Zbogom žarnoj niti

poruka: 169
|
čitano: 34.014
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbogom žarnoj niti".
17 godina
Re: Zbogom žarnoj niti
mbaksa kaže...

BTW ako se ne varam, opće preporuke su ako se slomi štedna žarulja, da se otvore prozori i da se čovjek makne iz prostora kako bi se prostor provjetrio.

Da. I da se slomljeno staklo ne dira rukama, a po mogućnosti da se tepih ili na što je već pala, baci u smeće.

Ali opet, vjerojatno isto vrijedi i za obični živin toplomjer, pa nitko ne radi frku oko toga.

17 godina
mbaksa kaže...

Ne mogu pronaći kompatibilne vrijednosti. Ako ih ti znaš, iznesi konkretne vrijednosti.

Evo par linkova:

http://blog.1000bulbs.com/mercury-in-cfl-bulbs/

Neciji esej na tu temu (sponzoriran od CFL mafije {#}):

http://www.lamprecycle.org/public/images/docs/LD+A%20August%202009.pdf

uglavnom pise:

jedna CFL zarulja ima oko 5mg zive, ali se kod razbijanja pokupi maksimalno 55 ug (mikrograma). Nekakva riba ima 48ug zive.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 10:23 (SupremeCommander).
17 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Pa jedno desetak puta vise ako se ne varam (konzervirana tunjevina je puna zive, proguglaj malo) s tim da je sa tunjevinom direktno konzumiras.

Ne mogu pronaći kompatibilne vrijednosti. Ako ih ti znaš, iznesi konkretne vrijednosti.

Evo ga ođe - link na živu u ribi - tu su medijani i standardna devijacija, tako da nisam siguran može li se ovo direktno usporediti sa ovim dolje

link na CFL -  Most CFLs contain 3–5 mg per bulb, with the bulbs labeled "eco-friendly" containing as little as 1 mg

edit - pretekao me Komander 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 10:27 (Pero Dinamit).
17 godina
moderator
SupremeCommander kaže...
uglavnom pise:

jedna CFL zarulja ima oko 5mg zive, ali se kod razbijanja pokupi maksimalno 55 ug (mikrograma). Nekakva riba ima 48ug zive.

Dakle, ne može se reći da "nekakva riba" ima više žive od CFL žarulje, a kamoli 10x više.

Druga je pak stvar to što se žarulje u pravilu ne jedu ili se ne snifa njihova para nakon što puknu. {#}

Pero Dinamit kaže...
mbaksa kaže...

Evo ga ođe - link na živu u ribi - tu su medijani i standardna devijacija, tako da nisam siguran može li se ovo direktno usporediti sa ovim dolje

link na CFL -  Most CFLs contain 3–5 mg per bulb, with the bulbs labeled "eco-friendly" containing as little as 1 mg

edit - pretekao me Komander 

Koja je poanta tvojeg posta? Eksplicitno sam tražio sam kompatibilne vrijenosti, a ti mi daš nekompatibilne (što sam i sam našao). {#}

17 godina
Zbogom žarnoj niti

Da nadopunimo malo teorije zavjere o lampama...

Lik koji u onom gore tekstu tvrdi kako je ziva super i kako nema brige za CFL radi na zanimljivom istrazivanju:

"He has been a staff scientist in the Environmental Energy Technologies Division at Lawrence Berkeley National Laboratory since 1979, where he now leads the Lighting Group. The focus of his research at Berkeley Lab has been in the area of advanced communications techniques for the control of lighting systems in buildings."

{#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zbogom žarnoj niti

Ziva u konzervi tune? Na koju foru? Bas me zanima ako netko ima link nek stavi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Žive ima u većini ribe, tuna je jako "prijemčiva" za istu, stoga je (posebno vani) jako nepreporučljiva pojedinim kategorija ljudi (trudnice i slično).

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Neke morske ribe, ne samo tuna, pogotovo u morima oko japana i u tihom oceanu, imaju u sebi male količine žive. Male, ali dovoljno da se čovjek otruje( i umre u nekim slučajevima).

14 godina
neaktivan
ba2033 kaže...
Fake_Alert kaže...

Neke morske ribe, ne samo tuna, pogotovo u morima oko japana i u tihom oceanu, imaju u sebi male količine žive. Male, ali dovoljno da se čovjek otruje( i umre u nekim slučajevima).

Korist od tunjevine je puno veća od štete. Ako jedeš tunu češće od 5 puta tjedno onda možeš imati problema s time, a ne sad ako pojedeš tunjevinu jedanput tjedno. O ribi da ne govorim. Korist je toliko veća od problema sa živom da je bolje konzumirati ribu svaki dan nego je ne konzumirati.

17 godina
zoki.zlikowski kaže...
ba2033 kaže...
Fake_Alert kaže...

Korist od tunjevine je puno veća od štete. Ako jedeš tunu češće od 5 puta tjedno onda možeš imati problema s time, a ne sad ako pojedeš tunjevinu jedanput tjedno. O ribi da ne govorim. Korist je toliko veća od problema sa živom da je bolje konzumirati ribu svaki dan nego je ne konzumirati.

Ne svima i od svake ribe, tu je catch. No, recimo, riba iz Jadrana nema tih problema.

16 godina
Zbogom žarnoj niti

Sve u svemu, zasto onda to konzumiramo makar je u 'malim' kolicinama?

Ja sam mislio pocet jest konzerviranu tunu 2 puta tjedno iz xy razloga pa pitam iz radoznalosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Sve u svemu, zasto onda to konzumiramo makar je u 'malim' kolicinama?

Ja sam mislio pocet jest konzerviranu tunu 2 puta tjedno iz xy razloga pa pitam iz radoznalosti.

Prednosti ribe su nemjerljive. Problem s tunom (kao i s morskim psom, on je još gori) je specifičan.

Zato većina agencija kaže da se jede, samo ne u enormnim količinama i ne trudnice / žene reproduktivne dobri. No vo je fakat otišlo predaleko. {#}

17 godina
moderator
zoki.zlikowski kaže...

Izvori tih informacija? Ne možeš generalizirati. Jako je bitno o kojoj ribi, odnosno kojoj tuni se radi, odnosno gdje je ulovljena, jer ne sadrže sve istu količinu žive, te o tome tko ribu konzumira.

Old Iggy kaže...
Ne svima i od svake ribe, tu je catch. No, recimo, riba iz Jadrana nema tih problema.

Problem je samo u tome što stanovnici Hrvatske, pogotovo ako su kupuju konzerviranu tunu (i to pogotovo ako jedu konzerve robnih marki), najčešće ne jedu ribu iz Jadrana, nego jedu ribu s Tajvana! Drugim riječima, Hrvatima bi se najćešće bilo bolje kloniti konzervirane tune, osim ako ne kupuju samo one koje su punjene ribom iz Jadrana (i koje su u pravilu skuplje).

17 godina
Sve ribe velikih dimenzija imaju živu u sebi zbog toga jer dugo žive te s godinama gomilaju u sebi. Kod tune je dodatni problem kaj se redovno uzgajaju u uzgajalištima koja su dodatno zagađena živom zbog toga jer stoje na isto lokaciji. Plava riba je isto zdrava ali sigurno nema ni 0.000001% žive koje ima u tuni.
Zbogom žarnoj niti, hello živa u tuni.
14 godina
protjeran

Da ne spominjemo mobitele za koje svako malo procuri informacija da prikupljaju nekakve podatke i salju na razne servere...

Pogledaj ovu prezentaciju, lik je zatražio sve informacije koje operater ima o njemu, i čak je i mene koji sam teoretičar zavjere izneadilo koliko se informacija može prikupiti o korisniku.{#}

Postavlja se pitanje, dali bi pao Berlinski zid da su tada ljudi imali mobitele. Video traje 10 minuta.

17 godina
mbaksa kaže...
Old Iggy kaže...

Problem je samo u tome što stanovnici Hrvatske, pogotovo ako su kupuju konzerviranu tunu (i to pogotovo ako jedu konzerve robnih marki), najčešće ne jedu ribu iz Jadrana, nego jedu ribu s Tajvana! Drugim riječima, Hrvatima bi se najćešće bilo bolje kloniti konzervirane tune, osim ako ne kupuju samo one koje su punjene ribom iz Jadrana (i koje su u pravilu skuplje).

Točno. A najlakše je pročitati s konzerve  odakle je.

17 godina
moderator
Old Iggy kaže...
mbaksa kaže...

Pogotovo ak se reklamiraju pod markom sa sloganima poput "kupujmo hrvacko". {#} Danas ti fakat treba povećalo i treba gledati etiketu na svakom je*enom proizvodu za koji misliš da je hrvatski (tipa, zabezeknuo sam se kad sam kupio SMS-ovo maslinovo ulje, Podravkin grah i neke druge proizvode i sl. pa vidio da su iz Italije! ili pak smrznuto povrće od Podravke ili Leda iz Belgije/Francuske). Hrvatske marke, ne-hrvatski proizvodi u mnogim slučajevima. Koliko ljudi ima volje i vremena i zapravo mogućnosti čitati ultra-sitna slova na kojima piše odakle su proizvodi?

13 godina
neaktivan
Zbogom žarnoj niti

baksa, posto ti drljas po tim bug klipicima, cekam tamo na temi softver za obradu videa, savjet ...sto mi je najzgodnije napravit sa DV trakom nakon editiranja...ne vracami se sadrzaj nazad na nju.  imas neki savjet, da je kompresija solidnija, sa 11gb trake na 5..i sa kojim softverom to zbubat u mkv kontejner...ili neki napredniji xvid.   hvala na savjetu.

tunjevina iz okolice fukushime zavidas u grlo i isijava 200w.

1 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...
Old Iggy kaže...

Pogotovo ak se reklamiraju pod markom sa sloganima poput "kupujmo hrvacko". {#} Danas ti fakat treba povećalo i treba gledati etiketu na svakom je*enom proizvodu za koji misliš da je hrvatski (tipa, zabezeknuo sam se kad sam kupio SMS-ovo maslinovo ulje, Podravkin grah i neke druge proizvode i sl. pa vidio da su iz Italije! ili pak smrznuto povrće od Podravke ili Leda iz Belgije/Francuske). Hrvatske marke, ne-hrvatski proizvodi u mnogim slučajevima. Koliko ljudi ima volje i vremena i zapravo mogućnosti čitati ultra-sitna slova na kojima piše odakle su proizvodi?

Piše popriličnim slovima, i moji vole tunu. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice