Npr. Registry uveli su ga su winsima 3.1 i gle do danas je ostao samo zbog kompatibilnosti....Inace mislim da ovi mi Malom mekanom su skužili da je reg smece i da ga treba izbaciti ali ako to naprave budu izgubili ogromne količine love, pa nisu...
Itd itd ima ih još, bezbrige...
Iako je registry uveden u win 3.1 nije imao ni izbliza toliki znacaj kakav je imao u recimo 95-ici. Registry nije nikakvo smece, odakle vam samo takve ideje, cime bi ga ti mijenjao? I eventualni izostanak registrija bi bio najmanja stavka kod kompatibilnosti. Promjene u raznim interfejsima windows API-ja, te drukciji nacini rada drivera su glavne stvari koje rade problema kod kompatibilnosti, (tesko je za pojmiti koliko toga ima dok ne zaviris u MS-ovu dokumentaciju). Eto vam linux kao skolski primjer binarne (ne)kompatibilnosti. MS radi lavovski posao da bi zadrzao kompatibilnost, ali ni oni nisu svemoguci (64 bitni rezim procesora ne moze izvrsavati 16 bitni kôd recimo).
Ja jos ne kuzim ove likove koji kenjaju "M$ odakle nama para za novi os/office". XP jos uvijek radi kako treba, podrzava sav danasnji SW a star je koliko... 8 godina. Nitko vas ne tjera da kupujete novi OS. Stari radi jednako dobro.
Cemu vam mozak sluzi!?!?
Iako se u nacelu slazem s ovime moram nadodati:
dok MS nekim umjetno izvedenim ogranicenjem ne ucini prelazak na noviji OS potrebom.