svaka cast,firefox je svakom nadogradnjom sve bolji i bolji :)
sad če opet neki početi sr.ti po firefoxu i glorificirati operu.ma firefox je najbolji
To se meni u zadnje vrijeme zaista često događalo. Odlično što je Mozilla uvidjela problem, idem odmah isprobati betu..
meni je drago što sad imaju dosta konkuencije,pa izdaju sve bolje proizvode,ova najnovije je jako dobra evo napokon sam zadovoljan ff,prije je bila jako bugovita
Sta sve rade da usrece Jobsa. :D
Sta sve rade da usrece Jobsa. :D
Jobsa?
Kod mene je česti problem da se mozila zna rušiti,po par puta na dan,a probao sam sve verzije,prema tome to je upitno koliko je zbilja ff dobro napravljen.
3.6 je već nekih 40% stabilniji od 3.5 verzije.
Mozilla svesna konkurencije pa vredno rade.
Uskoro i brža JavaScripta.
svaka cast,firefox je svakom nadogradnjom sve bolji i bolji :)
Mini sve gori, komp uvijek isti, a svaki update imam osječaj da nešto il zašteka il.... Uglavnom ako rade na stabilnosti pohvaljujem FF
Još gledam zašto mi se zadnjih tjedana skoro svaki puta kad gledam neki video crasha Firefox. Počelo me užasno iritirati. Mislio sam da je nešto do mene, ali ipak do Firefoxa.
A što se tiče ove svađe oko browsera, pa mislim da se ne moze olako reci da je taj i taj najbolji, svaki ima svoje prednost i svoje nedostatke. Svatko koristi onaj browser koji nudi prednost koju njemu treba. Imam frenda koji tezi jednostavnosti, on koristi Chrome, ja pak ne mogu bez nekih add-onova tako da koristim Firefox. Svatko koristi ono sto njemu pase.
Samo se nadam da ce sto prije rijesiti to flashom. Ova crashanja su kod mene prilicno ucestala.
A što se tiče ove svađe oko browsera, pa mislim da se ne moze olako reci da je taj i taj najbolji, svaki ima svoje prednost i svoje nedostatke. Svatko koristi onaj browser koji nudi prednost koju njemu treba. Imam frenda koji tezi jednostavnosti, on koristi Chrome, ja pak ne mogu bez nekih add-onova tako da koristim Firefox. Svatko koristi ono sto njemu pase.
Slažem se sa tobom... isporabao sam zadnje verzije Firefoxa, Chroma i Opere i moram priznati da su svi pregledniji jako jako dobri. Daleko ugodniji nego prije par verzija, svi imaju još nekih mana, ali trude se to ispravit, a takvim ratom najviše profitiramo upravo mi korisnici.
Samo bi te ispravio da Chrome od verzije 4 (trenutno je 5 zadnja) podržav add-onove i identični su kao u Firefoxu, tako da i u tom polju je Chorme se priključio ostalima, bitka je sve neizvjesnija i zaista sama navika korištenja će uvelike utjecat koju poziciju će tko zauzimat na tržištu. Ja zadovoljan
Slažem se sa tobom... isporabao sam zadnje verzije Firefoxa, Chroma i Opere i moram priznati da su svi pregledniji jako jako dobri. Daleko ugodniji nego prije par verzija, svi imaju još nekih mana, ali trude se to ispravit, a takvim ratom najviše profitiramo upravo mi korisnici.
Samo bi te ispravio da Chrome od verzije 4 (trenutno je 5 zadnja) podržav add-onove i identični su kao u Firefoxu, tako da i u tom polju je Chorme se priključio ostalima, bitka je sve neizvjesnija i zaista sama navika korištenja će uvelike utjecat koju poziciju će tko zauzimat na tržištu. Ja zadovoljan
Daj mi neki addon sličan greasemonkeyu, da mogu koristiti userscripts-e...
Thanks
Naravno da vam se firefox rusi kad ste natovarili 350 zynga toolbara i ostalih gadosti na njega, a ni flash nije carstvo stabilnosti.
Ajmo svi ovamo i pregledajte svoje plugine.
P.S
Meni se Firefox nije srusio vec 6 mjeseci, a kad se bio rusio uvijek je bio u pitanju neupdateani flash player.
.............>
<..............
Zadnjih 6 mjeseci sam s Firefoxa prešao na Chrome. Chrome je jednostavno bolji u mnogim stvarima i u jednu ruku je inovator što se tiče browsera. Prvi je uveo odvojene procese za svaki tab što pridonosi stabilnosti. Prvi je uveo sinkronizaciju bookmarka - što je odlična stvar. Sada rade na integraciji Adobe Flash-a, tako da za flash u chromeu nece biti potreban plugin nego će biti dio browsera. Ima skinove i ekstenzije, ali njegova najveća prednost je brzina. Kao program radi mnogo mnogo brže od bilo kojeg browsera (pokretanje, otvaranje tabova, zatvaranje ...), a da ne pričamo da ima i najbrži javascript engine, a danas uz toliko RIA stranica to je zaista i potrebno.
Također treba reći da je inovator i što se tiče sučelja, jer sad svi browseri kopiraju minimalistički izgled chrome-a koji Google forsira od početka i koji se pokazao jako dobar, koristan i pregledan. Sve u svemu ako još niste probali Chrome moj savjet je da ga svakako isprobate ...
Jedino što mi malo smeta kod Chrome-a je što ima lošu podršku za prikaz XML fileova, no za to postoji ekstenzija tako da je i taj problem, recimo, riješen. Iako bi bilo bolje da to integriraju u browser.
Zadnjih 6 mjeseci sam s Firefoxa prešao na Chrome. Chrome je jednostavno bolji u mnogim stvarima i u jednu ruku je inovator što se tiče browsera. Prvi je uveo odvojene procese za svaki tab što pridonosi stabilnosti. Prvi je uveo sinkronizaciju bookmarka - što je odlična stvar. Sada rade na integraciji Adobe Flash-a, tako da za flash u chromeu nece biti potreban plugin nego će biti dio browsera. Ima skinove i ekstenzije, ali njegova najveća prednost je brzina. Kao program radi mnogo mnogo brže od bilo kojeg browsera (pokretanje, otvaranje tabova, zatvaranje ...), a da ne pričamo da ima i najbrži javascript engine, a danas uz toliko RIA stranica to je zaista i potrebno.
Također treba reći da je inovator i što se tiče sučelja, jer sad svi browseri kopiraju minimalistički izgled chrome-a koji Google forsira od početka i koji se pokazao jako dobar, koristan i pregledan. Sve u svemu ako još niste probali Chrome moj savjet je da ga svakako isprobate ...
Jedino što mi malo smeta kod Chrome-a je što ima lošu podršku za prikaz XML fileova, no za to postoji ekstenzija tako da je i taj problem, recimo, riješen. Iako bi bilo bolje da to integriraju u browser.
ovo nije tema o Chromeu nego o firefoxu
ovo nije tema o Chromeu nego o firefoxu
Istina ...
Daj mi neki addon sličan greasemonkeyu, da mogu koristiti userscripts-e...
Thanks
Chrome podražva Greasemoneky skripte out-of-the-box.
stalno viđam negdje firefox bolji, firefox stabilniji...
meni je uvjek jednako dobar i ne vidim ništa što mu fali
naj mi je safari ali u kombinaciji s macom, inače firefox ostaje br 1
Za one "avanturističkog" duha, tu je Firefox 3.7 codename Minefield, alpha nove verzije. Trenutno je na a5pre verziji (alpha 5), od ovuda ju možete skinuti. Prilično brza, stabilna, updateovi svakodnevni ali, alpha ko alpha, mušice su tu i dio addonova ne radi. Onome kome se da zezati, samo naprijed...
sad če opet neki početi sr.ti po firefoxu i glorificirati operu.ma firefox je najbolji
Nema razloga za pljuvanje. Za kritiziranje ima jer se Firefox pretvara u bloatware. Rijetko kada mi se srusi, ali je na mojoj kanti Firefox jednostavno spor. Mozda na Core i7 bude radio brze.
Sasvim slucajno u ovom trenutku koristimu Operu 10.51, koja je nevjerojatno brza. Steta je da svi Web siteovi bas nisu kompatibilni s Operom, pa se prebacim na Firefox ili na IE.
Nema razloga za pljuvanje. Za kritiziranje ima jer se Firefox pretvara u bloatware. Rijetko kada mi se srusi, ali je na mojoj kanti Firefox jednostavno spor. Mozda na Core i7 bude radio brze.
Sasvim slucajno u ovom trenutku koristimu Operu 10.51, koja je nevjerojatno brza. Steta je da svi Web siteovi bas nisu kompatibilni s Operom, pa se prebacim na Firefox ili na IE.
ma ne pljuvam po nikome
Konačno da nešto naprave s tom stabilnošću. Inače, koristim Alphu 5pre i stabilna mi je kao ni jedna prijašnja verzija Firefoxa.
onaj ko ima imalo veze sa web programiranjem (HTML, CSS, JavaScript) zna kako je lijpo zivjeti bez IE5, IE5.5, IE6 i IE7 (za ove zadnje dvije verzije mi klijenti jos uvijek traze podrsku).... Odnosno kako je lijepo kad imate FF u bilo kojoj verziji ;-)
Meni se FF s desetak ekstenzija nikad još nije srušio i radi savršeno osim što je malo spor kod podizanja,tako da mi ove bete ne predstavljaju ništa revolucionarno. Ono pravo bit će kad izađe puna 64 bit-na verzija i bar dio ekstenzija koji će biti kompaktibilan s njom. Normalno,uvjet je da i blesavi Adobe konačno izda 64 bit-ni flash jer sve mi se čini da tu netko nekoga.......
Ja ne kužim zašto toliko ljudi ovdje govori da im se FF ruši. Koristim ga već godinama kroz sve žive stabilne verzije i bete i ako mi se tri puta srušio. Sada sam na 3.6.3 i nemam nikakvih problema kao što nisam imao ni sa 3.6.x, a ni sa 3.5.x ili bilo kojom verzijom prije. Probao sam isto i zadnju portabilnu Nightly verziju i radila kao urica. Imam set od mojih stalnih 14 add-on-ova + nekoliko tema (koje se više niti ne apdejtaju nego im sam svako toliko promjenim install datoteku) i to je to...
I ja radim webdizajn (HTML, CSS, JavaScript) , Kako god bilo IE postoji i tu je ako si odgovoran webdizajner da radis da u svim preglednicima radi ispravno, a kako je pocelo IE9 koji je u pripremi ce biti nesto sasvim novo i vec sada je nacinom rada koristeci direct x 2d, promjenio povijest rada browsera, no kako vrijeme pokaze.