Oxygen je jako brz ali me nervira problem sa SD karticom.
[Tutorial] LG GT540 GB & ICS
- poruka: 2.312
- |
- čitano: 604.719
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oxygen je jako brz ali me nervira problem sa SD karticom.
Kako, meni baš sve ok..
EDIT: Idi na froyo.. oni su ti Bog i batina po brzini i stabilnosti od 2.3.7 a kamoli 4.0.3/4.. licno mislim da je svaki novi rom samo drugo pakovanje, i sve tezi i tezi.... kaj ce nekome gpu driveri? da igra gta iv? ne...
Na Jelly Beanu 4.1 nije moguc overclock?
Na Jelly Beanu 4.1 nije moguc overclock?
dafaq I just read...
Ne nije, pošto je još u alpha..
4.1.1 | CMX | Jellybean 4.1.1 09.08.2012 - recovery
Update from CM
Browser fix
Improve performance and speed! You must check/try it!
a lot fixes from me
Minimum system part - 210mb
Stavit ću i testirati:
Wi-fi, BT, GPS rade. ROM je veoma brz i nema FC greške kod unosa PIN-a. GAPPS rade odlično.
Mana: nema SS aplikacije :/
SDSL 3.0 build 12.08.2012
Update from CM
Absolutely new Andreno200libs build for ARM6;
With new Andrenolibs can use modify kernel from ICSwift with new KGSL 3.8;
Added suppor in kernel for Wolfson WM9093; (how check work or not I dont know) http://www.wolfsonmicro.com/media_ce..._mobile_phones
GB OpenMax codecs;
System FlashLite;
SVGPluging for Browser;
New sensors;
a lot edits from me...
For recovery:
http://depositfiles.com/files/zq4zv8j7v
Minimum system part - 160mb.
Novi apdejt za SDSL, fleshno pre par sati i razbija kako radi, neverovatno brz. Do sad nisam pronasao ni jedan bug.
SDSL 3.0 build 12.08.2012
Update from CM
Absolutely new Andreno200libs build for ARM6;
With new Andrenolibs can use modify kernel from ICSwift with new KGSL 3.8;
Added suppor in kernel for Wolfson WM9093; (how check work or not I dont know) http://www.wolfsonmicro.com/media_ce..._mobile_phones
GB OpenMax codecs;
System FlashLite;
SVGPluging for Browser;
New sensors;
a lot edits from me...
For recovery:
http://depositfiles.com/files/zq4zv8j7v
Minimum system part - 160mb.
Novi apdejt za SDSL, fleshno pre par sati i razbija kako radi, neverovatno brz. Do sad nisam pronasao ni jedan bug.
And the winner is? SDSL ili OXYGEN? Trenutno koristim oxygen i ko' mina je.
...
Added suppor in kernel for Wolfson WM9093; (how check work or not I dont know)http://www.wolfsonmicro.com/media_ce..._mobile_phones
...
@Prilika Za mene definitivno SDSL, nisam primetio da radi ista sporije. Sta vise radi neverovatno brzo (probaj cisto da vidis) medjutim obzirom da je SDSL cm7 rom daleko vise stvari moze da se podesi i prilagodi po sopstvenom ukusu. OXYGEN lepo radi, za 2-3 dana mi se samo jednom restartovo, al kad se jednom navikne na mogucnosti cm roma tesko je preci na neki drugi (bar meni).
Cisto da napomenem, ako zamenite drajver za kameru sa onim od Wingrima i makro mod radi bez problema. :)
@Eyekool Ova podrska za Wolfson WM9093 bi trebala da obezbedi bolji kvalitet zvuka na izlazu, vecu osetljivost i manju potrosnju baterije prilikom slusanja muzike. Sad... vreme ce pokazati sta od toga i u kojoj meri funkcijonise. :)
Da li ti je GT540 još uvijek "primarni" mobitel?
Primjetio sam da nisi aktivan u temi kao prije.
Jeste jos uvek. vezan sam ugovorom do marta sledece godine. Tu sam ja, nego imam manje slobodnog vremena nego pre, al iscitam nove postove sa vremena na vreme i napisem ako imam sta pametno da kazem. :)
Nego jel isprobo neko SDSL v3?
Upravo skidan SDSL v3 pa probam, samo jel bolje ga instalirati preko recovery-a klasično kao novi rom ili da ga stavim kao update?
Trebo bi da radi i ako se instalira kao update preko starog, mada bolje idi wipe all pa pa onda instaliraj ionako sa tb sve vratis za par minuta.
Koji kernel SDSL 3.0 koristi?
Jeste jos uvek. vezan sam ugovorom do marta sledece godine. Tu sam ja, nego imam manje slobodnog vremena nego pre, al iscitam nove postove sa vremena na vreme i napisem ako imam sta pametno da kazem. :)
Nego jel isprobo neko SDSL v3?
ja sam probao i radi dobro, mada mi se cini da brze prazni bateriju od asis-a.
koristi 2.6.35.10
Instalirao SDSL 3.0, odličan rom kao i prethodni SDSL 2.1, samo zašto mi se događa da se nakon zaključavanja nakon nekog vremena mobitel upali pa ugasi, itd više puta dok ga ne otključam pa opet zaključam i ponovno isto.
Kako rijesiti problem sa 8GB memorijskom karticom na Oxygenu?
Instalirao SDSL 3.0, odličan rom kao i prethodni SDSL 2.1, samo zašto mi se događa da se nakon zaključavanja nakon nekog vremena mobitel upali pa ugasi, itd više puta dok ga ne otključam pa opet zaključam i ponovno isto.
i meni se to desavalo ali ne na ovom romu, ja sam instalirao advanced task killer i resio problem, mozda i kod tebe uspe?
Kako rijesiti problem sa 8GB memorijskom karticom na Oxygenu?
Nema veze koji te rom zapadne, jednom upadne u bug(loop sa mount-om sd kartice) i tako ce ti i ostati, poprilicno je bugovit chip od 8gb sd kartice, jos ako je class 4 tu se nema što razmišljati.
Pokušaj staviti sd karticu manjeg kapaciteta.. i formatiraj .. pa ces vidjeti.....
i meni se to desavalo ali ne na ovom romu, ja sam instalirao advanced task killer i resio problem, mozda i kod tebe uspe?
Da hvala dejan73.vr. Instalirao sam battery doctor (inaće sjajna aplikacija, isprovajte) koji ima u sebi task killer, nakon kilanja aplikacija više se ne pali kao što sam naveo gore i zasad radi normalno.
@dejan73.vr Da nisi mozda ostavio wifi ukljucen? Na ovome, kao i na svim (za nas mob) romovima sa
35 kernelom ako je wifi ukljucen telefon ne ide u deep sleep mod i baterija se brze radi obzirom da je cpu uvek aktivan.
@Riba Verovatno ga "budi" neki servis u pozadini, skini lepo better battery state, stavi telefon na punjac, skini sa punjaca i nemoj da ga diras sat/dva pa proveri sta ga je budilo ili drzalo wake lock. Task killeri i slicne aplikacije obicno naprave vise stete nego koristi.
@Vegeta Ja bih na tvom mestu probo da fleshujem miroslavov kernel sa SDSL 2.1, lg je izdo neku zakrpu za taj problem sa sd karticama, verovatno je autor roma to zaboravio da ukljuci u kernel.
Edit:Evo i fastboot verzije sa SDSL v3, ako neko vise voli da se igra sa CMD-om nego sa recoveryem. :D
Bataya druže, je l može neka mala pomoć i uputstvo oko pomenute zamene drivera za kameru?
Bataya druže, je l može neka mala pomoć i uputstvo oko pomenute zamene drivera za kameru?
Moze, naravno. :)
Skines fajl sa ovog linka http://dl.dropbox.com/u/31394029/libcamera.so i pomocu root explorera ga kopiras u /system/lib/ folder, podesis dozvole kao na starom libcamera.so fajlu (pre kopiranja stari fajl preimenuj u nesto drugo, recimo libcamera.so.old ) i restartujes telefon.
Ne mogu da verujem, sve sam odradio po uputstvu vezano za kameru i sada neće da mi se upali tel.
ja stavio kernel 2.6.29REVO, bolje mi radi wi-fi na njemu, mozda gresim, ispravi me ako gresim.
fastboot verzijka SDSLv3 nece, kod fleshanja systema javlja gresku, nesto kao previse fajlova.
Ne mogu da verujem, sve sam odradio po uputstvu vezano za kameru i sada neće da mi se upali tel.
Zato prije ovakvih "zahvata" obavezno napraviš backup ROMa, gnjavaža, ali će ti uštedjeti živaca i vremena
Ovo ne bi smelo da se desi cak i da nisi radio po uputstvu posto ovaj drajver za kameru je jedino vezan za nju. Da nisi obriso nesto iz lib foldera? Probaj da uradis wipe dalvik i cacha iz recoverya, ako to ne upali kopiraj orginalni drajver preko adb-a.
Stavio SDSL 3.0, ali nisam ga imao ni pola sata. Nisu mi više zanimljivi 2.3.7 ROM-ovi bez obzira što su brži itd. Koristim sada JB v2 kao daily, mm-ov ICS imam backupiran u slučaju ako se poželim vratiti. Na JB ne radi kamera, a ionako ju ne koristim jer je jadna.
Jeli tko provao ovaj rom: [MIUI/ICS] TX-MIUI v4 2.8.10 [beta 1][Team TX]
Čini mi se ovako dobar (bar vizualno). Minimalna Sistemska particija 200mb preporuka autora 220mb.