Je li tuđa trava zelenija?

poruka: 126
|
čitano: 19.931
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li tuđa trava zelenija?".
16 godina
Re: Je li tuđa trava zelenija?
Moja teorija je da ne citas a razumijevanjem jer da si se potrudil onda bi ti bilo jasno da je ovo islo klince koji zive na racun roditelja kak sam i napisal.
Oni koji ne zive doma a ne zive u hotelu gdi zive? Zive ko podstanari ili su kupili vlastitu nekretninu i napravili novi dom, ali nisu doma gdi im mama opere, skuha i plati racun za struju, vodu itd.

iPhone nema istu cijenu nego je skuplji nekih 200 eura ili recimo od oka nekih 40% . Usporedivat telefon s autom nema smisla i te price ostavi za rasprave s klincima od 15 godina.

P.S. necu ulazit u usporedbe dvaju OS-a te selling pointove jer su ukusi razliciti.

Svako ima pravo trosit svoj novac na ono kaj ga veseli i ako si mozes priustit neke stvari drago mi je za tebe. Nisam tip koji ako mu krepa krava onda masta o tome da i susjedu krepa njegova nego vise sam tip nedaj boze da i susjedu krepa krava.
16 godina
torrente kaže...

to je zanemariv broj korisnika iz skupine sa nategnutim mjesečnim primanjima,a sa velikim mobilnim apetitima.

ako zavirite u krug poslovnjaka, biznismena i sl, ajfon je TU!

Kod mene u Austriji svi imaju flagshipove, ali ono skoro svi.

Ljudi s kojima se druzim imaju svakakve telefone i nitko se njima ne zna koristit kak spada te mozda jedan od sto zna koju verziju OS-a ima gore a kaj je najbolje ti telefoni im bas nist ne znace i opce se ne opterecuju s njima.

Nitko od njih ne sere po Apple ili po Samsungu. Svi imaju love da si svaki mjesec mogu kupit novi telefon te jedino kaj im je bitno da u svakom trenu budu dostupni, da email i whatsapp rade.

14 godina
torrente kaže...

to je zanemariv broj korisnika iz skupine sa nategnutim mjesečnim primanjima,a sa velikim mobilnim apetitima.

to je taj STATUS. ima "ono nesto" i zavukao se medju tu publiku.   nece ga iskorijenit nitko.  i bas ta publika skakuce po bijesnim tarifama od 400kn.

totalni je promasaj na ucestalim iTemama prozivat školarce ili ljude sa slabašnim primanjima...kako se oni razapinju,samo da bi ga se dokopali.

dakle, karikiram...ja sam pravnik iz HAC-a i idem sklopit poslovni ugovor o nabavi boje za tunele u poznatu tvornicu najskupljih boja u njemackoj.

cool odijelo, drugo odijelo u prtljazi, a prtljaga je u cool samsonajt torbetini, sjajne cipele i ajfon u ruci.  ima neki vrag u svemu tome...jeli to modni trend ili nesto trece,ali ovaj nece poc po najskuplju boju sa z1 ultra ili HTCOne.

to je moj osobni zakljucak koji su izvukle moje vlastite oči.  telefon ima svoj nedodirljivi imiđ i objerucke je prihvacen od navedene publike.

na tome su radili i to su postigli.

isto tako, svi su u passatu ili onom fejtonu ili kako se zove..nitko nije u toyoti avensis istih karakteristika.

Što se tiče psihologije kupnje i kupovanja uopće, donekle se slažem, obzirom "odijelo čini čovjeka", ali sve jedno sama činjenica da na sebe si uložio onom drugom bi trebala/morala nešto kazati, ukazati!! 

Sada, koliko je to realno a ne fake predstava za djecu i širu poslovnu javnost i publiku, prije ili kasnije sazna se da su u cara Trojana kozje uši, zar ne?!?! 

A što se tiče Wolksvagen Pasat i Phaeton modela automobila, tu se skorom pa nikako ne slažem, čisto iz razloga što Toyota kao i velika većina istočnjačke auto industrije ima "specifičan" istočnjački dizajn, koji po defaultu ne leži europljanima. Još i da nadodam, Toyota nema uopće model koji bi se mogao usporediti sa Phaeton automobilom, u apsolutno niti jednom aspektu. 

Makar, kada sam već toliko napisao OT, nešto i o tuđoj zelenijoj travi; dva detalja koji su mi uvijek Plus za Apple, prvi; uvijek kvalitetan originalni dizajn i drugi; sigurnost u dugoročno osigurana podrška oko operativnog sustava, što je vrlo vrlo očito kada moj frend dobiva na svoj IP4 xyz update-a, i svi rade u kompletu, osim feature-a sa otiskom prsta, za što nema jednostavno tehničke mogućnosti. 

ATJ Lučko
16 godina
AmD kaže...

Ne mogu raditi kod nas.

Ma pogledah malo internacionalne reviewe, ipad Air će i na LTE kod nas moći raditi, samo moraš aktivirati tarifu, kod VIPa 30kn mjesečno.

Za iphone 5s ima kodova za uređaje koji rade kao world phone, a mogu kod nas na tmobilu i na vipu raditi.

definitivno molim frendove da mi ipad donesu od tamo, 3K kn jeftiniji najjači....

15 godina
protjeran
torrente kaže...

danas je odlicna prepaid situacija.

Čini mi se da je ovo možda vrhunac dobre prepaid ponude. No, vidjet ćemo. Samo da ne bude gore.

16 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...
Moja teorija je da ne citas a razumijevanjem jer da si se potrudil onda bi ti bilo jasno da je ovo islo klince koji zive na racun roditelja kak sam i napisal.
Oni koji ne zive doma a ne zive u hotelu gdi zive? Zive ko podstanari ili su kupili vlastitu nekretninu i napravili novi dom, ali nisu doma gdi im mama opere, skuha i plati racun za struju, vodu itd.

iPhone nema istu cijenu nego je skuplji nekih 200 eura ili recimo od oka nekih 40% . Usporedivat telefon s autom nema smisla i te price ostavi za rasprave s klincima od 15 godina.

P.S. necu ulazit u usporedbe dvaju OS-a te selling pointove jer su ukusi razliciti.

Svako ima pravo trosit svoj novac na ono kaj ga veseli i ako si mozes priustit neke stvari drago mi je za tebe. Nisam tip koji ako mu krepa krava onda masta o tome da i susjedu krepa njegova nego vise sam tip nedaj boze da i susjedu krepa krava.

Nije uopće točno. Primjerice, nedavno sam obavio šoping u Londonu: iPhone 5S ćeš platiti 549 funti, a SGS4 također 549,5 funti. To je razlika od pola funte u korist iPhonea. Lumia 1020 je 554,9 funti. Osobno sam provjerio i kupovao gore tako da se okani tih gluposti da je iPhone skuplji.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
protjeran
jumboY kaže...

100kn mjesecno:

5gb interneta, LTE included

500min prema svim mrezama, nema naplate za uspostavu poziva, obracunska jedinica sekunda

sms ne koristim, no dobijes za 10-30 kn i sasvim dovoljno sms-a.

BonBon mreza. A 15ak godina sam bio iskljucivo na pretplati. Vise nikad, barem dok je situacija sa prepaidom osjetno povoljnija.

Nisam odvjetnik, no koristim iPhone. Jbg, pravo me ne zanima :)

Bonbon baš nije povoljan jer više nema popust na 2 paket za 80 kuna. Sada za to traže 160 kuna. A za 150 kuna imaš Savršenu tarifu.

I ja sam dugo bio na pretplati, a sada sam na prepaidu sve dok prepaid bude povoljan.

A iphone? A bože moj, ne patim za njime.

13 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
torrente kaže...

Još i da nadodam, Toyota nema uopće model koji bi se mogao usporediti sa Phaeton automobilom, u apsolutno niti jednom aspektu. 

Toyota Avalon.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 16:24 (Deawood).
16 godina
Tonči kaže...
NEW_MAN kaže...

Nije uopće točno. Primjerice, nedavno sam obavio šoping u Londonu: iPhone 5S ćeš platiti 549 funti, a SGS4 također 549,5 funti. To je razlika od pola funte u korist iPhonea. Lumia 1020 je 554,9 funti. Osobno sam provjerio i kupovao gore tako da se okani tih gluposti da je iPhone skuplji.

Na amazonu.de je

HTC One - 508 eura (497 eura Mediamarkt ili Saturn)

Sony Xperia Z - 425 eura (429 eura Mediamarkt ili Saturn)

SGS 4 - 480 eura (499,90 eura Mediamarkt ili Saturn)

Lumia 1020 - 601,47 eura (Kad bi se na njemu vrtel Android kupil bi ga prekjucer)

iPhone 5s - 699 eura

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 16:31 (NEW_MAN).
15 godina
protjeran
metak kaže...
Ne, nisam nikako shvatio. Mob sam sam birao kao i tarifu, a napomenuto je da je na firmu posto smatram da nije fer uzeti u obzir da sam iphone5 kad je dosao na 12 mjeseci pretplate od 250 kn/mj sve flat dobio za 1 kn, posto je rijec o korp. ponudi. Da bi platio racune moram zaraditi za njih, nije bitno iz kojeg dzepa placam.
A sto se tice izbora, imas ga. Ukoliko zelis iphone, a nemas za njega - jednostavno ces si kupiti neki mob za koji imas, kada ces imati i za iphone, onda ces malo razmisliti vrijedi li tolikih novaca ili ne, vrlo jednostavno. Ako mislis to sto za 100 kn mjesecno dobijes free pozive i sms, te nesto interneta, puno - moram ti reci da si po mojim kriterijim licemjeran.
Puno je bilo davati prije 5-6 godina 4,90 kn/min van svoje mreze kad zoves. Kada sam dobio ponudu za 1,91 kn/min prema svojoj mrezi bio sam presretan, a o sreci sto mogu imati jedan friend broj da ne spominjem.
Ako ne shvacas da to sto mozes nazvati kad hoces i koga hoces, neograniceno slati poruke i surfati u hodu, nesto vrijedi, to zaista nije moj problem.

Očito da nisi shvatio. I to je isključivo TVOJ problem. :)

16 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
torrente kaže...

Ljudi s kojima se druzim imaju svakakve telefone i nitko se njima ne zna koristit kak spada te mozda jedan od sto zna koju verziju OS-a ima gore a kaj je najbolje ti telefoni im bas nist ne znace i opce se ne opterecuju s njima.

Nitko od njih ne sere po Apple ili po Samsungu. Svi imaju love da si svaki mjesec mogu kupit novi telefon te jedino kaj im je bitno da u svakom trenu budu dostupni, da email i whatsapp rade.

U tome i je stvar. Ne opterecuju se, nego kupe ono sto im odgovara. Bas ih briga za power usere, i to sto oni misle o njima. Jednako kao sto i mene kad jedem odojak bas zaboli za misljenje nutricionista i nekog vegetarijanca. Jedem sto mi se jede, pogotovo ako si to mogu priustiti.
15 godina
protjeran
torrente kaže...
telefon ima svoj nedodirljivi imiđ i objerucke je prihvacen od navedene publike.

na tome su radili i to su postigli.

A to je posljedica stvarno poremećenih životnih vrijednosti što mnogi proizvođači raznih proizvoda i pružatelji raznih usluga obilno koriste i debelo zarađuju.

Ah, ta riječ - premium!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 16:47 (propuhmajstor).
15 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
 a kaj je najbolje ti telefoni im bas nist ne znace i opce se ne opterecuju s njima.

Normalni ljudi se ponašaju tako.

16 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...
Tonči kaže...

Na amazonu.de je...

Na eKupi je iPhone 5S 6999kn. Koje gluposti... Ja ti fino kažem, službene i velike trgovine imaju iste cijene flagshipa. Njemci su ionako najbogatija nacija, neka kupuju skuplje.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
ATJLučko kaže...
 Još i da nadodam, Toyota nema uopće model koji bi se mogao usporediti sa Phaeton automobilom, u apsolutno niti jednom aspektu. 

dapače, ima premium brand (svoj apple) koji jede fajtone za marendu.

http://www.lexus.co.uk/

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
Tonči kaže...
NEW_MAN kaže...
Tonči kaže...

Na amazonu.de je...

Na eKupi je iPhone 5S 6999kn. Koje gluposti... Ja ti fino kažem, službene i velike trgovine imaju iste cijene flagshipa. Njemci su ionako najbogatija nacija, neka kupuju skuplje.

Kaj je Amazon prcija ili Mediamarkt? Amazon je najveca online trgovina na svijetu, a Mediamarkt jedan od najvecih lanaca elektronike u EU! O cemu mi pricamo?

Boli me k kaj kolko kosta u Londonu, Mediamarkt mi je nekih 100 m od stana a tebi nekih dva sata s autom do Seiersberga kod Graza.

14 godina
torrente kaže...
ATJLučko kaže...

dapače, ima premium brand (svoj apple) koji jede fajtone za marendu.

http://www.lexus.co.uk/

Ma kolega, vidim da me nitko skorom nije shvatio onako kako sam ja želio kazati ukazati na problem poimanja pojma zelenija trava susjedova!!!! 

Obzirom je Wolksvagen dio WAG grupacije, onda ću nadodati kako tekar oni imaju PREMIUM marke, brand-ove ako već inzistirate; BENTLEY, LAMBORGHINI, PORSCHE, pa i AUDI do neke mjere koji u Apsolutno svakom segmentu i elementu peru i deru jednu Toyot-u pa i Lexus, koji btw ima van japana odličnu prođu samo u USA, dočim ovi WAG brandovi prolaze all around world!!!! 

Moja main misao je u stvari bila neka sasvim druga, onaj koji ima skorom sve ono što si naveo u onom prije postu, od njega se očekuje da opravda ulaganja u sebe i da pokaže određen stupanj edukacije nasušno potrebit za korištenjem gadgeta sa znanjem a ne pro forma! 

Od onog kojem se dolazi, za očekivati je da prepozna kakva osoba se nalazi njemu nasuprot, pa imao on IPhone 5s ili SGN II ili LG G2 recimo, ali je i za pretpostaviti da može prepoznati znalca u moderne gadgete, koji ima i ukusa i novca, ili nekog zalutalog Luzera izgubljenog u vremenu i prostoru!! 

I btw za kraj; ti si sam usporedio pasata, phaeton-a sa AVENSISOM, modelom Toyota-e, koji se sa Phaeton-om NE može usporediti, rekao ti, tko god hoće što god želi!!!! 

ATJ Lučko
15 godina

Prije nekih godinu ipo dana sam uzeo 4S dok je još bio najnojivi model (kao sad 5S). U toj tarfi sam gla platio 2000kn a sada je 5S u toj istoj tarifi 3800kn. Normalan čovjek bi reko da su nam plaće ošle gore a ne dolje 

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
torrente kaže...
ATJLučko kaže...

I btw za kraj; ti si sam usporedio pasata, phaeton-a sa AVENSISOM, modelom Toyota-e, koji se sa Phaeton-om NE može usporediti, rekao ti, tko god hoće što god želi!!!! 

Kakav Avensis? Ako misliš na mene ja sam rekao Avalon, ne Avensis. Normalno da se nemože usporediti Avensis sa Phaentonom, Avensis je kvalitetnija, a VW živi na staroj slavi.

14 godina
Deawood kaže...
ATJLučko kaže...
torrente kaže...
ATJLučko kaže...

Kakav Avensis? Ako misliš na mene ja sam rekao Avalon, ne Avensis. Normalno da se nemože usporediti Avensis sa Phaentonom, Avensis je kvalitetnija, a VW živi na staroj slavi.

Ne ti kolega, komentar oko usporedbe je išao kolegi Torrente-u! 

ATJ Lučko
17 godina

phaeton je, uostalom, proglašen jednim od najvećih flopova aute industrije uopće..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Deawood kaže...
ATJLučko kaže...
torrente kaže...
ATJLučko kaže...

Ne ti kolega, komentar oko usporedbe je išao kolegi Torrente-u! 

Sorry...

14 godina
nixass kaže...

phaeton je, uostalom, proglašen jednim od najvećih flopova aute industrije uopće..

Ako ćemo već o flopovima, ima tu još materijala koliko hoćeš, recimo projekt brend-a kojeg sam pozabio, veliki slavni Bugatti, sa modelom Veyron, na kojem su gubitci enormni, ali zbog općeg "ugleda" što se može proizvesti a gubitke pokrivaju one miće marke, šatro narodni!!!! 

Ali, kada se već priča o flopovima uopćeno, kolika je kvaliteta uopće na nivou brend-a; Wolksvagen vs Toyota, odnosno, koliko je WV opozvao auta globalno na servis zbog nekakvog malfunction u odnosu na Toyota-u u zadnjih recimo 15 godina, recimo da i na takvo nešto treba obratiti pozornost!!!! 

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...
nixass kaže...

Ako ćemo već o flopovima, ima tu još materijala koliko hoćeš, recimo projekt brend-a kojeg sam pozabio, veliki slavni Bugatti, sa modelom Veyron, na kojem su gubitci enormni, ali zbog općeg "ugleda" što se može proizvesti a gubitke pokrivaju one miće marke, šatro narodni!!!! 

Ali, kada se već priča o flopovima uopćeno, kolika je kvaliteta uopće na nivou brend-a; Wolksvagen vs Toyota, odnosno, koliko je WV opozvao auta globalno na servis zbog nekakvog malfunction u odnosu na Toyota-u u zadnjih recimo 15 godina, recimo da i na takvo nešto treba obratiti pozornost!!!! 

isto tako, koliko prešućenih opoziva kod folcike.. tj ne-opoziva nego se pod redovitim servisom rješava bez da ljudi i znaju kaj se događa..

al kad se najboljima dogodi greška, onda se to viče na sva zvona (sjeti se samo toyotine papučice gasa i američkih medija po tom pitanju.. doba kad ih je toyota gazila, a gazi ih još uvijek, i svi krenuli u napad preko medija).. al eto, ak ne možeš tržišno, budeš ih napao medijski..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
odjavljen

Prije 2 godine sam imao Toyotu koja nikada nije bila na servisu zato jer se nešto pokvarilo, baš nikada! Unutra je bilo ulje staro ni više ni manje 3 godine ({#}) i auto je radio ko švicarski sat.

I onda sam imao nesreću i smrskao sam auto te kupio Alfu (nažalost!) koja se kvarila, kako bih rekao, redovito...

0 0 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Prije 2 godine sam imao Toyotu koja nikada nije bila na servisu zato jer se nešto pokvarilo, baš nikada! Unutra je bilo ulje staro ni više ni manje 3 godine ({#}) i auto je radio ko švicarski sat.

I onda sam imao nesreću i smrskao sam auto te kupio Alfu (nažalost!) koja se kvarila, kako bih rekao, redovito...

To si mogao zafaliti odnedavno pokojnom gospodinu Ejido Toyoda, a koga zanima nešto više, neka malo proGoogla o kakvom je čovjeku bila riječ! 

ATJ Lučko
15 godina
NEW_MAN kaže...
torrente kaže...

Trebas imati na umu da rasprave na forumu nisu jednake raspravama u stvarnom zivotu. Baci malo oko na druge forume sirom svijeta pa gledaj kako se ljudi svadjaju oko gluposti. Ne znam ni ja nikog zivog u svojoj okolini da mu je od presudne vaznosti dokazati da je android ili iphone bolji. Ali zato cim dodjem na forum... Lete koplja
Potpis!
16 godina
neaktivan

Tko ga želi (i tko može) imat će ga bez obzira koliko koštao, kao i ostale mobitele .. 

GL&HF
16 godina

BTW, ovo je rasprava o telefonima ili o autima???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ponuda za prafe fanove:

http://www.edigital.hr/Pametni_telefoni/Apple_iPhone_5S_mobitel_32GB_Gold-p46149.html

Gotovinska cijena s popustom:

9.199,00 kn

Cijena s popustom plaćanjem karticom:
9.499,00 kn

Cijena:
9.999,00 kn

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice