[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.465
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
bataya kaže...

Nije da hejtujem, neko je pitao kad ce ICS biti potpuno funkcijonalan.... verovatno nikad, obzirom na ostale Majkove romove. :P

Slažem se sa izjavom o funkcionalnom ICS. Možeš linkati na vijest o SDSL v2 da vidim, nešta sam šturo pregledao i vidio spominjanje verzije 2.0, ali nigdje nikakav changelog.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
14 godina
neaktivan

Nisam ni ja nasao change log, vec je miroslav u jednoj temi spomenuo SDSL v2 i to da ce biti dosta unapredjenja i drugaciji batt scale algoritam. Kacim ovde cim bude nesto zvanicno. :)

@off Ne dolaze mi obavestenja o novim porukama, a podesio sam u profilu. Ima neko ideju kako to da sredim?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Recite mi samo, kada se prelazi, recimo sa sdsl 1.1 na taj najavljeni 2.0, da li je dovoljno samo pokrenuti instalaciju ili mora da se radi i kompletan wipe cache, factory reset i šta je već tamo potrebno? {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam stalno radio sa wipe cache,factory itd itd zbog toga jer nije to nikakvi update nego novi operativni {#} Ispravite me ako griješim

GDE VRAG NEMRE NIKAJ ZLA NAPRAVIT POŠALJE BABU
17 godina
crni pauk kaže...

Ja sam stalno radio sa wipe cache,factory itd itd

Moraju se raditi svi wipe-ovi kako pri instalaciji novog ROM-a ne bi imali bootloop odnosno beskonačno logo kod bootanja.

14 godina
neaktivan

Ovo sve zavisi, ako fleshujes CM7 posle CM7 roma, treba samo wipe cach i dalvik, isto vazi i za AOSP romove, tj. ako isti tip roma. A ako je u pitanju razlicita verzija, tip onda mora wipe svega.

0 0 hvala 0
17 godina

U biti bolje je napraviti ovako, a ako je nekome stalo do podataka neka napravi backup i poslije instaliranja ROM-a ode u advanced restore - restore data.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel testirao neko 4.0.3 CM9 AOKP?? :D

I kada ce otprilike izaci ICS RC1?? :D

Stefan18+
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 22:17 (Pana18+).

0 0 hvala 0
17 godina
Pana18+ kaže...

Jel testirao neko 4.0.3 CM9 AOKP?? :D

I kada ce otprilike izaci ICS RC1?? :D

1. Nisam premda sam ga preuzeo
  2. Kada MG objavi download link, što bi moglo biti uskoro. Citiram njegovu objavu:
    "All the apps errors are fixed now with qcom drivers ... stay tuned"
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 0:17 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Hvala najbrzi,nadam se da ce ga uskoro izbaciti ako nebude imao greske bice vrh ROM... :D

Stefan18+
13 godina
neaktivan

Ajde Mike ubrzaj to pravljenje malo,auu sto sam nestrpljiv,jedva cekam da izadje... :DD

Stefan18+
17 godina

Novi (drugi) ICS (AOKP): Link

Nisam stigao testirati, navodno je bolji nego MG-ov ICS.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 18:24 (Eyekool).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije los,ali se vise isplati da se cekam RC od MG,ne znam zasto ni na ovom romu mi ne radi mass storage :D

17 godina
Meni radi, ali mi se cini da je MG-ov puno fluidniji.
definitvno odustajem od ICSa ;-)
16 godina
neaktivan

neznam kako vama, al od svega kaj sam probao nekako mi je liteswift najbolji, jako fluidno i bez greške radi, a to mi je najvažnije, dok me npr. lewa iznenadila kolko se s njom mogu lako poruke tipkat...

0 0 hvala 0
17 godina
[Tutorial] V6 SuperCharger Script Update 9 RC11

Hvala  zeppelinrox-u i ostalima sa xda-developers foruma.

=V6 SuperCharger=

-Changelogs-

Definicija:

V6 SuperCharger je skripta za upravljanje RAM memorijom mobitela.

Praksa:

Brže izvođenje aplikacija, nema lagova i čekanja kod otvaranja aplikacija tj. skoro instantno pokretanje aplikacija.

PREPORUKA: odite u recovery te pod backup and restore >> backup jer ukoliko nešta zeznete da možete napraviti restore. Skripta se briše pri instalaciji novog ROM-a što znači da morate uraditi nanovo V6-SuperCharger

1. Preuzmite Script Manager sa Trg. Play

2. Pokrenite i kliknite na "Don't ask again" te potom na "OK"
  3. Pritisnite "MENU" dugme te potom na "VIŠE" [MORE na eng], ADVANCED OPTIONS >> CONFIG >> označite "BROWSE AS ROOT" te kada vas pita za superuser ovlasti kliknite na "ALLOW"

• Preuzmite V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC11.sh.pdf i spremite na root SD kartice (u prijevodu nemojte spremati niti u jednu mapu iliti folder) NAPOMENA: korisnici firefoxa, desni klik mišem na gornji link te "spremi poveznicu kao..." te klik na "Save"

Odaberite skriptu koju ste stavili na SD karticu te označite ikonu sa kosturskom glavom pri čemu će ta ikonica pozeleniti te pritisnite gore lijevo u kutu na "RUN" te kada vas pita za superuser ovlasti kliknite na "ALLOW" 

Ostavite da skripta završi pokretanje te kada Vas pita „IS HOME IS LOCKED IN MEMORY“, dodirnite ekran i napišite „NO“ te „ENTER“ tipku pritisnite. Kada Vam napiše da pritisnite opet „ENTER“, to i napravite.

Za "Scrolling Speed Options" upišite "1" što se odnosi na FAST te potom na enter

Kada vas pita za "Build.prop vs Local.prop" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Fix Emissions On Boot" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Fix Emissions Set To Run On Boot" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "System Integration" samo upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Disable AWESOME V6 Animation" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Završili ste i kliknite tipku "SPACE"

Kada vas pita za "Apply SuperMinFree Calculator Settings" samo upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

Završili ste i kliknite tipku "SPACE"

Upišite "2" te potom "ENTER",  pričekajte da skripta završi te upišite te potom "31" te potom "ENTER"

te zatim ponovno "ENTER" i kada završi upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

1.    Raspakirati SuperCharger_Starter_Kit_RC12.zip na SD karticu.
2.    Prebaciti V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC11_Test_4.sh na SD karticu. NAPOMENA: korisnici firefoxa, desni klik mišem na gornji link te "spremi poveznicu kao..." te klik na "Save"
3.    Trg. Play → Script Manager – SManager
4.    Pokrenuti SManager ads → Dopusti (allow) ili Browse as root → Dopusti (allow) → Ok
5.    Odabrati "StartMeUp.sh" te klik na kostursku glavu da pozeleni (SU) te potom na "RUN"
- Install BusyBox 1.19.4(wraithdu)? – Y – ENTER
- Install su binary v3.1 (wraithdu)? – Y – ENTER
- Install SQLite & ZipAlign Binaries? – Y – ENTER
6.    Tipkom "BACK" se vratiti na početni ekran
7.    Odabrati "V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC11_Test_4.sh" → označiti "Su" → Run
8.    Screenshot-ovi cijelog postupka

NAPOMENA navedena V6 SuperCharger skripta se koristi za 2.x.x custom ROM-ove. Ako ćete koristiti za ICS odnosno 4.0.x custom ROM-ove, pogledajte OVAJ post!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 13:27 (Najbrži).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] V6 SuperCharger Script Update 9 RC8

Najbrzi,za sta je ovaj tutorial ?

17 godina
Re: [Tutorial] V6 SuperCharger Script Update 9 RC8
ivan95manic kaže...

Definicija:

V6 SuperCharger je skripta za upravljanje RAM memorijom mobitela.

Praksa:

Brže izvođenje aplikacija, nema lagova i čekanja kod otvaranja aplikacija tj. skoro instantno pokretanje aplikacija.

Prešao sam sa preRC ICS na SDSL Final 1.1 kako bih mogao staviti tu skriptu. Razlika je primjetna sa i bez te skripte.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 20:56 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Najbrži, je l znaš zbog čega ne mogu da preuzmem V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC8.1.sh.pdf iz trećeg koraka?

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Najbrži, je l znaš zbog čega ne mogu da preuzmem V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC8.1.sh.pdf iz trećeg koraka?

Otvori, na veliku žalost, Internet Explorer i preuzmi datoteku jer preko FF i Chrome neće :/

Nadopuna: evo link na 4shared.com

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 21:45 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

ok, hvala na brzom odgovoru {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ima li nekih novosti o ICS RC ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan95manic kaže...

A ima li nekih novosti o ICS RC ? 

Saznat će te kada bude objavljeno. Uzmite u obzir da MikeGapinski razvija više ROM-ova na više mobitela.

13 godina
neaktivan

sinoc ubijah dosadu i probah, liteswift koji predstavlja samo softmod, mogu reci da je brz i ono klasika, medjutim moj predhodni pfc je bio brzi, posle toga skinuh lewa v2 od 26.03 i iskreno sam iznenadjen pozitivno. na 600mhz posle instalacije mi je bilo sve tromo, ali posle par reboota i na 600radi pristojno, na 729 je vec druga pricha... sve leti. prosechan free ram je oko 50-60mb, samo governors se mora staviti odma na smartassv2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koristim SDSL 1.1 i prezadovoljan sam, ali sa ovim tutorijalom od Najbržeg nekoliko postova ranije telefon je poleteo i prava je zmija. Iskrene preporuke!!! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Telefon je poleteo i prava je zmijapravi je zmaj. Iskrene preporuke!!! {#}

Sitna korekcija netočnog navoda hehe, nemoj zamjeriti ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 17:17 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Ma daleko bilo, i korekcija ti je na mestu. Hvala Najbrži!

0 0 hvala 0
17 godina

AOKP 4.0.4 - recovery

TO DO:
    FULL CAMERA
    FULL CODECS

BETA 2 CHANGELOG:
    REALLY SMOOTH!!
    UPDATE TO 4.0.4
    WIFI STRENGTH SIGNAL FIX
    DATA USAGE FIX
    CAMERA PREVIEW FIX
    STEREO FIX
    VOICE SEARCH FIX
    FACEBOOK FIX
    EXT4 SUPPORT
    OVERCLOCK
    ADDED GOVERNORS
    NEW BOOTANIMATION

GALLERY FIX!
YOU NEED TO DELETE A FOLDER ON SDCARD:
/mnt/sdcard/Android/data/com.android.gallery3d  

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 18:00 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sada sam odradio ovaj post za ubrzavanje telefona,za sada izgleda prilicno brzo i ide kao "ZMAJ" xaxax ali ipak cekam da Mike izbaci ICS RC i da ga ubacim posto mi se taj ROM mnogo dopada,nadam se da ce ga sto pre izbaciti... :DD

Stefan18+

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najbrzi koji je ovo ROM? Jel si testirao?? :D

Stefan18+
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice