Što o rasama i rasizmu kaže znanost?

poruka: 84
|
čitano: 19.659
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što o rasama i rasizmu kaže znanost?".
13 godina
Re: Što o rasama i rasizmu kaže znanost?
Zoidberg kaže...
NecroKnight kaže...
Zoidberg kaže...

Ovaj clanak je sramota za znanost.

Znanost pokazuje jasno razlike medu rasama, samo se kukavice medu znanstvenicima(vecina) boje to javno reci jer bi ih mediji nazvali rasistima i dobili bi otkaze sa fakulteta.

Onoga koga zanima istina evo par start linkova:

https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence#United_States_test_scores

https://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_Jewish_intelligence#Evidence_for_a_group_difference_in_intelligence

https://en.wikipedia.org/wiki/File:AverageIQ-Map-World.png

To ima veze sa obrazovanjem i životnim okolnostima, a ne sa rasom. 

Aha,

sigurno su bijelci u US tesko diskriminirani spram zidova i Azijata, LOL.

Inace IQ ima veze sa okolnostima najvise u slucajevima teskog potranjivanja/bolesti, u razvijenim zemljama to je zanemarivo.

IQ nije mjera kao što je visina, recimo. IQ je konstrukt oko kojega se u psihologiji još nisu do te mjere "dogovorili" da bi se ove razlike išta značile. Ovi rezultati govore o razlikama u uspješnosti rješavanja nekog testa, a sam kvocjent je nešto što može varirati od testa do testa. Ljudska inteligencija je široko područje, a IQ tek mali dio čitave priče.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

Rasprava o rasama je potpuno glupava i bespotrebna.Stvari su očite, postoje fizičke i psihološke razlike između ljudi koji su živjeli i evoluirali u različitim geografskim područjima i različitim prirodnim uvjetima.

Nisu bitne rase, već ono što američani zovu "Our way of life".O tome se radi.Većina ljudi ne želi američki "melting pot", naročito ne mi europljani.Dakle ne želimo muslimanske imigrante, bijele ili crne.Ne zato što smo zločesti pa ne želimo suživot, već zato što su naše dvije kulture, tj naši načini života, nespojivi.Mi ne prihvaćamo njihov način, a oni ne prihvaćaju naš, a željeli bi živjeti ovdje kod nas, ali na svoj način.

Obzirom na demografsku sliku i ekstremno nisku natalitetnu stopu nas "modernih" kršćana, samo bi totalni naivac i budalaš mogao odobravati imigraciju muslimanske zajednice koja ima kudikamo veći natalitet, obzirom da muslimanske žene nemaju nikakva prava.Nije politički korektno za reći, ali za narode pa i rase, demografija je sudbina.Prirodu ne zanimaju nikakve politike i ideologije, tko se brže množi, bude njegov famozni " Way of life ".Jači tlači, a u prirodi, snaga je u brojevima.Pa ti vidi.

Mogu se ljevičari, liberali, libertarijanci, borci za socijalnu pravdu i ostale slične grupacije zavaravati i teoretizirati do mile volje, ali protiv prirode ne možeš, ne možeš čak niti biti u sukobu sa prirodom jer si u sukobu sa samim sobom, možeš jedino biti u zabludi, a pametni znaju što se dešava čovjeku i društvu, kada su odluke temeljene na zabludama.

Mogao bi netko reći da sam otišao u off topic, ali ja to tako ne vidim.Zašto.Zato što je baš sada otvorena tema o rasizmu, baš sada kada je EU suočena sa valom emigranata druge "rase".

PS

Potpuno mi je neshvatljivo, ali i zabavno kada vidim ili čujem "domaće" žene kako podržavaju imigraciju muslimana na naš prostor, kao, siroti ljudi, treba im dati priliku.Priliku za šta, da vam za 50-100 godina unuke i praunuke nose feređe, nikabe ili burke.

Meni kao muškarcu bi pasalo da imam doma ženskog roba koji će raditi isključivo što ja kažem, da imam ako hoću i 10 komada djece, ako mi se hoće, da mogu prodavati kćeri u brak, da me žena ne može prevariti jer ne smije sama iz kuće, da je mogu isprebijati ili ubiti ako me prevari, da mogu imati i ergelu od 5 žena ako imam para, itd.Koji muškarac to ne bi htio !? Ne bi htio onaj koji živi u 2015 godini 21 stoljeća.No muslimanima sat kasni barem 200 godina, šta'š, u pustinji se pijesak uvlači u satove još od križarskih ratova, kada smo im satove i donijeli, pa se nakupilo puno kašnjenja.

Tako da ovi muslimani što sada dolaze u EU, oni ne imigriraju, ne, oni dolaze na reklamaciju, uvalili smo im vure koje u 919 godina kasne 200 godina, pa oni sada dole žive u 1815 godini.Dakle dužni smo im 200 godina društvenog i ekonomskog napretka, na licu mjesta, neće se valjda vraćati od kuda su i došli sa nekim novcima od reklamacije, novcima koje i tako ne mogu tamo dolje i potrošiti kada svi osim šeika naftaša trguju u ovcama i kozama.Šta'š, ipak je dolje 1815 godina.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
6 5 hvala 3
13 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Potpuno mi je neshvatljivo, ali i zabavno kada vidim ili čujem "domaće" žene kako podržavaju imigraciju muslimana na naš prostor, kao, siroti ljudi, treba im dati priliku.Priliku za šta, da vam za 50-100 godina unuke i praunuke nose feređe, nikabe ili burke.

Već danas znaš da će za 50-100 godina superiorni arapski muškarci osvojiti europske žene? 

Biološki imperativ žene je da odabere najboljeg muškarca pogodnog za rasplod, tko ti je kriv što si na dnu ljestvice? 

Tražim shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Baotica kaže...

Već danas znaš da će za 50-100 godina superiorni arapski muškarci osvojiti europske žene? 

Biološki imperativ žene je da odabere najboljeg muškarca pogodnog za rasplod, tko ti je kriv što si na dnu ljestvice? 

Vidi se da "razumiješ".Neće im niti biti teško pošto mi bijelci polako izumiremo, jeli.Poanta je u tome da ćemo biti u manjini, a onda će nas oni riješiti kako već muslimani to rješavaju, tj. asimiliraju na ho ruk.Ne moraš ako nećeš, ali ću te šikanirati gdje god stignem, pa ćeš prije ili kasnije prijeći na Islam.Oprobano i provjereno. 

I po čemu su to arapi superiorniji nama bjelcima ? osim u ugnjetavanju vlastitih žena.No contest there.Win, hands down.Nama bjelcima nitko nije superioran, čemu lažna skromnost, odvukli smo cijeli svijet u 21 stoljeće, neke i za uši.U znanosti i inžinjeringu izmislili smo devet desetina svega što je vrijedno spomena u modernom svijetu, ostali su samo iskopirali, i neke stvari poboljšali i pojeftinili.

I stvarno mi je više zlo od raznoraznih apologeta, koji se ispričavaju u ime bijelih muškaraca, kao da smo mi najveći opresori i zlo svijeta, i da bi na zemlji bez nas bio raj.Bi krasnu pm.Da nema nas bijelaca još bi se ekipa gađala kopljima, jahali deve, živjeli u vigvamima, žrtvovali ljude raznoraznim božanstvima, i neki bi jeli pse i mačke. (dobro, ovi posljednji još uvijek jedu pse i mačke, ne možemo mi baš sve ispraviti).

Nećemo sada o ženama, nećemo jer ova simplificirana rećenica odaje tvoje "znanje" na temu što žene odabiru.I otkud ti znaš moju poziciju na društvenoj ljestvici, nisam bio svjestan da vidoviti Milan ima brata.Ili možda !? Ček malo !? MILE PA JESI LI TO TI !!??

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 19:54 (Baotica).
12 godina
neaktivan

Optuzujes me bez argumenata da pričam gluposti. Sad ne mogu staviti dokaz, ali čitao sam prije nekih godinu dana znanstveni rad u kojem se objašnjava da rase ne postoje. Iz DNA se ne može vidjeti apsolutno nikakva razlika između tzv. bijele i crne rase. U pitanju su samo različiti fenotipi, a ne i genotipi. To znači da netko ima malo šire nosnice ili tamniju kožu jer su njegovi preci živjeli u drugačijim uvjetima. Hoću reći da mediteranci generalno imaju neke osobine slicnije afrikancu nego skandinavcu, zato jer ti ljudi vide više sunca u životu. Gdje ćeš smjestiti npr. Indijca ili Roma? Bijelac? Možda... Crnac? A možda i to... i ja sam se iznenadio kad sam to pročitao, ali stvari su prilično jednostavne i logične. Rase su izmisljene...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 19:57 (capodaster).
15 godina
neaktivan
Da li ti sam sebe čuješ. Nema razlike u genotipovima već da su fenotipovi različiti. Tako je svejedno zašto su rase različite, ali jesu i nije važno zašto, važno je da bijelci i istočni azijati gdje god da se nađu uvode vladavinu prava i lojalnost prema svojoj grupi i vođi.
12 godina
neaktivan

Svi smo mi isti i rasno, a pogotovo kulturno. Puno jos oni generacija obrazovanja i kucnog odgoja moraju proci.

Dolaze nam divni ljudi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sukob-imigranata-na-putu-za-italiju-muslimani-bacali-krscane-u-more/814919.aspx

http://www.liveleak.com/view?i=177_1440362738

1 0 hvala 0
13 godina
Pa dobro, dokle više...
13 godina
neaktivan
Baotica kaže...
Da nema nas bijelaca još bi se ekipa gađala kopljima, jahali deve, živjeli u vigvamima, žrtvovali ljude raznoraznim božanstvima, i neki bi jeli pse i mačke. (dobro, ovi posljednji još uvijek jedu pse i mačke, ne možemo mi baš sve ispraviti).

Nećemo sada o ženama, nećemo jer ova simplificirana rećenica odaje tvoje "znanje" na temu što žene odabiru.I otkud ti znaš moju poziciju na društvenoj ljestvici, nisam bio svjestan da vidoviti Milan ima brata.Ili možda !? Ček malo !? MILE PA JESI LI TO TI !!??

"Da nema nas bijelaca...

Kakvih nas bijelaca? Da nema ljudi koji su zaslužni za to sve što si nabrojao! 

Da nema tebe ne bih morao pročitati tvoja 2 smiješna posta u ovoj temi, a da nije bilo Nikole Tesle ili Steve Jobsa s druge strane... 

Najgori su ti kao ti, nikad nisu postigli ništa u životu i ispunjava ih pisanje White pride postova na informatičkim forumima. To je tvoja pozicija na društvenoj ljestvici - samo dno. 

Tražim shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
13 godina
Onjegin kaže...

"Da nema nas bijelaca...

Da nema tebe ne bih morao pročitati tvoja 2 smiješna posta u ovoj temi, a da nije bilo Nikole Tesle ili Steve Jobsa s druge strane... 

Najgori su ti kao ti, nikad nisu postigli ništa u životu i ispunjava ih pisanje White pride postova na informatičkim forumima. To je tvoja pozicija na društvenoj ljestvici - samo dno. 

*ebo white pride, sad će te androidaši razapet.

17 godina
neaktivan
capodaster kaže...

Optuzujes me bez argumenata da pričam gluposti. Sad ne mogu staviti dokaz, ali čitao sam prije nekih godinu dana znanstveni rad u kojem se objašnjava da rase ne postoje. Iz DNA se ne može vidjeti apsolutno nikakva razlika između tzv. bijele i crne rase. U pitanju su samo različiti fenotipi, a ne i genotipi. To znači da netko ima malo šire nosnice ili tamniju kožu jer su njegovi preci živjeli u drugačijim uvjetima. Hoću reći da mediteranci generalno imaju neke osobine slicnije afrikancu nego skandinavcu, zato jer ti ljudi vide više sunca u životu. Gdje ćeš smjestiti npr. Indijca ili Roma? Bijelac? Možda... Crnac? A možda i to... i ja sam se iznenadio kad sam to pročitao, ali stvari su prilično jednostavne i logične. Rase su izmisljene...

Ne znam točno što je fenotip, koliko sam skužio što sam pročitao fenotip ovisi o genotipu + okolišu, odnosno dan je neki primjer neke biljke koja raste u švedskoj koja ima 2 različita fenotipa koji rastu na 2 različita staništa. E sad, zavisno o mjestu na kojem sjemenka padne izrast će biljka tog genotipa, ali različitog fenotipa. To sa rasama nije slučaj, dijete dvoje bijelaca neće se rodit s obilježjima crne rase zato jer je rođeno u Nigeriji.

Onda je još dan neki primjer neke mušice gdje je nasumično da li će jedinka imat u oku xy onih lećica ili yx u drugom oku ili između dvije jedinke. Uglavnom s rasama to opet nije slučaj jer se ljudi ne rađaju kao harlekinska doga niti je rasa djeteta nasumična nezavisno od roditelja. 

Onda sam još našao pojam polimorf kada se kod iste vrste očituje jasna razlika u populaciji između dva fenotipa, recimo kod jaguara imamo žute i crne. No to opet nije slično kao s rasama jer dva žuta jaguara mogu imat crno mladunče i dva crna jaguara mogu imat žuto mladunče što je kod rasa nemoguće.

Tako da ponavljam, jedini primjer koji sam ja našao, a da je sličan i da slijedi nekakva ista pravila je s pasminama. Dva labradora mogu dobit štene labradora i možeš parit labradore do preksutra nećeš od 2 labradora dobit afganistanskog hrta. Pa sad da li je to genetski ili nije, ne znam. Ja mislim da je. Sad da li je to razlika kao između konja i morskog konjica, nije, no razlika postoji i razlika je vidljiva i slijedi neka pravila. 

Da li je podijela na samo 3 rase temeljem boje kože možda pogrešna, vjerojatno/sigurno je. Jer patuljasti šnaucer možda više sliči škotskom terijeru nego velikom šnauceru iako je genetski ustvari bliži njemu (prema onom dijelu iz teksta da su neki afrikanci genetski bliži europljanima nego nekim drugim afrikancima) no to ne znači da razlika između prvog afrikanca i europljanina ne postoji, nego znači da onom drugom afrikancu trebamo "priznati" njegovu različitost u odnosu na prvog i ne trpat ga u isti koš, jer bi onda to bio rasizam (u smislu svi su oni crnci isiti).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 9:44 (BlackDog22).
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

S pravom, Steve Jobs je učinio gotovo ništa za razvoj informatike, osim što je bio kvalitetniji trgovački putnik Biblijama. Ako je htio nekoga iz Applea spomenuti, trebao je onda Wozniaka.

12 godina
neaktivan
simple, best kaže...
Da li ti sam sebe čuješ. Nema razlike u genotipovima već da su fenotipovi različiti. Tako je svejedno zašto su rase različite, ali jesu i nije važno zašto, važno je da bijelci i istočni azijati gdje god da se nađu uvode vladavinu prava i lojalnost prema svojoj grupi i vođi.

BlackDog22 kaže...

Ne znam točno što je fenotip, koliko sam skužio što sam pročitao fenotip ovisi o genotipu + okolišu, odnosno dan je neki primjer neke biljke koja raste u švedskoj koja ima 2 različita fenotipa koji rastu na 2 različita staništa. E sad, zavisno o mjestu na kojem sjemenka padne izrast će biljka tog genotipa, ali različitog fenotipa. To sa rasama nije slučaj, dijete dvoje bijelaca neće se rodit s obilježjima crne rase zato jer je rođeno u Nigeriji.

Fenotip su svojstva organizma koja su formirana vanjskim utjecajima. Npr. bijela ili crna koža su varijacije fenotipa. Plave i smeđe oči su varijacija fenotipa. Jesi li ljudi s plavim očima druge rase? Jesu li ljudi s plavom kosom druge rase? Nisu, koliko ja znam... Zašto bi onda ljudi druge boje kože bili druge rase? Riječ je samo o količini pigmenta melanina u svim navedenim slučajevima. Netko ima 10% melanina, netko 30%, netko 70%, a netko 100%. Tko je u tom slučaju bijelac, a tko crnac? Ne ulazim u sociološke razlike jer one postoje i između nas i Slovenaca, a kamoli ne između Amerikanaca i Nigerijaca.

Evo jedan link gdje su razlike objašnjene na primjerima: http://www.cps.org.rs/Cks8/cks8.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 11:53 (capodaster).
17 godina
neaktivan
capodaster kaže...

Zanemarimo kreacinističko-biblijsku notu ovog teksta (s tim da tražim da još netko ovo pročita, jer pošto sad znam da ima veze s kreacionizmom uzimam s dozom sumnje da li je ovo što piše uopće išta istinito) ovo ima smisla. No kako sam ja skužio iz ovog teksta klasifikacija ljudi na rase je ista kao klasifikacija pasa na pasmine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 12:32 (BlackDog22).
17 godina
odjavljen
Baotica kaže...

Vidi se da "razumiješ".Neće im niti biti teško pošto mi bijelci polako izumiremo, jeli.Poanta je u tome da ćemo biti u manjini, a onda će nas oni riješiti kako već muslimani to rješavaju, tj. asimiliraju na ho ruk.Ne moraš ako nećeš, ali ću te šikanirati gdje god stignem, pa ćeš prije ili kasnije prijeći na Islam.Oprobano i provjereno. 

I po čemu su to arapi superiorniji nama bjelcima ? osim u ugnjetavanju vlastitih žena.No contest there.Win, hands down.Nama bjelcima nitko nije superioran, čemu lažna skromnost, odvukli smo cijeli svijet u 21 stoljeće, neke i za uši.U znanosti i inžinjeringu izmislili smo devet desetina svega što je vrijedno spomena u modernom svijetu, ostali su samo iskopirali, i neke stvari poboljšali i pojeftinili.

I stvarno mi je više zlo od raznoraznih apologeta, koji se ispričavaju u ime bijelih muškaraca, kao da smo mi najveći opresori i zlo svijeta, i da bi na zemlji bez nas bio raj.Bi krasnu pm.Da nema nas bijelaca još bi se ekipa gađala kopljima, jahali deve, živjeli u vigvamima, žrtvovali ljude raznoraznim božanstvima, i neki bi jeli pse i mačke. (dobro, ovi posljednji još uvijek jedu pse i mačke, ne možemo mi baš sve ispraviti).

Odlicno receno. Nisam rasist, niti me briga koju religiju netko prakticira ili ne prakticira.

No veliki sam protivnik tzv. multikulturalizma. Izmisljotina liberala koja jednostavno nema nikakvog uporista da uspije. Najbolji dokaz za to je Francuska, ali i USA.

Nego, zasto svi ti imigranti ne sele u Kuvajt? Saudijsku Arabiju? I ostale zemlje u svom susjedstvu koje su kud i kamo bogatije od vecine EU zemalja. Kad su vec politicki progonjeni, zasto iz zemlje EU (Grcka, Italija...) idu dalje prema sjeveru? Zasto ne ostaju u najblizim zemljama? Zar je toliki strah u kostima da zele pobjeci sto sjevernije? Pa ako je tolika opasnost pred nama, idemo i mi bjezati na sjever. Sta cekamo?

Nadalje, razlike postoje medju rasama. Razlike postoje cak i medju narodima. Kao i medju religijama. Razlike nisu stvar koje se treba stidjeti ili plasiti. Pa postoji ogromna razlika izmedju sjevernih naroda EU-a (svedska, njemacka, UK, itd.) i juznih (italija, hrv, spanjolska, grcka, itd.). Ove sjevernije su kud i kamo uspjesnije i bogatije. Samim time bez neke znanstvene metode mogu lako zakljuciti da su pametniji, ljepsi i bolji od nas. U svakom pogledu. Ja nemam problema sa takvom konstatacijom. Zasto onda ovi 'imigranti' imaju tih problema?

Nadalje, tim ljudima treba pomoci. To je sigurno. Barem ovim kojima je pomoc stvarno potreba, a ne vecini koja je iskoristila situaciju i pokusava na silu uci. Odhebati to odmah u startu. I treba im pomoci u njihovoj zemlji. No ne na nacin na koji zapad inace 'pomaze', vec stvarno pomoci. Pomoci im ponajvise radi humanosti, a onda tek i radi samoga sebe. Jer jednom kad se nakote i postanemo manjina, onda ce prvi na udaru biti nasi prekrasni liberali.

Onaj koji nije zivio pored 'pravih' muslimana ne moze shvatiti o cemu pricam. I ne, ne pricam o muslimanima iz BiH i/ili Albanije. Oni nemaju veze sa ovom bagrom koja nama dolazi. Ne stanu u istu recenicu.

Zanimljivo je to. Smatram se agnostikom, ne praktickiram ni jednu religiju. No kulturne i religiozne razlike igraju veliku ulogu. Pogledajte najbogatije zemlje EU-a, uglavnom su gotovo sve vecinom protestanti u pitanju. Najsiromasniji su pak katolici/pravoslavci. Sve te sitnice kad skupis na hrpu cine velike razlike izmedju naroda, a kamo li tek ne rasa. 

Ma bezveze tema opcenito. Bug.hr se nadopunjuje na Olegovu bljuvotinu koju je doticni jucer objavio na onom kvazi portalu. No jedno je sigurno, ukoliko se ova imigracija ne zaustavi uskoro, zelim prvo svim ovim liberalima da imaju za susjeda pridoslice. Neka prvo njih asimiliraju kad su im vec tako 'slicni' :)

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

"Da nema nas bijelaca...

Mmmm, bijelaca kao rasnog kolektiva, nitko nije otok i slično.Nitko od velikih ljudi u našem društvu nije bio Pale sam na svijetu, pa sam sebe obrazovao i odgajao, ili stvarao od 0.

Ako ne želite slušati oprečna mišljenja, nemojte otvarati ovakve teme.A najgori nisu ljudi koji iznose nepopularna, ili politički nekorektna mišljenja, već oni koji ne toleriraju nikakvo drugačije mišljenje od vlastitog, i ne samo da ga ne toleriraju, već se spuštaju na razinu primitivnog vrijeđanja, vikanja i etiketiranja osoba koje apsoultno ne poznaju, već znaju mišljenje dotičnog, o nekoj temi, ali to je nekima dovoljno za uvredljive paušalne izjave.

Eh, inače, piši ti micek o mojem nicku što god hoćeš, ima jedna koje se ja držim. "Nikada se nemoj ljutiti, ili živcirati, radi mišljenja privremenih ljudi, ili ljudi do kojih ništa ne držiš."Dakle, što bih se ja tu ljutio na tvoje napise, nije kao da te poznam ili da smo prijatelji.Za razliku od tebe, koji tu prosipaš žuć, ko da sam poče post sa riječima " Yo mama is so ... "

ElektričnaOvca kaže...

Prvo, nisam ja za nekakav white pride, stormfrontove, velike zmajeve, i slične vaginarije, ali nisam ni za ispričavanje svima koji nisu bjelci.

Androidaši, ma ne mogu oni razapeti ni mokri ručnik na štrik za veš.

Hann kaže...
Baotica kaže...

Odlicno receno. Nisam rasist, niti me briga koju religiju netko prakticira ili ne prakticira.

No veliki sam protivnik tzv. multikulturalizma. Izmisljotina liberala koja jednostavno nema nikakvog uporista da uspije. Najbolji dokaz za to je Francuska, ali i USA.

Nego, zasto svi ti imigranti ne sele u Kuvajt? Saudijsku Arabiju? I ostale zemlje u svom susjedstvu koje su kud i kamo bogatije od vecine EU zemalja. Kad su vec politicki progonjeni, zasto iz zemlje EU (Grcka, Italija...) idu dalje prema sjeveru? Zasto ne ostaju u najblizim zemljama? Zar je toliki strah u kostima da zele pobjeci sto sjevernije? Pa ako je tolika opasnost pred nama, idemo i mi bjezati na sjever. Sta cekamo?

Nadalje, razlike postoje medju rasama. Razlike postoje cak i medju narodima. Kao i medju religijama. Razlike nisu stvar koje se treba stidjeti ili plasiti. Pa postoji ogromna razlika izmedju sjevernih naroda EU-a (svedska, njemacka, UK, itd.) i juznih (italija, hrv, spanjolska, grcka, itd.). Ove sjevernije su kud i kamo uspjesnije i bogatije. Samim time bez neke znanstvene metode mogu lako zakljuciti da su pametniji, ljepsi i bolji od nas. U svakom pogledu. Ja nemam problema sa takvom konstatacijom. Zasto onda ovi 'imigranti' imaju tih problema?

Nadalje, tim ljudima treba pomoci. To je sigurno. Barem ovim kojima je pomoc stvarno potreba, a ne vecini koja je iskoristila situaciju i pokusava na silu uci. Odhebati to odmah u startu. I treba im pomoci u njihovoj zemlji. No ne na nacin na koji zapad inace 'pomaze', vec stvarno pomoci. Pomoci im ponajvise radi humanosti, a onda tek i radi samoga sebe. Jer jednom kad se nakote i postanemo manjina, onda ce prvi na udaru biti nasi prekrasni liberali.

Onaj koji nije zivio pored 'pravih' muslimana ne moze shvatiti o cemu pricam. I ne, ne pricam o muslimanima iz BiH i/ili Albanije. Oni nemaju veze sa ovom bagrom koja nama dolazi. Ne stanu u istu recenicu.

Zanimljivo je to. Smatram se agnostikom, ne praktickiram ni jednu religiju. No kulturne i religiozne razlike igraju veliku ulogu. Pogledajte najbogatije zemlje EU-a, uglavnom su gotovo sve vecinom protestanti u pitanju. Najsiromasniji su pak katolici/pravoslavci. Sve te sitnice kad skupis na hrpu cine velike razlike izmedju naroda, a kamo li tek ne rasa. 

Ma bezveze tema opcenito. Bug.hr se nadopunjuje na Olegovu bljuvotinu koju je doticni jucer objavio na onom kvazi portalu. No jedno je sigurno, ukoliko se ova imigracija ne zaustavi uskoro, zelim prvo svim ovim liberalima da imaju za susjeda pridoslice. Neka prvo njih asimiliraju kad su im vec tako 'slicni' :)

Multikulturalizam odgovara bogatim elitama, razbija se homogeniziranost društva po rasnim, nacionalnim, i vjerskim vrijednostima.Dakle cilj je razjediniti i posvaditi, razbiti koheziju društva, zvući trivijalno, ali taktika je stara i provjerena.Podjeli pa vladaj.Zato se ljude nastoji izmješati po svim mogućim kriterijima.Da bi imali individualizirano društvo jeftinih nadničara koji se oko ničega ne mogu složiti, a kamo li pružiti kakav organizirani otpor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 23:26 (Baotica).
16 godina

Ako su crnci crni zato što je jače sunce u Africi, zašto su onda "obdareniji":)

Multikulturalnost i globalizacija koju širi politika USA i EU (na čelu sa Židovima) širi rasizam i ostale oblike ksenofobije. Zanjimljivo je da najveće rasiste danas imate u državama koje slove kao najtolerantnije po svakom pitanju-a to su one Skandinavske, na čelu sa Švedskom...kojekakvi Turske, Azijske, Bliskoistočne, pa i Balkanske pridošlice koje svojim bezobraznim, bahatim odbijanjem bilo kakve asimilacije (stvaranjem svojih kvartova, ne učenjem domaćeg jezika, neprilagođavanju oblačenja, uređivanja nekretnina....) uništavaju kulturu, običaje i tako dovode do bijesa domaćeg stanovništva.

I mogu liberali (radi se naravno o suvremenom liberalu, koji je zapravo kvaziliberal, što se vrlo brzo shvati ako ne razmišljate kao on) koliko god hoće litati lažnu empatiju, ali empatija prema svojoj kulturi i stilu življenja je jaca...

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Mislim da bi bilo red da se tema zakljuca, ovoliko bljuvotina nisam davno procitao. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Magnolia_fan kaže...

Mislim da bi bilo red da se tema zakljuca, ovoliko bljuvotina nisam davno procitao. 

Pitat cu te ja za 50 godina kad budeš imao status nacionalne manjine i kad nebudeš imao nikakva prava a u vladi i parlamentu će ti bit većina muslimana. Meni je svejedno sutra može doći 10 miljuna kineza u europu ali oni neće naštetiti našem društvi već bi mogli i doprinjeti jer imaju dobar mentalitet i rade. Ja ove imigrante sa bliskog istoga vidim samo kao prijetnju.

13 godina
neaktivan
zeroname kaže...
Magnolia_fan kaže...

Pitat cu te ja za 50 godina kad budeš imao status nacionalne manjine i kad nebudeš imao nikakva prava a u vladi i parlamentu će ti bit većina muslimana. Meni je svejedno sutra može doći 10 miljuna kineza u europu ali oni neće naštetiti našem društvi već bi mogli i doprinjeti jer imaju dobar mentalitet i rade. Ja ove imigrante sa bliskog istoga vidim samo kao prijetnju.

Valjda se nitko neće sjećati onog kad su Hrvati prije 50 godina izglasali protiv ćirilice. 

Koristimo domaće proizvode za brijanje - Ralon (Atlantic Grupa d.d.)
15 godina
pa nesto definitivno ne valja sa nasim drustvom ako danas ne smijes reci da crna populacija ima nizi IQ od bijelog/zutog covjeka, da ima visi testosteron i da je 'zilavija' od ostalih rasa.
ljudi ne zele ispasti rasisti pa ignoriraju ocite cinjenice, a za posljedicu imamo to da na pogresan nacin pristupaju rijesavanju ocitog problema.
15 godina
pa nesto definitivno ne valja sa nasim drustvom ako danas ne smijes reci da crna populacija ima nizi IQ od bijelog/zutog covjeka, da ima visi testosteron i da je 'zilavija' od ostalih rasa.
ljudi ne zele ispasti rasisti pa ignoriraju ocite cinjenice, a za posljedicu imamo to da na pogresan nacin pristupaju rijesavanju ocitog problema.
10 godina
protjeran
freddie kaže...

Više testosterona u razvoju mlade osobe znači i veći k**** , što je opet, prednost.

I zašto nema nas crnaca među smajlićima ?!

17 godina

Evo jedan odličan edukativan video koji pokazuje zapravo što su ljudi, njihovo porijeklo.

Video razbija usađene odgojne i kulturološke predrasude prema drugim ljudima. 

DNA JOURNEY

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice