[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.465
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

probao sam sad MIUI rom od miroslava mm,ali ne znam da li sam tolika budala ili jednostavno ga nema menu dugme :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
ivan95manic kaže...

nema menu dugme :D

Sam sebi si dao odgovor :)

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Može li neko da kaže da li je MIUI od miroslava mm potpuno funkcionalan?

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Pozdrav! Može li neko da kaže da li je MIUI od miroslava mm potpuno funkcionalan?

Jeste, funkcionalan je jer se bazira na njegovom ROM-u SDSL Final 1.1. Nisam mogao naći screenshoot aplikaciju da uslikam testove što sam uradio, ali BT, Wi-fi, GPS, USB, deep sleep rade besprijekorno.

13 godina
neaktivan

Poštovanje momci. ugl, imam lg gt 540, android 2.3.5 CM7. zadovoljan sam viđenim, al bi želio instalirati novi mod, ICS po mogućnosti, 4.0.3 | CM9 | 2.6.35.14 kernel ICS by MikeGapinski. zanima me hoće li bti problema sa gsm-om, s obzirom da sam tele2 mreža. ako imate kakav bolji prijedlog, samo dajte :D hvala. i broj računa na banci da vam uplatim ako bude dobro :D

0 0 hvala 0
17 godina
vino & rakija kaže...

Poštovanje momci. ugl, imam lg gt 540, android 2.3.5 CM7. zadovoljan sam viđenim, al bi želio instalirati novi mod, ICS po mogućnosti, 4.0.3 | CM9 | 2.6.35.14 kernel ICS by MikeGapinski. zanima me hoće li bti problema sa gsm-om, s obzirom da sam tele2 mreža. ako imate kakav bolji prijedlog, samo dajte :D hvala. i broj računa na banci da vam uplatim ako bude dobro :D

Deep sleep još ne radi na ICSu od MG-a pa baš i nije za svakodnevnu upotrebu (baterija se brzo isprazni, misli da je meni trajala oko 12h - par poziva, pokoji SMS, cca. 1h surfanja (2G)), mislim da sve ostalo (osim kamere) radi kako treba.

14 godina
neaktivan
dakiva kaže...

Samo cini mi se da tema nije preradjena kako treba za nasu rezoluciju, nekako mi je sve preveliko, npr. kad hoces da odradis bach restore sa tb i sl. I fali battery indicator, bar meni.

17 godina
bataya kaže...

Samo cini mi se da tema nije preradjena kako treba za nasu rezoluciju, nekako mi je sve preveliko, npr. kad hoces da odradis bach restore sa tb i sl. I fali battery indicator, bar meni.

Da, nema indikatora potrošenosti baterije. Na lock screen-u se prilikom punjenja vidi koliko još treba da se baterija napuni.

17 godina
Eyekool kaže...

Nema indikatora potrošenosti baterije. Na lock screen-u se prilikom punjenja vidi koliko još treba da se baterija napuni.

Upravo tako je svima.

13 godina
neaktivan

Sve mogu da shvatim, ali da nema indikatora baterije to nikako. A i slabo sam se snalazio na njemu, ipak je SDSL neprikosnoven za sada.

Je l može neko da mi pojasni zašto mi je jako slab zvuk u slušalicama kada razgovaram sa nekim i taj neko me ne čuje, a dok slušam muziku sve je ok i naravno kada ih iskopčam?

Govorim o SDSL-u 1.1.

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Je l može neko da mi pojasni zašto mi je jako slab zvuk u slušalicama kada razgovaram sa nekim i taj neko me ne čuje, a dok slušam muziku sve je ok i naravno kada ih iskopčam?

Stavio si headset fix? I koristiš original LG slušalice?

13 godina
neaktivan

E sad, iskreno, za headset fix prvi put čujem, a sa slušalicama na ASIS-u nikada nisam imao problema.

Hvala Najbrži, pronašao sam headset fix i sada je sve perfektno, problem rešen. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 18:43 (dakiva).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poštovanje....imam jedan problem...dakle posjedujem LG gt540 ...nedavno sam nadogradio sa 2.1 na 2.2.1 sa fastbootom i recovery(cyanogen mod) ..međutim kada idem pokrenuti recovery mod ne događa se ništa ...mob se samo reboota i traži pin ...i da napomenem ,kada uštekam usb kabel ,također se ne događa ništa...probao sa sa fastbootom u cmd instalirati 2.3.7 rom ,ali mi samo stoji  "waiting for device";prije bi se desilo da mi windowsi sami instaliraju drivere,a sada kada priključim mob ne dešava se ništa ; može li mi tko pomoći bio bih jako zahvalan...

0 0 hvala 0
17 godina
Denyst25 kaže...

Win 7 koristiš? Na njemu bi se autmatski trebali instalirati potrebni driveri. Koji recovery si bio stavio?

13 godina
neaktivan

Da, koristim windows 7 ..uspio sam sinoć...sa malo truda instalirati 2.3.7 swift droidv2.0Asis (cm7) preko fastboot-a...(koristio sam tj.pokušao koristiti recovery koji si preporučio)ali nisam uspio ...ni u fastboot ne mogu ući normalno,nego moram  preko volume up+ search+ukopčam usb...još jedno pitanje, pri pokušaju flashanja "mbn_file.mbn" u fastbootu pojavio mi se err;kao da ne prepoznaje ext part(poslije toga je sve ostalo prošlo bez problema)...hoće li to i ako hoće ,biti kakav problem..inače mob sada radi bez greške (samo mali problem kada uključim wi-fi .ne otvara mi izbor dostupnih mreža, nego moram ući preko postavki...kvačica je stavljena na: obavijesti kada je dostupna mreža)...i da primjetio sam da nema navigacije u aplikacijama ...dali se može instalirati i da li je funkcionalna ...i ako je moguće, kako osloboditi memoriju sada kada je već instalirano,"MEM INFO avail/total=49MB/168MB" ,da ne šteka?.... oprostite na podužem postu ovo je prvi put da radim ovako nešto sa mobom...puno hvala...

17 godina
Denyst25 kaže...

Kreni od 13. koraka, znači uđeš u fastboot i dalje kako već idu koraci. Datoteku (npr. sa omjerom 180/204MB) moraš prvo preimenovati u "mbn_file.mbn" te zatim preko fastboota staviti pri čemu funkcija APPSBL mora biti velikim slovima napisano! Kada to napraviš, stavi si SDSL - recovery & headset-fix preko recovery

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 6:37 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Najbrzi,jel ovaj SDSL onaj sto je izasao pre oko mesec dana,ili je izasao novi update ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan95manic kaže...

SDSL Final 1.1 je zadnji + headset fix ti treba za sluške. Napravljen je i MIUI koji je baziran na tom SDSL-u i koristim ga već tjedan dana. Nemam baš riječi hvale što se tiče svakodnevnog korištenja, pri tome mislim na MIUI ROM.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 1:00 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

jel mozes da stavis drugi link za headset fix posto ovaj ne radi ;)

17 godina
ivan95manic kaže...

Hvala što si javio, uploadao sam na mediafire :)

14 godina
neaktivan

Jel ima neko, ili zna gde bih mogao da nadjem slike maticne od ovog moba?

0 0 hvala 0
17 godina
bataya kaže...

Pregledao sam sve slike što imam od LG-a na laptopu i nemam sliku matične. Možda ovaj disassembly pomogne?

14 godina
neaktivan

Hvala, mada ne odgovara mi. Previse je sitno, treba mi slika gde se vidi ram cip. :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da li zna neko da li ima resenja za ovo,posto su fabricke sluske relativno lose,stavio sam nokia xpress music slusalice,ali tu nastaje problem,telefon ih ucita ali kada pustim pesmu,cuje se samo muzika,ili krci,ima li resenja ili je jednostavno ne mogu xpress sluske da se koriste na LG-u :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

"writing APPSBL.... failed (remote unknown partition name)"...može pomoć...to mi javlja kada pokušam flashati mbn_file.mbn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Utopia 1.5

- REVO kernel;
- ported OpenGL render from GB;
- SD-Card cache in CM settings;
- Link for Camcorder;
- OpenGL ES-CM 1.1 - increase 30% performances in 2D/3D;
- Off-Line charging;
- a lot little fixes, minimum apks.

Thanks ZOX for good idea!

Fastboot:
http://depositfiles.com/files/8cru8uv98

@Denyst25 Probaj sa ovom aplikacijom, meni ona uvek lepo radi. http://www.4shared.com/zip/3oWTb1h9/file.html

@ivan95manic Verovatno je drugaciji jack, ako si vest sa lemilicom mozes da ih modujes. Secnes gornji deo na spliteru isto uradis na lgijevima i prelemis. Mada uz ovaj mob odlicno sviraju Sennheiser cx150 i cx300, ne znam koliko su kod vas, al Beogradu su 30-50 eura, a to je investicija koja traje min 2 godine.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala,nisam u HR ako si mislio,u Nisu sam,ali mi se ipak,bar za sad ne daju 30e za slusalice :) u svakom slucaju hvala ! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

HR forum pa sam zbog toga mislio. Probaj onda ovo sa modom sluski, ja sam pre tako koristio mpm-70 sa sonyeriksona i razbijalo je kako je radilo, a imas pola sata posla.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma nemam zivce to da radim :) gledacu da nadjem neke do 10e koje ce da mi rade poso :D

17 godina
Denyst25 kaže...

"writing APPSBL.... failed (remote unknown partition name)"...može pomoć...to mi javlja kada pokušam flashati mbn_file.mbn

Napiši "APPSBL" velikim slovima i mora raditi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice