Preporuke PSU-a za OC-an stroj

poruka: 47
|
čitano: 7.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Preporuke PSU-a za OC-an stroj

Eh, i ja bi Enermaxa modularnog, mislim mogu si ga i dobaviti, ali ja nedam preko 650kn za napajanje nikako.

Razlog tome je degradacija komponenti, od 3 do 9 % godišnje, a kod mene još i više,

jer sa jednim napajanjem testiram dnevno bar 10ak ploča i ostalih komponenti.

A kod kuće mi PC radi 24/7, tako da to još više uništava napajanje.

Uglavnom, bilo ono živo ili mrtvo, ja ga mijenjam nakon 3 godine.

Osobito se ovim digitalnim testerom može uočiti da 3 godine staro napajanje ima 7-15% veća odstupanja

od istog takvog novog.

Kolega je prije 3 godine naručio Cooler Mastera za nekih 950kn, koji je imao samo godinu dana jamstva.

Umro je sa 13 mjeseci. Ode 950kn u vjetar...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina

Imas web do svoje trgovine ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da na profilu. Ne stavljam u postove da ne ispada kao reklama.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
odjavljen
Batista kaže...
Don Kihoty kaže...

Imaš tri najjača branda na svijetu: Seasonic, CWT i Enermax.

Corsair je brandirani Seasonic i CWT (high end modeli su CWT, kao i HX1000).

XFX je Seasonic.

LC Power je CWT.

Sapphire je Enermax.

Sad se ja pitam gdje si svoje znanje pobrao. jesi ti naučio da je Corsair dobar? Jesi se ikad pitao tko ga proizvodi?

Jesi ikad pomislio da LC-Power radi ista tvrtka kao i (većinu) Corsaira? Samo je kraće jamstvo, ali i povoljnija cijena.

Dakle ne plaćaš ime. Ako pogledaš, u Njemačkoj je uz naravno Enermax, LC-Power drugi najjači brand.

Meni to dovoljno govori. Nisi nikad u ruci držao ni jedan LC-Power. A osobno sam ih ugradio u dvije godine preko 300 komada,

samo jedan neispravan Super Silent 600W. Tvornička greška.

Dok sam Seasonicovih CX400 imao dvije kutije (20 komada) sa tvorničkom greškom.

Sad je Sancho Panza na redu... Ovak... Corsair - nitko ga nije spomenuo i rekao da nije dobar... Uz to ima dobru reputaciju i cijenim ga kao brand. Nisam drzao niti jedan LC-power ? Ne znam od kud tebi takva informacija da se mozes tako izlijat... Vidim da velis da si ih ugradio x komada, a daj mi reci kolko si ih vlastitim rukama popravio ? (bilo koji brand) - to ti samo govorim da malo ohladis da ne budes u zabludi da ti samo nesto ovdje znas o racunalima... Najlakse je izvadit psu i puknut novi i rec eh sad sam ja majstor jer sam promjenio napajanje... Ovo kad sam rekao da ne bi stavio LC - power medju takve komponente - to nisam rekao da LC power ne valja, nego zbog same njegove reputacije. Toxic ima V10, HD5970, Xaser... Itd.. Sad da izbaci Silverstone i ugradi LC-power... Pa moze dakako, ali u svemu skupa to ne daje neki dojam... I jos nesto - zar mislis da ljudi nisu procitali sve tvoje silne postove o kvaliteti LC-powera da ne bi zapamtili da ga radi CWT ? Ma daj covjece, nisu svi glupi oko tebe.

A sa kakvim se ti iskustvom javljaš,Batista? Čovječe,ohladi malo!!! Vrijeđaš ljude samo tako. Znam čovjeka i pravi je znalac i zna što priča,zato ne kenjaj i popij kolu i smiri se.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
odjavljen

Sto ga vi ovdje pisete lovacke price...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Sto ga vi ovdje pisete lovacke price...

Jeste. I ostavljamo naraštajima da čitaju i da trujemo njihove mozgove. Belji se

17 godina
vexx5555 kaže...
Batista kaže...
Don Kihoty kaže...

Imaš tri najjača branda na svijetu: Seasonic, CWT i Enermax.

Corsair je brandirani Seasonic i CWT (high end modeli su CWT, kao i HX1000).

XFX je Seasonic.

LC Power je CWT.

Sapphire je Enermax.

Sad se ja pitam gdje si svoje znanje pobrao. jesi ti naučio da je Corsair dobar? Jesi se ikad pitao tko ga proizvodi?

Jesi ikad pomislio da LC-Power radi ista tvrtka kao i (većinu) Corsaira? Samo je kraće jamstvo, ali i povoljnija cijena.

Dakle ne plaćaš ime. Ako pogledaš, u Njemačkoj je uz naravno Enermax, LC-Power drugi najjači brand.

Meni to dovoljno govori. Nisi nikad u ruci držao ni jedan LC-Power. A osobno sam ih ugradio u dvije godine preko 300 komada,

samo jedan neispravan Super Silent 600W. Tvornička greška.

Dok sam Seasonicovih CX400 imao dvije kutije (20 komada) sa tvorničkom greškom.

Sad je Sancho Panza na redu... Ovak... Corsair - nitko ga nije spomenuo i rekao da nije dobar... Uz to ima dobru reputaciju i cijenim ga kao brand. Nisam drzao niti jedan LC-power ? Ne znam od kud tebi takva informacija da se mozes tako izlijat... Vidim da velis da si ih ugradio x komada, a daj mi reci kolko si ih vlastitim rukama popravio ? (bilo koji brand) - to ti samo govorim da malo ohladis da ne budes u zabludi da ti samo nesto ovdje znas o racunalima... Najlakse je izvadit psu i puknut novi i rec eh sad sam ja majstor jer sam promjenio napajanje... Ovo kad sam rekao da ne bi stavio LC - power medju takve komponente - to nisam rekao da LC power ne valja, nego zbog same njegove reputacije. Toxic ima V10, HD5970, Xaser... Itd.. Sad da izbaci Silverstone i ugradi LC-power... Pa moze dakako, ali u svemu skupa to ne daje neki dojam... I jos nesto - zar mislis da ljudi nisu procitali sve tvoje silne postove o kvaliteti LC-powera da ne bi zapamtili da ga radi CWT ? Ma daj covjece, nisu svi glupi oko tebe.

A sa kakvim se ti iskustvom javljaš,Batista? Čovječe,ohladi malo!!! Vrijeđaš ljude samo tako. Znam čovjeka i pravi je znalac i zna što priča,zato ne kenjaj i popij kolu i smiri se.

Vrijedjanje ? Ne, to sto si ti boldao i ostalo nigdje ne prikazuje nesto sto bi se moglo oslovit kao uvrijeda. Stari, da si ti morao razbijat glavu (umjesto mene) kad nisi imao nikog da ti objasni zasto neka komponenta ne radi, a treba ti lova za daljnje skolovanje - vidio bi kako je to. Servisiranjem racunala sam zavrijedio novce koji su mi pomogli u financiranju za skolovanje i jos radim na tome. Covjeka opce nisam vrijedjao, nego sam htio ispravit neke netocne tvrdnje. Govoris da vrijedjam ljude samo tako ? Koje ljude ? Daj mi se javi na PP da ne spamamo temu. Jos nesto, ne pijem kolju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 22:58 (Batista).
16 godina
neaktivan

Molim ubacite u nižu i držite se teme.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 23:01 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Molim ubacite u nižu i držite se teme. 

Šesta brzina je tu najniža. :(

(kod nas se čita s lijeva na desno, dakle zadnja je 6 dolje, najniža)

17 godina

Hm...

Aj da malo ohladimo, bez tenzija molim..

Ovako cu jednostavno mozda olaksat odgovor na moju temu vama svima..

Silverstone mjenjam jer nema vazece garancije jer sam sjebo 2 psu-hardrive konektora, em mi treba za ubuduce obavezno 1 x 8 pin za grafu, ovak ima 4 x 6 pinksa..

i sada jedna hd5970 zahtjeva 1 x 8 pinski (tu mi odu 2 x 6 pinska na 1 8 pinski) i treba 1 x 6 pinski jos znaci 3 mi odu na jednu grafu..

dakako stvar mogu rijesit i sa molexima ali molexi mi trebaju sa time vise jer imam adapter za sata diskove posto sam 2 shebo..

a posto ja granice u hwu nemam svako malo nesto kemijam, kupim sta mi se svidi i tako to nikad neznam kaj cu imat..

Ali eto cisto za omjer snage kakav je silverstone vrtio je 3 x 9800gtx sa i7 920, vrtio je 2 x 4890 sa i7 920, vrtio je 2 x gtx295 sa i7 920 svasta sam vrtio sa njime niti u jednom trenu nije pokleknuo ali tada sam imo garanciju pa me bilo briga oce li pokleknut ili ne..

Moguce je da on radi i vjerojatno oce jos slijdecih 2 - 3 godine svoj poso kako treba ali ja necu prepustit slucaju nista...

Ugl ja trebam najamnje 1 x 8 pinski za grafu i najamnje 2 x 6 pinska za grafu to je poanta cijele price...

Sada vi meni kazite napajanja koja su jednaka silverstonu i ja cu kupit...

Moze to biti i 650w moze biti i 550w ako je to ono sta je dovoljno..

Uglavnom najjace komponente koje cu koristit za 24/7 su ove koje vidite, ostale kombinacije u principu ce biti za testanja i koristenje tu i tamo..

Meni se svida tagan 700w isto ali neznam da li ce on biti dovoljan... mislim na pipe verziju.. modularno

puno se toga meni svida ali bojim se da ne pogrijesim...

A bogami mi se neda svako malo mjenjat napajanja niti prodavat po 30% jeftinijoj cijeni samo zato sta sam ga otvorio i isprobo..

Na 1kw ne mislim ici to su nebuloze....

E i zanima me jedna stvar koju stvarno neznam a zanima me cisto iz radoznalosti

Da li ce napajanje od 650w sa ovim komponentama koje imam isto trositi ko i napajanje od 750w sa ovim komponentama..

Ja u principu znam da napajanje vuce onolko kolko komponente traze ali ipak hebemu radi se o 100w razlike nazivne snage..

cisto me ovo zanima, u principu ja sam u uvjerenju da bi nesto slabije napajanje trebalo i nesto slabije trosit bez obzira na iste komponente zbog amperaze

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 9:15 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imadem Corsaira TX650 već preko godinu i pol i tera on to. Garancije nemam, ošla davno još. Izgleda kao overkill za ovo što imam, pa i je,ali ko ga hebe. Ako se uzme u obzir starenje do 4-5 godina radnog staža će dogurat,ako u međuvremenu necrkne, a nevjerujem da bude.

Ima 2x6+2 pinska puno molexa. Ja samo koristim jednu granu gdje su sata konektori za napajanje i ofc 2x 6-pinska za grafičku ove ostale sam zavezao.

Pošto sam dobio adsl prošle godine od tada je počeo radit i po tjedan dana bez prestanka skidajući filmove, serije,igre. Naravno ja i često igram comp do po 8h po danu zavisi kako kad.

Nemrem ništa loše reći u vezi njega, samo tih, hladan,stabilan (mjerio sa multimetrom u loadu i idle-u).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a izgleda da cu ici na corsaira hx650 modularno

16 godina
toxic kaže...

Donesi svoju HD5970 kod mene, zavrtimo nesto sto ce PC opteretiti do maximuma, pa vidis da li ce HX620 izdrzati (a uvjeren sam da hoce) ili ne Namigiva

Onda ce ti i HX650 morati izdrzati.

Ako ides na Corsair (ili bilo sta drugo) moj savjet je modularno cisto da imas manju sumu kablova u kucistu.

Meni je to posebno bitno jer iz dna duse mrzim Molex konektore, pa zahvaljujuci modularnom napajanju nemam niti jedan u kucistu Osmijeh

Sve ventilatore stavio na 3-pin, sva sreca da ploca ima hrpu 3-pin konektora

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ako ti treba za cf,onda definitivno tx850,inače možeš i to koje si spomenuo.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
toxic kaže...

Ako ima novaca za dvije 5970HD, onda nek si kupi i pravo napajanje:

http://www.ditech.at/artikel/N1KEN3/Netzteil_ATX_1250_Watt_ENERMAX_Revolution85Plus_80Plus-Bronze.html

Ili neka čeka Enermax 1000W+ GOLD.

17 godina
vexx5555 kaže...
toxic kaže...

A ti ćeš uzet HX950 za 9600gt i i5...

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413&p=7

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina

evo ga corsair hx650 modularno sam pristeko i sve radi kako treba...

manje kablova manje muke lijepse izgleda

4 x 6 pin +2 pin

tako da mogu upogonit 2 hd5970 za testove bez frke..

eto hvala svima na savjetima

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice