Prema ZDNetu... Win7 je u rastu. OS-X u padu. A linux drzi manje od 1% (cudno, mislio sam da ima par postotaka vise)
http://www.zdnet.com/blog/hardware/windows-7-up-mac-os-x-down/9157?tag=nl.e539
Prema ZDNetu... Win7 je u rastu. OS-X u padu. A linux drzi manje od 1% (cudno, mislio sam da ima par postotaka vise)
http://www.zdnet.com/blog/hardware/windows-7-up-mac-os-x-down/9157?tag=nl.e539
ma 7 nece nikad prestici XP
Hoće, kad prestane podrška za xp i kad se prestanu praviti programi za xp.
Uskoro većina igara neće raditi na XP-u zbog nepostojanja podrške za naprednij API.
7-ca uistinu jest "vista kakva je trebala biti", da iskoristim citat iz BUG-a.
Dobri stari XP se polako sprema u mirovinu, da bi čovjek riječ rekao protiv njega,
a 7-ca je dostojan nasljednik XP-u, bude to još bolje nakon što na red stignu SP 1 i 2.
Činjenica jest da je 7-ca dorađenija u startu, nego što je to bio XP, on je postao ovakav
kakav jest tek nakon SP 2.
A više nema smisla nanovo instalirati XP, ne podržava DX11, dakle, ljudi će ga držati dok ne budu obnavljali hardware,
a stvarno ga nema smisla držati na konfiguraciji četvorojezgrenog procesora sa HD-icom iz serije 5, i uz 2 GB RAM-a.
7-ca je brza, ne ruši se i ne ždere toliko resurse, dakle, za razliku od Viste ima dobre gabarite koji omogućuju bezbolnu tranziciju sa XP-a.
MS rides again.
nisam znao da se Vista jos koristi
:P
nisam znao da se Vista jos koristi
:P
Vjerojatno ljudi koji su je dobili kao OEM uz kupljeno računalo, mada zbilja ne postoji ni jedan razlog za njeno korištenje osim toga.
ma znam samo sam se salio :)
ma kužim, neformalno razgovaramo, pa eto čisto kao komentar
A ja sam zbilja imao s njom loših iskustava
te zamrzne se, te usporava
Od kad imam 7-cu ne razmišljam o OS-u, nego o onom što radim, kao i prije kad sam imao XP SP2.
Floki, slažem se sa tobom! Kada prestane podrška za XP, ljudi će prelaziti na 7 (iako sumnjam da će ići na Vistu). 7-ica je brža, kompatibilnija, nema problema sa driverima, podrška za DirectX 11 i još mnogo stvari :D Recimo, ja sam koristio Vistu dok 7-ica nije izašla, i mogu reći da nisam imao problema. Uredno je radila, nije se rušila itd. , ali sada je ona zaboravljeni slučaj :D
Ja sam imo problema s vistom ali sad kad imam sedmicu sve radi normalno
Naravno da 7 nema problema s driverima kada je sve to nasljeđeno od Viste, a driveri su napokon do sada pošteno napisani.
Od kad imam 7-cu ne razmišljam o OS-u, nego o onom što radim, kao i prije kad sam imao XP SP2.
ma ok je :)
ali eto ipak izgleda da i dosta bugovaca koristi Vistu, bilo je i na anketi, a pogledaj samo broj thumb downa na moj post :)
valjda sam ih uvrijedio
Mene bas zanima usporedba prodaje W7 i XP-a u istim razdobljima nakon objave. Jeste da je ovo Vista kakva je trebala biti ali Vista SP2 nije uopce losa. Windows 7 je, tako da kazem, malcice elasticniji sto se tice hardwarea i programa (osobito sa XP modeom)
Isto tako, kao da ste zaboravili sto je bio XP prije SP1 ili do pojave SP1. Pa, Microsoft je bukvalno stancao zakrpu za zakrpom.
ma ok je :)
ali eto ipak izgleda da i dosta bugovaca koristi Vistu, bilo je i na anketi, a pogledaj samo broj thumb downa na moj post :)
valjda sam ih uvrijedio
stvarno čudno koliko si "minusa" dobio
bit će da su ljudi kupili lapove sa predinstaliranom vistom,
a po mom mišljenju trebali bi im proizvođači lapova omogućiti besplatni prelazak na 7-cu,
bar dok vrijedi grancijski rok za uređaj, pošto je javna tajna da je vista više neuspješan ekspriment,
nego ozbiljan OS koji bi se trebao davati kao OEM uz uređaje.
Mene bas zanima usporedba prodaje W7 i XP-a u istim razdobljima nakon objave. Jeste da je ovo Vista kakva je trebala biti ali Vista SP2 nije uopce losa. Windows 7 je, tako da kazem, malcice elasticniji sto se tice hardwarea i programa (osobito sa XP modeom)
Isto tako, kao da ste zaboravili sto je bio XP prije SP1 ili do pojave SP1. Pa, Microsoft je bukvalno stancao zakrpu za zakrpom.
ne, mi stariji nismo zaboravili priče tipa "ne prelazim sa 98-ce"
Pa taj neuspješan experiment kod mene uspješno radi evo sad će dvije godine i ozbiljno na poslu nešto kraće.
Stvarno gdje nalazite te tajne (javne ili ne).
ma da nije novog dx-a(i unicode supporta) nebih se nikada ni maknuo s 98SE
Pa taj neuspješan experiment kod mene uspješno radi evo sad će dvije godine i ozbiljno na poslu nešto kraće.
čuj, vista nije dorađena kao 7-ca
na istom hardware-u je sporija, češće se zamrzne, na njoj se aplikacije izvode sporije nego na 7-ci
nema ni jednog pravog razloga zašto vista a ne 7-ca osim ako je netko nije dobio kao OEM
eksperimentom sam je nazvao jer je Redmond požurio izdati 7-cu (u stvari dorađenu vistu) kad je
skužio da vista nije prihvaćena od strane korisnika
btw. koristio sam vistu skoro 2 godine, a sedmicu koristim od RC verzije - govorim iz svog iskustva - ne bi natrag na vistu
Jeste da je ovo Vista kakva je trebala biti ali Vista SP2 nije uopce losa. Windows 7 je, tako da kazem, malcice elasticniji sto se tice hardwarea i programa (osobito sa XP modeom)
tako je lazaruse, brzo se zaboravlja,a da ne spominjem nas malo starije juzere 95 i 98.
čuj, vista nije dorađena kao 7-ca
na istom hardware-u je sporija, češće se zamrzne, na njoj se aplikacije izvode sporije nego na 7-ci
nema ni jednog pravog razloga zašto vista a ne 7-ca osim ako je netko nije dobio kao OEM
eksperimentom sam je nazvao jer je Redmond požurio izdati 7-cu (u stvari dorađenu vistu) kad je
skužio da vista nije prihvaćena od strane korisnika
btw. koristio sam vistu skoro 2 godine, a sedmicu koristim od RC verzije - govorim iz svog iskustva - ne bi natrag na vistu
ne slazem se nikako sa tom izjavom jer dosta ljudi uziva u svojoj visti.
vista sp2 je jako jako dobar os.
paralelno koristim na desktopu vistu sp2 i na laptopu win7.
troje ljudi meni jeko bliskih su takodjer na visit sp2, dvojica od njih zbog nekompatibilnosti i nedostatka nekih drivera za sedmicu.
kod sebe ni kod poznanika nikada nisam cuo za nikakva smrzavanja, rusenja i slicne nestabilnosti.
radi ko urica.
prijasnji xp bi formatirao svako 3 mjeseca jer jedina mana tog osa je da registri lagano dobije po kicmi te se sve pocne rastezat ko zvakaca guma.
bas gledam sada...prije 10 mjeseci instalirana vista sp2, makar ja drljam i svasta radim po sistemu. nikada nije nista usporilo ili nedo bog srusilo.
pali se i gasi kao prvog dana od formatiranja.
ne stoji ta prica da ljudi to koriste jer su prisiljeni. meni je zadovoljstvo koristiti.
o ucestalosti pritiskanja kompatibilnih modova na win7 necu spominjati,ali i to ce sve biti ok sa vremenom.
ma da nije novog dx-a(i unicode supporta) nebih se nikada ni maknuo s 98SE
isti razlog vrijedi i sad za prelazak sa XP-a na 7-cu - novi DX
iskreno, meni je dovoljan i peek, nauči se čovjek brzo na takve stvari
OK, ne znam kakva je vista sa SP2, ja sam je koristio do SP1 verzije
uglavnom, ne vidim mogućnost da će se ona zadržati duže vrijeme,
dosta je onako btw nabacivanja po internetu komentara,ah ta luzerska vista, pa to predje u normalnu stvar.
tu i tamo ces srest nekog juzera koji to potkrijepi malo drugacije.
evo na bug forumu sam u par navrata sreo juzera @lazarusa koji spomene da je vista sp2 u stvari cista sedmica, bez mane.
to se rijetko vidi,a ja se iz svog iskustva takodjer slazem s njim.
dosta je onako btw nabacivanja po internetu komentara,ah ta luzerska vista, pa to predje u normalnu stvar.
tu i tamo ces srest nekog juzera koji to potkrijepi malo drugacije.
evo na bug forumu sam u par navrata sreo juzera @lazarusa koji spomene da je vista sp2 u stvari cista sedmica, bez mane.
to se rijetko vidi,a ja se iz svog iskustva takodjer slazem s njim.
pohvalno od MS-a ako su joj sredili mane sa SP2
budimo realni, njeno vrijeme je prošlo, a to je odredio MS kad je lansirao 7-cu, a ne mi
Ja bih rado presao na 7, ali nazalost hardwer mi ne dozvoljava
pohvalno od MS-a ako su joj sredili mane sa SP2
budimo realni, njeno vrijeme je prošlo, a to je odredio MS kad je lansirao 7-cu, a ne mi
slazem se oko toga, sedmica je tu i ide se dalje.
sp1 kad uleti ,to ce biti poliranje dijamanta.
bas prekjucer bio topic, subtitleworkshop..ne radi na sedmici, premda nekolicini radi,ali meni i vecini ne, e nece kompatibilnost, e nece nikako..
onda odem u sobu na vistu i pomaknem cijeli prijevod za dvije sekunde u nazad :D
meni npr. neće Silent Hunter 5 na 7-ci
ne znam bi li ga vista ili xp uspjeli pokrenuti
znam, reći će neki da pokušam XP mode, ali krivo mi što neće na 7-ci
Da, mi stariji isto tako nismo zaboravili da je XP bio hibrid izmedu Windows 2000 i Windows Me. Problem je u ovim mladijim [eno ga gore iznad mene tvrdi da ne bi presao sa 98SE da nije bilo DX-a ] koji su zaboravli da goli XP, bez packova, dakle, nije imao podrsku za USB 2.0, nije bilo podrske sa
velike" diskove ili mogao su vrtiti palce sa diskom vecim od 130 GB (tacnije 137), nije bilo Jave, trebao si (i jos treba valjda) da stavljas ASPI drivere ......mizerna podrska za Wi-Fi i Bluetooth. XP je bio jad i cemer do pojave SP1...sada je OS za casnu mirovinu sa SP3-om.
Ja da budem iskren, jedva sam cekao da predem na Vistu, mazohisticki sam istrpio sve njene musice i imao sam je 2 1/2 godina, lipsala je ko pas ali imao sam 0 (nula) BSOD-ova, umjela je raditi danima bez da se srusi...i najzad u Visti WinSxS folder je obavljao ono sto je trebalo u XP-u....XP i uz najabolju zelju nisam mogao drzati u zivot niti sa Ghostom ili Acronisom...kao sto je torrente rekao....pucala mu kicma.
Sadam sam na Windows 7 32-bit (kuca) i Windows 64-bit (posao), svida mi se
Tek tri godine poslije izdavanja, sa SP2 windows XP je postao dobar OS,
poslije 2004 ja ne vidim te tvoje probleme niti sa rušenjem, niti sa BSOD
Tu je 7-ca u prednosti, ona je stigla daleko dorađenija na tržište najviše
zahvaljujući tome što je direktan nasljednik viste.