Windows 8 za dvije godine?

poruka: 169
|
čitano: 27.042
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 za dvije godine?".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)
15 godina
neaktivan
RE: Windows 8 za dvije godine?
bobica257 kaže...

Npr. Registry uveli su ga su winsima 3.1 i gle do danas je ostao samo zbog kompatibilnosti....Inace mislim da ovi mi Malom mekanom su skužili da je reg smece i da ga treba izbaciti ali ako to naprave budu izgubili ogromne količine love, pa nisu...

Itd itd ima ih još, bezbrige...

Iako je registry uveden u win 3.1 nije imao ni izbliza toliki znacaj kakav je imao u recimo 95-ici. Registry nije nikakvo smece, odakle vam samo takve ideje, cime bi ga ti mijenjao? I eventualni izostanak registrija bi bio najmanja stavka kod kompatibilnosti. Promjene u raznim interfejsima windows API-ja, te drukciji nacini rada drivera su glavne stvari koje rade problema kod kompatibilnosti, (tesko je za pojmiti koliko toga ima dok ne zaviris u MS-ovu dokumentaciju). Eto vam linux kao skolski primjer binarne (ne)kompatibilnosti. MS radi lavovski posao da bi zadrzao kompatibilnost, ali ni oni nisu svemoguci (64 bitni rezim procesora ne moze izvrsavati 16 bitni kôd recimo).

tnakir kaže...

Ja jos ne kuzim ove likove koji kenjaju "M$ odakle nama para za novi os/office". XP jos uvijek radi kako treba, podrzava sav danasnji SW a star je koliko... 8 godina. Nitko vas ne tjera da kupujete novi OS. Stari radi jednako dobro.

Cemu vam mozak sluzi!?!?

Iako se u nacelu slazem s ovime moram nadodati:

dok MS nekim umjetno izvedenim ogranicenjem ne ucini prelazak na noviji OS potrebom.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina
neaktivan
Windows 8 za dvije godine?-who cares?

Ne mogu da se ne osvrnem na ovaj biser:

"Linux je sjajan os za entuzijaste i malu nišu poslovnih korisnika. Za sve ostale važni su alati koji nisu dostupni na tom uradi sam OSu."

Ne mogu vjerovat da u stručnoj diskusiji o OSovima nalaze ovakvi biseri. Samo da napomenem da na tom "uradi sam OSu (lol)" radi 70% superračunala u svijetu.

Moja iskustva nakon preko 20 g rada (još od DOSa V3) pa do raznih verzija Wina (3,11 - 95 - XP - 2000.. itd) za koje sam isprsio licence, ništa me nije oduševilo kao Linux kakav je sada, jer prije nekoliko godina nisam bio zadovoljan (zbog mog nepoznavanja administriranja). Sada baba iz Otočca nakon 3 minute ga nauči instalirat i podesit.

Moje isprike na OT, Windows 8!??? Žao mi je što u ovom listu kojeg sam redovito uzimao, a prestao sam s prelaskom na Linux (Mint uglavnom) nema dovoljno volje da se pozabave ostalim SJAJNIM OS-ovima, s kojima se Windowsi ne mogu nositi ni u kojoj budućoj inačici...jednostavno zato jer su razvijeni na konceptu koji je glomazan, spor i do bola frustrirajući te zahtjeva da mu korisnik/administrator ropski služi umjesto da bude obrnuto. Kad mi dođe neki prijatelj da mu "sredim" windoze, to sad osjećam kao da sam galijot vezan za klupu.

Windows 8? To je vijest kao i nastup Severine u Babinoj Gredi. Pa ko voli... mene od toga podilaze žmarci.

2 1 hvala 0
17 godina
RE: Windows 8 za dvije godine?-who cares?
TheBestOnly kaže...

...

Jos jedan kompleksas :)

Biljezim se sa stovanjem...
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
bobica257 kaže...

Npr. Registry uveli su ga su winsima 3.1 i gle do danas je ostao samo zbog kompatibilnosti....Inace mislim da ovi mi Malom mekanom su skužili da je reg smece i da ga treba izbaciti ali ako to naprave budu izgubili ogromne količine love, pa nisu...

Iako je registry uveden u win 3.1 nije imao ni izbliza toliki znacaj kakav je imao u recimo 95-ici. Registry nije nikakvo smece, odakle vam samo takve ideje, cime bi ga ti mijenjao? I eventualni izostanak registrija bi bio najmanja stavka kod kompatibilnosti. Promjene u raznim interfejsima windows API-ja, te drukciji nacini rada drivera su glavne stvari koje rade problema kod kompatibilnosti, (tesko je za pojmiti koliko toga ima dok ne zaviris u MS-ovu dokumentaciju). Eto vam linux kao skolski primjer binarne (ne)kompatibilnosti. MS radi lavovski posao da bi zadrzao kompatibilnost, ali ni oni nisu svemoguci (64 bitni rezim procesora ne moze izvrsavati 16 bitni kôd recimo).

ms radi lavovski posao na kompatibilnosti, a linux radi lavovski posao na sigurnosti. kao što kamion može više nosit, a automobil brže ići, tako je i ovdje, ne možeš dobiti sve. evo što kaže greg kroah-hartman jedan od razvijatelja linux kernela ovdje:

Here's an example that shows how this all works. The Linux USB code has been rewritten at least three times. We've done this over time in order to handle things that we didn't originally need to handle, like high speed devices, and just because we learned the problems of our first design, and to fix bugs and security issues. Each time we made changes in our api, we updated all of the kernel drivers that used the apis, so nothing would break. And we deleted the old functions as they were no longer needed, and did things wrong. Because of this, Linux now has the fastest USB bus speeds when you test out all of the different operating systems. We max out the hardware as fast as it can go, and you can do this from simple userspace programs, no fancy kernel driver work is needed.

Now Windows has also rewritten their USB stack at least 3 times, with Vista, it might be 4 times, I haven't taken a look at it yet. But each time they did a rework, and added new file (copy)new functions and fixed up older ones, they had to keep the old api functions around, as they have taken the stance that they can not break backward compatibility due to their stable API viewpoint. They also don't have access to the code in all of the different drivers, so they can't fix them up. So now the Windows core has all 3 sets of API functions in it, as they can't delete things. That means they maintain the old functions, and have to keep them in memory all the time, and it takes up engineering time to handle all of this extra complexity. That's their business decision to do this, and that's fine, but with Linux, we didn't make that decision, and it helps us remain a lot smaller, more stable, and more secure.

znači sve je jasno. microsoft ne može mijenjati tuđe zatvorene drivere pa stoga sve stare api funkcije ostaju uz dodavanje novih.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
17 godina

Ja isto smatram da registry treba izbacit vani. Tweakanje preko registry-a. Iskreno se ne sjecam kad sam zadnji put kopao po registry-u.

Svaki programer neka svoje smece drzi u folderu instalacije svog programa. Kad zelis pobrisat sve vezano uz taj program, pobrisat ces folder instalacije i to je to.

Programeri mogu i dan danas tako nesto radit: spremanjem postavki u nekakve XML fajlove ili gdje vec, samo... lijenost je sveta stvar. U ostalom, ako vec krcas registry glupostima, pobrini se da deinstaller sve te gluposti makne po potrebi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 9:46 (tnakir).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TheBestOnly kaže...

Ne mogu da se ne osvrnem na ovaj biser:

"Linux je sjajan os za entuzijaste i malu nišu poslovnih korisnika. Za sve ostale važni su alati koji nisu dostupni na tom uradi sam OSu."

Ne mogu vjerovat da u stručnoj diskusiji o OSovima nalaze ovakvi biseri. Samo da napomenem da na tom "uradi sam OSu (lol)" radi 70% superračunala u svijetu.

Moja iskustva nakon preko 20 g rada (još od DOSa V3) pa do raznih verzija Wina (3,11 - 95 - XP - 2000.. itd) za koje sam isprsio licence, ništa me nije oduševilo kao Linux kakav je sada, jer prije nekoliko godina nisam bio zadovoljan (zbog mog nepoznavanja administriranja). Sada baba iz Otočca nakon 3 minute ga nauči instalirat i podesit.

pa da. "70% superkompjutera" bih okarakterizirao nišom.

Dok god za Linux ne budu dostupni alati koje svakodnevno koristi 99% populacije nije realno očekivati popularizaciju ( što ne kažem da nije ok ). Običan korisnik često niti nezna koji OS koristi, al bitni su mu nekakvi alati u kojima radi.  Dakle MS sa officeom, Adobe, i sve ostale mainstream aplikacije. O igrama neću niti počinjati jer mene ne zanimaju.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 11:00 (artfull).
15 godina
neaktivan
artfull kaže...

Dok god za Linux ne budu dostupni alati koje svakodnevno koristi 99% populacije nije realno očekivati popularizaciju ( što ne kažem da nije ok ). Običan korisnik često niti nezna koji OS koristi, al bitni su mu nekakvi alati u kojima radi.  Dakle MS sa officeom, Adobe, i sve ostale mainstream aplikacije. O igrama neću niti počinjati jer mene ne zanimaju.

Nisi u pravu za Linux postoje alati, neki možda čak i bolji nego na komercijalnim rješenjima, ali problem je u marketingu. Recimo ja ne vidim razlog zašto recimo državna uprava nije na Linux rješenjima, ako govorimo samo o slučaju kod nas. 

http://www.basketballhoopjam.com
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Svaki programer neka svoje smece drzi u folderu instalacije svog programa. Kad zelis pobrisat sve vezano uz taj program, pobrisat ces folder instalacije i to je to.

Programeri mogu i dan danas tako nesto radit: spremanjem postavki u nekakve XML fajlove ili gdje vec, samo... lijenost je sveta stvar. U ostalom, ako vec krcas registry glupostima, pobrini se da deinstaller sve te gluposti makne po potrebi.

to su programeri, nemoj previše od njih očekivat Namigiva

woodgamesfx kaže...
Nisi u pravu za Linux postoje alati, neki možda čak i bolji nego na komercijalnim rješenjima, ali problem je u marketingu. Recimo ja ne vidim razlog zašto recimo državna uprava nije na Linux rješenjima, ako govorimo samo o slučaju kod nas. 

oh jadan linuks, nema marketing iza sebe a kaj se državne uprave tiče ja ne vidim razlog zašto bi se prelazilo na linuks no to tako i tako nema apsolutno nikakve veze sa windows 8

kod mene normalno radi.....
14 godina
woodgamesfx kaže...
artfull kaže...

Pogađaj dva puta zašto nije?

15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
tnakir kaže...

oh jadan linuks, nema marketing iza sebe a kaj se državne uprave tiče ja ne vidim razlog zašto bi se prelazilo na linuks no to tako i tako nema apsolutno nikakve veze sa windows 8

Zašto ?, pa koliko imaš djelatnika u državnoj upravi ? O: MNOGO

Koliko je to radnih stanica  ? O: MNOGO

Koliko je to ušteda novaca !? O: VELIKA  !

To nema puno veze sa Win 8 ali ima veze s IT.om u Hrvatskoj mnogo.

17 godina
woodgamesfx kaže...

O čemu ti pričaš, molim te? After Effects, AutoCAD, Premiere, Avid? Da, postoje alati za tu namjenu na Linux OSu, no nisu niti izbliza toliko kvalitetni i podržani.

Ne radi cijeli svijet na kompu "po doma". Meni osobno za posao treba CA Unicenter, kojeg nema za Linux.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
woodgamesfx kaže...

O čemu ti pričaš, molim te? After Effects, AutoCAD, Premiere, Avid? Da, postoje alati za tu namjenu na Linux OSu, no nisu niti izbliza toliko kvalitetni i podržani.

Ne radi cijeli svijet na kompu "po doma". Meni osobno za posao treba CA Unicenter, kojeg nema za Linux.

A o čem ti pričaš !? Pa naravno da netko za posao treba PC, netko Mac, netko treba Windows netko treba DOS, netko treba ovo netko treba ono, ali reci dal žene u upravi koje pišu dopise ne mogu raditi iste npr u OpenOfficeu ????? ili nužno trebaju MS Windows ( 1200 Kn ) MS Office ( 1500 Kn ) = oko 2500 kuna samo za intelekualna prava ? 

17 godina
rustweaver kaže...

Iako se u nacelu slazem s ovime moram nadodati:

dok MS nekim umjetno izvedenim ogranicenjem ne ucini prelazak na noviji OS potrebom.

Kako su te to do sada ogranicavali? Sto moze sedmica a nemoze vista. Sto moze sedmica a nemoze XP (osim DX10+ sto je inace jako bitno poslovnim korisnicima).

@woodogamefx - open office nije ni do koljena... ma sto do koljena, do gleznjeva MS office-u. Prisiljen sam koristiti OO na poslu i mogu reci da je paket katastrofa. Neke banalne stvari iz ofica ne rade na OO i slicno. Sucelje grozota. Fuj fuj. Zivio meni MS Office.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 10:50 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Nije prerano niti je neočekivano.
Kao što je mnogo puta rečeno u ovoj temi, nitko nikoga ne sili na prelazak, pa su sve rasprave o imanju ili nemanju love za prelazak suvišne.

Baš kao što nitko osim samih arogantnih korisnika nije odredio da se baš mora imati Windows 7.

Kome će biti prerano, ovaj će os preskočiti ili odgoditi njegovu upotrebu. Ostali će preći.

Simple as that.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
16 godina
artfull kaže...
 O igrama neću niti počinjati jer mene ne zanimaju.

Pitam se zasto :D

Inace decki, tema o softveru u drzavnoj upravi postoji i ako imate volje raspravljati o tome slobodno pogledajte ovdje (BUG nema nista protiv forumske nekrofilije pa slobodno opalite sto vas tisti). Nema smisla da se ova tema pretvori u nepotrebno flejmanje.

Kako je vec netko rekao, Win8 ce biti major release i nije nelogicno ocekivati vece promjene i nove mogucnosti. Uostalom bilo bi vrijeme da nesto svjeze se pojavi na IT sceni.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina

Meni ide na zivce sto jos nije nista procurilo o Win8... nikakve ideje, koncepti... nista konkretno. Ja da radim u M$ nebi mogo drzat jezik za zubima :D

0 0 hvala 0
14 godina
Danny_HR kaže...
Nije prerano niti je neočekivano.
Kao što je mnogo puta rečeno u ovoj temi, nitko nikoga ne sili na prelazak, pa su sve rasprave o imanju ili nemanju love za prelazak suvišne.

Baš kao što nitko osim samih arogantnih korisnika nije odredio da se baš mora imati Windows 7.

Kome će biti prerano, ovaj će os preskočiti ili odgoditi njegovu upotrebu. Ostali će preći.

Simple as that.

Ja bih dodao da će oni koji će nabavljati nova računala kupiti i novi OS, ovi sa starim će vjerojatno preskočiti ili ići na pirate uz jako mali broj ljudi koji će kupiti novi OS. Inače mi se čini da ljudi jako malo kupuju OS kao samostalnu investiciju, većinom se on kupuje u sklopu novog računala.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
artfull kaže...

ne iz onog razloga na koji ti misliš :D

A.
17 godina
artfull kaže...
syncmaster245b kaže...
artfull kaže...

Mozda zato jer se nemos igrat na meku beeeeeeelj :D

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...
syncmaster245b kaže...
artfull kaže...

Mozda zato jer se nemos igrat na meku beeeeeeelj :D

ma nemam vremena ni volje za kompleksne igre. imam grižnju savijesti ako izgubim više od po ure na nekoj igri. radije nešto pročitam ili izađem van. Zapravo niti nemam pojima kakvo je stanje sa igrama na Macu ( iako imam i pc i wii ) i nije da me nešto zanima. Jedino što bi mogao igrat je diablo 3, a to će sigurno biti i za Mac. :D

A.
16 godina
artfull kaže...

Samo ne znam kakve veze tvoje izjave ovdje uopće imaju s Windowsima 8?! (osim očitog trollanja)

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 11:57 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

Samo ne znam kakve veze tvoje izjave ovdje uopće imaju s Windowsima 8?! (osim trollanja)

a s čim bi trebao usporediti win nego sa OSX om i Linuxom? 

A.
17 godina
Lazarus Long kaže...
SupremeCommander kaže...

Evo ih opet... Pa kad cete ljudi vise shvatiti da je Vista bila ogroman korak u odnosu na XP, a Sedmica je skoro pa Vista SP2...

Da, Vista je bila svetlosnim godinama ispred XP-a. Svi koji su pljuvali po Visti su imali 3 godine kada se pojavio XP pa nisu znali kakovo je to smece bilo prije izlaska SP1.

I...donekle si u pravu. Sedmica je vrlo, vrlo dobro ispolirana Vista SP2 (ako cemo po sucelju) ispod povrsine je poboljsan engine koji je bolji u mreznim osobinama i naravno, sredili su stvari sto se tice copy/paste kao izmedu driveova tako i izmedu mreznih diskova/PC-a.

Malo si "uranio" ja sam Win98SE poslo u mirovinu tek kad je izašo SP2 za XP... A i Win95 nisu bili baš nešto u startu, OSR2 je bio drastično bolji, Win98 je isto bilo prilično nestabilan OS, al je Win98SE popravio stvar, Win2000 su OK, XP ih je naslijedio kao zadnje smeće koje je tek sa SP1 postalo upotrebljivo, a sa SP2 je postao OS koji danas znamo. Vistu se može usporediti sa XP SP1 po  stabilnosti i upotrebljivosti, a Win7 je ispeglao stvar.

A za one koji su za ukidanje registry-a, hm, kada bi to napravili onda bi nastala "mala velika migracija" prema linuxu i macos-u jer 99% programa za Win ne bi radilo bez registry-a, znači ne bi bilo softvera, sve bi trebalo pisati ispočetka... a za ove već postoji baza programa.

16 godina
artfull kaže...
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

Samo ne znam kakve veze tvoje izjave ovdje uopće imaju s Windowsima 8?! (osim trollanja)

a s čim bi trebao usporediti win nego sa OSX om i Linuxom? 

OK, koje karakteristike Win8 si odabrao za usporedbu za Linuxom ili OSX-om?

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
rustweaver kaže...
bobica257 kaže...

ali budući da su ti 16bitni programi tako stari i nezahtjevni u odnosu na današnje strojeve dovoljna razina kompatibilnosti je onaj virtualni XP da bi to mogo tjerati bez problema...

14 godina
Gnjavator kaže...
Lazarus Long kaže...
SupremeCommander kaže...

Evo ih opet... Pa kad cete ljudi vise shvatiti da je Vista bila ogroman korak u odnosu na XP, a Sedmica je skoro pa Vista SP2...

Da, Vista je bila svetlosnim godinama ispred XP-a. Svi koji su pljuvali po Visti su imali 3 godine kada se pojavio XP pa nisu znali kakovo je to smece bilo prije izlaska SP1.

I...donekle si u pravu. Sedmica je vrlo, vrlo dobro ispolirana Vista SP2 (ako cemo po sucelju) ispod povrsine je poboljsan engine koji je bolji u mreznim osobinama i naravno, sredili su stvari sto se tice copy/paste kao izmedu driveova tako i izmedu mreznih diskova/PC-a.

Malo si "uranio" ja sam Win98SE poslo u mirovinu tek kad je izašo SP2 za XP... A i Win95 nisu bili baš nešto u startu, OSR2 je bio drastično bolji, Win98 je isto bilo prilično nestabilan OS, al je Win98SE popravio stvar, Win2000 su OK, XP ih je naslijedio kao zadnje smeće koje je tek sa SP1 postalo upotrebljivo, a sa SP2 je postao OS koji danas znamo. Vistu se može usporediti sa XP SP1 po  stabilnosti i upotrebljivosti, a Win7 je ispeglao stvar.

A za one koji su za ukidanje registry-a, hm, kada bi to napravili onda bi nastala "mala velika migracija" prema linuxu i macos-u jer 99% programa za Win ne bi radilo bez registry-a, znači ne bi bilo softvera, sve bi trebalo pisati ispočetka... a za ove već postoji baza programa.

Zaboravio si na genijalni ME.Cool

17 godina
mario.L_hr kaže...
Gnjavator kaže...
Lazarus Long kaže...
SupremeCommander kaže...

Nisam zaboravio nego sam zanemario jer to niko normalan nije ozbiljno koristio... eventualno instaliraš i imaš dva izbora, preć na Win98SE ili na Win2000... a onda kad je izašo XP bilo je jasno, ako ti Win98SE nije dovoljno dobar ajde na XP... uglavnom taman je za dvi godine i vrijeme za novi OS :) da se opet svi mogu oduševiti kako OS odmah prepoznaje sav hardver hehe

16 godina
neaktivan

jooooj, zaboli me glava kad pomislim da bi u našoj upravi mogli preći na nove windowse, pa pola elkipe je sta...ehm hocu reći zrelo koja nije prokužila ni xp, ono, kako cu naći spremljeni dokument, di je to sad, slanje shortcuta u attachmentima itd. Tako da linux ma kako ispravno i poželjno to bilo nema šanse kod nas jer bi trebalo potrošiti ogromnu lovu na obuku ionako preglomaznog državnog aparata :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gnjavator kaže...
mario.L_hr kaže...
Gnjavator kaže...
Lazarus Long kaže...
SupremeCommander kaže...

Malo si "uranio" ja sam Win98SE poslo u mirovinu tek kad je izašo SP2 za XP...

Nisam zaboravio nego sam zanemario jer to niko normalan nije ozbiljno koristio... eventualno instaliraš i imaš dva izbora, preć na Win98SE ili na Win2000... a onda kad je izašo XP bilo je jasno, ako ti Win98SE nije dovoljno dobar ajde na XP... uglavnom taman je za dvi godine i vrijeme za novi OS :) da se opet svi mogu oduševiti kako OS odmah prepoznaje sav hardver hehe

NHF nisam mogao odoliti da ga ne spomenem, prošao pored mene kao lanjski snijeg. Što ćeš u to doba sam mogao reći da sam još mlad.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Gnjavator kaže...
mario.L_hr kaže...

NHF nisam mogao odoliti da ga ne spomenem, prošao pored mene kao lanjski snijeg. Što ćeš u to doba sam mogao reći da sam još mlad.

ma nema problema, WinME je bio Win98SE sa dodanim nekim stvarima koje bolje da nisu ubacivali takve kakve jesu...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice