pozdrav trebam pomoc
kako da instaliram lol (league of legends) na linuxu. ako mi mozete objasnit uz par koraka
probaj sa ovom kuharicom, možda ti proradi
Problem na Linuxu kojeg nitko ne spominje a mene osobno izrazito živcira je neodvojenost core sistema od aplikacija. Primjer:
Ubuntu 12.04 u svojim repozitorijima ima GIMP verzije 1.1 (ne znam koja je verzija, lupetam). U međuvremenu izađe verzija 1.2 koja popravlja hrpu bugova i donosi neka poboljšanja. Kako će prosječni korisnik nadograditi GIMP? NIKAKO. Svaka gotova verzija Ubuntu-a i ostalih ne-rolling distri ima zamrznute repozitorije čime se aplikacijski dio uopće ne odvaja od sistema. Žešća glupost. Zamislite da kupite Windows 7, skinete Winamp 5.1 (opet lupetam za verzije), izađe Winamp 5.2 i vi ga ne možete više instalirati dok ne izađe Windows 8 ili SP1 za W7 (na Ubuntu derivatima se to rješava ili preko PPA - a sad objasni prosječnom korisisniku što je to - ili preko kompajliranja iz source-a). Također hrpa nadograđenih aplikacija odbija uopće raditi na ne-trenutnim verzijama distre. Što bih trebao svakih 6 mjeseci reinstalirati sustav da bi nadogradio jednu prokletu aplikaciju?
konkretno ubuntu ima GUI tool za nadogradnje u kojem moraš setirati:
- samo sigurne, preporučene i testirane
- da se ukljuće i bete i neprovjerene verzije
- da skida sve moguće update, čak i one koje redovno nemaš u repozitoriju
ako to pak ne pomogne
uvijek postoji univerzalno rješenje iz terminala
sudo apt-get update xxx