Sto se ove dvije konfiguracije tice slozio si istu stvar samo si iskoristio cinjenicu da si ti gledao cijene s web shopova a assemblio koristi sredinu između web shopova i ducana s prodavaonicama koji drze nesto vise cijene. I onda si za razliku u cijeni koja je ostala iskoristio za jos 4GB rama i malo veci disk. (Iz jeftinije serije)
Evo ovo bi bila konfiguracija koja bi te u nekom jeftinijem web shopu izasla malo vise od 4500 ali tu negdje:
http://assemblio.hr/pc/iiP2v9XT
Zašto onda kažeš da čovjek ne može složiti bolje od algoritma? Program može obaviti ok posao, ali bolje od čovjeka koji se kuži, prati stanje, zna cijene, nemre nikako.
Pa objektivno gledajuci i ne moze xd. Cak ne zelim govorit o trenutnom stadiju jer je ovo jos debela beta. Ali kad sve bude radilo kako treba... algoritam također prati stanje, zna cijene, znat ce i za sve akcije i popuste i imati vise informacija nego jedan prosjecan hardveras. Meni osobno vlastita aplikacija pomaže kad trebam nekome slozit konfiguraciju iako imam mnogo znanja na podrucju hardvera, u toku sam, pratim 10 IT youtube kanala, na 3 IT foruma sam svaki dan. I opet mi itekako dobro dođe ubrzivac pri slaganju. Evo sam si rekao da ces slozit bolju konfiguraciju pa to nisi napravio... odnosno one bolje komponente koje si ubacio su tu samo na temelju razlike u cijeni tj gledao si web shop koji drzi nize cijene nego su zapisane cijene u bazi podataka. Pa si u stvari imao vise novca na raspolaganju. A ne zelim niti spominjat koliko je trenutno algoritam daleko od onoga sto zelimo postic. Cak ga nebi uzimao za mjerodavno. Također ne zelim da bez razloga rastezemo raspravu jer imam dojam da samo zelis dokazat kako si u pravu. A to nikome nije od koristi :). Hvala za savjete.
Hmm...tvoja matična ima 4+2 faznu regulaciju. Osobno radije biram ovu od Assemblija sa 8+2 faznom regulacijom kada je FX u pitanju. Nedostatak poštenog hladnjaka je definitivno greška jedne takve aplikacije i u tom smislu ti si ukupno složio bolje računalo.
True. Hladnjaci definitivno idu unutra u iducoj verziji... Također njegova konfiguracija je sveukupno skuplja zbog razlike u cijenama koju sam naveo.