Windows 8 u 128 bita?

poruka: 179
|
čitano: 43.147
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 u 128 bita?".
17 godina
neaktivan
RE: Windows 8 u 128 bita?

Ajmo redom kada nećeš sam nabrojiti. Uzet ću ovaj uses dio na koji si (valjda) mislio.

* 128 bits is a common key size for symmetric ciphers in cryptography. It is also the size of Globally Unique Identifier and IPv6 address. Puka činjenica. Nikava prednost nije navedena.
    * 128-bit processors could become prevalent when 16 exbibytes of addressable memory is no longer enough (128-bit processors would allow memory addressing for 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 bytes (~340.3 undecillion bytes or 281,474,976,710,656 yobibytes ). However, physical limits make such large amounts of memory currently impossible, given that amount greatly exceeds the total data stored on Earth. Koristiš li ti 16 eksabajta memorije da ti je ovo potrebno?
    * Quadruple precision (128-bit) floating point number can store qword (64-bit) fixed point number or integer accurately without losing precision. Notice that since the 8087 (1980), x86 architecture supports 80bits float-points that store and process accurately 64bits integers. Objasni mi gdje se ovo točno u PC-ima koristi i koje ti imaš prednosti od ovog.
    * Many modern[update] graphics cards have a 128-bit or 256-bit data bus to memory. Isto činjenica. Nikava prednost nije navedena.
    * Sony's Playstation 2 CPU Emotion Engine is advertised as a 128 bit processor. It has 128-bit SIMD registers, like many processors, but is only a 64-bit processor in the traditional sense as it can only use 64-bit memory addresses. Za što ti je ovo važno i velika prednost?
    * The AS/400 virtual instruction set defines all pointers as 128-bit. This gets translated to the hardware's real instruction set as required, allowing the underlying hardware to change without needing to recompile the software. Past hardware was 32-bit CISC, while current hardware is 64-bit PowerPC. Because pointers are defined to be 128-bit, future hardware may be 128-bit without software incompatibility. Objasni mi gdje se koristi taj AS/400, koliko je to važno običnom korisniku i koliko bi bilo ubrzanje u usporedbi s 64-bitnim sustavom.
    * Larger bit rates are also common on graphics card chips with some bus sizes reaching 512-bits long. Isto činjenica.

A sada mi pojasni gdje su te prednosti 128 bitnih sustava?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Paolo2612 kaže...
Oly_E3 kaže...

Pa sjeti se 64 vs. 32 bita! 64bitni OS-evi imaju 64 bitni registar i samim time efikasniji rad od 32 bitnih... Također 64 bitni procesori su zadovoljniji sa 64 bitnim sustavom

To što imaju 64-bitni registar ne znači efikasnost. Ovo zadovoljstvo mi molim te pojasni.

Jer su projektirani za 64 bitni sustav, tj. posjeduju 64 bitne instrukcije

I te 64-bitne instrukcije ti koliko znače na 32-bitnom programu?

EDIT: Isprike zbog duplog posta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 19:43 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Oly_E3 kaže...

Pa sjeti se 64 vs. 32 bita! 64bitni OS-evi imaju 64 bitni registar i samim time efikasniji rad od 32 bitnih... Također 64 bitni procesori su zadovoljniji sa 64 bitnim sustavom

Odkad procesori osjećaju?Neodlučan

Ovo je stvarno pretjerivanje!!!

Ni 64-bitni os nećemo iskoristit još godinama, a oni bi već na 128-bitni LOL

Samo hoće da pređemo sa 64-bitnih procesora na 128-bitne i da intel i amd zarade.

ma dajete ljudi malo mislite! možda se 128 bitni windows bude pojavio uskoro, ali bude bio isključivo za servere i slične sustave, a ne nekom joži doma za "komputera" kaj si bu upalil "fajerfoxa". još ne postoji, a več to nama ne treba. :-/

ja nemam ništa protiv, sve u svoje vrijeme.

Najbolje su vinske mušice...
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Ajmo redom kada nećeš sam nabrojiti. Uzet ću ovaj uses dio na koji si (valjda) mislio.

* 128 bits is a common key size for symmetric ciphers in cryptography. It is also the size of Globally Unique Identifier and IPv6 address. Puka činjenica. Nikava prednost nije navedena.
    * 128-bit processors could become prevalent when 16 exbibytes of addressable memory is no longer enough (128-bit processors would allow memory addressing for 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 bytes (~340.3 undecillion bytes or 281,474,976,710,656 yobibytes ). However, physical limits make such large amounts of memory currently impossible, given that amount greatly exceeds the total data stored on Earth. Koristiš li ti 16 eksabajta memorije da ti je ovo potrebno?
    * Quadruple precision (128-bit) floating point number can store qword (64-bit) fixed point number or integer accurately without losing precision. Notice that since the 8087 (1980), x86 architecture supports 80bits float-points that store and process accurately 64bits integers. Objasni mi gdje se ovo točno u PC-ima koristi i koje ti imaš prednosti od ovog.
    * Many modern[update] graphics cards have a 128-bit or 256-bit data bus to memory. Isto činjenica. Nikava prednost nije navedena.
    * Sony's Playstation 2 CPU Emotion Engine is advertised as a 128 bit processor. It has 128-bit SIMD registers, like many processors, but is only a 64-bit processor in the traditional sense as it can only use 64-bit memory addresses. Za što ti je ovo važno i velika prednost?
    * The AS/400 virtual instruction set defines all pointers as 128-bit. This gets translated to the hardware's real instruction set as required, allowing the underlying hardware to change without needing to recompile the software. Past hardware was 32-bit CISC, while current hardware is 64-bit PowerPC. Because pointers are defined to be 128-bit, future hardware may be 128-bit without software incompatibility. Objasni mi gdje se koristi taj AS/400, koliko je to važno običnom korisniku i koliko bi bilo ubrzanje u usporedbi s 64-bitnim sustavom.
    * Larger bit rates are also common on graphics card chips with some bus sizes reaching 512-bits long. Isto činjenica.

A sada mi pojasni gdje su te prednosti 128 bitnih sustava?

Dobro, ispričavam se. 128bitni sustav očito nema velikih prednosti osim memorije. E sada kada 128 bitni procesori i sustavi izađu fino ti i svi koji misle da je 128 bitni sustav nepotreban nemojte molim vas zaboraviti ostati na svoji 64bitnim ili kakve već koristite, sustavima.

17 godina
Hrvoje.B kaže...

ha, ovo je stvarno smiješno. Je da Microsoft ne zna napraviti poštenu reklamu, ali kako znaju spinati medije to je nevjerojatno. A i nevjerojatno mi je kako mediji to prihvate (reklame valjda) i igra je počela. Ajmo već razglabati o Windowsima za 10 godina "koji će biti revolucija", nema veze što u zadnje vrijeme jedva da i kvalitetni Notepad mogu napisati u manje od godinu dana...

Pa nisu još niti ovu verziju završili, prošla im je bila sramota a već obećavaju revoluciju i ne znam što u dvije buduće verzije, koje poučeni dosadašnjim iskustvom, možemo očekivati za 5 ili 10 godina. S time da prva verzija na skroz novoj arhitekturi će vjerojatno biti shit kao i Vista, onda će raditi tri godine na fixu koji će nazvati Windows 9 (naplatiti 200 usd) i ono muljanje prije toga ćemo obrisati preko noći i kanali će na sav glas početi hvaliti - najrevolucionarnije Windowse do sada, 128 bitne Windowse 9. Eh, na sreću za 10 godina industrija će biti daleko daleko od Microsoftovog pojmanja monolitih desktop rješenja, OS će biti free (još ti i plate što si odabrao njihovo).

Stvarno, već sam ostario s računalima (još od 1982.) i mislim da nam je industrija (i autori) skroz izgubili iskrenost i nemamo snage priznati da se mulja neuka javnost samo da se nešto prodaje i događa. Pa ljudi, to je kompanija koja niti pošteni browser ne želi (ne može?) napraviti - a to je sve što 90% korisnika danas treba, a tu ih se manipulira obećanjima o nekoj 128-bitnoj revoluciji koja i kad dođe opet će im za 90% dnevnih potreba nuditi najsporije internet iskustvo u najlošijem 128-bitnom browseru tog vremena - Internet Exploreru X (to naravno potpomognuto fah sistem administratorima koji samo MS instaliraju ki forisraju najlošiji proizvod zato jer, zato jer.... su fah idioti u najmanju ruku)

Vrijeme je da se tome kaže dosta, napravimo Micrsofotu tablicu osnovnih stvari koje mora napraviti (browser na prvom mjestu), i dok to ne riješe pošteno ne preporučiti ih niti jednom korisniku i držati ih na top listi negativaca (kao što Index ima za političare) u nadi da će shvatiti upozorenje i prestati spinati i posvetiiti se kvaliteti

Govori covjek koji ima avatar Max OSX-a koji je tek nedavno kako treba presao na 64 bita... ajd decko ohladi!

I'm going woo woo
17 godina
Paolo2612 kaže...
Oly_E3 kaže...
Paolo2612 kaže...
Oly_E3 kaže...

To što imaju 64-bitni registar ne znači efikasnost. Ovo zadovoljstvo mi molim te pojasni.

Photoshop 32 bitni je do 30% sporiji od 64bitnog na 64bitnom sustavu... kao i prijatelj mu AfterEffects... Kao i Lightroom...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

da imam OS X avatar. Da, napisao sam to na MacBooku Pro. Da, koristim svaki dan OS X i ponekad Windowse (PC mi je također na stolu). Da, i smatram da je Mac OS X 10x bolji od svakih Windowsa i užitak za raditi i biti kreativan.

Ali kakve to veze ima s komentarom koji sam napisao?

Prešao nedavno na 64 bita? Ne znam da jesam, nije niti bitno niti mi treba. Imam 4 GB RAM-a u računalu, ne znam da li to OS X adresira uspješno u 32 bita ili 64 bita, možda i s 16 bita,  ali svih 4 gb je dostupno i sve radi.

Da, imam i 4 GB u PC-iju ali on jadnik ne vidi više od 3 GB i tako od prvog dana od kada ga imam i opremio ga s tada najmodernijim Windowsima -Vista 7 Ultimate (ultimate što?)

Kužiš - ne priča se ovdje o "moj tata ima veći auto od tvojega" već samo obični komnetar na činjenicu da tvrtka još nije izdala niti Win 7 a već obećava revoluciju s Win 8 i Win 9, i sve to nakon fijaska s Win Vista i eto već 9 godina zamalo da je Windows XP u upotrebi kao dominantni OS.

Koliko ti godina imaš dijete?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 20:22 (Hrvoje.B).
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Heh... to si dao previse novaca za macbook pa sada pokusavas uvjerit i sebe i nas da si ucinio dobru stvar... :) Ajd dobro... nek ti bude...

I'm going woo woo

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Paolo2612 kaže...
Oly_E3 kaže...
Paolo2612 kaže...
Oly_E3 kaže...

Photoshop 32 bitni je do 30% sporiji od 64bitnog na 64bitnom sustavu... kao i prijatelj mu AfterEffects... Kao i Lightroom...

To dobro znam, naravno da 64-bitni programi bolje rade na x64 OS-u nego 32-bitni. Ali tu je bila tvrdnja bila da su oni zbog 64- bitnog registra i instrukcija efikasniji općenito. Oly je to naveo kao općenitu činjenicu. I mene zanima u jednakim uvjetima (tj. programima) kakvu prednost donose zbog svojeg efikasnog rada?

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

al kaj je da je, faka tpretjeruju s tim glupostima

svakih 3 dana novi OS, i novi hardver, novo sranje bez kojeg drugo sranje ne radi, 10k mjesečno iz đepa od svakog korisnika PC bi trebalo izbijat po njihovom

idioti prokleti

teško je pc korisnicima. svake godine moramo dati x000 kn za novi komp/nadogradnju. izlazi sve više hardvera i više igra koje su sve zahtjevnije. to nas navodi da kupujemo sve novo.

plus koji bi dao tome je da se tehnologija razvija.

128 bita, nek stavljaju, bit će i 64 bita.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

da imam OS X avatar. Da, napisao sam to na MacBooku Pro. Da, koristim svaki dan OS X i ponekad Windowse (PC mi je također na stolu). Da, i smatram da je Mac OS X 10x bolji od svakih Windowsa i užitak za raditi i biti kreativan.

Prešao nedavno na 64 bita? Ne znam da jesam, nije niti bitno niti mi treba. Imam 4 GB RAM-a u računalu, ne znam da li to OS X adresira uspješno u 32 bita ili 64 bita, možda i s 16 bita,  ali svih 4 gb je dostupno i sve radi.

Da, imam i 4 GB u PC-iju ali on jadnik ne vidi više od 3 GB i tako od prvog dana od kada ga imam i opremio ga s tada najmodernijim Windowsima -Vista 7 Ultimate (ultimate što?)

Kužiš - ne priča se ovdje o "moj tata ima veći auto od tvojega" već samo obični komnetar na činjenicu da tvrtka još nije izdala niti Win 7 a već obećava revoluciju s Win 8 i Win 9, i sve to nakon fijaska s Win Vista i eto već 9 godina zamalo da je Windows XP u upotrebi kao dominantni OS.

Bio si pametan pa si instalirao 32-bitne winse i onda kazes da ti ne citaju 4Gb, nego 3Gb rama.I naravno M$ kriv, zivio Apple!

Chill out.

Ako je tebi OS X kreativan, uzivaj u njemu.

Koliko je puta Apple najavljivao revoluciju, pa sipak!

Sve je to marketing, samo funboy-i to nemogu shvatiti..Izlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Pitanje je samo koliko će im dugo trebati da razviju taj sustav. Mislim kako ne bi bilo u redu da za 3 godine izbace te verzije radi hardwarea. Ako to misle u sljedećih 7 god ok, ali ako misle prije sa time će zeznuti proizvodnju hardwara jer nitko neće davati tolike novce za nove komponente, a činjenica je da su unatrag godine dana večina korisnika računala pokupovala nove kompjutore radi razvoja daljnjih aplikacija koje zahtjevaju jače perfomanse. Pa ne mislim svakih 3 godine davati 10K za novi komp. Inaće jesam za razvoj novih sustava samo što su se u zadnjih par godina ipak malo previše raspištoljili. A i ne samo to...da se ne bi dogodili problemi sa tim OS-om kao i Vistom. Znam toliko ljudi koji su pokupovali novi komp radi Viste koja je žešće u banani, a sad je već tu i Windows 7 i moraju pojačavati računala jer su već stara 2-3 god.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Paolo2612 kaže...

To dobro znam, naravno da 64-bitni programi bolje rade na x64 OS-u nego 32-bitni. Ali tu je bila tvrdnja bila da su oni zbog 64- bitnog registra i instrukcija efikasniji općenito. Oly je to naveo kao općenitu činjenicu. I mene zanima u jednakim uvjetima (tj. programima) kakvu prednost donose zbog svojeg efikasnog rada?

Ma 32bitni programi na 64bitnom osu rade cak malo sporije.

@onaj sa XOS avatarom: 4GB  rama ti ne moze prepoznati komp ako nemas 64bitni proc jer proc ne moze adresirati toliko memorije (kuzis, stvar je do hardvera, ne OS-a) tako da...

Za onog koji je napisao da svake godine treba izdvajati n 000 kn... ja imam svoj Q6600 od kad je taj proc izasao i jos nista nisam mijenjao nego kupio novi disk i gurnuo jos 2 GB rama... Zaboli me kifla hocu dobit 20fps-a sa novom grafuljom, to je bacanje novaca. Ne mijenjam svake godine svoj HW... nisam lud. ne treba mi. A ovi macovci, da oni ne mijenjaju HW... ne trebaju mijenjati grafe da dobiju tih 20 fps-a JER NA MACU NEMOS IGRAT :D a PC je u 80% slucajeva uredjaj za igranje... niej vrag da svaki PC koji se proda bude korisen za audio & video editing, programiranje, CAD , modeliranje bla bla... Heh decko... Pa cak i tete u konzumu na kasi imaju PC :) A ne maca.... PC pun prasine, star ko ja a vidi vraga radi :D Heh...

@intelboy: ja nisam kupio x64 proc cim je izasao, dakle kao i vecina ostalih (ne govorim PC entuzijaste i one koji mogu to financijski podijent) ne kupujem nove gadgete cim izadju. Kupujem ih kad mi zatrebaju ili kad je stari gadget odsvirao svoje...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 21:03 (tnakir).
17 godina
odjavljen
Tom69 kaže...

Ja samo ne razumijem zašto odmah ne bi skočili na 256 bita ili 1024 bita? Znači nešto radikalnije gdje bi se skok u tehnologiji i performansama bolje vidio, a ne ovo trenutno mic po mic.

Microsoft je jedna od američkih KORPORACIJA koja ima zacrtanu budućnost dugoročno kako bi amerikanci i dalje pokušali bit najdemokratskija zemlja na Zemlji;čitaj najbogatija

po meni napredak računalne industrije ide sporo,nema konkurencije,još uvijek je velik broj ljudi u svijetu gladan-siromašan,resursi sve više dolaze u pitanje,ostaje energija sunca a planet propada...razloga je puno

15 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

Odlično za tebe! Platio si barem 2x puta više za laptop. Naravno ako misliš da je OS X bolji mogao si kupiti bilo koji drugi laptop za pola cijene i na njega instalirati mac os. To ti je naravno glupo jer misliš da je bolje platiti puno više nego zamarati se glupostima kao što je znati dali treba instalirati 32 ili 64 bitni os (jer to je razlog zato što ti je prepoznao samo 3GB).  Odlično. I tvrtke kao Dell ti mogu dati preinstalirani os, a mogao si ga dati komp u servis. Ali ovo je bolje... Uživaj!

17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Tko nas uopće prisiljava da prijeđemo na 128bitne sustave?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

O tome i ja pricam. Moji doma za surfanje koriste moj stari Athlon XP 2500+ sa 1GB rama jer im je to dosta... Hebe se njih koji su windowsi, koliko bita ima proc... oni mogu na net. to im je dosta. A ovi patnici koji ce iskesirati pola place (svoje ili tatine, nebitno) da bi imali nesto novo... to su po meni idioti svoje vrste!

I'm going woo woo

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Je li itko primjetio da i mac-ovci i pc-jaši pljuju po windowsima, ali mac-ovci nikad po svojem OSX-u. Oni svoje drže ko sveti gral makar bilo loše... čudno zar ne. Moraju šutit jer ih je malo. :)

A što se tiče 128 bita... zašto ne. neka ide sve naprijed. Samo prije toga neka bude OS 128-bitni, driveri 128-bitni i programi, igre i sav software 128-bitni, e tek onda ću bit sretan. do onda će mi u procesima u task manageru bit iza programa i igri *32... ma nabijem ti ja takvu podršku developera softwarea.

Athlon X2 4800, 4Gb mem, 8800gts, logitech z-5500
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 21:15 (ranko091).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Ponovit ću, možda nije primjećeno...

Ova priča je patka, laž, bulšit!

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Nije lako milijune linija koda prebaciti u 64bit...

Sta se tice MacOvaca... :)))) pa normalno kad iskesiraju love i love za nesto sto su mogli duplo jeftinije imat... ko smi kenjkat pred drugima, pa sramotili bi sami sebe.

I'm going woo woo

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Ponovit ću, možda nije primjećeno...

Ova priča je patka, laž, bulšit!

moguče, prije su rekli da je windows 7 zajdni windows da će ga naslijediti neki midori, pa malo kasnije pričaju o nekom gazelle a sad je svatko zbunjen . 

128bita je malo prerano jos večina su se jos zadržali na 32bita mislim da će jos neko vrijeme biti takoi. Ljudi jos kupuju jeftinija računala koja imaju recimo do 4gb rama i na to jos mogu koristiti 32bitni sustav. Ja mislim da nema sada potrebe kupovati više rama, sami ste rekli windows 7 ne trazi vise 1-2 gb rama i najčesto firme neče stavljati više rama jer je nepotreban trošak. Oni žele da njihovi zaposlenici mogu pisati, čitati po internetu, gledati videosnimke, slušati mjuzu itd i za to je nepotrebno imati više od 4gb rama. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Anije im teško pirmat plaću za šta... pa za podršku... kad 10 miljuna ljudi kaže da oće 64 bitni flash i javu da mogu surfat u 64 bita oni kažu nećemo još. nije ni čudo što ljudi ne koriste 64 bitni software, i to zato jer ga nema, a nema ni popratne podrške... i šta da ja tu više govorim.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 21:37 (ranko091).
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

90% korisnika nisu power useri... njima ne treba 64 bita... njima dosta 16bita...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A nije im teško pirmat plaću za šta... pa za podršku... kad 10 miljuna ljudi kaže da oće 64 bitni flash i javu da mogu surfat u 64 bita oni kažu nećemo još. nije ni čudo što ljudi ne koriste 64 bitni software, i to zato jer ga nema, a nema ni popratne podrške... i šta da ja tu više govorim.

17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Hvala Paolo na uzaludnom pokušaju da mutavim ljudima objasniš nešto. 90% ljudi koji ovdje komentiraju nemaju pojma o arhitekturi računala niti znaju koja je razlika u 32/64/128 bitnim sustavima osim činjenice mogu li imati 4GB RAM-a ili ne.

Molim vas prestanite spamati forum glupostima. Ako vam nešto nije jasno pitajte ili istražite.

http://kv43994.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 21:49 (Kuv).

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Pa cak i tete u konzumu na kasi imaju PC :) A ne maca.... PC pun prasine, star ko ja a vidi vraga radi :D Heh...

Zato sto je preskup, a administratori su preglupi da napisu program za Linux.

ranko091 kaže...

Je li itko primjetio da i mac-ovci i pc-jaši pljuju po windowsima, ali mac-ovci nikad po svojem OSX-u. Oni svoje drže ko sveti gral makar bilo loše... čudno zar ne.

Postoji jedna mala mogucnost da je mozda taj OS X stvarno dobar? Ha?

Cesto se ista stvar dogadja i sa vlasnicima Audija i BMW-a koji vi vlasnici Hyundaia uopce ne razumijete. Ma sigurno urota, a doma se zale kako im je koza na sicu premekana, a i grijaci siceva ne griju na svim mjestima podjednako.

P.S. Nisam Macovac, ja sam Linuxas i pisem ovo na Ubuntuu.

15 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
tnakir kaže...
Pa cak i tete u konzumu na kasi imaju PC :) A ne maca.... PC pun prasine, star ko ja a vidi vraga radi :D Heh...

Zato sto je preskup, a administratori su preglupi da napisu program za Linux.

ranko091 kaže...

Je li itko primjetio da i mac-ovci i pc-jaši pljuju po windowsima, ali mac-ovci nikad po svojem OSX-u. Oni svoje drže ko sveti gral makar bilo loše... čudno zar ne.

Postoji jedna mala mogucnost da je mozda taj OS X stvarno dobar? Ha?

Cesto se ista stvar dogadja i sa vlasnicima Audija i BMW-a koji vi vlasnici Hyundaia uopce ne razumijete. Ma sigurno urota, a doma se zale kako im je koza na sicu premekana, a i grijaci siceva ne griju na svim mjestima podjednako.

Jesi ikada koristio MAC? Jesi spreman platiti duplo više za Apple računalo? Windowsi trenutačno drže 92.77% tržišta dok MAC OS ima 4.59%. Sigurno je nekakva urota.

16 godina
Kuv kaže...

Hvala Paolo na uzaludnom pokušaju da mutavim ljudima objasniš nešto. 90% ljudi koji ovdje komentiraju nemaju pojma o arhitekturi računala niti znaju koja je razlika u 32/64/128 bitnim sustavima osim činjenice mogu li imati 4GB RAM-a ili ne.

Molim vas prestanite spamati forum glupostima. Ako vam nešto nije jasno pitajte ili istražite.

Kao prvo,nismo mutavi a kao drugo ako vec govoris da ne spammamo onda nam vas dvoje objasnite u cemu je rijec ako nije samo o ramima...Evo bas mene to zanima pa da znam za ubuduce pa mi objasni.

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
17 godina
virtualAThome kaže...

Hyundai je medju top 10 pouzdanih auta na svijetu. Medju ostalim istocnjacima. BMW i Audi negdje daleko ispod 20-og mjesta :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Kuv kaže...

Kao prvo,nismo mutavi a kao drugo ako vec govoris da ne spammamo onda nam vas dvoje objasnite u cemu je rijec ako nije samo o ramima...Evo bas mene to zanima pa da znam za ubuduce pa mi objasni.

Neću sada tupiti o tehnikalijama, nego ću se zadržati na jednostavnom pitanju. Koliko programa ti imaš na PC-u u kojoj primjećuješ ogromnu razliku u brzini ili ti je nedovoljna brzina izvršavanja 32-bitnog programa? Kladim se da ih možeš nabrojati na prste jedne ruke.

Nema smisla tupiti da 128-bitni procesori donose ubrzanje kada velika većina programa već odlično i brzo funkcionira na 32 bita, a da ne govorim da (već) sile 128 bitno računalo, a većina svih programa nije još dobila ni 64-bitnu inačicu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice