Od sutra - Windowsi 8

poruka: 123
|
čitano: 17.789
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od sutra - Windowsi 8".
14 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Pošto smo mi srednja škola, učenici nemaju DreamSpark Premium već samo profesori pa ih onda mi ni ne skidamo, već samo on, pa nam ih daje. Pa me zanima, da li je Windows 8 došao na taj DreamSpark il MSDNAA il otkud već to moj prof skida, pa da mi može dat, ili moram radit Upgrade sa 7 na 8?

Btw. meni na DreamSparku od OS-ova izbaci samo ovaj Windows Server 2012. Jel mogu ja to koristit? Koja je razlika između tog i osmice? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Od sutra - Windowsi 8
master4games kaže...
Pošto smo mi srednja škola
Btw. meni na DreamSparku od OS-ova izbaci samo ovaj Windows Server 2012. Jel mogu ja to koristit? Koja je razlika između tog i osmice? :)
 u kojem razredu srednje škole vas uče osnove pretrage na internetu?
kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina
neaktivan
master4games kaže...

Pošto smo mi srednja škola, učenici nemaju DreamSpark Premium već samo profesori pa ih onda mi ni ne skidamo, već samo on, pa nam ih daje. Pa me zanima, da li je Windows 8 došao na taj DreamSpark il MSDNAA il otkud već to moj prof skida, pa da mi može dat, ili moram radit Upgrade sa 7 na 8?

Doša je odavno. I nije potrebno objavljivati istu poruku na dvi teme i to u 1 uru. Malo prolistaj te dvi teme unazad nešto ćeš već svatit

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
g12356 kaže...

A kako je tek xp radio bez sp-ova... :P loše ukratko.

Radio je odlično - od win 3.11 sam bio early adopter, sve sam rabio i bez SPova. XP je super radio, problem su radili ljudi koji su radili migraciju sa '98 na XP, sa prastarim hardverom za kojeg proizvođači nisu napisali drivere. Par mjeseci je vladao kaos.

Nije stvar u tome,nego je stvar u tome da su ga virusi bušili kao ludi.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
dinos3 kaže...

Nego koje si onda koristio drivere? One koje ti je skinuo windows automatski? Jesi osjetio kakav pad ili povecanje performansi u igrama?

Koristio sam ove sa linkom ispod...

dinos3 kaže...

Toni jesi probao te drivere i kako idu?

... dakle ove gore. Ne igram baš puno igre (da budem iskren, samo instaliram probam i to je to) tako da nisam primjetio nikakvu razliku. Osim problem sa zvukom koji mi je izazvao (niti jedna aplikacija u Modern sučelju nije htjela da 'pjeva') AMD-ov driver za HD4670 ostalo manje više je isto kao na Win7 + AMD driveri. Imaš onaj CCC i sva podešavanja koja su u njemu. Ja sam doduše mučio se sa deinstalacijom pa nisam imao vremena da 'odvrnem' par testova pa vidim kako se ponašaju. Doduše sa ovim driverima koji su došli sa Windowsom stvari savršeno rade, igre, zvuk, HDMI podrška za TV i tako.

dinos3 kaže...

U srijedu cu najvjerovatnoje stavljati pa vam javim ;)

Nemoj džaba.. uči na drugim greškama, napravit će ti havariju. Ja BSoD nisam vidio ni u Release verziji a kamoli u RTM sve dok nisam instalirao AMD-ove drivere.. Nakon deinstalacije stvari su krenule loše. Doduše sad sam sve vratio na staro ali su opet ostali tragovi. Sysinternal Suite kaže da su neki zapisi u Autoruns-u ostali za pozivanje AMD-ovog sofvera. I to sam riješio. Uglavnom, ovi driveri su za sada OK, samo eto mene kopka to što imaju (recimo bolji) driveri a ja ih ne mogu adekvatno instalirati.

l.p.

17 godina
g12356 kaže...

Nije stvar u tome,nego je stvar u tome da su ga virusi bušili kao ludi.

?
Kad je izašao, XP nije bio ništa nesigurniji od W2k, pokrpanog. Pomagao je firewall, no sa njim je bila neka glupost po defaultu, ne mogu se sjetiti što je bilo, jel bio isključen, ili nije blokirao outbound promet... uglavnom, kako je tada na w2k bilo must imati AV i soft FW, tako se i postupilo i na novom sustavu.
No naravno da je bilo i onih pametnijih od ostatka svijeta kojima AV ne treba, kojima FW ne treba, a sačuvaj bože da bi naučili raditi sa njima.
Problem je uvijek nastajao sa onima koji su pametniji od ostatka svijeta. Osobno nisam napravio migraciju dok nisam dobio drivere za sve uređaje koje sam imao, najdulje sam čekao drivere za skener - oko dva mjeseca. Mnogi su samo instalirali XP i onda drvili po usenetu da kak je to šrot sustav, da im je gomila uređaja neprepoznata, i da ih nema za skinuti...
Kasnije, kada je XP ostario, došao SP2 i SP3, tada je XP bez SPa postao švicarski sir. Navodno, ako se XP ostavi na mreži bez ikakve zaštite, bude kompromitiran za oko 15 minuta. Nisam nikad isprobao... :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Envy kaže...
dinos3 kaže...

Nego koje si onda koristio drivere? One koje ti je skinuo windows automatski? Jesi osjetio kakav pad ili povecanje performansi u igrama?

Koristio sam ove sa linkom ispod...

dinos3 kaže...

Toni jesi probao te drivere i kako idu?

... dakle ove gore. Ne igram baš puno igre (da budem iskren, samo instaliram probam i to je to) tako da nisam primjetio nikakvu razliku. Osim problem sa zvukom koji mi je izazvao (niti jedna aplikacija u Modern sučelju nije htjela da 'pjeva') AMD-ov driver za HD4670 ostalo manje više je isto kao na Win7 + AMD driveri. Imaš onaj CCC i sva podešavanja koja su u njemu. Ja sam doduše mučio se sa deinstalacijom pa nisam imao vremena da 'odvrnem' par testova pa vidim kako se ponašaju. Doduše sa ovim driverima koji su došli sa Windowsom stvari savršeno rade, igre, zvuk, HDMI podrška za TV i tako.

Evo taman se raspravljamo vezano za drivere za stariju verziju pa možete pogledati

http://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-8/3246773.aspx

14 godina
Envy kaže...

Znaci imao si drivere za zvuk no, driver za graficku ga je sprecavao da ga reproducira ili?

EDIT: Skratio citat {#} 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 14:42 (dinos3).
16 godina
Od sutra - Windowsi 8

Da dino da, prvo skrati fuc... citate, a drugo instaliraj više tu osmicu pa probavaj kvragu.... :p

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Od sutra - Windowsi 8

Imam problem s download-om Win 8, naime s onim secure downloaderom napravi 100% download i dobim ovo:

en_windows_8_x64_dvd_915440.sdc

I ne znam šta dalje {#}

3x sam skinuo i svaki puta isto, dok sam windows 7 radio download dobio sam iso file...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gin.tonic kaže...

Imam problem s download-om Win 8, naime s onim secure downloaderom napravi 100% download i dobim ovo:

en_windows_8_x64_dvd_915440.sdc

I ne znam šta dalje {#}

3x sam skinuo i svaki puta isto, dok sam windows 7 radio download dobio sam iso file...

Jesi ti pričekal da se završi skidanje do kraja? Meni ,kad se sve skinulo do kraja ,sama ekstenzija se promjenila u .iso.

Ako je veličina 3.33 GB

,probaj promjeniti sdc u iso i mountaj ,pa ćeš vidjet jel sve u redu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan

Vi koji ste instalirali Windows 8 Pro x64, koliko je velika kad se instalira na hardu, bez programa i ostalih stvari, znaci gol instalirani windowsi 8 pro x64 na hardu...? Jer planiram napravit dual boot sa win 7 pa me zanima, i koliko se instalira.

Nezelim micat Win 7 Ultimate x64 radi igrica, al instalirao bi iskljucivo radi bezveze zezanja i testiranja Win 8 Pro X64 verziju...32 bitna me ne zanima.

Origin ID za FIFU 13: ReaLazio
15 godina
TheDarkSide kaže...

Vi koji ste instalirali Windows 8 Pro x64, koliko je velika kad se instalira na hardu, bez programa i ostalih stvari, znaci gol instalirani windowsi 8 pro x64 na hardu...? Jer planiram napravit dual boot sa win 7 pa me zanima, i koliko se instalira.

Nezelim micat Win 7 Ultimate x64 radi igrica, al instalirao bi iskljucivo radi bezveze zezanja i testiranja Win 8 Pro X64 verziju...32 bitna me ne zanima.

Sedmica i osmica su ti iste šta se tiče igara. Ako te ne smeta metro i ostale novosti možeš slobodno maknit 7. Pogotovo ako možeš nabavit osmicu orginal.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
TheDarkSide kaže...

Sedmica i osmica su ti iste šta se tiče igara. Ako te ne smeta metro i ostale novosti možeš slobodno maknit 7. Pogotovo ako možeš nabavit osmicu orginal.

Gledao sam i citao testove...na nekim igrama se dobije cak duplo manje FPS-a na Win 8, a vecina igra na Win 8 radi sa 5-10 FPS-a manje...negdje cak i više...

To po meni nije isto :)

16 godina
Od sutra - Windowsi 8

To je vjerovatno zbog nedostatka drivera za sada inače afaik 15GB ti je instalacija x64. To te je zanimalo. :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

To je vjerovatno zbog nedostatka drivera za sada inače afaik 15GB ti je instalacija x64. To te je zanimalo. :)

Prebacujem Win 8 Pro x64 na USB pa instalirat...

14 godina
neaktivan
cekpi kaže...
master4games kaže...
Pošto smo mi srednja škola
 u kojem razredu srednje škole vas uče osnove pretrage na internetu?

Tam negdje pred Državnu Maturu.

Samo pitam ovdje jer mi je nejasno. Ja onda po tebi ni ne trebam ovaj forum kad već sve na internetu nađem.

Ugl. on topic - Ja sam skužio gdje se koristi zapravo taj Windows Server, a gdje normalni Windowsi, al mi je malo glupo da učeniku u 2. srednjem na DreamSparku ne stavljaju osmicu već Windows Server za download. Mene u biti sam zanima jel ja mogu koristit Windows Server kući za normalnu upotrebu isto kao i osmicu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 23:13 (master4games).
16 godina
TheDarkSide kaže...
sirka666 kaže...
TheDarkSide kaže...

Gledao sam i citao testove...na nekim igrama se dobije cak duplo manje FPS-a na Win 8, a vecina igra na Win 8 radi sa 5-10 FPS-a manje...negdje cak i više...

Da nije to 9to5mac review?

Ili privat-Ezio?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
TheDarkSide kaže...
sirka666 kaže...
TheDarkSide kaže...

Ili privat-Ezio?

Ma ne sjecam se sad tocno ni odkud ni sta, al svi se zale da je Win 8 za igrice, zasad katastrofa...da je trenutno OS za surfanje i istrazivanje, a da igre je puno bolje igrat na win 7...

16 godina
Nije istina, driveri za GPU su identični kao i za W7 tako da sam hardver daje jednako kao sa W7.

Opalim par SS-a kasnije gdje je vidljiva razlika u BF3 MP na Metro.

Na medium/high 2xmsaa SSAO sam imao izmedu 60 i 90 fps-a na Metro.
Sad ne pada ispod 80 i skace do 127.
16 godina
neaktivan
TheDarkSide kaže...

Ma ne sjecam se sad tocno ni odkud ni sta, al svi se zale da je Win 8 za igrice, zasad katastrofa...da je trenutno OS za surfanje i istrazivanje, a da igre je puno bolje igrat na win 7...

a ko to svi? Gabe Newell možda? na ovom forumu obično vlada kolektivna amnezija kad treba dat konkretan primjer.....da se razumijemo već jako dugo nisam neki gejmer i zadnjih par godina vrhunac igranja mi je minesweeper al već mi pomalo ide naživce ekipa koja zna apsolutno se o win8 a bez da ga je uopće probala instalirat

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
14 godina
TheDarkSide kaže...
Mitch kaže...
TheDarkSide kaže...
sirka666 kaže...
TheDarkSide kaže...

Ili privat-Ezio?

Meni na hd4670 ide kao i na win7.. Tako da je ovo cista laz..
Ljudi vam pune glave.. 

13 godina
neaktivan
cekpi kaže...
TheDarkSide kaže...

a ko to svi? Gabe Newell možda? na ovom forumu obično vlada kolektivna amnezija kad treba dat konkretan primjer.....da se razumijemo već jako dugo nisam neki gejmer i zadnjih par godina vrhunac igranja mi je minesweeper al već mi pomalo ide naživce ekipa koja zna apsolutno se o win8 a bez da ga je uopće probala instalirat

Instalirao sam ga...osim sta mi je bezveze nepregledan i dodatno zakompliciran sa sucenjem, di bezveze moram radit dupli posao, vracanja, trazenja po metrou i tako to.

Sta se tice igra...probao sam GTA4...hm...inace mi vrti sve sjajno...ovdje jedva ide preko 15 FPS-a... Probao sam Far Cry 2..gubitak od oko 4-7 FPS-a....Probao sam Crysis 2..gubitak između 10-12 FPS-a...Novi NFS MW koji je izasao prije tako rec par dana...ni na win 7 ne radi bajno, al to je radi usrane otimizacije...a win 8 ni da ne pricam...jedva prelazi 20 FPS-a...sa svime na LOW!

FlatOut Ulltimate Carnage gubitak od 2-4 FPS-a i da tako ne nabrajam dalje...Wn 8 Pro x64...

A sjecam se da su neki ČAK hvalili da na Win 8 dobivaju više FPS-a....ma bravo za njih...

Sad ce se opet netko nac i branit Win 8? Win 8 je isti klinac kao i Vista za igre...

Moze se sad netko i rec "pa sta ako je pad FPS-a od 4-7 FPS-a, nije to puno".....naravno da nije puno kad imate 60 FPS-a pa vam je tad isto bilo 60 ili 50..al kad imate ravno 30 na Win 7 pa onda 25-26 na Wn 8 vidi se razlika...

Sta onda kupuje microsoft recenzije di se hvali Win 8 kako je bolji za igre nego Win 7??

Win 8 vjerovatno preskacem kao i Vistu, to je još jedan "tranziciski" windows....cekam nasljednika...koj ce popravit i sredit sve sta nevalja i fali Win 8...Win 7 je flaster bio za Vistu, da vidimo sta ce sad bit flaster za Win 8...

Trenutno je Win 7 najstabiliniji za igre ( naravno necemo sad pokusavat igrat AOE 2 na njemu, al sve modernije i nove igre rade dobro, cak i bolje nego na XP...

S toga nema potrebe da se brane ovi windowsi....jer za to nema izlike...

Kako oni misle da ce im "gameri" prec na Win 8, ako igre rade lošije nego na prijašnjem sistemu? Sta cemo morat cekat godinu dana dok se sve patchira, i sredi pa onda bude koliko toliko okej? Nebi hvala...

14 godina
16 godina
Link samo dokazuje da je darkside u krivu.

Očito su proizvođači ispolirali drivere da rade jednako na oba OS-a.
13 godina
neaktivan

Po ovome su skoro isti, osim jedna ili dvije igre di sam vidio pad veci od 5 FPS-a...

Ja neznam onda u cemu je problem...ili je do retard drivera ili neceg treceg...sa mojom konfom pod "Moj PC" ja sve igre bez razmišlanja pokrecem MAXEDOUT bezobzira o kojoj se igri radi na Win 7. Osim izuzetaka zvanih "gadni konzolaski portovi" koa GTA4, novi MW i tako to...

Jos je kao noviji OS, trebao bi jos bolje iskoristit potencijale harwarea mi koji je tako rec u samom vrhu...

17 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Zalis se i places da ti je fps oko30 i da ti smeta pad od cca5 fps???daj molim te objasni kak k vragu je to moguce na tvojoj konfi koju imas napisanu pod "moj pc"???usput i stavi koju sliku u temu "slike vaseg hardvera"!!!
sry za off topic ,ali moral sam...

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 13:47 (jura).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Od sutra - Windowsi 8

Pa loši driveri će sje... i najbolju konfu u čemu je prob?

1 1 hvala 0
15 godina
Od sutra - Windowsi 8

A da procitas malo bolje vidio bi da doticni ima 2 x 7970 grafe.

by Darkside

Sta se tice igra...probao sam GTA4...hm...inace mi vrti sve sjajno...ovdje jedva ide preko 15 FPS-a... Probao sam Far Cry 2..gubitak od oko 4-7 FPS-a....Probao sam Crysis 2..gubitak između 10-12 FPS-a...Novi NFS MW koji je izasao prije tako rec par dana...ni na win 7 ne radi bajno, al to je radi usrane otimizacije...a win 8 ni da ne pricam...jedva prelazi 20 FPS-a...sa svime na LOW!

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 14:58 (Joe Cooker).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Edit:  double post sry

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 15:02 (Joe Cooker).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice