Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.509.589
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

za one koji flešaju telefone. odin za sve, a ne samo windows. preko browsera. trebat će vam java.

http://jodin3.casual-dev.com/

Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima li korisnika Manjara ovdje? 

Njihovi mhwd alati (mhwd-kernel i mhwd-gpu) su mi nešto od boljih distra-specifičnih stvari što sam dosad vidio. Moje prve linux agonije su bile vezane uz gpu drivere i kernel (i headere), a oni to automatiziraju.

Plus omogućen pristup AUR-u, jako solidna distra. ILI, samo arch for noobs? {#}

hrvooje kaže...

za one koji flešaju telefone. odin za sve, a ne samo windows. preko browsera. trebat će vam java.

http://jodin3.casual-dev.com/

Fino, ali suvišno? Heimdall obavi posao.

I jedno pitanje, zašto mi NTFS particiju prikazuje kao fuseblk? (slika)

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kad ste vec kod manjara,jeli itko imao problema s wireless karticama?

ja trebam driver za bcm43227 i prije nekih god. dana , sjecam se da sam se mucio i nisam uspio

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima li kakav jednostavan nacin da se promijeni rezolucija displaya. Sad sam upalio racunar i odjednom mi je rezolucija zanacajno manja. Koristim mint zadnji.

edit

Rijesio {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 15:39 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period

2 0 hvala 4
11 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
lazy_punk kaže...

Ima li korisnika Manjara ovdje? 

Ima, eto ja.

p.s. ovdje

12 godina

koja bi bila najbolja distribucija za android development (eclipso)? distribuciju bih instalirao na intel 530 180gb ssd + vec imam instalirane win7 na drugom ssdu pa bi trebao dual boot

da li je totalno svejedno koju odaberem od najpopularnijih na trzistu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

koja bi bila najbolja distribucija za android development (eclipso)? distribuciju bih instalirao na intel 530 180gb ssd + vec imam instalirane win7 na drugom ssdu pa bi trebao dual boot

Totalno je svejedno, dok god je najpopularnija jer kod najpopularnijih imas podrsku za najvise hardvera (drivere) i najvece communitye gdje mozes potraziti pomoc za svaki problem.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

misliš na Eclipse SDK-a?

najbolje neka popularna distra (debian ili fedora) biće ti lakše potjerati sve da radi kako treba

S obzirom da je Eclipse IBM-ova tvorevina, svakako pogledaj dokumentaciju 

naime, još od početaka IT-a vrijedi onda stara:

"Postoji način da se nešto napravi i postoji IBM način"

(ova izreka se odnosi na sva genijalana i "genijalnija" rješenja iz IBM-a)

17 godina
neaktivan

iako je često i lspci dovoljan, inxi nudi još detalja

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koristi li tko Ubuntu ovdje? I jesam li ja izopćen jer sam izabrao "najlakšu" distru? {#}

Uglavnom, ovaj launcher (Unity) mi se nikako ne sviđa, pa bih volio čuti neke vaše prijedloge. Vidio sam GNOME i Cinnamon, Cinnamon mi se čini super.

Some muckety-muck architecture magazine was interviewing Will Wright about SimCity, and they asked him a question something like "which ontological urban paridigm most influenced your design of t
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Medikus kaže...

Koristi li tko Ubuntu ovdje? I jesam li ja izopćen jer sam izabrao "najlakšu" distru? {#}

Uglavnom, ovaj launcher (Unity) mi se nikako ne sviđa, pa bih volio čuti neke vaše prijedloge. Vidio sam GNOME i Cinnamon, Cinnamon mi se čini super.

ja vozim ubuntu ali 10.10, pre lijen sam raditi upgrade kad radi onako kako treba

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 22:55 (Darky).
12 godina
neaktivan
Medikus kaže...

GNOME i KDE su najpopularniji DE danas. Šta god da koristiš od tog dvoje, nećeš požaliti. Zavisi šta ti više odgovara. Ja sam fan KDE-a.

Windows? B**ch my Arch can do anything.
14 godina
Medikus kaže...

Daj šansu Unity-u, ja sam jamrao na sve strane a na kraju koristim Unity. Uvijek možeš dodati alternativni DE, evo pa pogledaj što se sve nudi. Logout i Login pod novim DE i stvar je riješena (naravno nakon što si ga instalirao).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
Medikus kaže...

Ja koristim Ubuntu sa Unity-om i super mi je.
Sviđa mi se što ne moram tumarati po izbornicima nego imam search u dashu.

Navikavanje na Unity je trajalo jedno vrijeme i uopće mi se nije sviđao ali morao sam ga koristiti najviše zbog toga što je to obiteljsko računalo ali jednom kad sam se naviknuo ne bih ga mijenjao sada. 

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
12 godina
neaktivan

Malo je off topic al moram da pitam. Imao sam ubuntu na sticku tako da se moze bootat sa njega. Stik je od 8 giga i idiot ubacio sam ga u win sistem i formatirao. sad je taj stik od 900 megabajta. Jesam li napravio trajni zajeb il se moze sta uradit da vratim ostatak prostora? {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
six_paths_of_pain kaže...

Malo je off topic al moram da pitam. Imao sam ubuntu na sticku tako da se moze bootat sa njega. Stik je od 8 giga i idiot ubacio sam ga u win sistem i formatirao. sad je taj stik od 900 megabajta. Jesam li napravio trajni zajeb il se moze sta uradit da vratim ostatak prostora? {#}

Digni live ubuntu i pokreni gparted i pogledaj kaj si napravio na sticku

15 godina
protjeran
Medikus kaže...

Ja koristim Mint 15 Cinnamon (prešel sam s Ubuntu-a baš zbog Unitya), prezadovoljan sam, na Mint 14-tici sam imal fest zaj****cije sa Bumblebee-om pa sam instaliral  15-icu, tam je to ispolirano. Čekam Mint 17 koji će valjda bit LTS i opet sve 5. Tak da za Mint thumbs up od mene.

Trust me, I'm a Jedi!
17 godina

Nisi napravio trajni zajeb - za windowse guglaj HP USB disk storage format tool (da bi dobio formatirani disk punog kapaciteta), a pod linuksom samo dd-om prebrišeš prvih 50-tak KB osnovne particije USB-a (da bi dobio neformatirani disk punog kapaciteta).

Gledam te!
11 godina
protjeran

98 % nije 'zajeb'

Vidi u Gpartedu kakve particije imaš. Napravi novu MS-DOS particijsku tablicu. Formatiraj prostor u Fat32 ili NTFS

13 godina
neaktivan
r3bl kaže...
...

GNOME i KDE su najpopularniji DE danas. Šta god da koristiš od tog dvoje, nećeš požaliti. Zavisi šta ti više odgovara. Ja sam fan KDE-a.

KDE izgleda dosta zanimljivo, moram ga barem probati.

mario.L_hr kaže...
...

Daj šansu Unity-u, ja sam jamrao na sve strane a na kraju koristim Unity. Uvijek možeš dodati alternativni DE, evo pa pogledaj što se sve nudi. Logout i Login pod novim DE i stvar je riješena (naravno nakon što si ga instalirao).

Ostavio sam ga instaliranog (je li to uopće pravilan termin za Linux?) tako da se mogu uvijek vratiti na njega kad poželim, ali ne sviđa mi se. Ne mogu navesti nijedan specifičan razlog, jednostavno mi ne paše. Estetski i funkcionalno je super, ali stalno imam neki osjećaj kao da mi nešto fali.

zerocool12 kaže...
...

Ja koristim Ubuntu sa Unity-om i super mi je.
Sviđa mi se što ne moram tumarati po izbornicima nego imam search u dashu.

Navikavanje na Unity je trajalo jedno vrijeme i uopće mi se nije sviđao ali morao sam ga koristiti najviše zbog toga što je to obiteljsko računalo ali jednom kad sam se naviknuo ne bih ga mijenjao sada. 

Da, to je super funkcija, ali to ima i drugi DE kojeg sam stavio pa i nije baš neki ogromni plus.

ITman kaže...
...

Ja koristim Mint 15 Cinnamon (prešel sam s Ubuntu-a baš zbog Unitya), prezadovoljan sam, na Mint 14-tici sam imal fest zaj****cije sa Bumblebee-om pa sam instaliral  15-icu, tam je to ispolirano. Čekam Mint 17 koji će valjda bit LTS i opet sve 5. Tak da za Mint thumbs up od mene.

Ne znam koji Ubuntu si koristio, ali na 13.10 Cinnamon 2.0 radi super i ne radi probleme oko Unitya. Kao što je kolega gore rekao; log out, odabereš DE, log in.

Hvala na odgovorima, mislim da ću se zasada zadržati na Cinnamonu jer sam se zaljubio na prvi pogled. Ima sve što tražim: minimalizam, elegantnost, jednostavno customiziranje. Još samo moram napraviti neki icon pack da mi paše uz ovu crno-bijelu temu i mislim da će izgledati super. Nakon svih patnji sa Windowsima, ovo je pravo osvježenje, i to ne samo estetsko već i funkcionalno. Ne sviđa mi se DE? Instaliram drugi uz doslovno nekoliko naredbi u Terminalu. Ne sviđa mi se start menu? Skinem drugi / napravim vlastiti. Znao sam da je Linux open source i da ima hrpa distri, ali da mogu promjeniti skoro sve bez previše tehničkog znanja, to nisam znao.

I evo 2 screenshota nakon previše teksta, da malo opustite oči. Ako slike ne valjaju na forumu, evo ih u punoj rezoluciji: slika1 i slika2.

Some muckety-muck architecture magazine was interviewing Will Wright about SimCity, and they asked him a question something like "which ontological urban paridigm most influenced your design of t
17 godina
neaktivan
Medikus kaže...

Ubuntu sa Gnome 3. Isto jamrao protiv novog Gnomea, na kraju je ispalo da mi je najdrazi DE.

Kao uvijek smo za promjene, ali izgleda da smo na kraju sami sebi skocili u usta jer je vecina bila protiv tih "cudnih" promjena (Unity, Gnome), u pocetku i s pravom (Unity je bio strasno bugovit), da bi na kraju ipak prihvatili i poceli koristiti te "cudne" DE-ove, ispalo je da "pa nije to ustvari ni lose". Rezultat svega je da imamo vise konkurencije, vise izbora, a samim time i vise odlicnih ideja koje iz toga proizlaze.

Da vidis da li ti koji DE pase ili ne, treba to malo duze koristiti, koji tjedan (ja sam npr. tek nakon cca godinu dana koristenja Gnomea saznao kako saltati prozore iste aplikacije, bas sam njub xD), a ne sat-dva, onda tek mozes objektivno procjeniti sto ti je kod kojeg bolje i u konacnici kojeg ces izabrati. A nekad to klikne odmah.

A nude ti se: Gnome 3, Cinnamon, MATE (fork starog Gnomea 2), KDE, Xfce...

EDIT: Od ikona koristim nitrux ikone, mislim da ih je hrvooje jednom preporucio i meni se zaista svidaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 22:25 (1domagoj1).
11 godina
neaktivan

mozeli neko da mi pomogne???kad otvaram bilo kakav video ili citam nesto i gdje ima podvucena crta stavim misa i ispada ovako par sekundi i onda bude u redu evo slike??imam linux manjaro xfce

rijesio sam fali chromium flash pepper stable

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:18 (vaske una).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:18 (vaske una).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

sta fali za instalirati zna li itko????

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:19 (vaske una).
11 godina
neaktivan

linuxmanjaro xfce

12 godina
neaktivan
Buhaha kaže...

Digni live ubuntu i pokreni gparted i pogledaj kaj si napravio na sticku

Hvala rijesio sam  sa gpartedom.{#}

@ Veliki brat i Warlock vase rijesenje sam vidio kad sam vec zavrsio posao al svejedno hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 23:07 (six_paths_of_pain).
14 godina
Medikus kaže...
Ostavio sam ga instaliranog (je li to uopće pravilan termin za Linux?) tako da se mogu uvijek vratiti na njega kad poželim, ali ne sviđa mi se. Ne mogu navesti nijedan specifičan razlog, jednostavno mi ne paše. Estetski i funkcionalno je super, ali stalno imam neki osjećaj kao da mi nešto fali.

I evo 2 screenshota nakon previše teksta, da malo opustite oči. Ako slike ne valjaju na forumu, evo ih u punoj rezoluciji: slika1 i slika2.

Kako hoćeš. Ja sam ih isprobao dosta i na kraju koristim Unity, ostatak ukućana više voli Cinnamon.

Što se tiče ovoga što ti nedostaje reći ću samo jedno conky (kad se zakvačiš ne pušta te lako). Možeš probati sam ili uz pomoć managera.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Kako hoćeš. Ja sam ih isprobao dosta i na kraju koristim Unity, ostatak ukućana više voli Cinnamon.

Što se tiče ovoga što ti nedostaje reći ću samo jedno conky (kad se zakvačiš ne pušta te lako). Možeš probati sam ili uz pomoć managera.

Meni je ovako nesto, njam njam.

Nikako da se krenem igrati s conkyem, a dalo bi se lijepih stvari napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 23:51 (1domagoj1).
13 godina

Evo jedno pitanje. Kako da promijenim u linuxu audio sample rate i frequency, tj. u linuxu mint 16 mi je zadan 16 bit 44140 hz a to mi je premalo i zvuk je prelos dok u win7/8 mogu jednostavno prebacit na najvisi i zvuk je kristalno čist. slika u prilog da znate o cemu je rijec.

Win7 sample rate Win7 sample rate
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice