WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro

poruka: 199
|
čitano: 39.466
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro".
15 godina
Re: WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro
BlueMax kaže...

Super, inovacija koju Apple najavljuje za blisku buducnost nije stara 10 nego 5 godina. Bravo za Apple!

Nisam nigdje pročitao da to nazivaju inovacijom već novim featureom u "najboljem OS-u na tržištu".

Total comander nije OS.

Swedish latin super funk.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 15:54 (sirka666).
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
sirka666 kaže...
jumboY kaže...
bistri kaže...

Na kojem to tocno os-u ti imas tabbed file explorer vec 10 godina?

Bullshit no1

Linux. Za sve ostalo si u pravu :)

Dokaz?

Guglanjem na brzinu sam naišao da je Nautilus dobio tabbed file explorer u verziji 2.24, što je bilo oko 2008.

Super, inovacija koju Apple najavljuje za blisku buducnost nije stara 10 nego 5 godina. Bravo za Apple!

Sad googlaj Total Comander - 1993.

gle to je samo novi feature, nije predstavljen kao revolucionarna inovacija, nego tvoj los pokusaj trollanja kao obicno se lovi na stvari izvucene iz konteksta, a sto se tice mojeg googlanja, ja sam odraso na NC, pa googlaj ti :)

Evasi0n Jailbreak http://www.youtube.com/watch?v=SRiWB-3_upI
16 godina
sirka666 kaže...

Nisam nigdje pročitao da to nazivaju inovacijom već novim featureom u "najboljem OS-u na tržištu".

Total comander nije OS.

Nije ni Nautilus kojeg ti spominješ.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
BlueMax kaže...

Total comander nije OS.

Najbolji OS na trzistu? Ko da baba na trznici vice da su njeni krumpiri najbolji. Toliko objektivnosti ima u tome. Problem kod nekih iKorisnika je sto takve izjave uzimaju zdravo za gotovo. Meni Microsoft, Mercedes, Apple ili K plus mogu svako jutro za dobro jutro pricati kako je njihov proizvod najbolji, ja vjerujem sebi. Da ne koristim OSX onda bi vjerojatno sutio u ovoj temi.

15 godina
BlueMax kaže...

Najbolji OS na trzistu? Ko da baba na trznici vice da su njeni krumpiri najbolji. Toliko objektivnosti ima u tome. Problem kod nekih iKorisnika je sto takve izjave uzimaju zdravo za gotovo. Meni Microsoft, Mercedes, Apple ili K plus mogu svako jutro za dobro jutro pricati kako je njihov proizvod najbolji, ja vjerujem sebi. Da ne koristim OSX onda bi vjerojatno sutio u ovoj temi.

Pod navodnicima je jer ga oni tako reklamiraju...

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan

I neka ga reklamiraju. OSX nije los proizvod, odlican je. No isto tako je i windows odlican OS. Neke verizje Linuxa su najbolji OS no problemi sa rasprostranjenoscu i nedostatkom aplikacija za odredjene profesije su stvari preko kojih se tesko prelazi. Da se sad pojavi (a cudim se sto ih vec nema par) netko ko ze pisati kako su Windowsi dobri a sve ostalo sranje i kako su korisnici Maca gayevi sa inferiornim informatickim znanjem reagirao bi jednako kao kad se pojavio redikul koji pljuje po svemu i misli da je pametan nabacujuci se terminima za koje vjerojatno ni ne zna sto znace. Pazi ovo - multidisplay! Catch that Microsoft! {#}

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da pokažem istu dozu ignorantnosti koju pokažu prosjećni kućni korisnici kad im kažem da Linux nije baš tako loš OS:
"Jel ima taj OSX GOM player? Nema? Znači isto ko windowsi samo moram koristit VLC? Bzvz.. moš ti to ostavit, al ja to neću upalit!".

Pa vi nabrajajte 1000 featurea koji nešto možda znače meni, vama i 0,5% korisničke baze. Ostali odluke ne donose tehnički racionalno već po kolotečini i starim navikama (reklo bi se korisnički racionalno).

Why so serious???

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pogledao sam cijeli keynote i definitivno veliki zaokret za Apple i iOS. Smatram da ovim dizajnom nema natrag, i da ovaj minimalizam, barem meni puno bolje odgovara nego imitacija nekih materijala.

Naravno, Apple je malo ”posudio” neke od Cydia tweakova, multitasking i još par stvari c/p WP8, ovaj lock screen mi malo baca na HTC Sense, no sve u svemu nekakav napredak, koji je naravno trebao biti i prije par godina. 

Ne znam razmišlljate li, ali update će dobiti skoro svi, neće dobiti iPhone 3G/S – a mislim da će tako barem nekako zadržati populaciju. Ja se osobno nadam sa Androida prebaciti na iOS, ne kažem da Androidu fali stabilnosti, jednostavno mi je Appleov ekosustav primjereniji – ma da ako Google izbaci novu Nexus liniju, smatram da ću novce bolje tamo uložiti.

Pozitivna stvar za mene kao velikog ljubitelja glazbe je ITunes Radio, znam da neće raditi kako treba, to neće raditi u RH pa se i to treba riješiti.

Mane – to je ta polariziranost UI-a. Boje su stvarno psihodelične, crni iPhone 5 i ova bijela podloga je smrt očima. Ne znam što više očekivati u razvoju OS-eva, većina toga se dotjeruje, ali prije svega hardver. Ono što ja želim je definitivno REVOLUCIJA kod baterije, hardver je prenapucan, zasloni su dosta veći i crpe energiju unatoč nekim minornim povećanjima - premda se i tu radi na poboljšanjima ono što svi trebaju napraviti je da na tom segmentu pod hitno porade.

Appleu slijedi nova orijentacija i novo traženje, Jobsa nema, Google sa svojim Androidom ide sve dalje, no ovaj iOS7 je privremeno ublažio tu razliku. Ipak definitivan boom očekujem sa iOS8 – smatram da će Apple tada izbaciti i hardverski dosta snažniji stroj, sa recimo 2GB RAM-a i nekim nabijenim dual core procesorom, zaslonom puno veće rezolucije i veličine – cca 4.5” , a uz to će i sami OS biti nadograđen sa još nekim implementacijama. Jednostavno se trebaju pokrenuti.

Eto to bi bio moj neki osvrt na sve što se izdogađalo.

(pošto nisam neki informatički stručnjak, društevnjak sam koji studira pravo ispravite me oko nekih fulanih izraza) {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako je ovaj forum postao ne ozbiljan....ja sam prije par godina za konverziju valute dobijo karton{#} Lik pita koliko je 1€ kuna ili 1KM ( BAM) i ja odgovorim samo brojem i požutim a sada trolova,hejtera,uvreda,idoliziranja.... pun *urac.

Što se tiče samog WWDC i Appla, predstavili su dosta novotarija. Ovaj Mac Pro mi izgleda fenomenalno i "revolucionarno" u IT svijetu. Zaobljeno a ne kvadratno + veoma male dimenzije što je {#} o jačini ovakvih strojeva se nema šta govoriti.

Novi iOS je napredak za apple platformu, uvedene su neke mogućnosti out of the box za koje je prije bio potreban JB. Definitivno se primjeti da je novi OS, vidi se golim okom. Za moj ukus možda malo presvijetle boje su korištene + ikone aplikacija mi izgledaju nekako dječije ne idu mi nikako uz onako elegantan uređaj (možda i izdaju one jeftinije plastiče iPhone u razno raznim bojama. Uz to bi išlo. ). Ono što raduje i ono čime se apple može pohvaliti a ostali sakriti u mišiju rupu je podrška,3 godine star uređaj će dobiti podršku{#}

Macbook Air je u punom smislu prijenosnik. Veoma jak,tanak,lagan,čvrst sa ogromnom autonomijom!!!

ex Quilombo23

0 0 hvala 0
17 godina
MarcelVertigo kaže...

Pogledao sam cijeli keynote i definitivno veliki zaokret za Apple i iOS. Smatram da ovim dizajnom nema natrag, i da ovaj minimalizam, barem meni puno bolje odgovara nego imitacija nekih materijala.

Naravno, Apple je malo ”posudio” neke od Cydia tweakova, multitasking i još par stvari c/p WP8, ovaj lock screen mi malo baca na HTC Sense, no sve u svemu nekakav napredak, koji je naravno trebao biti i prije par godina. 

Ne znam razmišlljate li, ali update će dobiti skoro svi, neće dobiti iPhone 3G/S – a mislim da će tako barem nekako zadržati populaciju. Ja se osobno nadam sa Androida prebaciti na iOS, ne kažem da Androidu fali stabilnosti, jednostavno mi je Appleov ekosustav primjereniji – ma da ako Google izbaci novu Nexus liniju, smatram da ću novce bolje tamo uložiti.

Pozitivna stvar za mene kao velikog ljubitelja glazbe je ITunes Radio, znam da neće raditi kako treba, to neće raditi u RH pa se i to treba riješiti.

Mane – to je ta polariziranost UI-a. Boje su stvarno psihodelične, crni iPhone 5 i ova bijela podloga je smrt očima. Ne znam što više očekivati u razvoju OS-eva, većina toga se dotjeruje, ali prije svega hardver. Ono što ja želim je definitivno REVOLUCIJA kod baterije, hardver je prenapucan, zasloni su dosta veći i crpe energiju unatoč nekim minornim povećanjima - premda se i tu radi na poboljšanjima ono što svi trebaju napraviti je da na tom segmentu pod hitno porade.

Appleu slijedi nova orijentacija i novo traženje, Jobsa nema, Google sa svojim Androidom ide sve dalje, no ovaj iOS7 je privremeno ublažio tu razliku. Ipak definitivan boom očekujem sa iOS8 – smatram da će Apple tada izbaciti i hardverski dosta snažniji stroj, sa recimo 2GB RAM-a i nekim nabijenim dual core procesorom, zaslonom puno veće rezolucije i veličine – cca 4.5” , a uz to će i sami OS biti nadograđen sa još nekim implementacijama. Jednostavno se trebaju pokrenuti.

Eto to bi bio moj neki osvrt na sve što se izdogađalo.

(pošto nisam neki informatički stručnjak, društevnjak sam koji studira pravo ispravite me oko nekih fulanih izraza) {#}

Al gle ti dolaziš sa android iskustvima. Apple trenutno nema potrebe napucavati uređaje sa 2GB RAMa i bezbroj jezgrenim procesorima - sav njihov softver je savršeno optimiziran upravo za hardver za koji je namijenjen. Platforma nije fragmentirana, nema 500hiljada uređaja, različitih proizvodžača, dijagonala i još na sve to gore nekakva dodatna sučelja, pa nije čudno da samsungu treba 4jezgreni proc i bog  te pitaj kolko rama na to. Najtužnije od svega je što to onda prodaju pod nekakav "napredak". I opet ne radi toliko fluidno kao na iOSu. Kada će se sa daljnjim napretkom softvera ukazati potreba za tim u iPhoneu će se sigurno naći upravo onaj hardver koji je potreban. Uzmi android sa SIV i stavi ga na SIII, pod 1 nemožeš a i da možeš kako će to izgledati kad se na potonjem i onaj njegov os laganini "vuče" kad je natrpan sa raznoraznim glupostima. Savršena prilagodljivost moj ku*ac - ekipa si kupi novi mobitel i onda stavlja neslužbeni softver na njega da ga malo ubrza i priča kako se može prilagoditi. Prilagodi si onaj koji je došao na njemu kad je već tako super..

He who is brave is free.
13 godina
protjeran

Donekle se slažem sa tvojom tvrdnjoj.

Priznajem da sam laik oko programiranja, jednostavno volim mobilnu tehnologiju - no Apple će, uvjeren sam, jednostavno kvazi tehnološkim riječnikom rečenom napumpati malo iPhone. To je jednostavno tako, evolucija nečega - tako da sadašnji 1GB RAM memorije, premda dovoljno, mora ići naprijed. Ponavljam, iOS je stabilan i fluidan, no onda je po nekom nepisanom pravilu on jednako fluidan i sa 512MB RAM memorije, ili 256MB no to nije slučaj, kao što čitam da beta verzija iOS7 ''lagga'' na iPhone 4.

Isto tako i sa nekim ostalim stvarima, prije svega na veličinu zaslona. Nisam ljubitelj prevelikih zaslona, no nova generacija iPhonea neće dugo ostati na danas deklairana 4'', kao što ni Jobsovih 3.5'' nije preživjelo. To je najjednostavnije definicija tehnologije - brže, više, jače {#}

12 godina
neaktivan

Ne znam za vas al još ne znam što da mislim o flat designu iOS-a. Nije mi neprivlacan, al nije ni nešto prelijep. Mislim da će inače predobar retina zaslon možda manje dolaziti do izražaja. Također, nekako je prešaren, prezaigran, predječji. Tražit će period navikavanja al ne sumnjam da će biti prihvaćen. U svakom slučaju, pozdravljam promjene jer je iOS već pomalo postao dosadan. 

Ovo gore spomenuto cilindrično računalo je definitivno nešto najinteresantnije što sam vidio u zadnje vrijeme. Vjerujem da će se prodavati ko ludo (među onima koji imaju potrebu i novaca za takvim strojem). 

Za kraj, koristim note2, nisam fanboy niti jednog proizvođača i prava je šteta kad od pustog trolanja ovaj forum počne nalikovati na Index. Ne dajte gušta trolovima i za boga miloga ne upuštajte se u rasprave s istima jer thread brzo ode kvragu.

Pozdrav svima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

4 0 hvala 0
16 godina

I kaj sad? Ako i jesu skopirali, bolje skopirat i napravit da radi bolje nego na originalu

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina

EDIT - obrisao off topic gluposti.

Na mjestima iOS izgleda organizirano privlačno,

na mjestima pretjerano obojano,

Novotarije su dobrodošle.

Mac Pro je također veoma zanimljiv, sigurno su ciljali da će ljudi isticati drastičan odmak naspram G5, osobno G5 i dalje ostaje pojam kučišta.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 11:50 (wyks).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovaj notification center i npr. settingsi su praktički identični onima na androidu samo druge boje...

Ma cijeli iOS7 izgledom tako vuče na android - jedino što je sav bijel, sivkasti, plavi i metroseksualni. Da imam vremena, potrudio bi se složiti custom ICS sa tim izborom boja. Vjerujem da 90% prosječnih usera nebi ništa skužilo.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 2:55 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ovaj notification center i npr. settingsi su praktički identični onima na androidu samo druge boje...

Ma cijeli iOS7 izgledom tako vuče na android - jedino što je sav bijel, sivkasti, plavi i metroseksualni. Da imam vremena, potrudio bi se složiti custom ICS sa tim izborom boja. Vjerujem da 90% prosječnih usera nebi ništa skužilo.

android je iskopirao quick settings sa 'SBS settings- a' iz cyanogen moda za iphone. izasao je godinu dana prije koliko znam tako da, jbg.
14 godina
neaktivan
difre kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

android je iskopirao quick settings sa 'SBS settings- a' iz cyanogen moda za iphone. izasao je godinu dana prije koliko znam tako da, jbg.

Cyanogen mod za iphone? Don't think so...

http://make-everything-ok.com/
16 godina
Phill kaže...
difre kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

http://techbytes4u.com/2012/09/04/installing-sbsettings-on-your-iphone-ipod-or-ipad/

Samo se*ete o kopiranju, pišite konkretne stvari.

Ja se mogu kladit da ću pronać Homescreen na mycolorscreen.com koji je imao identičan setup kao iOS 7 samo prije godinu dana

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Phill kaže...
difre kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

http://techbytes4u.com/2012/09/04/installing-sbsettings-on-your-iphone-ipod-or-ipad/

Samo se*ete o kopiranju, pišite konkretne stvari.

Ja se mogu kladit da ću pronać Homescreen na mycolorscreen.com koji je imao identičan setup kao iOS 7 samo prije godinu dana

Znas li razliku izmedu Cyanogena i SBSettings-a? Again, don't think so...

16 godina

Pa šta pričaš ti?

Imao sam svoj thread na forumu o iDroidu

http://theiphonewiki.com/wiki/IDroid

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fulao sam, ispravno je bilo 'cydia'? vidio sam u nekoj raspravi kak je sbs settings- a sa tim opcijama bilo jos 2008..? edit: http://iphonefreakz.com/2008/10/29/cydia-update-sbsettings-092/
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 10:00 (difre).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel dosta vise s tim ko je koga kopirao?

1 0 hvala 0
16 godina
difre kaže...
fulao sam, ispravno je bilo 'cydia'? vidio sam u nekoj raspravi kak je sbs settings- a sa tom opcijom bilo jos 2008..?

Pa gotovo sve iz iOS-a 7 je iskopirano iz Cydie, kao što je Google napravio sa ICS-om.....probajte Winterboard koji je sad stigao na Android, a napravljen je još 2008.

Vidjet ćete da nema pretjerane razlike između ICS-a iz 2011. i Winterboarda

A ovo za Cyanogen, mogli ste imat iDroid na 3GS-u i bez problema flash-at kompabitilne romove (iDroid je napravljen prema Nexus One bazi)

EDIT - uopće nije bitno šta je iskopirano, bitno je da dobro radi i da korisniku paše, a svi moji tweakovi na Androidu su izgledali prilično slično kao što sad izgleda iOS7 što me užasno privlači

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 10:02 (Mitch).
14 godina
neaktivan

Znam da je SBSettings uveo toggle bar prije androida, samo sam htio reci da nema nikakve veze sa cyanogen modom. Ako ga je imao cyanogen na iphoneu onda ga je imao i na androidu dugo prije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ma da, nema veze. meni se ionak sve izmjesalo jer nikad nisam imao posla s tim. naletio sam negdje na tu informaciju na nekakvoj circlejerk raspravi pa sam eto.. iskoristio. inace, bluemax je u pravu sa svojim stavom, zivo mi se grebe tko je koga iskopirao.. danas vozim toyotu zbog niza razloga,i zaboli me zivo za to sto nisu ONI izmislili kotac ili zmigavce

2 0 hvala 0
14 godina

{#}.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

{#}.

Uvijek je, uvijek bude...

17 godina
neaktivan

Meni je naprimjer užasan izbor (izgleda) ikona za homescreen u odnosu na stari izgled, ikone izgledaju nekako ružno, bez glave i repa (pogotovo app store i safari), imam osječaj da su radili nešto između MIUI-ja i WP8 sa prstohvatom STOCK Androida. A onaj dole dock, katastrofa živa, čista igra sa MIUI dizajnom koji je daleko bolji od ovog (bar je dock 97% transparentan u v4).

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma ikone su jos najmanji problem. Moci ce se lako promijeniti kao i do sada...
 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice