Da je samo point 'n' click ,terminal se uopće nebi palio ,niti bi po raznim Linux forumima širom mreže bilo toliko Q's & A's ,od kojih se velika većina sastoji od toga koje komande u terminalu su za šta!!
Pa sve sto se kuca u terminalu moze se obaviti i kroz menije. Stvar je jedino u tome sto vecina Linux korisnika spada pod naprednije korisnike i takvima je lakse nesto napraviti u terminalu nego zujati po izbornicima. Jer jednostavno znam sto mi je za sto. Ako ne znam, jbg, zujim i ja onda...
Pa su takvi i odgovori. Lakse mi je reci nekome, otvori terminal i ukucaj df -h, nego odi na Applications > System Tools > Administration > GParted pa u njemu pogledaj zauzece svake pojedine particije. Sry, ali meni je ovo prvo visestruko lakse.
Kao sto rekoh vise puta, sve se moze i kroz menije tako da nekom normalnom useru to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Dapace, naveo sam i primjer svoje susjede tako da ne pricam u prazno i bezveze. Doduse, njoj sam stavio Mint koji sa svojim Mint Menu-om ima jedno od ponajboljih sucelja, ali nije prevelika razlika niti sa ostalima.
Cak mi je i OS X puno drazi od Winsa, jer eto, ima svemocni terminal i sve njegove blagodati.