WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro

poruka: 199
|
čitano: 39.465
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro".
16 godina
neaktivan
Re: WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro
Romano kaže...
dreammaker kaže...

Furanje na Android. Apple pada nisko, niže, najniže {#}

De dobro je. Android je najvece smece kao i uredjaji na kojima se nalazi. Pa to ne bi koristio da sam najveci mazohist na svijetu. Kad mi dodje tako neki frend sa tim smijesnim mobitelima na kojima se nalazi taj komad ,ne znam sa kojim smecem da ga usporedim, i pocne mi pokazivati ovo ,ono kako je ultra moderan,ove,one šeme,dodje mi da mu uzmem taj komad plastike sto se naziva mobitelom sa virusom od mobilnog operativnog sustava i da mu ga razbijem u glavu jer je jadan. Valjda svi korisnici androida pate od neke želje da svima pokazuju mogucnosti i da se dive sami sebe i ubjedjuju se kako su prosli super,a imaju "pilu" od mobitela. Na kraju uvjeravanjem u laž to postane njihova istina ako čvrsto vjeruju u to.

Sto kazete da krenemo skupljati potpise za referendum da se prilikom sklapanja ugovora za internet mora obavezno rijesiti i test inteligencije te oni ispod odredenog bodovnog praga ne mogu imati pristup na internet. Mislim da bi se s time rijesili citanja ovakvih postova iz kojih zraci ne samo "inteligencija" nego i "znanje" te "visegodisnje iskustvo" iz raznih podrucja tehnologije podgotovo mobilnih OS-a.

13 godina
protjeran

Gotovo ispod radara prošla je prezentacija novih MacBooka Air. Najveća novost: mnogo bolje vrijeme autonomije, zahvaljujući Intelovim procesorima Haswell

Istina, Haswell je jedan od najzasluznijih za poboljsanu autonomiju. Cak do 10h videa ako se dobro sjecam (iako se vjerojatno ne sjecam dobro?). No nije samo Haswell zasluzan, vec i OSX. Prikazali su na koji nacin misle postici toliku autonomiju i kako ce baratati aplikacijama i CPU usageom. Predobra stvar, dapace, odlicna.

Sto se tice iOS-a, ja valjda jedini nisam toliko odusevljen. Togglesi su odlicni, iako realno, trebali su doci jos prije 2-3 godine a ne tek sad. iRadio mi se dopao, iako naravno, sa hrv accountom radi naseg zampa necemo moci isti u potpunosti koristiti. Safari i multitasking fantasticni. No dizajn mi se ne svidja. Ni malo. Barem gledajuci video, a sumnjam da ce mi se svidjeti i kad ga vidim uzivo. Ocito su uzor nasli u Metro/Modern stilu, a meni se ni metro/modern ne svidja. No nije problem samo u tom stilu (kojeg su IMHO doradili i ljepsi mi je od WP), vec je sve nekako prebijelo i presterilno. Barem za moj ukus.

No odusevljen sam novostima u mavericksu. Sutra cu isti skinuti (developer verzija) i isprobati. Tagovi u finderu su odlicna stvar, kao i tabovi. No sumnjam da ce mi i dalje zamjeniti PathFinder. Nedostaje mi jos split view da bi mogao primirisati pathfinderu. No ok, path finder je placena aplikacija...

iBooks naopokon na kompu. Takodjer mi se dopala ta vijest. Sve u svemu, vidjet cemo na sta ce to sve ispasti. I iskreno se nadam da ce nakon iP5s ponuditi neke mobitele i vece dijagonale. Navijam za 4,5 velicinu, iako sam svjestan da se to vjerojatno nece dogoditi jos koju godinu :(

P.S.

I meni je novi Mac Pro ruzan. Ubijte me :(

4 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Makavelii kaže...
Romano kaže...
dreammaker kaže...

Furanje na Android. Apple pada nisko, niže, najniže  {#}

De dobro je. Android je najvece smece kao i uredjaji na kojima se nalazi. Pa to ne bi koristio da sam najveci mazohist na svijetu. Kad mi dodje tako neki frend sa tim smijesnim mobitelima na kojima se nalazi taj komad ,ne znam sa  kojim smecem  da ga usporedim, i pocne mi pokazivati ovo ,ono kako je ultra moderan,ove,one šeme,dodje mi da mu uzmem taj  komad plastike sto  se naziva mobitelom sa virusom od mobilnog operativnog sustava  i da mu ga razbijem u glavu jer je jadan. Valjda svi korisnici androida pate od neke želje da svima pokazuju mogucnosti i da se dive sami sebe i ubjedjuju se kako su prosli super,a imaju "pilu" od mobitela. Na kraju uvjeravanjem u laž to postane njihova istina ako čvrsto vjeruju u to.

Sto kazete da krenemo skupljati potpise za referendum da se prilikom sklapanja ugovora za internet mora obavezno rijesiti i test inteligencije te oni ispod odredenog bodovnog praga ne mogu imati pristup na internet. Mislim da bi se s time rijesili citanja ovakvih postova iz kojih zraci ne samo "inteligencija" nego i "znanje" te "visegodisnje iskustvo" iz raznih podrucja tehnologije podgotovo mobilnih OS-a.

Od kad postoji ljudski rod postoje nadmetanja. Pa tako i u novije vrijeme. Mac vs PC, Android vs iOS, PS vs Xbox, Stojadin vs Fico, itd.

Nista nenormalno. Samo sto ovi trolovi uniste vecinu tema pa iritira. Nije vazno iz kojeg su tabora. Najbolje je ne hraniti ih uopce, vec samo ignorirati.

16 godina
neaktivan

Evo objavljen je i poduzi video sa detaljima vezanim za iOS7 na http://www.apple.com/ios/ios7/#video - izgleda jednostavno i genijalno u isti tren, jedva cekam. 

5 0 hvala 1
13 godina
dreammaker kaže...

Furanje na Android. Apple pada nisko, niže, najniže {#}

Glupost, bolje da si izdvojio par minuta vremena i pogledao kako izgleda iOS7. Ovdje je jedino WP kopiran i to u toj mjeri da su ideje pokradene, što se jasno vidi u kontrastnim bojama i sl. Naravno, ništa drastično da bi direktno upučivalo na WP. Inače, ne svidja mi se home screen, nekako mi neozbiljno izgleda. Osim toga, ovo bolesno dobro izgleda, jedva čekam isprobati.
Why so serious?
17 godina

eh

da i ja malo trolam

ios 7 ovo ono.. na kraju ispao kopija windows i androida

kad gledam taj video, i novi ios 7, ko da gledam android, i kurče se da svim neki novim glupostima, a to android recimo ima od početka, tako da me je i sram, a 99% sam siguran da opet neče imat SMS delivery report.

Radi samo na iSMS, ali na vuglaris obični sms, nema toga, jedino što če dobro doč je taj control pad ili kak so to več nazvali.. mada nemam čemu previše wifi isključivat, gps je stalno on i to je to..

Baterija 2 dana max, bolje im je da u ios 7 vrate opciju GASI LTE (koji kod nas ima na 20 kvadrati, GASI 3g) a ne kao sad.. ili LTE ili 3G, i ja kao korisnik HT mreže sam na rubu 3g mreže, baterija se poždere sama od sebe

Da, imam iphone 5, bio na 3GS

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 22:45 (dadoremix).

1 10 hvala 0
16 godina
neaktivan

Budući da već dugo koristim Windows Phone, sličnost iOS-a 7 i WP-a mi je prva upala u oko.

Lijepo izgleda, pohvale za promijenu, ali mi ovo nikako ne ide uz Apple. 

6 2 hvala 0
14 godina
Miro kaže...
sudy_freak kaže...

Koristim također Android, ali slažem se.
Ovo izgleda prekrasno bolesno dobro.
Ako bude (a nema sumnje) ispeglan da radi kako spada (kao i svi do sada), mogao bi me vidjeti iTabor (ali samo mogao).

Mac Pro - osvježenje već od ranije bolesnog dizajna.
Iako sam svojevrsni hejter tog Appleovog i-a, Mac serija me oduvijek oduševljavala.
Sviđa mi se! Iako, izgleda kao WC, ali šalu na stranu vrhunski izgleda.
Samo, otkud oni u crno?
Mislim, nije li siva/bijela njihova zaštitna boja? {#}

I da, baš me zanima kako su zamislili hlađenje ovog čuda. 

Ostao sam paf - zar da ti u jednom dahu izjaviš ovoliko ljubavi i divljenja prema Macu?!?

Ajde baš mi je drago da netko tko je gospodin dr. za Android problematiku može napisati ovako pozitivan komentar na račun novotarija s WWDC-a!

{#}

Hvala Miro {#}

Čuda su moguća, iako, po Mac seriji nisam nikada pljuvao.
Tako da Appleu kapa do poda za Mac.

Lijepo dizajnirana precijenjena računala kvalitetnog izgleda. {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
neaktivan

Koliko god macpro izgledao kao kanta i ostalo, izgleda odlicno, miniaturno u usporedbi sa towerom i puno elegantnije nego svi desktopi...

Sta se tice iosa, nikako mi se ne svida izgled ikona, ali treba pocet koristit pa cemo vidjet, koga briga kako ikona izgleda...

A i cook je ocito potpuni egoisticni maj... pa izbacuje sve sto je Jobs napravio... neke stvari koje su napravili mi se uopce ne svida, ali opet... vidjet cemo kako je u praksi...

Mislim da ih konkurencija dostize, a njima ostaje samo taj dizajn

potpis :D
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvu usporedbu još i kužim ali ove druge dvije nikako {#}

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
15 godina
protjeran

Jel to samo meni iOS7 liči na MIUIv4? Možda iOS8 bude ličio na trenutni MIUIv5?

I zgodna im je ova iTuta - kakajte na tamnu stranu buahahaha! 

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina

Moram priznat, najzanimljiviji Keynote dosad.

Nije uopće bio dosadan, a prvi put da su predstavili nešto drugačije od kad su izdali prvi iPhone.

Bilo je i šala na svoj i tuđi račun....

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne mogu opisati koliko sam odusevljem dizajnom Mac Pro-a. Ovo ostalo me ne zanima.

10 2 hvala 0
12 godina

Oćel' bit' wiđeta na novom iOSu ili se to čeka za revolucionarno predstavljanje 2015?

Ne, ozbiljno. Nisam gledao pa pitam. Jel' ima stvarno nešto novo što nema na drugim sustavima?

15 godina
neaktivan

Tak me zaboli dal je kopiran od androida ili wp, meni novi ios izgleda perfektno! Jos bolje da je kopiran sigurno nemreju nista "lose" iskoristiti.

9 1 hvala 0
16 godina
DeniZg kaže...

Oćel' bit' wiđeta na novom iOSu ili se to čeka za revolucionarno predstavljanje 2015?

Ne, ozbiljno. Nisam gledao pa pitam. Jel' ima stvarno nešto novo što nema na drugim sustavima?

Podrška za uređaje stare 3 godine (iP4)

14 godina
neaktivan

najdraže mi je kad se jave ovi zaostali WP fanovi koji još žive u prošlom stoljeću na svom "odličnom" OS-u...ccc

16 godina

Mac Pro odličan, veličina me najviše impresionirala.

iOS7 mi se ne sviđda, novi featurei su OK, ali izgled je dosta neozbiljan. Aplikacije i lock screen dosta dobro izgledaju, ali home screen i control center su katastrofa. Na home screenu su problem ikone, a na control centeru ona odvratna pozadina(znam da je zablurana i da ovisi o wallpaperu, ali malo su pretjerali, trebali su napraviti da izgleda jednako kao i notification center)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

iOS7 izgleda kao kombinacija najboljih stvari od sva tri sustava, odlična tipografija WP, elementi sučelja Androida, te naravno ispoliranost iOS-a.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
power_user kaže...

Mac Pro odličan, veličina me najviše impresionirala.

iOS7 mi se ne sviđda, novi featurei su OK, ali izgled je dosta neozbiljan. Aplikacije i lock screen dosta dobro izgledaju, ali home screen i control center su katastrofa. Na home screenu su problem ikone, a na control centeru ona odvratna pozadina(znam da je zablurana i da ovisi o wallpaperu, ali malo su pretjerali, trebali su napraviti da izgleda jednako kao i notification center)

http://www.apple.com/ios/ios7/features/#control-center

Ovdje čak i ne izgleda tako loše, ali da, definitivno najružniji dio novog iOsa.. 

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
14 godina
neaktivan

Falim te bože više ...

mobilni windowsi su jedini moderni UI u zadnje vrijeme i prate flat trend došao iz grafičkog dizajna ( jebiga sve se to vrti u krug :) ) ... kao što je gruber rekao trebalo je ubiti oponašanje fizičkih botuna, ljudi su navikli na touchscreen, danas je to nešto normalno ... u doba prvog iPhonea ljudi su se tek privikavali i čudili, sad je vrijeme za rješavanje drugih UI problema. Odlično ... 

Mac Pro je ono što treba biti ... nov svjež i inovativan. moćno računalo za one kojima treba veličine role papirnatih ručnika ... 25x16cm radius. Genijalan sistem hlađenja ( premda PC kučišta nisu još nadmašila ni stari G5 dizajn iz 2003. ) Made in USA tj vraćanje proizvodnje  je još jedan trend o kojem ćemo slušati u narednim godinama ... prvo više na razini marketinga, a naknadno i ozbiljnije.

novi OSX, haswell air ... fino fino.

Najvažnije od svega, kombinacija Cook - Ive pokazuje da duh applea i Jobsa nije mrtav i da možemo očekivati svašta na jesen i dogodine. :)

6 0 hvala 0
16 godina

Meni se zapravo i sviđa jer dolazim sa Jelly Beana....sad kad usporedim, nebo i zemlja :)

Stavljam betu ovaj tj na iP5 pa ćemo vidjet :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

novi iOS7 zanimljivo izgleda...svakako bolje, svježije i "lakše" od trenutne verzije...da je kopija ne bih se složio.

prije je u pitanju reduciranje sopstvenog dizajna.

Zanimaju me dodatne funkcije i dotjerana funkcionalnost.,ali bumo vidjeli slijedećeg tjedna.

Obnovljena linijea mac book air-a novi procesori Haswell i nova rekordna autonomija baterije od 12 sati! tu se mora skinuti kapa.

Što se tiče novog mac pro ovdje je riječ o uvjerenju da je desktop  pc mrtav što se  dizajna tiče,

pa tako isti više se i ne trudi ni izgledati kao neka mrcina od workstationa, nego više kao neki gadget koji stoji na stolu.

i stvarno ne kuzim ove likove kojima ovo lici na vc šolju... valjda treba imati dosta go**na u glavi, da te nešto ovakvo asocira na wc...{#}

Prije me podsjeca na mlazni motor (junkers jumo 004), a i analogija je primjerna,jer i vreo zrak prolazi na slican nacin. 

...Nowhere and Everywhere...

9 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 23:31 (apoteka).
Moj PC  
6 9 hvala 0
13 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Ovaj iOS 7 izgleda dosta dobro. 

No, ne sviđaju mi se start ikone jedino.

Kakav start, pa nije to Windows Phone. OK, nije ni daleko... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 23:38 (igrali).
17 godina
dadoremix kaže...

eh

da i ja malo trolam

ios 7 ovo ono.. na kraju ispao kopija windows i androida

kad gledam taj video, i novi ios 7, ko da gledam android, i kurče se da svim neki novim glupostima, a to android recimo ima od početka, tako da me je i sram, a 99% sam siguran da opet neče imat SMS delivery report.

Radi samo na iSMS, ali na vuglaris obični sms, nema toga, jedino što če dobro doč je taj control pad ili kak so to več nazvali.. mada nemam čemu previše wifi isključivat, gps je stalno on i to je to..

Baterija 2 dana max, bolje im je da u ios 7 vrate opciju GASI LTE (koji kod nas ima na 20 kvadrati, GASI 3g) a ne kao sad.. ili LTE ili 3G, i ja kao korisnik HT mreže sam na rubu 3g mreže, baterija se poždere sama od sebe

Da, imam iphone 5, bio na 3GS

LTE se može ugasiti. Što se tiče gašenja 3Ga, nisam to radio ni kad je bila opcija za to jer nema smisla, isto kao što ne gasim ni Wi-Fi nikad i baterija mi je sad taman pri kraju a punio sam ga u nedjelju popodne..

Sad OT:

iOS 7 mi baš fino izgleda i razmišljam si čak da si piknem novi iPhone ak će bit nekih posebnih novosti tipa fingerprint scanner {#}

U OS X su uveli dosta poboljšanja, i već bi fkt bilo vrijeme da si nabavim iMac ili bar MacBook Air koji bi mi bio must have da su mu recimo stavili Retina ekran.

Što se tiče Mac Proa kad sam ga vidio prvo mi je na pamet palo - Iveu svaka čast, treba to napravit.. Al pojedinci u ovoj temi se tako opterećuju s tim kako izgleda jbt kao da ćete ga kupiti i uzeti da vam stoji na stolu - nije to iMac da ga kupiš i ideš na face s njim (svi znamo bar jednog tko to radi), koriste ga profesionalci za grafičku i audio obradu i te ostale poslovne pi*darijce što s obzirom na cijenu ne iznenađuje..

Sve u svemu zanimljivo je bilo, sa dosta iznenađenja, za razliku od predstavljanju iPhonea 4s, 5 ili prošlih verzija iOSa gdje se već znalo šta ćemo dobit. Jedini minus je to što nisu rekli ništa o updateu Retina Macbooka.

He who is brave is free.
17 godina

iOS7 je primjer kako bi flat design trebao izgledati. Cisto, lijepo, a opet ne dosadno kao sto to Microsoft radi.

U svakom slucaju, jako lijepo Apple.

Rvat katolik!

11 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mac Pro je jedini pokusaj stvaranja trenda. Sve ostalo je pracenje trendova. No ako trebam birati izmedju ruznog originalnog ili lijepog kopiranog, biram ovo drugo.

4 0 hvala 0
17 godina
Izmisljanje tople vode. MIUI koji nema drop down menu nego pull up i nazvali ga control center!!! . Kod multitaskinga i prebacivanja izmedu aktivnih aplikacija se ne skrola gore dole nego ljevo desno! ONO REVOLUCIJA!!!
Uglavnom premali telefon sa OS-om koji imam vec godinama.
Za one koji imaju iPhone ogroman upgrade a za one koji ga nemaju, nist posebno i vec videno te odavno koristimo.

@Romano
Vidim da se osjecas ugrozeno jer u diskusiju uvlacis Samsung bez obzira kaj ga bas nitko nije spomenuo i seres o jeftinoj plastici. Cisto informacije radi postoje i drugi proizvodaci Android uredaja. Ne znam ak si cul za Sony, to ti je jedna mala japanska firma koja radi telefone s kojima mozes pod tus i cini mi se da su od aluminija. Ako ti tusiranje s telefonom nije primarno onda mozes kupit HTC koji je od aluminija i sigurno je vise nego dobar uredaj.

PS
LOL
ono LOL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice