Windowsi XP i dalje prvi

poruka: 50
|
čitano: 8.508
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi XP i dalje prvi".
17 godina
RE: Windowsi XP i dalje prvi
bradery kaže...

Nema smisla ovo dalje raspravljat jer činjenice idu u korist xp.Ljubitelji viste vole više vistu i to nije i ne može biti razlog da je bolja.Više volin Hrvatsku ali su Francuzi dobili i bolji su.

Obrazlozi ovo argumentima kad si i ti tako strasno pametan.

Svi nesto pametuju al nemaju nikakve argumente koji bi podupirali njihove tvrdnje...
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
Psiho246 kaže...
QFlash kaže...

U trenutku kad je Vista izašla nije postojao niti jedan valjani razlog za preći s XP na nju,niti se jedan valjani razlog pojavio do dana današnjeg.XP SP2 is all you rly need,sve do izlaska Win 7 kad odlazi u zasluženu mirovinu.

Kad si tako strasno pametan, objasni razliku Windows 2000 i XPa i zasto je prijelaz na XP logican/bolji il sta god.
 A tko kaze da je prijelaz na XP bio logican? Windows XP se pojavio 2001. godine. Tek negdje 2004. (pojavom SP2) je poceo biti bolje prihvacen u tvrtkama. U mnogim tvrtkama i dan danas koriste Win2000. Prednost u odnosu na Vistu mu je sto je docekao skoro SP3 prije nego je dobio nasljednika, i sto je bio mnogo slicniji Windowsima 2000 nego sto je Vista XPu. Win2000 je 5.0, WinXP je 5.1, a Vista je 6.0. Cak i Vista polako ulazi u tvrtke sa novim racunalima, i da Microsoft nije najavio Win7, vjerojatno bi za 2-3 godine imao isti udio kao danas XP.
Vista ima najvise smisla za gejmere, jer ima podrsku za DX10, i oni koji zele najbolje igre, moraju je imati.
Think locally, act globally...
17 godina
Dragon wizard kaže...
QFlash kaže...

U trenutku kad je Vista izašla nije postojao niti jedan valjani razlog za preći s XP na nju,niti se jedan valjani razlog pojavio do dana današnjeg.XP SP2 is all you rly need,sve do izlaska Win 7 kad odlazi u zasluženu mirovinu.

XP će i dalje živjeti, ali će dobiti izvrsnog "unuka", kad mu je "kćer" tako jadna. Vrijeme mu je da ode u mirovinu, ali će se još održati, jer kvalitetne stvari napravljene su da traju. U računalnom svijetu, XP je jedan od najboljih primjera za kvalitetu koja ne posustaje. Osmijeh
 Lijepo rečeno...
...And then You will die, when Your ideals You deny...
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Možda je tebi smiješno, ali eto iz svog posla vidim da ljudi traže brzinu i stabilnost, izgled je nebitan. Memorija i diskovi su vrlo bitni pošto većina poduzeća ima neka prosječna računala sa 512mb/1gb memorije i ne misle davati novce za novi hardver jer im sve radi kako treba. Poslovni korisnik nema 1212 programa već ima office/open office/ie/firefox/outlook/thunderbird i eventualno poslovnu aplikaciju i želi da to radi bez problema. Tu vista ne prolazi, osim ako imaju nove mašine, ali to je tako rijetko da bi ih mogao na prste nabrojati.

Hajde napokon, jedan od, u srž problema, boljih komentara... Korisnici tih silnih stojeva ne žele nove gadgete, boje i ostale "prčkarije", bez uvrede onima koji se pale na vizualno. Stroj mora raditi 24 sata ono za što je predviđen, bez nekih velikih intervencija od strane sisadmina, informatičara ili kako-god se ti poslovi zvali. Kad se sistem ustabili, što manje isprobavanja, poželjan je status quo. Tko drugačije tvrdi, nije probao raditi na takvim poslovima. Fullstop.
17 godina
neaktivan
beerhunter kaže...
zbuzanic kaže...

Možda je tebi smiješno, ali eto iz svog posla vidim da ljudi traže brzinu i stabilnost, izgled je nebitan. Memorija i diskovi su vrlo bitni pošto većina poduzeća ima neka prosječna računala sa 512mb/1gb memorije i ne misle davati novce za novi hardver jer im sve radi kako treba. Poslovni korisnik nema 1212 programa već ima office/open office/ie/firefox/outlook/thunderbird i eventualno poslovnu aplikaciju i želi da to radi bez problema. Tu vista ne prolazi, osim ako imaju nove mašine, ali to je tako rijetko da bi ih mogao na prste nabrojati.

Hajde napokon, jedan od, u srž problema, boljih komentara... Korisnici tih silnih stojeva ne žele nove gadgete, boje i ostale "prčkarije", bez uvrede onima koji se pale na vizualno. Stroj mora raditi 24 sata ono za što je predviđen, bez nekih velikih intervencija od strane sisadmina, informatičara ili kako-god se ti poslovi zvali. Kad se sistem ustabili, što manje isprobavanja, poželjan je status quo. Tko drugačije tvrdi, nije probao raditi na takvim poslovima. Fullstop.
 Korisnike niko ne pita na kojem bi OS-u radili i što bi oni željeli, nego rade na onom koje im vlasnik (tj. poslovna aplikacija zahtijeva) dodijeli, bio to XP, Vista, 7, Mac, Linux... a na sisadminima je da to sprovedu.
16 godina
neaktivan

...pa ljudi da ste velika firma koja štedi ,naravno da bi mi bilo dovoljno i win 98 na novijim strojevima jer mojim
zaposlenicima ne treba ništa pomodno,oni su tu da rade,šalju mail,pišu u wordu,vode izračune u excelu i više im ne treba!
naravno u mom uredu mora biti stroj da boli glava!Eto to vam je stanje  i statistika.

Private
16 godina
neaktivan

Mislim da će era xp-a završiti kada izađe win 7. Isto tako će škole prijeći na win 7 pogotovo zbog serverskog rada koji je na xp ubojito loš. Drugo kao što mi korisnici viste znamo grafički dizajn i Aero. Misli stvarno kada pogledam kod frenda onu strau plavu traku na xp-u stvarno mi loše dođe. Nema nista ljepše nego kada vidis na visti one sve efekte i dizajn:)!!!!!!!!

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ Matična: MSI K9N Neo V2 Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB RAM: 2GB HDD: Maxtor 160GB Monitor: Philips 190CW Kućište: Coolmaster
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
 Korisnike niko ne pita na kojem bi OS-u radili i što bi oni željeli, nego rade na onom koje im vlasnik (tj. poslovna aplikacija zahtijeva) dodijeli, bio to XP, Vista, 7, Mac, Linux... a na sisadminima je da to sprovedu.
 Naravno, pita ih se: "Uskoro počinjemo implementacijom novog sustava, imate li kakvih prijedloga?",  odgovor je uvijek: "Ostanimo na starom programu, ionako ima sve što nam treba." Veći je problem "nagovoriti" odnosno natjerati te promjene u rad, nego održavati postojeći sustav. Ukoliko ste sretnik i posjedujete pristup izvornom kodu postojeće poslovne aplikacije, vjerojatnost da ćete mijenjati sam OS je ništavna, odnosno nije potrebna, bar dok ne prođe desetak ili više godina. Što se tiče hardware-a, potrebno je samo održavati postojeće, što danas ni nije nešto skupo. Samim tim, dokazani i provjereni OS, kao što je XP u ovom trenutku, može raditi još idućih ohoho godina, te nije potrebno stavljati Vistu ili malo kasnije W7 ili što god dolazi poslije toga, ako išta... Na maloj poslovnoj mreži od cca 50 radnih stanica kombinacija XP+DOS aplikacija (da, ima i toga još) radi savršeno. Knjigovodstvu je svejedno u kakvoj aplikaciji, odnosno na kakvoj platformi u background-u se sve to odvija, sve dok se odvija točno. Kao što ni neki CNC strojevi ne mare za Vistu, XP ili slično, sve dok krajnji proizvod bude ono što je kupac tražio... U tom segmentu, bolje je biti zaostao i ne uvoditi baš uvijek neke nove tehnologije, mada nije na odmet pratiti nove trendove.
16 godina

Psiho246,kad naslov teme bude"vista je prva"onda tvoji argumenti dolaze u obzir,a to se neće nikada dogodit.

doktor za grafe i ludosti
17 godina
neaktivan
beerhunter kaže...
Perica kaže...
 Naravno, pita ih se: "Uskoro počinjemo implementacijom novog sustava, imate li kakvih prijedloga?",  odgovor je uvijek: "Ostanimo na starom programu, ionako ima sve što nam treba." Veći je problem "nagovoriti" odnosno natjerati te promjene u rad, nego održavati postojeći sustav. Ukoliko ste sretnik i posjedujete pristup izvornom kodu postojeće poslovne aplikacije, vjerojatnost da ćete mijenjati sam OS je ništavna, odnosno nije potrebna, bar dok ne prođe desetak ili više godina. Što se tiče hardware-a, potrebno je samo održavati postojeće, što danas ni nije nešto skupo. Samim tim, dokazani i provjereni OS, kao što je XP u ovom trenutku, može raditi još idućih ohoho godina, te nije potrebno stavljati Vistu ili malo kasnije W7 ili što god dolazi poslije toga, ako išta... Na maloj poslovnoj mreži od cca 50 radnih stanica kombinacija XP+DOS aplikacija (da, ima i toga još) radi savršeno. Knjigovodstvu je svejedno u kakvoj aplikaciji, odnosno na kakvoj platformi u background-u se sve to odvija, sve dok se odvija točno. Kao što ni neki CNC strojevi ne mare za Vistu, XP ili slično, sve dok krajnji proizvod bude ono što je kupac tražio... U tom segmentu, bolje je biti zaostao i ne uvoditi baš uvijek neke nove tehnologije, mada nije na odmet pratiti nove trendove.
 Naravno ako ste zatvoreni i sami sebi dovoljni, ali ako surađujete sa vanjskim suradnicima (u zemlji i svijetu) i dobijete dokumentaciju rađenu u najnovijem programu a vi ste još uvijek na dos-u onda ništa od posla.
17 godina
dery kaže...

Psiho246,kad naslov teme bude"vista je prva"onda tvoji argumenti dolaze u obzir,a to se neće nikada dogodit.

Naslov nije XP je bolji od Viste kao sto ti tvrdis. Dakle ne skreci s teme nego mi izravno odgovori na prijasnji post.
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan

A koliko postotaka naših poslovnih subjekata, da zdravo seljački kažemo firmi, sudjeluje u nekom velikom razvoju u suradnji s stranim kompanijama. Ovdje se govori o tome da naše firme, firmice, a i veće domaće kompanije, generiraju novac svojim poslovima, a svi ti OS-ovi, poslovne aplikacije, služe, odnosno trebale bi služiti samo i isključivo kao podrška, 'ajmo se malo praviti pametnim pa reći support, svemu tome. Odnosno, ne radimo baš svi na razvoju nekog super novog software-a, hardware-a u suradnji s Microsoftom, Nokiom..., nego radimo ono što radimo... I koji bi to "najnoviji program" trebao biti, a da se ne pripadajuća dokumentacija ne bi mogla otvoriti na već nekoj postojećoj i provjerenoj software-hardware platformi. Takvi mi vanjski suradnici onda baš i ne trebaju. Što će mi novi program koji neću moći ni pročitati, ispraviti, prekompajlirati ili što već treba. Ne znam za ostatak države (odnosno znam), no davanje novaca za silne licence novih i novih program e da bi pratio u korak poslovne partnere iz svijeta, ne čini mi se nekako ekonomski opravdano.

16 godina

Kad bi vista mogla skuvat jutarnju kavu postala bi numero uno.

doktor za grafe i ludosti
17 godina
neaktivan
beerhunter kaže...

A koliko postotaka naših poslovnih subjekata, da zdravo seljački kažemo firmi, sudjeluje u nekom velikom razvoju u suradnji s stranim kompanijama. Ovdje se govori o tome da naše firme, firmice, a i veće domaće kompanije, generiraju novac svojim poslovima, a svi ti OS-ovi, poslovne aplikacije, služe, odnosno trebale bi služiti samo i isključivo kao podrška, 'ajmo se malo praviti pametnim pa reći support, svemu tome. Odnosno, ne radimo baš svi na razvoju nekog super novog software-a, hardware-a u suradnji s Microsoftom, Nokiom..., nego radimo ono što radimo... I koji bi to "najnoviji program" trebao biti, a da se ne pripadajuća dokumentacija ne bi mogla otvoriti na već nekoj postojećoj i provjerenoj software-hardware platformi. Takvi mi vanjski suradnici onda baš i ne trebaju. Što će mi novi program koji neću moći ni pročitati, ispraviti, prekompajlirati ili što već treba. Ne znam za ostatak države (odnosno znam), no davanje novaca za silne licence novih i novih program e da bi pratio u korak poslovne partnere iz svijeta, ne čini mi se nekako ekonomski opravdano.

Ne radimo baš svi ali ima i nas koji radimo skoro pa sasvim za i sa stranim partnerima. I ako nisi znao starija verzija nekog softwarea obično ne može otvoriti datoteke koje su rađene u novijoj verziji tog istog softwarea.
Kao što sam rekao prije ako ste zatvoreni sami za sebe onda možete i dalje na dos-u raditi.
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Nisam znao da XP to može. Molim upute.
16 godina
neaktivan
Perica kaže...
dery kaže...

Nisam znao da XP to može. Molim upute.
 U QBasicu si napraviš program za to i povežeš računalo s aparatom za kavu. Ostale probleme sam riješi, jer mislim da su više stvar osobnog ukusa.Namigiva
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
 Ne radimo baš svi ali ima i nas koji radimo skoro pa sasvim za i sa stranim partnerima. I ako nisi znao starija verzija nekog softwarea obično ne može otvoriti datoteke koje su rađene u novijoj verziji tog istog softwarea.
Kao što sam rekao prije ako ste zatvoreni sami za sebe onda možete i dalje na dos-u raditi.
Vidiš vraga,  no znao sam, no mora se malo misliti i o kompatibilnosti na "dolje" ne samo na "gore". Kao drugo, poslovnost neke kompanije, očituje se i u tome da će, dok godima interesa i interesnih skupina, davati podršku prijašnjim kupcima vlastitih proizvoda, elem ako sam kupio neki software, oni mi moraju pružiti podršku za taj plaćeni proizvod (izvjesno vrijeme naravno), a ne samo šibnuti novu verziju i reći: "A sad kupite ovu verziju i ponovo započnite razvoj svojih proizvoda od nule, jer sad imate potpuno novi alat za razvoj, a onaj stari neće moći otvoriti nove dokumente na kojima će raditi jedan dio vaših aplikatora". A kao treće, firma nam je, radi prihoda, orijentirana na izvoz, tako da nikako ne možemo biti zatvoreni sami za sebe. U današnje vrijeme niti lokalna trgovina ne može biti zatvorena samo za sebe, a to što koristimo DOS samo je znak dobrog proizvoda, odnosno aplikacije za koju je dovoljan i DOS za napraviti i, što je najvažnije, naplatiti to. Jer što bi značilo da kupimo 50-tak licenci Viste, server licenci AutoCAD-a i da onda to stoji neiskorišteno.
17 godina
dery kaže...

To je sve sto sam htio cut od tebe.
Case rested.
16 godina
neaktivan
UltimateRazor kaže...

Mislim da će era xp-a završiti kada izađe win 7. Isto tako će škole prijeći na win 7 pogotovo zbog serverskog rada koji je na xp ubojito loš. Drugo kao što mi korisnici viste znamo grafički dizajn i Aero. Misli stvarno kada pogledam kod frenda onu strau plavu traku na xp-u stvarno mi loše dođe. Nema nista ljepše nego kada vidis na visti one sve efekte i dizajn:)!!!!!!!!

nije izgled najvažniji ali slažem se. Meni je užitak raditi na visti.
xfire: ravingrabbid MSN: fgrabant@hotmail.com
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Jesi li svjestan da si sada pokopao sam sebe?               Svaka čast. ;) Rijetki to mogu.
Only God (& mod) can judge me
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice