Tri godine ZAMP-ovog nameta

poruka: 127
|
čitano: 30.000
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tri godine ZAMP-ovog nameta".
17 godina
neaktivan
RE: Tri godine ZAMP-ovog nameta
pcsimke kaže...

Moja firma mjesecno salje preko 1300 CD-a sa nekakvim podatcima ,

zamp uredno bere novčeke od toga iako apsolutno nema veze muzikom ili bilo kakvim autorskim pravima

uostalom u tom zakonu ima toliko apsurda da mi je nepojmljivo kako to jos nije maknuto

oces da ti pricam kako MEDIJI: tv kuce, radia i ostalo moraju u svakom momentu imati "zivu" listu pustenih spotova i to sve svako tromjesjecje slati zampu da se oni od toga naplate elektronskim medijima a dalje "placaju" navedene autore...

Josipoviceva filozofija

potpis :D
17 godina

Koliko se uopće novca godišnje slije u kasu tog ZAMP-a, izgeda da je to stroga tajna, nigdje nema podataka o tome.

Moje je laičko mišljenje, pošto pravnik nisam, da treba software-ska zajednica u RH podignuti tužbu na Ustavni sud

da se ocijeni ustavnost odredbe toga zakona po kojem se na medije za pohranu podataka plaća naknada ZAMP-u.

Iz aviona se vidi da je takva odredba nepravedna jer ukoliko se koristi piratiziranje kao argument za uvođenje te odredbe,

činjenica jest da se piratiziraju i druge stvari osim glazbe i filmova, a da samo ta branša po toj odredbi dobija novac od te naknade.

Očito je takva odredba donesena samo radi povezanosti politike i glazbernog i umjetničkog lobija. A činjenica jest da je taj zakon pisao

glazbenik pravnik.Namigiva

naravno, entertainment sektor u svakoj zemlji ima veliki utjecaj, mada iskreno rečeno, meni takva tamburala i "zvjedice" kojima uokolo ispadaju bradavice

nikad nisu ništa značili, nisam nimalo impresioniran ni "veličinom" Micka Jaggera ni Mate Miše Kovača, a ni drugih, osim što se cijeli život "zaljubljuju" i "odljubljuju",

nije mi jasno što su korisno radili u životu da bi ih ja morao čak i znati, a kamoli radi njihovih "zaljubljivanja" još plaćati naknadu na kupnju HDD-a.

Dobro, možda nisam mainstream, ali smiješno mi je kako je masa od tih u stvari beskorisnih ljudi učinila bogataše i idole.

Kao važno je što je Brad Pitt rekao, ma moš' misliti što je važno, što će on imati pametno za reći.

Davno ispričana priča sa Sokratom i olimpijskm pobjednicima u glavnoj ulozi, samo što u Sokratovo vrijeme nije bilo HDD-ova ni ZAMP-a, a sve drugo je ostalo isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 12:19 (Floki).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vec je bilo na sudu i kao sto vidis proslo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

DJi protiv ZAMPA

Novi List

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 16:57 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Floki kaže...

Davno ispričana priča sa Sokratom i olimpijskm pobjednicima u glavnoj ulozi, samo što u Sokratovo vrijeme nije bilo HDD-ova ni ZAMP-a, a sve drugo je ostalo isto.

Molim te da ovo pojasnis, ne znam o cemu je rijec a Google slabo pomaze.

17 godina
Kristyans kaže...
Floki kaže...

Molim te da ovo pojasnis, ne znam o cemu je rijec a Google slabo pomaze.

Aha, np.

Kad je demokratski sud na Forumu proglasio Sokrata krivim za bogohuljenje i kvarenje mladeži razlika u glasanju KRIV i NEVIN bila je oko 260 : 240, prema zakonima toga doba u Ateni on je imao pravo sam sebi kao okrivljenik predložiti kaznu, nakon iskazanog pokajanja jer je razlika u glasanju bila manja od 10 %. Međutim, on odbija pokajanje uz riječi "Trebali bi me još nagraditi da besplatno jedem u javnoj menzi jer sam to više zaslužio od olimpijskih pobjednika" (olimpijski pobjednici toga doba su imali pravo na doživotnu besplatnu prehranu u javnoj menzi), uz to je ponudio petinu imovine u novcu, nevelik iznos, a njegove pristalice su povećale sumu za 30 puta garantirajući isplatu, tužilac zahtjeva smrtnu kaznu.

U drugom krugu glasanja razljućena porota povećava omjer od 10 % iz prvog kruga glasovanja protiv Sokrata glasajući za smrtnu kaznu koju je predložio tužilac, čime je presuda postala punovažna.

Izgleda da je Sokrat sebi puno dozvolio kad se usporedio sa olimpijskim pobjednicima. 

Nismo se baš puno promjenili u ovih 2400 godina, sjećam se kad je Concorde išao u mirovinu, u to vrijeme je bila neka dokumentarna emisija o tom avionu. Nisu govorili o inžinjerima koji su ga konstruirali, nego su nabrajali celebrities-e

koji su su letjeli s njimNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 22:11 (Floki).
16 godina
gkelekov kaže...
vincimus kaže...

Dobra stvar u svemu tome je što vas prema nekoj logici više nitko ne može teretiti za piratstvo, budući da ste kroz ovaj namet već terećeni. Nitko ne može 2 puta odgovarati i dobiti dvije kazne za jedno zlodjelo. Izlanuo se Drugim riječima, ovaj zakon govori "slobodno skidajte, snimajte i slušajte, nitko vam ništa ne može."

Kolega malo si krivo shvatio....

Ti si preventivno odgovarao za piratstvo kada si medij kupio, a ako te nađu da si pirat onda budeš i kazneno odgovarao (nema rupe u zakon u da se 2 puta odgovara jer odogvaraš samo kada te uhvate a ZAMP-u si "dobrovljno" dao novce)

Inače ovaj zakon govori samo jedno: "Nema skidanja, nema javnog slušanja, nema kopiranja. Dajte pare unaprijed, jer "nas"  nitko ne sluča i ne kupuje, te imate pravo da šutite..."

Živio totalitarizam...

P.S. Baš me zanima što je bilo s RIAA tužbom protiv jednog odvjetnika koji je dokazao da mp3 pjesma nije intelektualno vlasništvo produkcijske kuće jer to nije izvorni zvuk, nego izmjenjen. :)

Ne, ti si krivo shvatio... Nijedan zakon te ne može i ne smije preventivno za nešto osuditi ili teretiti! A moja prethodna poruka je bio sarkazam (ali vidim da ti ne shvaćaš takav oblik humora).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice