Titan Black Edition tijekom veljače

poruka: 9
|
čitano: 2.648
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Titan Black Edition tijekom veljače".
16 godina

Mmmm 10Gb :)) mislim da će se mom V-Ray RT-u svidjeti :D ako ne bude preskupa u usporedbi s Titanom Black Edition....onda 2x Titan :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: Titan Black Edition tijekom veljače
mrsmith kaže...

Mmmm 10Gb :)) mislim da će se mom V-Ray RT-u svidjeti :D ako ne bude preskupa u usporedbi s Titanom Black Edition....onda 2x Titan :)

Ako VrayRT radi imalo slicno Octanu to ti je onda 5GB Rama iskoristivo jer je to 2*5GB (svaki chip ima 5GB i prilikom rendera svakom chipu/kartici se salje ista kolicina/vrsta podataka a ram se ne zbraja) a ne cistih 10GB kako zvuci na prvu.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 8:39 (Lewis).
16 godina
Lewis kaže...
mrsmith kaže...

Ako VrayRT radi imalo slicno Octanu to ti je onda 5GB Rama iskoristivo jer je to 2*5GB (svaki chip ima 5GB i prilikom rendera svakom chipu/kartici se salje ista kolicina/vrsta podataka a ram se ne zbraja) a ne cistih 10GB kako zvuci na prvu.

A cuj, 2x6GB u postojecem titanu (2 kom) je kompletno iskoristivo :) barem za sad. U verziji 3.0 (trenutno u beti) koju koristim, radi bez problema. Ne mogu tvrditi isto za dual-gpu jer ga nisam imao prilike testirati (GTX 590 npr.). A i nisam baš koristio Octane, iako sam čuo da je super, tako da ne mogu usporediti workflow.

Nego Lewis, radiš ti još negdje/nešto u vezi s 3d-om profesionalno? Sjećam te se pred nekih 12-ak godina sa 3dhr foruma i galerija :) kad sam počinjao. I Toni (Bratinčević) je tamo bio prilično aktivan prije nego je u SAD otisao :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 8:54 (mrsmith).
12 godina
mrsmith kaže...
Lewis kaže...
mrsmith kaže...

A cuj, 6GB u postojecem titanu je kompletno iskoristivo :) barem za sad. U verziji 3.0 (trenutno u beti) koju koristim, radi bez problema. Nisam koristio Octane, iako sam čuo da je super, tako da ne mogu usporediti. Nego Lewis, radiš ti još negdje/nešto u vezi s 3d-om profesionalno? Sjećam te se pred nekih 12-ak godina sa 3dhr foruma i galerija :) kad sam počinjao. I Toni (Bratinčević) je tamo bio prilično aktivan prije nego je u SAD otisao :P

Titan je single chip/card i zato iskoristis svih 6GB :). U biti to mu je trenutno i jedina prednost (za GPU rendering koji vecinom ne korisiti DP) u odnosu za 780Ti koja je u biti brza u renderingu nego sadasnji TITAN (jer ima vise jezgri tj. 2880 vs Titanovih "samo" 2688 ) ali ima samo 3GB Ram verzije za sada (vjerojanto glavni razlog zasto se neckaju napravit 780Ti sa 6GB Rama jer bi tako smanjili prodaju TITAN koji vec ionako pati u prodaju za gamere od kad je izasla 780Ti).

Sto se tice 3DHRa i ostaloga, da, u pravu si, radim u 3D bransi dugo i to na svakodnevnom poslu ;).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina
Lewis kaže...
mrsmith kaže...
Lewis kaže...
mrsmith kaže...

A cuj, 6GB u postojecem titanu je kompletno iskoristivo :) barem za sad. U verziji 3.0 (trenutno u beti) koju koristim, radi bez problema. Nisam koristio Octane, iako sam čuo da je super, tako da ne mogu usporediti. Nego Lewis, radiš ti još negdje/nešto u vezi s 3d-om profesionalno? Sjećam te se pred nekih 12-ak godina sa 3dhr foruma i galerija :) kad sam počinjao. I Toni (Bratinčević) je tamo bio prilično aktivan prije nego je u SAD otisao :P

Titan je single chip/card i zato iskoristis svih 6GB :). U biti to mu je trenutno i jedina prednost (za GPU rendering koji vecinom ne korisiti DP) u odnosu za 780Ti koja je u biti brza u renderingu nego sadasnji TITAN (jer ima vise jezgri tj. 2880 vs Titanovih "samo" 2688 ) ali ima samo 3GB Ram verzije za sada (vjerojanto glavni razlog zasto se neckaju napravit 780Ti sa 6GB Rama jer bi tako smanjili prodaju TITAN koji vec ionako pati u prodaju za gamere od kad je izasla 780Ti).

Sto se tice 3DHRa i ostaloga, da, u pravu si, radim u 3D bransi dugo i to na svakodnevnom poslu ;).

Sorry, krivo sam se izrazio prije, editirao sam post odmah, ali si prije krenuo odgovarati :). Mislio sam na 2 Titana, da V-Ray RT povlači kompletnu memoriju obje kartice. A dual-gpu nisam još imao prilike isprobati, pa nisam siguran kako to funkcionira.

Anyway, kako god da bilo, baš mi je drago da nas ima barem nekoliko u tom segmentu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 12:38 (mrsmith).
16 godina

Samo mali update: Lewis, bio si u pravu. I V-Ray 3.0 RT (čak i zadnja beta) radi trenutno kao i Octane. Vuče RAM najmanje kartice, čak i u slučaju mojih 2xTitana. Sad sam probao i vidim da je 6GB iskoristivo. Nisam još naletio na scenu (arch-viz) koja bi mi vukla više od 6 giga za previewe koje radim, pa valjda nisam imao takvih problema :), ali da skratim, ne koristi svih 12GB, tako da i ovih 10GB pada u vodu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Aj baš super šta nas ima u 3D-u. Baš bih moga uskoro kupit novu grafu, pa da i ja probam RT iako me moja gtx 460 još dobro služi, tako da još pičim starom tehnikom rendanja preview-a pomoću region renderinga xD

0 0 hvala 0
16 godina
TiMi79 kaže...

Aj baš super šta nas ima u 3D-u. Baš bih moga uskoro kupit novu grafu, pa da i ja probam RT iako me moja gtx 460 još dobro služi, tako da još pičim starom tehnikom rendanja preview-a pomoću region renderinga xD

GTX 460 ti je sasvim ok za RT preview jednostavnijih scena. Ako imas slobodan slot samo pikni jednu GT610 od 200kn za user interface, a 460 ostavi kao dediciranu RT karticu, i biti će super :) čisto da vidiš koliko ti koristi za to što radiš.

Da se razumijemo, možeš ti isprobati i samo sa GTX460, ali problem je što će ti tijekom kalkulacije previewa user interface skoro kompletno blokirati (moguće je i tome doskočiti koliko toliko, postavkama RT-a, ali nije sretno rješenje) jer se grafička 100% koristi za RT - to je razlog za ubacivanje barem GT610, koja bi vrtila sliku, dok GTX460 vrti preview.

http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 9:17 (mrsmith).
17 godina

Evo je, vidim na Gigabyteovoj stranici dakle tu je
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4946#ov

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice