Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 22.068
|
čitano: 3.918.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Zanima me vaše mišljenje, frendu sam na brzinu slagao komp i stavio sam mu FX 8320 i R9 280, a napajanje je CX 500M. 

Ja znam da će to napajanje raditi skroz na rubu, samo mene zanima dali je to uopće pametno, znam da bi trebalo staviti minimalno CX 600, ali on je već naručio konfu pa je sad to problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 14:43 (Deawood).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pa nije.  Nek smanji napon FX-u na oko 1.3V ili manje koliko mu treba za recimo 4.0Ghz i nek ne clocka grafu i potrošnja sistema u gamingu (najstresniji scenarij za prosječnog korisnika) će ostati u okviru 300W do plafon 350W iz zida.

11 godina

Imam I5 4570, 8 GB rama i GTX 650. Oko Božića planiram uzeti GTX 760 ili 770. Zanima me koliko jako napajanje bi trebao uzeti za to i ako može preporuka nekok konkretnog napajanja. Pitam zato što ima svakakvih savjeta od toga da mi je dosta 450W, pa do toga da mi treba najmanje 600W. Koliko troše I5 i GTX 770?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 14:47 (olivier).

0 0 hvala 0
14 godina

Može to držati kvalitetno napajanje od 450W ali sa 550W modelom si komotan. Ako ćeš uzeti GTX 760 onda ti je bilo koje 450W sigurno dovoljno (imao sam GTX 760 grafu sa i7 procesorom) a ako ćeš GTX 770 onda je bolje nek bude više snage pa uzmi od 550W. Imam sad R9 280X i slično troši kao GTX 770 pa ti mogu reći iz prve ruke. Sigurno ti to drži i dobro napajanje od 450W ali ako možeš, pogotovo ako uzmeš GTX 770 onda idi na 550W napajanje.  Najbolje da napišeš budget s kojim raspolažeš i jel plaćaš kešom pa ti linkamo nešto.

11 godina

Platit ću kešom, a novci ovise o kvaliteti napajanja. Želio bih nešto što je viša srednja klasa ili prema gore.

0 0 hvala 0
14 godina
11 godina

Ok, to mi izgleda prihvatljivo.

Frend mi je savjetovao slijedeće napajanje ( u stilu, uzmi malo jače pa nemaš frke) :

Corsair CX600 PSU, 600W, CX Serie ali ako ti kažeš da tebi drži i ovo, prihvaćem savjet. Uzgred,  s čim si zadovoljniji: GTX ili R9?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 15:53 (olivier).

0 0 hvala 0
13 godina
olivier kaže...

Ok, to mi izgleda prihvatljivo.

Frend mi je savjetovao slijedeće napajanje ( u stilu, uzmi malo jače pa nemaš frke) :

Corsair CX600 PSU, 600W, CX Serie ali ako ti kažeš da tebi drži i ovo, prihvaćem savjet. Uzgred,  s čim si zadovoljniji: GTX ili R9?

Ja bi ipak išao na XFX 550W !

http://protis.hr/products/details/napajanje-550w-xfx-core-edition-80--xfxp1550sxxb9--jamstvo-60-mjeseci-putem-registracije/42583  , za ove novce BestBuy !

11 godina

Ma i ja ću ići, samo sam htio spomenuti kako sam dobio razne preporuke. Najbolje je iskustvo iz prve ruke pa mi je savjet koji je dao itomic009 najbolji.

1 0 hvala 0
14 godina
olivier kaže...

Imam I5 4570, 8 GB rama i GTX 650. Oko Božića planiram uzeti GTX 760 ili 770. Zanima me koliko jako napajanje bi trebao uzeti za to i ako može preporuka nekok konkretnog napajanja. Pitam zato što ima svakakvih savjeta od toga da mi je dosta 450W, pa do toga da mi treba najmanje 600W. Koliko troše I5 i GTX 770?

Kod mene i5 na 4.0 Ghz i GTX 770, oboje klokirani ''koliko ide'' i potrošnja nije prešla 405W, ali kod uključenog Furmarka i Prime95 što su najekstremniji testovi za GPU i CPU a kod igranja ne prelazi 300W. Sve drži napajanje od 500W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 17:26 (vrinho).
12 godina
neaktivan

Moze link za napajanje koje nije jako skupo da bi moglo podrzat sve ovo sto imam u "Moj PC" jos upgrade sa HD 5450 na HD 6670 GDDR5, i sa 2 na 4 gb rama,

koristim sada 230 W napajanje na MSI wattage kalkulatoru pise da koristim 181 W..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Chicony 350W ili ako imas para za Chicony 400W !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

E sad , imam jedan problem... Imam kuciste gdje se napajanje nalazi gore sad koristim scythe katana 3 i imam par centimetara razlike od CPU coolera i napajanja a ovo sto sad koristim napajanje nema 120 mm fan ima samo jedan 80mm koji iza ispuhuje topli zrak, da li bi smetalo cooleru napajanje ili obrnuto?
Evo slike dole. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ništa neće nikom smetat i bit  će sve ok.

11 godina

ovako imam jedno pitanje..posjedujem fx 8350 i grafa hd 7850...planiram ubaciti još jednu hd 7850..tako da če onda biti fx 8350+hd 7850 1g+hd7850 1gb...

koje bi napajanje bilo spremno držati tog fx i te dvije grafe..sve na stock i ništa neču klokati...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

FX i dvije 7850 ne bi trebale potrošiti preko 400 W u full loadu tako da kvalitetno 550 W napajanje (pr. XFX PRO 550 W) bi bilo preporučljivo. Kod tebe piše da imaš neko modularno 650 W i to bi trebalo biti i više nego dovoljno ako je kvalitetno napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 21:10 (kiwi_91).
13 godina
mataFX kaže...

ovako imam jedno pitanje..posjedujem fx 8350 i grafa hd 7850...planiram ubaciti još jednu hd 7850..tako da če onda biti fx 8350+hd 7850 1g+hd7850 1gb...

koje bi napajanje bilo spremno držati tog fx i te dvije grafe..sve na stock i ništa neču klokati...

XFX 650W je više nego dovoljan , ako griješim neka me neko ispravi !

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/xfx-p1-650s-nlb9/

Ako si tanak sa parama idi na 550W verziju istog branda, mada bi se osigurao neka ima lufta malo više {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 21:11 (micr0).
11 godina

da imam energon 650w..i mislim da nije to napajanje dovoljno baš..ako se ne varam

17 godina
neaktivan
mataFX kaže...

da imam energon 650w..i mislim da nije to napajanje dovoljno baš..ako se ne varam

i više nego dovoljno

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
12 godina

Energon bi možda! i pokrenuo dvije 7850 jer po specifikacijama ima dovoljno snage, ali to je toliko jeftino napajanje tako da bi vrlo lako moglo nešto izbiti unutra...
Uzmi ili prethodno spomenuti XFX 550 W ili FSP Raider S 550 W.

13 godina
neaktivan

u vise navrata su se ljudi pitali zasto satvljati jaca engo potrebno ili prejaka napajanja. 

evo vode su fino ljudi objasnili neke stvari sto se toga tice, vezano za efficiency i sve pa nije lose za citanje.

ovo se odnosi na 1500W ali naravno primjenjivo je i na sva ostala

http://www.silverstonetek.com/techtalk_cont.php?area=&tid=wh10_005

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ma strah me sa tim napajanjem pošto je jeftino....i nije nešto kvalitetno...da mi ne izgori nešta skupa sa njim...ipak fx 8350 voli struje popiti a i dvije grafe...

14 godina

Mjenjaj taj Inter tech pod hitno.

17 godina
neaktivan

ispričavam se na dezinformaciji,ali zamjenil sam energon za enermax{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

koje mi napajanje preporučujete...omjer cijene kvalitete...

11 godina

i naravno da može upogoniti 2x7850

i fx 8350

14 godina
11 godina

ja sam isprva pucao na neko od 800w..jer sam mislio da je ovo sve preslabo..

14 godina

S koliko novaca pucaš ??

11 godina

750kn..može i rabljeno ali da ima još garancije..ako znate kojeg forumaša da prodaje povoljno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 10:59 (mataFX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice