Teslin Model 3 napokon spreman za kupce

poruka: 21
|
čitano: 3.983
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teslin Model 3 napokon spreman za kupce".
10 godina

200.000 ljudi je uplatilo predujam? 

Izgleda da nešto sa mnom nije u redu 

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

e, jebga sad, nisu svi kupci spremni. meni bi trebalo nekih 1000 godina da zaradim tu lovu. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
Re: Teslin Model 3 napokon spreman za kupce
Ajar kaže...

e, jebga sad, nisu svi kupci spremni. meni bi trebalo nekih 1000 godina da zaradim tu lovu. 

Ajde ajde, 1000 godina za 35.000,00 dolara, ne pretjeruj :)

Pa prosjecno opremljen auto srednje klase kao recimo skoda octavia kosta toliko kod nas (220.000,00 kn)

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Pa prosjecno opremljen auto srednje klase kao recimo skoda octavia kosta toliko kod nas (220.000,00 kn)

istina. nije 1000 već nekih osamdesetak. a budući mi je 56, taman pred penziju ... ionak još/više nemam auto pa bi si mogel razmislit. s pete strane, i moja lady preferira "real mccoy" u odnosu na pimpek na baterije, što svakako valja uzeti u obzir. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina

To je cijena bez subvencije, nakon subvencije u Americi auto košta $27,500.

4 0 hvala 0
17 godina

Jel kod nas trenutno ima kakvih subvencija na električne aute? Koliki je uopće porez na uvoz novih auta?

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
kowach kaže...

Jel kod nas trenutno ima kakvih subvencija na električne aute? Koliki je uopće porez na uvoz novih auta?

Trenutno nema subvencija, prije je bilo 70000 po autu. Vjerojatno će biti ponovo.

Ali, zato su el. vozila oslobođenja svih trošarinja i davanja pri kupnji i uvozu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
kowach kaže...

Trenutno nema subvencija, prije je bilo 70000 po autu. Vjerojatno će biti ponovo.

Ali, zato su el. vozila oslobođenja svih trošarinja i davanja pri kupnji i uvozu.

Islo je po klasama.

Hybridi 30k,  plugi in hybridi 50k i full electric 70k.

15 godina
odjavljen
Zajeb kaže...

Islo je po klasama.

Hybridi 30k,  plugi in hybridi 50k i full electric 70k.

Naravno, bilo je još i za lake i teške četverocikle i motocikle, ali nekako sam mislio da je kolegu zanimalo za čiste el :)

17 godina
mrsmith kaže...

Kod nas bi to trebalo biti oko 300k, nešto malo više od Kia Soul EV ($32000 u USA, 272k kod nas) i Hyundai IONIQ EV ($31000 u USA, 270k u nas).

Kod nas bi mogla biti zanimljiva i nova Opel Ampera (Europska verzija Chevy Bolta).

http://www.opel.com/ampera-e/index.html

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 18:49 (SupremeCommander).
13 godina
mrsmith kaže...
Ajar kaže...

Ajde ajde, 1000 godina za 35.000,00 dolara, ne pretjeruj :)

Moj je otac kupio Octaviu za pislivih 23000 maraka... skocile su te oktavije nesto al place bas i nisu od tada, pa se bas i ne voze nesto po nasim ulicama :P

13 godina
PaleRider kaže...

A u RH nakon subvencije po nazivu Porezi, Carine, Tantijemi, i Petvorba&Otimacina takav isti model budes platio 350 000kn a onda ce ti odobriti povrat 50k kn.... i opet ces biti oguljen ali i ogoljen :D

zaboravio sam slivne vode i naknadu za ekolosku proizvodnju el energije :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 19:38 (LudaRajcica).
13 godina

A di je doprinos za zbrinjavanje uhljeba?

15 godina
odjavljen
LudaRajcica kaže...
PaleRider kaže...

A u RH nakon subvencije po nazivu Porezi, Carine, Tantijemi, i Petvorba&Otimacina takav isti model budes platio 350 000kn a onda ce ti odobriti povrat 50k kn.... i opet ces biti oguljen ali i ogoljen :D

Dakle prije doslovno par postova sam napisao da nema nikakvih davanja na el. vozila. Daj barem malo pročitaj rapsravu prije nego sudjeluješ, ovo nema smisla.

17 godina
Znači platiš još samo PDV na $35k
I'm silicon-based life-form
15 godina
odjavljen
Ne, na aute opcenito nema pdv nego trosarine kojih su el auti oslobodeni, dakle cijena koju proizvodac da po njoj kupujes.

1 0 hvala 0
17 godina

Na koje aute se ne plaća PDV?

15 godina
odjavljen
Elektricne 😂

1 1 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...
Elektricne 😂

Otkad se na automobile ne plaća PDV? 

Električni automobili su oslobođeni plaćanja posebnog poreza na motorna vozila/trošarina (PPMV), koji je daleko manji od PDVa/25%, i dosta ovisi o CO2.

Gledam račun od svog vozila kupljenog prošle godine i piše:

Osnovna cijena (sa popustom): 98k

Iznos poreza (25%): 24.5k

PPMV: 2.7k

Porez sam morao platit. 

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 18:08 (SupremeCommander).
13 godina
Jakovp kaže...
LudaRajcica kaže...
PaleRider kaže...

Dakle prije doslovno par postova sam napisao da nema nikakvih davanja na el. vozila. Daj barem malo pročitaj rapsravu prije nego sudjeluješ, ovo nema smisla.

ja nisam vjernik, nisam religiozan, ne vjerujem u nagadjanja, price i pricice :)

ja vijerujem u realnost, znanstveno dokazane teorije....

a u RH je potvrdjeno da je 1k usd = 10-11k kn...

35k usd = 350k kn ili vise...

to je znanstveno utvrdjena teorija :D a tvoja je vijera, religioznost, nada.... sve osijecaji iz potrebe :)

10 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...

ja nisam vjernik, nisam religiozan, ne vjerujem u nagadjanja, price i pricice :)

ja vijerujem u realnost, znanstveno dokazane teorije....

a u RH je potvrdjeno da je 1k usd = 10-11k kn...

35k usd = 350k kn ili vise...

to je znanstveno utvrdjena teorija :D a tvoja je vijera, religioznost, nada.... sve osijecaji iz potrebe :)

Boli me taki za tebe i to kaj ti misliš. To je tvoja stvar i drži ju za sebe, a ne pljuj po drugima zbog toga što jesu i u što vjeruju. Tečaj iznosi 6.5 kn + porezi i gotovo. To na kraju iznosi nekih 8-9 kuna. Naravno, zaboravio si da se cijene za tako velike stvari određuju reginalno, tako da variraju nekavih desetak posto od tržišta do tržišta. Za auto je obično kod nas tečaj nekih 8-8.5kn za cijenu u dolarima.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 20:37 (JozoBozo121).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice