Linux driveri

poruka: 6
|
čitano: 1.558
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux driveri

Gdje nac sve drivere pogotovo za wirelless antene vecina ne postoji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux driveri
iKAR kaže...

Ne postoji univerzalna stranica za linux drivere, a problem ne pocinje od linux developera vec proizvodjaca hardwera.
Moras se naucit koristit Google , ovo je inacica za linux.
17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Bojim se da za wireless antene neces nigdje nac drivere, kako za linux, tako ni za windowse. Ako pak mislis na wireless adaptere onda vec imas sanse. Inace, ako mislis koristit linux i wireless, uobicajno trebas birat hardver koji je podrzan u linuxu, npr. atheros chipset... Za one nepodrzane uvik postoji opcija NDIS wrapper, ali to bolje da linuxasi objasne...
17 godina
neaktivan

NDIS wrapper ti omogucuje da koristis Windows drivere za wireless,routere, usb modeme itd..

Da bi funkcionirao trebaju mu inf. i sys. fajlovi iz win drivera.

Pogledaj si ovdje :

http://ndiswrapper.sourceforge.net/joomla/

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Nasao sam koji mu inf i sys fajlovi trebaju sta sad

17 godina
neaktivan

Sa "ndiswrapper -i tvojdriver.inf" instaliras driver. Svi potrebni file-ovi ce biti iskopirani u /etc/ndiswrapper (bit ce kreiran i config file za tvoju karticu). Nakon instalacije provjeri sa "ndiswrapper -l" dali je sve ok proslo. 

Poslije toga "depmod -a". Ako nema error-a ukucaj "modprobe ndiswrapper". Ako je i tu sve ok proslo driver je ucitan. Nakon toga "dmesg" radi provjere. Trebao bi u system log-u vidjeti ndiswrapper version   loaded.

Ispravite me ako sam fulao nesto jer govorim iz glave.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice