Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.518.040
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
IMVK kaže...

Hocu si instalirati linuxmint 14 xfce 32bit

Probao sam sa unetboot

Kako da napravim de mi nekako preporuci program?

Instaliraj verziju 13, ne 14. 13 je LTS (5 godina podrška) i manja je vjerojatnost za bugove. Mint team inače dosta dobro radi na ovim kratkoročnim verzijama svakih 6 mj. ali svejedno ima više bugova nego LTS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 13:08 (RaNzO).
13 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Instalirana verzija 14, radi super

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Dakle, idem instalirat Ubuntu kao dual boot. Uz Windowse ću imati Ubuntu. Prvo idem shrinkat disk i ponudi mi da mogu najbiše shrinkat oko 28 gb, a ukupno imam slobodno na disku oko 150 gb. Sad mene zanima je li dosta tih 28 gb za instalaciju i korištenje Ubuntuaa ili mi treba još više mjesta? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
jurica_m kaže...

Dakle, idem instalirat Ubuntu kao dual boot. Uz Windowse ću imati Ubuntu. Prvo idem shrinkat disk i ponudi mi da mogu najbiše shrinkat oko 28 gb, a ukupno imam slobodno na disku oko 150 gb. Sad mene zanima je li dosta tih 28 gb za instalaciju i korištenje Ubuntuaa ili mi treba još više mjesta? Hvala

Dovoljno ti je to

podjelis npr 10 za / tu ti ide sve

10 za home

4 za swap

i isto za boot ako hoces

http://www.soundstream.com/
17 godina
neaktivan

Da li bi itko bio voljan pokazati mi preko p.m il ovdje preko postova kako da mi flash proradi, kako ga instalirati na xubuntu 12.04? Probao sam sve savjete,korake tu s bugovog foruma, s linuxovog foruma, s stranih foruma, 100 programa, instalacija, zakrpa. Međutim, flash i dalje ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 19:23 (N. Ohm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
N. Ohm kaže...

Da li bi itko bio voljan pokazati mi preko p.m kako da mi flash proradi, kako ga instalirati na xubuntu 12.04? Probao sam sve savjete,korake tu s bugovog foruma, s linuxovog foruma, s stranih foruma, 100 programa, instalacija, zakrpa. Međutim, flash i dalje ne radi.

Jesi bio tu ?

http://www.linuxzasve.com/forum/

http://www.soundstream.com/
17 godina
neaktivan

Jesam. X puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ne kužim kako ti ne radi. Jesi siguran da nisi nešto smrdao? Meni radi (Xubuntu 12.10).
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Problem je starom procesoru koji ne podržava SSE2 instrukcije. Treba ti flash stariji od verzije 11.2.

https://bugbase.adobe.com/index.cfm?event=bug&id=3161034

Rootanje mobitela doprinosi globalnom zagrijavanju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam. Možda je problem s ovim 12.04 a tvoj je 12.10. Dal je tebi odmah proradilo nakon restricted extras? Ja sam prvo to pokušao pa nije radilo, pa sam pokušao direktno preko adobove stranice pa nije radilo, pa neki link za alternativni flash pa nije radilo, pa sve to brisao pa s svakog foruma pokušao drugi kod ubacit u terminal da mi instalira, pa nije htjelo, pa neki dodatak aid flash za firefox koji instalira stabilnu verziju, pa ni to neće... i sad neznam kak dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oke, pa da probam onda tu stariju verziju, skinuo sam 10.3 i sad pitanje kak se taj paket aktivira? Imam ga pod downloads, naredbe preko terminala slabo znam. Dal se može nekako ubacit to u onaj synaptic package manager pa da tamo instaliram ili? install_flash_player_10_linux.tar.gz je naziv paketa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dpkg -i install_flash_player_10_linux.tar.gz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

dpkg -i install_flash_player_10_linux.tar.gz

Kaže mi da ne postoji takva datoteka. ??? A stavio sam je u direktorij downloads

17 godina
neaktivan

Zato jer u terminalu nisi u Downloads.

dpkg -i ~/*ownloads/install_flash_player_10_linux.tar.gz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da sori evo maločas sam išo desni klik na downloads pa open in terminal i ukucao onaj tvoj kod i sad mi kaže da taj paket nije debian format archive. Dal treba koja druga naredba? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam kriv, ne gledam ekstenzije. {#}

Ovo što si ti skinuo je arhiva u kojoj može biti svašta. Raspakuj je, pa ako unutra ima bilo šta sa .deb ekstenzijom, probaj instalirati sa dpkg -i.

Ako ne, traži dalje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

JEdino što sam još našao je .rpm paket i unutra nema nikakav .deb već samo libflashplayer.so.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz imam linux mint 14 xfce.

I spor mi je net.

Imam signal ko na windowsu,al je net spor.
Jel do preglednika?
Imam ovu mozilu koja je došla zu njega.A
Ako je do preglednika preporucite mi nekakav

:D

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio sam časopis vidi u kojem piše o flashu na linuxu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
g12356 kaže...

Kupio sam časopis vidi u kojem piše o flashu na linuxu.

I to izjaviš na Bug-ovom forumu {#}{#}{#} {#} {#}

http://d-u-d.deviantart.com
17 godina
N. Ohm kaže...

JEdino što sam još našao je .rpm paket i unutra nema nikakav .deb već samo libflashplayer.so.

.rpm moraš prvo konvertirati u .deb alatom alien.

Ne znam sad sintaksu, svakako pročitaj man stranicu aliena prije nego kreneš, ali mislim da je nešto tipa:

alien -d datoteka.rpm

i onda ti on obavi konverziju. Nakon toga napraviš ono što ti je nedim pisao (dpkg -i datoteka.deb).

Naravno, ovisno o čemu se radi, konverzija ne mora proći uspješno, ali ako je meni prolazilo za driver za Canon MF printer i sve je šljakalo, te ako radi za ZFS on Linux, valjda će raditi i za to što tebi treba.

Gledam te!
13 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Pozz imam linux mint 14 xfce.

I spor mi je net.

Imam signal ko na windowsu,al je net spor.
Jel do preglednika?
Imam ovu mozilu koja je došla zu njega.A
Ako je do preglednika preporucite mi nekakav

:D

Zna li tko?

Neznam se potpisat..xDD
13 godina
neaktivan

E evo da vas pitam instalirat cu si jos nekakav Linux da vidim kakvi su pa da se oslucim koji cu da koristim.

Pa evo moze preporuka linuxa?

Linuxmint imam i zadovoljan sam,ali koji jos da koristim?

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Odi na Distrowatch i biraj po redu, isprobaj u live okruženju i koristi onaj koji ti se najviše svidi.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Ha, ak ti je do eksperimentiranja, AntiX 12 :)

Vrlo zanimljiva distra. Probaj.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ha, ak ti je do eksperimentiranja, AntiX 12 :)

Vrlo zanimljiva distra. Probaj.

Ovoču svakako probati!

Neznam se potpisat..xDD
16 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

Oke, pa da probam onda tu stariju verziju, skinuo sam 10.3 i sad pitanje kak se taj paket aktivira? Imam ga pod downloads, naredbe preko terminala slabo znam. Dal se može nekako ubacit to u onaj synaptic package manager pa da tamo instaliram ili? install_flash_player_10_linux.tar.gz je naziv paketa

Napravi direktorij tmp u home direktoriju, kopiraj .tar.gz arhivu (to nije paket) u tmp direktorij, zatim pokreni terminal i upiši slijedeće četiri naredbe:

cd ~/tmp
tar -zxvf install_flash_player_10_linux.tar.gz
cd install_flash_player_10_linux
./flashplayer-installer

što će raspakirati arhivu i pokrenuti instalacijski program. Samo slijedi uputstva na ekranu (stisni enter, potvrdi instalaciju u /home/<kor. ime>/.mozilla i odbij dodatnu instalaciju). Ako pokreneš instalaciju pod root accountom, instalacijski program bi trebao instalirati Flash u sistemski direktorij; tako je Flash dostupan svim korisnicima na računalu.

N. Ohm kaže...

Kopiraj libflashplayer.so u ~/.mozilla/plugins. Da bude dostupan svim korisnicima, treba .so datoteku kopirati (čini mi se) u /usr/lib/mozilla/plugins direktorij, ali to trebaš napraviti pod root accountom.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
N. Ohm kaže...

.rpm moraš prvo konvertirati u .deb alatom alien.

Ne znam sad sintaksu, svakako pročitaj man stranicu aliena prije nego kreneš, ali mislim da je nešto tipa:

alien -d datoteka.rpm

i onda ti on obavi konverziju. Nakon toga napraviš ono što ti je nedim pisao (dpkg -i datoteka.deb).

Naravno, ovisno o čemu se radi, konverzija ne mora proći uspješno, ali ako je meni prolazilo za driver za Canon MF printer i sve je šljakalo, te ako radi za ZFS on Linux, valjda će raditi i za to što tebi treba.

Konvertirao je, instalirao, vidim verziju 10.3 u synaptic manageru. Otvorim chromium, firefox, opet ne radi. Razmišljam da odustanem....

12 godina
protjeran
IMVK kaže...

E evo da vas pitam instalirat cu si jos nekakav Linux da vidim kakvi su pa da se oslucim koji cu da koristim.

Pa evo moze preporuka linuxa?

Linuxmint imam i zadovoljan sam,ali koji jos da koristim?

umjesto isprobavanja distribucija, radije se pozabavi ArchWiki uputama

pa sredi jedan kvalitetan linux ne ove bičkuriše

13 godina
neaktivan

Necu drugi ocu linux mint.

Sada me zanima odakle da skinem wine za linux mint 14?!
I zašto mi je net spor,a imam ga na 60%?

Koji preglednik da koristim preporuka?

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice