Windows7 već popularniji od Viste

poruka: 124
|
čitano: 37.184
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows7 već popularniji od Viste".
17 godina
neaktivan
RE: Windows7 već popularniji od Viste
Zura kaže...
jlo23 kaže...

Vista je banana,neorađena verzija nekog OS-a.Belji se

...

Vista je postala nepopularna i pokupila je brdo pljuvanja jer je uvela previše promjena u odnosu na XP. zato su svi navalili na Win 7 jer poslije viste sve mora biti dobro :) a ljudi ne vide da skoro sve iz Viste živi i dalje u Win 7.. (naravno uz poneki tweak).

...

Slažem se. 

U visti je puno toga promjenjeno ispod haube, pa su prvi driveri bili katastrofa (nvidia npr) ili ih uopce nije bilo i naravno pol toga nije radilo.

Vista ->7 nema velikih promjena, rade driveri od viste koji su kroz 2-3 godine speglani do kraja, zato je 7ica popularnija od viste.

Zasad neću prelazit na 7, jer mi sve rad na ovim prozorima. Ali kad se nakupi virusa ili vista postane spora (ako se to dogodi jer 1god stara instalacija jos uvjek se boota ko nova) onda prelazim na win7!!

16 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

neznam o cemu pricas al meni vista ni sa zadnjim service packom neradi tako glatko kao sedmica...ne doslovno glatko jer imam vrlo losu konfiguraciju ali ipak sedmica bolje radi (mal je sporija od xp-a) al s time da se xp s vremenom jos vise usporava al sedmica mi je jednako brza kao i nakon instalacije

Pikni si još barem pola gige rame.. meni ni XP sa 500MB nije baš bajno radio. taman mu je falilo još malko više.

Nisam probao vistu na starom kompu, al je vrtim na poslu na laptopu i nemam ama baš nikakve zamjerke.

se7micu su dosta poštelali vezano uz memory managment tako da se slažem s tobom da ti se7mica radi bolje od viste. Također mi se čini da je u se7mici poisključivan (ili bolje podešen) broj servisa koji se podižu tijekom start-up-a. Sebi sam još malo podesio windows search i generalno nisam ništa specijalno mijenjao (niti u Visti niti u se7mici).

Google is your friend
16 godina

Imao sam Vistu pune tri godine a nedavno sam prešao na win7 (više iz radoznalosti nego iz potrebe). Vista je OS koja nakon dva service pack-a radi sasvim solidno s jako malim,neznatnim brojem bug-ova. S prelaskom na Sedmicu,dojma sam da to sve radi malo brže ali ne i stabilnije. Doduše,svi programi,osim AV (kupio sam BD 10,posebno za sedmicu) rade normalno,uključujući i Nero 9.2 pa čak stari win 2000 driver za moj Umax Astra scanner. Problem je što su mi sad opet prisutne sve one "dječje bolesti" koje su mučile i Vistu tamo prije SP1 pa treba biti strpljiv.Iskreno,sučelje Viste mi je bilo ljepše od ovoga na Sedmici kojem ipak fali malo Vistinog "šarenila". Odlučio sam zadržati Sedmicu jer je ,ipak,mislim stvar budućnosti,mada sam sačuvao Vistin backup (zlu ne trebalo). Xp mi se vrti na ostala dva slabija računala u mreži i tako će vjerojatno ostati,mada je,po meni,taj OS zreo za ropotarnicu povijesti....

Gigabyte P35DS4 Core Duo E6850 3Ghz 2Gb RAM Nvidia 8600 GTS HD Hitachi 500Gb
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
ja00022 kaže...

neznam o cemu pricas al meni vista ni sa zadnjim service packom neradi tako glatko kao sedmica...ne doslovno glatko jer imam vrlo losu konfiguraciju ali ipak sedmica bolje radi (mal je sporija od xp-a) al s time da se xp s vremenom jos vise usporava al sedmica mi je jednako brza kao i nakon instalacije

Pikni si još barem pola gige rame.. meni ni XP sa 500MB nije baš bajno radio. taman mu je falilo još malko više.

Nisam probao vistu na starom kompu, al je vrtim na poslu na laptopu i nemam ama baš nikakve zamjerke.

se7micu su dosta poštelali vezano uz memory managment tako da se slažem s tobom da ti se7mica radi bolje od viste. Također mi se čini da je u se7mici poisključivan (ili bolje podešen) broj servisa koji se podižu tijekom start-up-a. Sebi sam još malo podesio windows search i generalno nisam ništa specijalno mijenjao (niti u Visti niti u se7mici).

ah cuj bi ja sam et nema se para imam jos uvijek ddr memoriju (a sada vec debelo se koristi ddr3 hahaha) ja si sve servise koji mi netrebaju iskljucim obavezno...mislim da bi to trebao neki poseban program napistati za windows pa da korisnik na jednostavna pitanja odgovara i na tremelju odgovora da se pojedini servisi pale odnosno ugase a po potrebi da prepozna dali se treba odredjeni servis ukljuciti....jel to mal komplicirano il ne

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
17 godina
protjeran

meni nije jasno zašto vi mislite da su igre SVE U ŽIVOTU ?! i ako vam one rade -sve radi. ja se ne zamaram zašto mi ne radi skener kad je star ,iako pet puta samo korišten,zašto ga baciti ?

meni je problem što mi novi poslovni ORIGINALNI I LEGALNI programi ne rade ! kažu pametni-instaliraj virtual xp. pa onda ću ostati na xp ! a ne zbog malo šarenila ići na win 7 i virtual xp pa se preko zime grijati procesorom i novcem bačenim na ram ?!

ne znam zašto nisam sve ovo davno copy -paste pa da ne lupam po tipkovnici svaki puta. jer sve ovo pisao sam i za vistu,a sada nije ništa bolje,osim što je "proradio" cannon lbp 2900 ! zbog toga trebam kupiti win 7 ? a ne. imam pola ljetovanja na godinu :)

imam legal xp i sve radi savršeno. da,želim prijeći na win 7,ako ništa drugo ,zbog toga da ne budem gunđalo i da koristim nove tehnologije,ali da zbog toga trpi posao-a ne !

ako će mi netko pokrenuti aplikacije koje mi rade na xp-rado ću mu ih poslati i platiti za trud !

znači plati previše microsoftu nešto što ne radi,pa nešto nekom programeru koji ne zna koliko bi naplatio,pa vrijeme...

xp ostaje.

pozdrav

Z
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 17:58 (opcom).
16 godina
neaktivan

Što se tiće onog komentara o knjigovostvenim programima...na tome i radim :P....nažalost ispostavilo se da treba mijenjat neke verzije Data baze a to je više preskupo nego prekomplicirano tako da je to riješeno tako što se ne riješava isto sa windows 7..za struju svijesti se ispricavam :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

meni je problem što mi novi poslovni ORIGINALNI I LEGALNI programi ne rade ! kažu pametni-instaliraj virtual xp. pa onda ću ostati na xp ! a ne zbog malo šarenila ići na win 7 i virtual xp pa se preko zime grijati procesorom i novcem bačenim na ram ?!

Prvo i prvo, NOVI poslovni programi bi svi morali bez problema raditi na Win7 (kakva to firma piše novi program a da ne radi na novim Windowsima?!?).

Virtual XP mod je za prastare programe koji se nikako drugačije ne mogu natjerati da prorade na 7mici.

Drugo, stariji procesori ti jače griju od novih Core 2, tako da bi prelaskom na noviji proc samo smanjio zagrijavanje, dok je cijena RAMa toliko pala da se tu nema što diskutirati (btw, 7mica ti radi sasvim solidno sa 2GB).

Zadnje (no ne i manje važno), ne kužim ekipu koja stalno prigovara napretku i novim stvarima samo zato jer su se naviknuli na nešto u zadnjih 10tak godina.

Pa Win7 su logičan korak naprijed u svijetu osobnih računala (desktopa i prijenosnika), donose naprednu arhitekturu, driverski model, podrške za nove tehnologije, bolju zaštitu i još pregršt novosti, a ni ne zahtjevaju toliko resursa kao Vista.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
opcom kaže...

Prvo i prvo, NOVI poslovni programi bi svi morali bez problema raditi na Win7 (kakva to firma piše novi program a da ne radi na novim Windowsima?!?).

Virtual XP mod je za prastare programe koji se nikako drugačije ne mogu natjerati da prorade na 7mici.

Drugo, stariji procesori ti jače griju od novih Core 2, tako da bi prelaskom na noviji proc samo smanjio zagrijavanje, dok je cijena RAMa toliko pala da se tu nema što diskutirati (btw, 7mica ti radi sasvim solidno sa 2GB).

Zadnje (no ne i manje važno), ne kužim ekipu koja stalno prigovara napretku i novim stvarima samo zato jer su se naviknuli na nešto u zadnjih 10tak godina.

Pa Win7 su logičan korak naprijed u svijetu osobnih računala (desktopa i prijenosnika), donose naprednu arhitekturu, driverski model, podrške za nove tehnologije, bolju zaštitu i još pregršt novosti, a ni ne zahtjevaju toliko resursa kao Vista.

core 2 je vec stara arhitektura procesora, nova je core i5, core i7

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
Faerdhur kaže...

Najviše zbog "Win7 je bolja Vista", "Win7 je brz i stabilan kao WinXP", "sve radi kao na Visti, još bolje", a sa strane promatrajući, slušajući frendove i čitajući iskustva ljudi upravo na BOL forumu, sve to nije baš tako i mislim da je bolje pričekati. IMO.

Ja sam instaliro windows 7 Beta 1 i imam ga vec jedno 2 mjeseca... iskreno ja se vise nebih moga vratiti na windovs xp, ovo je pre dobro, widovsi si super i sve radi stabilno jedino sto gutaju rame...ispod 2 gig rama nepomisljajte na prelazak na sedmicu...ako netko ima pitanja slobodno neka postavi.

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
16 godina
neaktivan

ŽIVIO WINDOWS SEVEN najbolji os na svitu hehehe...doista najbolji jeCool

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 18:45 (ja00022).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Faerdhur kaže...
 kad mi na temi "Sacred 2" kolega kaže da na Win7 nije mogao pokrenuti igru.
Ja sam Sacred 2 igrao na svim verzijama Win 7. Od prve bete do sadasnjeg RTM-a. I to i na 32-bitnim i na 64-bitnim windowsima 7. Bez ikakvih problema.
A neki dan sam iz zezancije probao staviti Win 7 kod frenda na laptop Lenovo. Mislim da je N500. Mislim se da ima 1 giga rama. I sedmica radi da je to milina. Iznenadio sam se. 
16 godina
neaktivan

Mislim da je fama oko Viste super prenapuhana i da većina onih koji pljuju po Visti ili ju je isprobala u vrijeme dok im računala još nisu imala dovoljno rama ili snage za normalan rad,a i sam OS je bio nov i prepun bugova kao i svi Windowsi prije njih ili što je još gore nisu nikad niti probali ali su tamo negdje na webu pročitali da je Vista "sranje i bezveze" pa onda počeli i sami širiti "Evanđelje" :-).Radim kao trgovac i u dućanu u kojem radim prodajemo laptope sa predinstaliranom Vistom i znam kako ljudi reagiraju kad im kazem da neki od njih ima Vistu(sad već svi).Obično su to komentari tipa joj,neću Vistu,čuo sam da je sranje,a kad ih pitam zbog čega onda nemaju odgovor.Istina je naravno puno drugačija,naročito poslije servise packa 2,ja već duze vrijeme koristim 64-bitnu Vistu i moram reći da sam jako zadovoljan kako brzinom izvođenja tako i stabilnošću sustava u što uključujem i odličan rad sa igrama jer sam freaky gamer već od malih nogu.Nikakvih rušenja,bugova ili bilo kakvih problema,sve normalno radi.Imao sam dual boot sa Xp-om na drugoj particiji koji sam nedavno uklonio iz prostog razloga što ga više nisam koristio.Ukoliko imate dovoljno resursa na računalu isprobajte Vistu ili 7 ali koristite ih malo duze vrijeme,ne samo dva dana nego na duze staze pa ćete vidjeti i sami.Druga stvar koja me jako iritira je nekultura govora na ovom forumu jer svaka tema koja pominje neka dva proizvoda uvijek završava nepotrebnim flejmanjem,bez imalo poštovanja prema tuđem mišljenju.Ja koristim Vistu ali sam svjestan da većina ljudi koristi Xp i mogu samo reći svakom njegovo veselje,ako si zadovoljan i ako sve savršeno radi onda super ali mi ne pada na pamet reći da sam pametniji zbog toga što koristim Vistu,i to je to,poštujmo različitosti i prihvatimo tuđi izbor i to je to.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jlo23 kaže...

Vista je banana,neorađena verzija nekog OS-a.Belji se

Tvoj komp je mozda banana a ne windows.

17 godina
X-Men123 kaže...

...e volim sedmicu...zakon je koristim jos kako ke rc izašal...ma zakon je...svaka pohvalaaa

Onda voliš i vistu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
bik kaže...

Sve radi na 7-ici!

, molim neka netko kaže šta neradi ako zna.

ne radi pinnacle 12, a na visti radi i zato ostajem na visti..imam win7 dual boot, tek toliko da se priviknem na njega (ustvari i nema se kaj privikavati) dok ne izađe verzija pinnacle-a koja će radit na sedmici...inače sam zadovoljan vistom...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 21:04 (hogar strašni).
16 godina
protjeran

za sada sam na visti x64 sve najbolje a na 7 nema šanse radije ču na ovo

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja sam u onih 2%, točnije Linux (Linux Mint).

hehehehe.ovo je zabavno čitati...Izlanuo se...ovo mi radi ,ovo mi ne radi...šmrc!!!!

kupio sam novi lap,i pošto nije imao OS,instalirao sam Ubuntu Ultimate Edition 2.2 ....heeeh...jednostavniju i bezbolniju instalaciju ne viđeh nikada....sve radi...nikakvih problema....SVI MOGUĆI I NEMOGUĆI programi u instalaciji,a sve besplatno...e da...i Win igre rade uz pomoć nekog malog programčića....

poanta? i dalje vi mudrujte što je bolje..xp,vista ili 7-th....a besplatno rješenje je posvuda.....Namigiva

17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...

Ja sam u onih 2%, točnije Linux (Linux Mint).

hehehehe.ovo je zabavno čitati...Izlanuo se...ovo mi radi ,ovo mi ne radi...šmrc!!!!

kupio sam novi lap,i pošto nije imao OS,instalirao sam Ubuntu Ultimate Edition 2.2 ....heeeh...jednostavniju i bezbolniju instalaciju ne viđeh nikada....sve radi...nikakvih problema....SVI MOGUĆI I NEMOGUĆI programi u instalaciji,a sve besplatno...e da...i Win igre rade uz pomoć nekog malog programčića....

poanta? i dalje vi mudrujte što je bolje..xp,vista ili 7-th....a besplatno rješenje je posvuda.....Namigiva

evo stavio sam skidat Ultimate Edition 2.3  ...možda se konačno i ja do kraja prebacim na linux...do sad sam, uz povremene izlete na linux, uvijek se vraćao windozama, zbog videoobrade...sve drugo mi je bilo ok na linuxu, ali sad već ima brdo aplikacija koje se mogu nosit s pinnacle-om, pa je možda vrijeme za definitivni prijelaz...Smijeh

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 3:54 (hogar strašni).
16 godina
neaktivan

samo jedno.... instalirao sam win 7 x64 iz razloga sta sam na visti bio preko godinu dana i polako sam zapunio disk svime i svacime pa se moralo formatirat, no WIN 7 JE TESKA KANDA PUNA SMECA. Dok ne dodje prvi pa i drugi sp, bit ce shit...

svi koji imaju jaci stroj (pc) neka si fino stave vistu... puno je stabilnija, samo sta zdere resurse... jak stroj + vista je bolja kombinacija od bilo kakav stroj + sedmica...

svi pljuju po visti ovo ono jer vecina ih nije nikad niti kliknula misem na njenom desku, no meni u preko godini dana nije se pojavio niti jedan error il sl....

tako da moje misljenje je da je vista bolji os, samo sta je sedmica optimiziranija bolje za slabije strojeve.  ( no na 3 ghz quada 8 gb rama + dva diska u raidu ja ne vidim razlike. )   :P

1 3 hvala 1
17 godina
neaktivan
TYRAEL kaže...

Al je lošije. Namigiva

@Scap:

Daj neki argument, zašto je Vista bolja od Win7, neki konkretan razlog a ne samo baljezganje.

Da se razumijemo, skoro 3 godine sam koristio Vistu i to mi je bio najdraži sustav do sada. Sada sam na Win7, ne vidim zbilja po čemu je lošiji od Viste. Ako išta nešto je bolji od Viste SP2, minimalno.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
protjeran

možda je vama core 2 duo zastario,ali imam laptop star 8 mjeseci i sada trebam preći na NOVI i5 zato što mi je to netko rekao ? nema šanse. neka vas prave budalama i svaki dan vam serviraju hardver za koji se zadužujete i hodate jadni po svijetu ! meni je bitnije dijete odvesti na more,makar morao koristiti xp !

Z
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
TYRAEL kaže...

Al je lošije. Namigiva

@Scap:

Daj neki argument, zašto je Vista bolja od Win7, neki konkretan razlog a ne samo baljezganje.

Da se razumijemo, skoro 3 godine sam koristio Vistu i to mi je bio najdraži sustav do sada. Sada sam na Win7, ne vidim zbilja po čemu je lošiji od Viste. Ako išta nešto je bolji od Viste SP2, minimalno.

po meni je losi u podrucju igra.da ne igram 100% bi bio cjelo vrjeme na linuxu a ovako se prebacivam kad nemam kaj za igrat

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
17 godina
neaktivan
Hrvatskafarkasevec, ne kužim, Win7 lošiji od Viste zbog igara?

Meni svaka radi.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Hrvatskafarkasevec, ne kužim, Win7 lošiji od Viste zbog igara?

Meni svaka radi.

hahaha looooool

ma govorio sam za linux nemoj me zahebavatNamigiva

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
16 godina
opcom kaže...

možda je vama core 2 duo zastario,ali imam laptop star 8 mjeseci i sada trebam preći na NOVI i5 zato što mi je to netko rekao ? nema šanse. neka vas prave budalama i svaki dan vam serviraju hardver za koji se zadužujete i hodate jadni po svijetu ! meni je bitnije dijete odvesti na more,makar morao koristiti xp !

Pa ako ti laptop vrti na xp-u,90% garantiram da će vrtit i na sedmici.Ja sam imao prilike vidjet sedmicu u punom sjaju na 1GB rama sa intel atomom procesor i integriranom grafikom!Win7 je odlično radio cijeli areo bez ikakvog trzuckanja ili slično...baš za win7 ti ne treba jači hardver ali za vistu treba,ona ako je stroj dovljno jak radi super u protivnom nije ugodna za korištenje što win7 ispravlja.Namigiva

17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Danny_HR kaže...
TYRAEL kaže...

Al je lošije. Namigiva

@Scap:

po meni je losi u podrucju igra.da ne igram 100% bi bio cjelo vrjeme na linuxu a ovako se prebacivam kad nemam kaj za igrat

imam preko winea IL-2 Sturmovik, HL 2 koji rade odlično, nativne linux verzije america's army 2.5 i etqw. brate mili, više od toga za igranje mi ne treba sljedećih par godina. na poslu ima jedno 20-ak računala s xp-om. sretan sam ako dobijem plaću, a mogu  pogađat samo kroz koji bi prozor letio kad bih direktoru rekao da sadašnje xp zamijenimo sedmicama i platimo to još kojih 30k kuna.

16 godina
protjeran

YRAEL kaže...

Al je lošije. Namigiva

@Scap:

imam preko winea IL-2 Sturmovik, HL 2 koji rade odlično, nativne linux verzije america's army 2.5 i etqw. brate mili, više od toga za igranje mi ne treba sljedećih par godina. na poslu ima jedno 20-ak računala s xp-om. sretan sam ako dobijem plaću, a mogu  pogađat samo kroz koji bi prozor letio kad bih direktoru rekao da sadašnje xp zamijenimo sedmicama i platimo to još kojih 30k kuna.

igrao sam cod4,cod2,hl2,css i jos dosta preko wine-a ali kad sam imao jacu nvidiinu karticu sad imam 6600 i to je preslabo za windows igranje pa kako bi onda na linuxu a sa hd4850 nit ne pomisljam driver instalirat

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 9:08 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan

mislim da je microsoft stvorio odlican os, samo jos da napravi paket sto slicniji il cak i bolji (ak je to moguce) iLife...to mu jos jedino fali i naravno jos mal friziranje sedmice izgled netreba mjenjati narednih 10 godina...svaka cast (btw jos da uvedu mal vecu iskoristenost 64 bitog sisteme i sve 5)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

mislim da je microsoft stvorio odlican os, samo jos da napravi paket sto slicniji il cak i bolji (ak je to moguce) iLife...to mu jos jedino fali i naravno jos mal friziranje sedmice izgled netreba mjenjati narednih 10 godina...svaka cast (btw jos da uvedu mal vecu iskoristenost 64 bitog sisteme i sve 5)

Nije MS stvorio nikakav odličan OS, barem ne novi. W7 je zapravo logičan slijed nadogradnji i razvoja windows operativnih sustava razvijanih na NT arhitekturi (Win NT, 2000, XP, 2003, Vista, 7)

Izgled sučelja je potpuno nebitan za kvalitetu samog OS-a, i može se ga mijenjati  i prilagođavati raznim third party programima.

16 godina
neaktivan

Sad sam na Vista Ultimate sp2 i radi savršeno,naravno kad mi bude išao novi komp ili lap normalno da ću prijeći na win7 jer jednostavno će i Vista 
biti lagano stara iako to neće biti ,ali sve je to napredak i win7 ima  par stvarčica koje nema Vista i tako to ide,nema tu bolji ,ili popularniji nego samo noviji i napredak...

Private
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice