Kako se namještava da mi se pokazuju dijakritički znakovi (č,ć,š...) u programu za gledanje Videa?
I koji je po vama najbolji program za gledanje filmova za Linux?
Kako se namještava da mi se pokazuju dijakritički znakovi (č,ć,š...) u programu za gledanje Videa?
I koji je po vama najbolji program za gledanje filmova za Linux?
Nisi izgleda postavio hrvatski jezik prilikom instalacije. Odi u Sustav, Administracija i Podrška za jezike ili ako ti je sve na engleskom (System, Administration, Language support) i odaberi Hrvatski. Onda bi ti prilikom gledanja videa s prijevodom trebalo sve biti u redu. Inače, na linuxu koristim VLC Player za gledanje videa, to sam imao i u Windowsima.
Nisam sad pred svojim laptopom pa ne znam točno navesti ali sjećam se da sam isti problem rješio ovako - u language support instaliraš hrvatski/srpski/bosanski, a u VLC plazeru pod options - subtitles odabereš eastern european 1250.
Evo, ako ce netko gledati ovo jednom kao ja sada da zna da su dva moguca rjesenja:
1. promijeniti u postavkama titlova VLC-a polazno kodiranje na eastern european 1250
2. a ako samo to nije dovoljno onda otvorite titlove u notepadu i spremite ih kao unicode (umjesto ansi) - opcija ispod upisa naziva i odabira file type.