A šta očete,takve izjave nisu ozbiljne nego su oblik zabave.
Ali za Linusa sam se stvarno neugodno iznenadio
Zasto neugodno? Mislim da si preozbiljno shvatio onaj citat. Ali taman da on za sebe doista i misli da je bog, pa sta? Cini li to linux ista boljim ili losijim? Nije Linus svetac nego covjek, da vidis kako samo zna planuti...
Mislim da su gori likovi koji ti lažu u lice, a iza leđa drže figu nego ovi koji znaju biti neugodni jer nemaju problema reći ti ono što misle u lice ... makar bili u krivu. Sa njima bar znaš na čemu si. Meni je ta "netaktičnost" SJ i Linusa u redu, jer uglavnom imaju pokriće.
Ali za Linusa sam se stvarno neugodno iznenadio
Zasto neugodno? Mislim da si preozbiljno shvatio onaj citat. Ali taman da on za sebe doista i misli da je bog, pa sta? Cini li to linux ista boljim ili losijim? Nije Linus svetac nego covjek, da vidis kako samo zna planuti...
Bahatost mi baš i nije neka privlačna vrlina. Napravio je puno, nema šta, ali ima i skrominih ljudi koji su veća djela napravili. Da je njegov kernel savršen, ne bih se nikako složio, više sam na strani Tanenbauma nego Linusa, ali šta se može, njegov projekt je privukao više zajednice od početka...
Gates mi se čini još najnormalniji od te ekipe...
Da nema automunt problema kod PC-BSDa odmah bi izbrisao Linux :)
Bahatost mi baš i nije neka privlačna vrlina. Napravio je puno, nema šta, ali ima i skrominih ljudi koji su veća djela napravili. Da je njegov kernel savršen, ne bih se nikako složio, više sam na strani Tanenbauma nego Linusa, ali šta se može, njegov projekt je privukao više zajednice od početka...
Pa ne trazis zivotnog druga/druzicu u Linusu :D Mene necije karakterne mane smetaju samo kada s njima osobno imam posla. A mislim da ni ne shvacas taj egoisticni humor. Bill jest skroman, ali je i doooosandaaaaan (ili mi se barem takvim doima).
više sam na strani Tanenbauma nego Linusa, ali šta se može, njegov projekt je privukao više zajednice od početka...
Joj samo ne opet stara prica o mikrokernelima vs monolitnim kernelima i sukobu Tanebauma i Torvaldsa.
Pa sta? Da odem na skup Valve obozavatelja i da se Gabe pojavi i kaze "I am your god", naravno da jest moj bog.
Pa ne trazis zivotnog druga/druzicu u Linusu :D Mene necije karakterne mane smetaju samo kada s njima osobno imam posla. A mislim ni da ne shvacas taj egoisticni humor. Bill jest skroman, ali je i doooosandaaaaan (ili mi se barem takvim doima).
Joj samo ne opet stara prica o mikrokernelima vs monolitnim kernelima i sukobu Tanebauma i Torvaldsa.
Nije da ne kužim nego nisam baš pratio pa i ne znam puno o njegovom humoru i da li je to humor, ali i svaki humor ako ga je previše, postaje naporan.
Ne, ne... ne diskusije o kernelima, to je davno prošlo...
Nije ni da čvrsto branim ni monolitički ni mikrokernel...
Linus sam za sebe kaže da je on bog.Ispod njegovog dostojanstva bi bilo nešto takvo napravit...
KAže za sebe da je bog? Do sada sam imao puno veće mišljenje o njemu. Gdje mogu naći taj navod?
Steve Jobs je još gori, on je rekao:
"I'm a bastard. I have absolutely no clue why people can ever think otherwise. Yet they do. People think I'm a nice guy, and the fact is that I'm a scheming, conniving bastard who doesn't care for any hurt feelings or lost hours of work, if it just results in what I consider to be a better system. And I'm not just saying that. I'm really not a very nice person. I can say "I don't care" with a straight face, and really mean it."
to je linus rekao?
da to je rekao linus torvalds, na linux kernel mailing listi 2000. godine. https://lkml.org/lkml/2000/9/6/65
hehe malo se šalio i na račun hurd-a
In short: just say NO TO DRUGS, and maybe you won't end up like the Hurd people.
a čak je bio i pronicljiv:
Quite frankly, Sun is doomed. And it has nothing to do with their engineering practices or their coding style.
-Torvalds, Linus (2001-11-30). Coding style - a non-issue. Retrieved on 2010-03-25.
Linus sam za sebe kaže da je on bog.Ispod njegovog dostojanstva bi bilo nešto takvo napravit...
KAže za sebe da je bog? Do sada sam imao puno veće mišljenje o njemu. Gdje mogu naći taj navod?
Steve Jobs je još gori, on je rekao:
"I'm a bastard. I have absolutely no clue why people can ever think otherwise. Yet they do. People think I'm a nice guy, and the fact is that I'm a scheming, conniving bastard who doesn't care for any hurt feelings or lost hours of work, if it just results in what I consider to be a better system. And I'm not just saying that. I'm really not a very nice person. I can say "I don't care" with a straight face, and really mean it."
to je linus rekao?
da to je rekao linus torvalds, na linux kernel mailing listi 2000. godine. https://lkml.org/lkml/2000/9/6/65
hehe malo se šalio i na račun hurd-a
In short: just say NO TO DRUGS, and maybe you won't end up like the Hurd people.
a čak je bio i pronicljiv:
Quite frankly, Sun is doomed. And it has nothing to do with their engineering practices or their coding style.
-Torvalds, Linus (2001-11-30). Coding style - a non-issue. Retrieved on 2010-03-25.
Znači podjebava ljude koji kukaju oko onoga što im je besplatno dano... niš loše u tome :)