Symbian barem do 2016.

poruka: 76
|
čitano: 8.603
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Symbian barem do 2016.".
15 godina
Re: Symbian barem do 2016.
grimyHR kaže...

znaci definicija smartphonea je po tebi mobitel sa touchscreenom koji ce ti omoguciti razonodu, reproduciranje multimedije, pristup internetu i slicno.... pa je*ote ti stvarno nemas pojma sta je smartphone niti cemu sluzi, al da ti kazem da ni jedna od tih stvari koje si ti nabrojao nema veze sa smartphoneima

Ajde nam svima lijepo objasni sto je to zaista smartphone i cemu sluzi? Iphone ima sve sto ima i tvoj symbian i to sve puno bolje i ljepse izvedeno. Ali je valjda los zato sto ima superiorniji ts i fantasticne igre?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:53 (Ezio).
16 godina
protjeran
Ma zaboli mene zasto bacaju novce na nesto sto ne trebaju, ali smartphone nije nit pmp nit konzola
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran
Smartphone je telefon s funkcijama racunala kojeg pokrece pravi OS. Recimo da je to nekakva definicija.
Dakle, u principu, to je malo racunalo. A sad mi grimy reci, kad su desktop racunala u pitanju, o cemu se najvise pise po forumu? Ja cu ti odgovorit, o igrama i igracem hardwareu.
Sad izvoli ic po svim tim temama i uvjeravaj ljude da racunala ne sluze igranju i da su oni svi budale, jer upravo to cinis ovdje.
16 godina
protjeran
Smartphone je kominikacijski uredaj+poslovni organizator+uredski alati.
Racunalu je primarna namjena rad, a ne igranje
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
Symbian barem do 2016.

http://store.ovi.com/games#/games/?sortBy=mostPopular&priceType=free&fragment=1&contentArea=games&page=1

Evo, sam vrtite stranice i trazite si igre.

Ima svega i svacega, cak stvari koje i nisam na Androidu nasao.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
@grimy
ti si uzaludan slucaj. kolko god bio u krivu bez imalo srama branis svoje proizvoljne izmisljene konstrukcije i predstavljas ih kao bogom dana pravila. istovremeno si smijesan i patetican. EOD.
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Pa ti iznosis neke druge stavove o smartphonu,sta mislis zasto se stavljaju sve cesce jaci procesori i RAMovi u smarrtphone,....naravno zbog brzeg izvodjenja igrica,Hd igrica,aplikacija,brzeg surfovanja i ostalog

15 godina
neaktivan
dogman kaže...
grimyHR kaže...

Pa ti iznosis neke druge stavove o smartphonu,sta mislis zasto se stavljaju sve cesce jaci procesori i RAMovi u smarrtphone,....naravno zbog brzeg izvodjenja igrica,Hd igrica,aplikacija,brzeg surfovanja i ostalog

Zato što je neka budala rekla da su mobiteli izvanredne igraće konzole, zato što fali gpu acelerirano sučelje, zato što je mukltitasking tvrdoglav bez puno rama, zato što neznaju ispolirat sučelje, te još 3 milijuna razloga.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

Po ovoj anketi oko 80% Bug čitatelja ne igra se puno na mobitelu.

http://www.bug.hr/anketa/igrate-se-svom-mobitelu/94401.aspx

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
sweetchuck kaže...
SE Satio
Galerija - Za listanje slika jednu po jednu trebaš proći trening da uvatiš ruku, inače listaš 5 po 5 slika
Izbornik - Za korištenje izbornika osnovno navigacijsko sredstvo je Scrollbar. Ovdje su svaki komentari suvišni.
Imenik - Postoje 2 načina dolaženja do traženog imena. Prvi način je search koji je mrvicu sofisticiranij od searcha kod nokije 3310, dok je drugi SCROLLBAR bez ikakvih indikacija na kojem si slovu trenutno. Skrolaš dok ne vidiš ime na ekranu.

Tri osvnovne stvari koje koristi SVAKI korisnik mobitela su riješene loše u highend symbian uređaju, dok jedan LG GT540 od 700 kn mete pod sa njim.
Koristio sam još i SE P990i, on je čak imao bolji user experience, a najbolji user experience je imala stara Nokia 6600.

A šta se tiće članka, on služi samo da se smanji fama oko Symbiana tako da Nokia uspije prodat barem još koji aparat dok ne izađe na tržište sa WP7.

Bilo bi mi drago da me neko može uvjeriti u suprotno, ali bez činjenica - teško :/

kao prvo, tu se radi o sony ericsonu koji je poznat po katastrofa podrsci, kao drugo to je s60v5...tak da ti to nisu neki argumenti

Kakvi mi argumenit trebaju biti?

Ajmo ispočetka.

Molim te uzmi u obzir da je ovo moj osobni stav, temeljen na iskustvu u radu sa dotičinm uređajem, i bit će mi žao ako se ti sa time ne možeš nositi.

Vrti li Satio Symbian? - Da

Radi li mobitel jako loše sa funkcijama koje i svaki ispodprosječni korisnik koristi? -  Da

Stvara li mi problem u svakodnevnom radu? - Da

Jeli to greška SonyEricssona ili Symbiana? - Zar je bitno?

Činjenica je da se Symbian gasi jer nije konkurentan na tržištu. Zašto nije konkurentan? To sam procjeni, ako se možeš.

Ako ti misliš da ćeš negiranjem mojih činjenica, ti i ostala "thumb down ekipa" promijenite trenutno stanje omiljnog vam OS-a, varaš se.

Pitanje je samo vremena kada ćete se suočit sa tužnom istinom da je Symbianu presuđeno.

E da, primarna uloga računala je da računa. Dok je primarna uloga osobnog računala da radi ono šta tebi osobno treba. Ako koristim računalo isključivo za tetris, onda je to isključivo moje osobno tetris računalo. Zato se i zove osobno.

Edit:

Vidim da je GrimyHR suspendiran pa neće moći odgovoriti.

Psiho, osjeti se pozvanim da odgovoriš na post jer oba dijelite jednako ograničene stavove

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 3:23 (sweetchuck).
16 godina
odjavljen
sweetchuck kaže...

Ajmo ispočetka.

Molim te uzmi u obzir da je ovo moj osobni stav, temeljen na iskustvu u radu sa dotičinm uređajem, i bit će mi žao ako se ti sa time ne možeš nositi.

Radi li mobitel jako loše sa funkcijama koje i svaki ispodprosječni korisnik koristi? -   Da

Da, bitno je jer o tome ovisi da li je tome mjesto u temi o Symbianu ili ne. Paralelno tvom argumentu netko je mogao reći da je iOS smeće jer je verzija 4 očajno radila na iPhone-u 3G, međutim to nije tako, već se radi o problemu specifične, nestandardne implementacije (kod Satia se radi o Sony-evim izmjenama u Symbianu, a kod 3G-a se radi o implementaciji na HW-ski slabiju platformu uz onemogućavanje pojedinih mogućnosti).

Drugi razlog zbog kojeg je bitno je taj što pričaš o Symbianu koji je izašao krajem 2008 u kontekstu današnjeg Symbiana koji je izašao krajem 2010. To je kao da govoriš da iOS 4 ne valja jer iOS 2 nije imao multitasking ili da je Android smeće jer je verzija 1.0 bila ovakva ili onakva.

Sve to što kažeš stoji, ali nije relevantno za ovu temu.

sweetchuck kaže...

Činjenica je da se  Symbian gasi jer nije konkurentan na tržištu. Zašto nije konkurentan? To sam procjeni, ako se možeš.

Ako ti misliš da ćeš negiranjem mojih činjenica, ti i ostala "thumb down ekipa" promijenite trenutno stanje omiljnog vam OS-a, varaš se.

Pitanje je samo vremena kada ćete se suočit sa tužnom istinom da je Symbianu presuđeno.

sweetchuck kaže...

Činjenica je da se  Symbian gasi jer nije konkurentan na tržištu. Zašto nije konkurentan? To sam procjeni, ako se možeš.

To je ono najžalosnije u cijeloj priči. Slažem se da nije konkurentan, ali to definitivno nije zbog tehničke strane na kojoj je izuzetno dobra platforma. Nokia se dosta maćehinski ponašala prema njemu i prije nego je došao CEO iz M$-a, a sad se još gore ponašaju. Nakon fijaska sa Symbianom s60v5 kojeg su napokon kroz nadogradnje doveli do pristojne platforme, ali đabe kad je najbolji model (iz Nokie) koji ga pogoni jadna plastika. I onda nakon svega toga, oni naprave S^3 koji je nenormalan skok na bolje, naprave mobitel u kvalitetnom kućištu, par budget modela za one kojima ne treba baš top (koji su i dalje ludnica) i onda umjesto agresivne, ali odmjerene markentiške kampanje oni ga stavljaju u sjenu prvo maemo platforme, pa meego (koje su dobre platforme, ali je trebalo dati jasno predožbu o tome koja je namijenjena za kakve uređaje kako Symbian ne bi zbog toga izgledao stvar prošlosti) i na kraju još izvedu ovu pi*dariju s M$-om (ne kažem da ne bi trebali proizvoditi WP7 uređaje, ali definitivno ne bi njihova platforma smjela zbog toga patiti). Rezultat svega toga je da korisnici Symbian^3 percipiraju kao nekakav pokušaj koji neće zaživjeti, a programeri kao platformu za koju se ne isplati razvijati jer će tržište uskoro nestati (drago mi je čuti da se to promijenilo i da sada izlaze aplikacije).

Mene je Nokia užasno razočarala, kao i Mobis, te vjerojatno neću više kupiti Nokiu, ali ako kupim to će biti samo zbog Symbiana (naravno, ako se do tad ne promijeni situacija na gore).

sweetchuck kaže...

E da, primarna uloga računala je da računa. Dok je primarna uloga osobnog računala da radi ono šta tebi osobno treba. Ako koristim računalo isključivo za tetris, onda je to isključivo moje osobno tetris računalo. Zato se i zove osobno.

Gledaj, možeš ti u perilici za rublje radit pivo, ali i dalje joj to nije primarna namjena. Primarna namjena smartphone-a je organizacija i komunikacija (znaći, uredski i organizacijski alati, mail, internet, poruke i pozivi). Igre i sl. su dodatna mogućnost - VRLO VAŽNA dodatna mogućnost, ali i dalje samo DODATNA MOGUĆNOST. Ručne konzole su prijenosni uređaji kojima je primarna mogućnost igranje, a sve ostalo što imaju (kako koja, mail, net, multimedija) su dodatne mogućnosti (neke važnije, neke manje važne). Razumljivo je i da je ne baš malom broju ljudi dodatna mogućnost (igranje) biti presudni faktor između dva smartphone-a, ali tek kad oba zadovoljavaju sve ostale potrebe.

Sad, ako pogledaš anketu iz gorenjeg posta, možeš viditi da na ovom forumu baš i nema puno ljudi kojima je igranje na mobitelu važno, a ako pogledaš prethodne postove viditi ćeš da ima igara za trenutno aktualan Symbian tako da ti to kao argument protiv Symbiana nikako ne stoji.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan

dragi su mi ovi mudraci sto misle da je symbian samo s60v5

amo usporedivat android 1.5

ne shvacajte salu ozbiljno
15 godina
protjeran
Multifunkcionalni uredjaji (citaj racunala) NEMAJU unaprijed odredjenu primarnu namjenu vec im je primarna namjena odredjena nasim koristenjem. Racunalu koje koristim na poslu je primarna namjena rad u odredjenim "poslovnim" aplikacijama, a onome koje koristim kuci je to zabava.
S obzirom na to da se sa store-ova najvise downloadaju upravo igre i zabavni software, to smartphone cini vrlo jakom platformom za zabavu, a kako se proizvodjaci prilagodjavaju trzistu/potraznji, tako i sami uredjaji postaju sve vise orijentirani na takvu primjenu.
Vrijeme PDA-ova koji su "poslovnom" covjeku sluzili kao organizatori/komunikatori je od davno proslo (grimy to ne shvaca) i zamijenili su ih uredjaji puno bogatijih mogucnosti orijentirani na najsiru mogucu populaciju ljudi i s naglaskom na multimediju/zabavu.
17 godina
sweetchuck kaže...

Ajmo ispočetka.

Radi li mobitel jako loše sa funkcijama koje i svaki ispodprosječni korisnik koristi? -  Da

Činjenica je da se Symbian gasi jer nije konkurentan na tržištu. Zašto nije konkurentan? To sam procjeni, ako se možeš.

Edit:

Vidim da je GrimyHR suspendiran pa neće moći odgovoriti.

Psiho, osjeti se pozvanim da odgovoriš na post jer oba dijelite jednako ograničene stavove

Pozz

Nisi rekao nista relevantno, osim sto imas jednu pogresku.

"Jeli to greška SonyEricssona ili Symbiana? - Zar je bitno?"

Normalno da je bitno. Ovo je najbitnije. Ti sudis Symbianu zbog lose SEove podrske.

Ja sam na svojoj nokiji instaliravao cooked firmware-e, koji su nesto kao custom ROMovi za Android. Ne znam da li ima sta za Satio, ali vjerojatno ima. Probaj instalirat neki novi firmware koji nije od SE-a, mogao bi promijeniti misljenje. (ako valjaju ti firmwarei)

Pozivas me na odgovor, ali sam si zanemario sve sto sam rekao u svom postu. Druge Nokie 5th edition nisu imale probleme koje ti imas sa Satiom.

Symbian se gasi zbog MS-a, a konkurentan vise nije jer ga Nokia nije napravila konkurentnim, ali kako je i MrBlc rekao, to sigurno nije zbog tehnicke strane Symbiana.

Sto se tice igara, slazem se da SP postaje vise kao gaming platforma i mislim da je glupo govoriti da je SP samo za posao.

SP treba biti kompletan, u mogucnosti raditi sve sto se korisniku sprdne raditi s njim.

A to da za Ovi store nema aplikacija i igara je glupost. Ne samo da ih ima, nego ima nekih koje nisam pronasao na Androidu.

http://store.ovi.com/#/games?sortBy=mostPopular&contentArea=games&priceType=free

Ovo sto si izjavio, da ja imam ogranicene stavove, to je notorna glupost.

Na sta sam ja to ogranicio sebe i kakve ja to stavove imam? Ja se ne bavim stavovima, ja se bavim realnom situacijom, za razliku od tebe.

Trenutno sam vlasnik Android-a, tako da sa sigurnoscu mogu reci da znam o cemu pricam iz osobnog iskustva.

Zapravo ti si taj koji nije rekao nista relevantno niti si iznio nekakve argumente. Jedino sto si ti dokazao je da SE ima losu podrsku.

Edit: I da, kompletno si zanemario cinjenicu da Symbian sada postoji u verziji ^3 i da izlazi Anna. A ti cijelo vrijeme govoris o 5th edition sto je stvar proslosti i uopce se ne bi trebalo spominjati.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 11:53 (Psiho246).
15 godina
neaktivan
sweetchuck kaže...
grimyHR kaže...
sweetchuck kaže...

Kakvi mi argumenit trebaju biti? Symbian^3 Anna vs Android 2.3.4 ili Symbian 9.4 5th vs Android 1.5/1.6

Ajmo ispočetka. Ok

Molim te uzmi u obzir da je ovo moj osobni stav, temeljen na iskustvu u radu sa dotičinm uređajem, i bit će mi žao ako se ti sa time ne možeš nositi. Ok.

Radi li mobitel jako loše sa funkcijama koje i svaki ispodprosječni korisnik koristi? -  Da Sasvim dobro obavlja sve šta može dummyphone, ako na to misliš.

Stvara li mi problem u svakodnevnom radu? - Da Ne ako se navikneš na loš odaziv.

Jeli to greška SonyEricssona ili Symbiana? - Zar je bitno? Greška je SE-a, jer je stavio loš ekran na Satio, i ostavio je svoje bugovite dorade bugovitima.

Ako ti misliš da ćeš negiranjem mojih činjenica, ti i ostala "thumb down ekipa" promijenite trenutno stanje omiljnog vam OS-a, varaš se. Symbian nije nekonkurenta pogotovo nakon zadnjeg update. Ja sam isprobo RIM OS, Android, Symbian, iOS, Maemo, WP7, WO 6.5 i mogu reć da je Symbian itekako konkurentan, zaprav u nekim dijelovima je više user friendly od Androida i iOS-a, npr. logičnije posloženo sučelje, u kojem je sve na svojem mjestu. Os koji smatram nekonkurentnim je Maemo, jerje on jednostavno dva koplja više od svih ostalih po mogućnostima, pa ga ni ne smatram mobile os-om.

Pitanje je samo vremena kada ćete se suočit sa tužnom istinom da je Symbianu presuđeno. Symbian neće umrijet, još uvijek se masovno koristi u japanu, a i siguran sam da će iza njega ostat velika zajednica. Kako god ti mislio da se mjeri kvaliteta/ispoliranost OS-a, Android bi odavno bio pokopan.

E da, primarna uloga računala je da računa. Dok je primarna uloga osobnog računala da radi ono šta tebi osobno treba. Ako koristim računalo isključivo za tetris, onda je to isključivo moje osobno tetris računalo. Zato se i zove osobno. No comment.

Edit:

Vidim da je GrimyHR suspendiran pa neće moći odgovoriti. Eh, nije samo on, i Ezio je xD oba su dobili kick, zbog svađanja po forumu.

Psiho, osjeti se pozvanim da odgovoriš na post jer oba dijelite jednako ograničene stavove. Eh, nekim ljudima je mozak ograničen, ali nekako se snalaze.

Pozz

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
13 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

Malo da osvježim temu, imam SE Satio od 11.2011g. Mob je ok. ne služi mi za igre. Ako igram a to je sve rjeđe igram na PC-u.

Kupljen je zbog kamere, bilo je pitanje Nokia N8 ili Satio.

Prevagnuo je Satio jer imam SE C905, a prije SE K800i. Softver je sa najnovijom inačicom R2AK006 od 18.02.2010. Od tad pa do danas nema ''updejta'' softwera što je po meni dokaz da se ne radi na poboljšanju S60V5.

Nije ni kompliciran ali ima nedostataka, npr. jedan od......moraš po dva puta klikati na TS za neke funkcije.  Dica mi imaju iPhone 3 i 4, ali upoređujući ih čini mi se da je ugodniji symbian, ali nema toliko aplikacija kao iPhone. Npr. nedostaju Widgeti kao na iPhoneu i androidu ili ih ja ne mogu pronači.

Za sad toliko. 

Da i pitanje zašto ne može Belle ili Ana na SE Satio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 15:56 (blekson).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice