standarde? Ili zapravo ne mijenjaju, pošto je IEEE već rekao da je Mega = 1 000 000?  Uglavnom, ljudi su zbunjeni na sve strane i ne kuže kako to da CD slike imaju po 708MB (ili MiB ni sam više neznam) pa ne stanu na običan CD.

No ipak nije to tak strašno, ali samo se pitam "zašto" pobogu? Da bi se se manje informatički pismeni ljudmi mogli bolje snaći?

Nadam se da neće biti fijasko kao kod Snow Leoparda kada su korisnici poludjeli od sreće kada su "dobili" 20 GB više prostora na svom hardu...

We're all mad here.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izgleda je Canonical odlučnij u dovođenju Ubunta masama, jer nikako drugačije ne mogu interpretirati ovo. Dali to znači da ako imam video datoteku, ili bilo koju drugu, i pogledam u Nautilusu da će veličina biti računana kao 1 MB = 1000 KB?

Ako pustiš Windows instalacijski cd unatrag, Satanistički glas će ti narediti da siluješ device. Nije to ništa, ako ga pustiš normalno instaliraće Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ma još sam uvjek na 9.04, kad sam vidio onaj ružan boot screen 9.10 i onaj add remove programs, ne namjeravam se micati sa trenutne verzije

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja više ne mogu naručivati CD-e. Rekli mi da skidam jer su vidjeli da sam već naručivao. Jbg očito da je potražnja exponencijalno narasla.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Ja više ne mogu naručivati CD-e. Rekli mi da skidam jer su vidjeli da sam već naručivao. Jbg očito da je potražnja exponencijalno narasla.

..da..da..evo M$ već spušta cijene zbog navale za Ubuntu-om...lol...daj molim te, eksponencijalno?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 21:27 (marko247).
17 godina
neaktivan

Ja planiram naručiti Ubuntu Enthusiast pack kada izađe Lucid Lynx - potrebno je nekako podržati community.

Ovaj novi dizajn mi je puno bolji od prijašnjeg human dizajna... Puno elegantniji... Još da zamjene Sans kao defaultni font i stave Luxi Sans (isto je free, jako sličan Lucida Grandeu)

Koristim Ubuntu još od Feisty fawna i napredak je strašan

Na mom kompu (Gigabyte EP45 DS3, Core 2 Duo E8400 i Radeon HD4870)  sam imao triple boot Ubuntu Karmic Koala, OSX Snow Leopard i Windows 7...

Toliko sam zadovoljan sa Ubuntuom da sam maknuo Snow Leopard i sada dual bootam

Za moje potrebe je Ubuntu jednostavno puno bolji izbor:

• sa istim setom najčešće pokrenutih programa (music player, browser, IM klijent) troši manje resursa (iako imam 4 gige rama)
  • Rhythmbox i Banshee su mi puno bolji playeri od iTunesa (imam ogromnu kolekciju mjuze organiziranih tagova i covera na eksternom hard disku, većinu toga u flacu... sa itunesima je nula bodova... može se nekak riješiti da čita flac, ali moraš renameati ekstenziju svim fileovima i itunesi ne čitaju flac ekstenziju)
  • GIMP je puno bolji od bilo kojeg free alata za OSX (iako... od non-free Pixelmator je zakon)
  • Pidgin i Empathy mi daju funkcionalnost kao Adium (iako mi je Adium osobno bolji zbog nekih caka)
  • Transmission je jednak i na OSX i na Linuxu (a ako želim nešto slično uTorrentu, imam Deluge)
  • Google Chrome jednostavno leti (brzina je subjektivno ista kao i Safari 4 na macu, a razlike u sintetičkim testovima poput sunspidera ili dromea su samo brojevi), a većina ekstenzija (najvažnije od svega adblock i google reader watcher) odlično radi
  • o customizaciji ne moramo pričati (look i ponašanje mojeg desktopa su hibrid onoga što mi se najviše sviđa kod OSX i Win7 - od programčića koristim Docky i Gnome-Do)
  • Docky je već sada IMHO puno funkcionalniji od defaultnog Appleovog docka, a sa svakom verzijom sve je bolji... integracija sa Pidginom, Rhythmboxom, Bansheeom je odlična (još se čeka podrška za najnoviju verziju Transmissiona)
  • XBMC je prva liga i bolje radi na Linuxu nego na OSX (neki problemi sa HDMI outputom sa mojom grafuljom na OSX)

No... nemojte me krivo shvatiti... i OSX je fantastičan operativni sustav, a jedini razlog zakaj nisam vlasnik Maca je činjenica da iMacovi imaju prepreslabe grafičke kartice. A i Windows 7 je ogroman skok u odnosu na prijašnje verzije.. tako da: koji god da OS koristite 

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svakom svoje, ljudi imaju različite potrebe i način razmišljanja, jednome prednost drugome može biti mana ili nešta prema čemu je sasvim ravnodušan. Meni je Ubuntu odličan operativni sistem kojim uspevam da ispunim sve za šta koristim računar, naravno tu ne uključujem igranje mainstream igara.

Ako pustiš Windows instalacijski cd unatrag, Satanistički glas će ti narediti da siluješ device. Nije to ništa, ako ga pustiš normalno instaliraće Windows.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Od danas je dostupna i prva beta (Beta 1). Vise informacija na: http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-10-04-LTS-Beta-1-Out-for-Testing-137807.shtml

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 22:19 (dado993).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

imam jedan problem. Kako da instaliram Ubuntu 10.04 na odvojenu particiju, ali unutar windowsa( ne kao samostalni OS) preko Alcohola ? Ubacim u Alcohol sliku od Ubuntua i kliknem na "install inside windows", on ekstraktira podatke na zadanu particiju, rebootam i dođem do grub-a i neće dalje...nudi mi da upišem neke komande :L

Ultima Cumaei venit iam carminis aetas; Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo; Iam redit et Virgo, redeunt Saturnia regna, iam nova progenies caelo demittitur alto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

skini virtualbox,  http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads  i instaliraj.  

Kad budes odabrao OS linux tj ubuntu negdje budes kod podesavanja cd/dvd budes samo stavio putanju do ISO slike, tako da netrebas pržiti.

A sad budući da si početnik, hmm kad već instaliras 10.04 znaj da je u beti pa moguce da ces naici na neke bugove, preporucil bi ti da si ne kvaris izmenadenje i pricekaj finalnu ili dotada isprobavaj ubuntu karmic koalu (zajdnu stabilnu verziju ) . 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
15 godina
neaktivan

Ljudi, jel se meni cini ili su njima serveri za download sruseni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, pa reko da ovdje pitam. Sinoc sam skinuo Ubuntu 10.04 beta1 ISO i sprzim ga na CD. Medutim kada se boot-uje pojavi se rozi ekran i ispod poruka Failed to mount /sys/fs/fuse/connections [SM]. Googlao sam malo al nista skont'o. Možda je do bete ili ... Ako neko zna nek pokusa objasniti. Hvala

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BLOGERX4 kaže...

Da ne otvaram novu temu, pa reko da ovdje pitam. Sinoc sam skinuo Ubuntu 10.04 beta1 ISO i sprzim ga na CD. Medutim kada se boot-uje pojavi se rozi ekran i ispod poruka Failed to mount /sys/fs/fuse/connections [SM]. Googlao sam malo al nista skont'o. Možda je do bete ili ... Ako neko zna nek pokusa objasniti. Hvala

to se meni na nekim alphama ili betama desavalo no kad su izdali finalnu onda je sve radilo :) Možes prijaviti bug na lauchpadu ili vidi dali je je mozda to netko drugi prijavio i pričekaj iduću betu. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
xxxxx kaže...

Haha, pa šta misliš otkud sve te fore Microsoftu?! Još davne 2006. sve to je nudio Beryl (Vista još nije izašla ako se ne varam). Onda su se Beryl i Compiz spojili u Compiz Fusion, a sad kolko vidim Compiz Fusion i Compiz se spajaju u Compiz :), malo zbrka, da... Uglavnom, Aero je naspram

goli ku*** (btw, ovaj video je star skoro 3 godine :). Ako si mislio na to... Jer na Linuxu imaš ko što su ti već rekli, desktop environmente, pa window managere, window decoratore... :). Valjda nisam ništa zaboravio. I od svakog imaš više njih: ko što je već rečeno, DE: Gnome, KDE, XFce, CDE, EDE, LXDE..., window manageri: Enlightenment, IceWM, Fluxbox, Blackbox, Metacity, Compiz (kompozitni WM)..., window decoratori: Emerald, GTK Window Decorator, Metacity Window Decorator (valjda ima još, nisu mi previše niti bitni)... Uglavnom, ima se na biranje.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
BLOGERX4 kaže...

Sry na duplom postu, ali ako već imaš instaliranu koalu, ja bi napravio ovo: ALT+F2 i onda upiši: "update-manager -d" (bez navodnika). Al ako baš želiš svježu instalaciju (ili nemaš instaliranu koalu) onda ti preostaje ISO.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
BLOGERX4 kaže...

to se meni na nekim alphama ili betama desavalo no kad su izdali finalnu onda je sve radilo :) Možes prijaviti bug na lauchpadu ili vidi dali je je mozda to netko drugi prijavio i pričekaj iduću betu. 

To sam i ja mislio otprilike ali nisam bio siguran... Pobojao sam se da nije do kompa ili CD rom-a(jer mi ni Alpha 3 nije htjela da se boot-uje kako treba a kamoli instalacija, mada je Alpha 2 solidno radila)... Nista, do finalne pa sta bude. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina
neaktivan
Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 20:57 (hrvooje).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice