Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.904
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
14 godina
neaktivan
Re: Steve Jobs podnio ostavku
Septah kaže...
BlueMax kaže...

Kakvo pljucanje po velikanu? Covjek je skrtac i to nije pljucanje nego iznosenje cinjenica. I Toni Kukoc je kosarkaski velikan pa nikad u drustvu nije pice platio. Jel nemoralno i jadno napisati da je Toni Kukoc skrtac? Da je prijatelju s kojim je odrastao prodao set za golf kad se vracao u ameriku jer mu je bilo neisplativo ukrcat je u avion.

Priznajem covjeku zasluge u poslu a za onih 5000$ mu priznajem da je cigan (ne Rom).

Kakve veze ima to kaj je privatno šrtac sa njegovim profesionalnim životom? Može li mi bilo tko od vas dežurnih moralista to objaniti molim vas ili jednostavno gurate nos tamo di mu nije mjesto?

Velike. Ako je profesionalno skrtac i prevarant, tj ako prijatelja moze zahebat za 5000 od 5700 onda ni u privatnom nije nista bolji. Osim toga ovdje se vec odavno raspravlja (ti raspravljas) i o privatnom i o profesionalnom zivotu tako da ne vidim razloga zasto ja ne bih mogao isto.

Uglavnom zakljucili smo da je uspjesan skrtac i prevarant i da bez obzira na to nije uredu objavljivati onakve fotografije ili montaze.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

Ti si moralan, a ja nisam ? Ne želim sumnjati u tvoje profesionalno pokriće ( na stranu što o tome osobno mislim ) al pljucati po velikanu, makar to bilo pljucanje po karakteru osobe koju ne poznaješ osobno je samo po sebi nemoralno i jadno. Pogotovo što je najveća zamjerka koju mu nalaziš to što ti nije poznato koliko daje i da li uopće daje u milodar na konvencionalan način i to što je zatajio bonus kolegi na redukciju tranzistora u svojim studentskim danima. 

zaista moralno.

Ne shvaćaš da se ja ovdje rugam ekipi ( i tebi sa njima ) koja misli da je pozvana zagađivati forum svojom gotovo pa patološkom mržnjom prema liku koji je zaradio miljarde svojim radom u USA, dakle likom koji je posvojen, college dropout, doslovno iz garaže stvorio imperij i pri tome omogućio stvaranje IT industrije kakvu je danas znamo ili nezaboravnih filmova poput nebesa ... 

S druge strane meni je žao čovjeka i žao mi je da se jedan takav velikan i legenda od koje se ima strašno puno za naučiti ( iz dobrih poteza i iz grešaka ) povlači sa scene ... to je razilka između mene i tebe.

Kakvo pljucanje po velikanu? Covjek je skrtac i to nije pljucanje nego iznosenje cinjenica. I Toni Kukoc je kosarkaski velikan pa nikad u drustvu nije pice platio. Jel nemoralno i jadno napisati da je Toni Kukoc skrtac? Da je prijatelju s kojim je odrastao prodao set za golf kad se vracao u ameriku jer mu je bilo neisplativo ukrcat je u avion.

Priznajem covjeku zasluge u poslu a za onih 5000$ mu priznajem da je cigan (ne Rom).

Ne poznajem osobno Tonija Kukoča, a i da poznajem ne bi mi palo napamet raspredati o njegovoj škrtosti na forumu u temi  košarkaškim velikanima, nego možda o njegovoj košarci koja nema veze sa njegovom navodnom škrtosti.

O SJ sudim po njegovim postignućima i po onome što sam mogao pročitati ili ga poslušati. Po svemu sudeći veliki vizionar i motivator. Ono što je postigao i način na koji je to napravio je fascinirajuće. Jednako tako nalazim da su njegova razmišljanja i potezi inspirativni i vrijedni respekta. O tome kakav je bio prema kolegama, djevojci ili prema karitasu neka sude oni kojih se tiče. Ja vidim puno više pozitivnih komentara nego negativnih, a vjeruj mi da bi zavidnih i negativnih komentara bilo koliko hoćeš na mene ili tebe ili praktički bilo koga u poziciji velikog gazde kakav je bio SJ. Pretpostavljam da bi velika većina nas ovdje prošla puno gore.

15 godina
neaktivan

s obzirom na to da znamo neke stvari iz Jobsovog privatnog života, možeš biti siguran da je i u poslovnom životu gazio preko leševa.

kukoč nije bio biznismen, igrao je svoju igru kako treba. to što je škrtac u privatnom se ne može povezivati sa njegovom profesionalnom karijerom.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je ukidanje dobrotvornih davanja inspirativno i vrijedno respekta onda ja s tobom vise nemam sta pricati. Covjek ima mane i vrline i ekstreman je i u jednom i u drugom. Zar nije Hitler tridesetih ostvrio najvece zaposljavanje i najvise podigao njemacku ekonomiju?

5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ako je ukidanje dobrotvornih davanja inspirativno i vrijedno respekta onda ja s tobom vise nemam sta pricati. Covjek ima mane i vrline i ekstreman je i u jednom i u drugom. Zar nije Hitler tridesetih ostvrio najvece zaposljavanje i najvise podigao njemacku ekonomiju?

Usporedbe Jobsa sa Hitlerom su za mene bile sasvim očekivane na ovoj razini konverzacije i sa ovakvim sugovornicima ... 

Ti shvaćaš da je SJ izuzetno medijski eksponirana ličnost koja zapravo vrlo malo ili ništa ne daje o svojem privatnom životu? Pogledaj malo s druge strane, mediji su gladni senzacija koje se prodaju, naravno da će čim netko tko je dobio nogu iz firme, vjerojatno sa dobrim razlogom, progovori negativno to svi prenjeti ... s druge strane imaš i masu pozitivnih primjera, a osobno sam ih pročitao na desetke, da ih sad ne tražim. Čovjek nije štedio ni sebe ni druge. Ako danas ljudi koji su s jim najviše surađivali, poput Woza i Sculleya ( koji ga je potjerao iz Applea ) imaju praktički samo riječi hvale o njemu i u poslovnom i u ljudskom smislu neznam zašto bih ja ili ti koji nemamo pojima bljuvali žuć? Al kako tebi drago. Ti svakako misliš da imaš što pridonjeti na temu karaktera SJ.

17 godina
grzzi kaže...
BlueMax kaže...

Usporedbe Jobsa sa Hitlerom su za mene bile sasvim očekivane na ovoj razini konverzacije i sa ovakvim sugovornicima ... 

Ne shvacanje usporedbe su cisti znak kako ti nedostaje inteligencije za shvacanje cak i jednostavnih stvari.

Ili jednostavno odbijas shvacati jer bi u tom slucaju morao priznati kako si izgubio diskusiju, tj. imao bi povrijedeni ego, ili jos gore, to bi znacilo kako tvoj idol, bog nije savrsen, tj. da je gresan.

Usporedba stoji i zapravo je odlican argument.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
grzzi kaže...
BlueMax kaže...

Ne shvacanje usporedbe su cisti znak kako ti nedostaje inteligencije za shvacanje cak i jednostavnih stvari.

Ili jednostavno odbijas shvacati jer bi u tom slucaju morao priznati kako si izgubio diskusiju, tj. imao bi povrijedeni ego, ili jos gore, to bi znacilo kako tvoj idol, bog nije savrsen, tj. da je gresan.

Uspredba SJobsa sa Hitlerom je pametna koliko i tvoj odgovor. 

Ni ti ne vidiš kako je od teme koja je bila Odstupanje SJ zbog bolesti sa kormila najveće IT firme današnjice uz pomoć nekolicine hejtera i ljudi sa problemima došlo do pljucanja po čovjeku i ogovaranja kojeg se ne bi posramile najgore fukare ili žuta štampa ... zapravo nitko se u žutoj štampi nije toga uhvatio jer je to čak i ispod njihove razine ... srećom za to postoje dežurni BUG trolovi poput tebe ... 

Postoji more afirmativnih tekstova o Jobsu i nekoliko anegdota o njegovoj beskompromisnosti čime je naravno mnoge i uzrujao u svom životu. Zašto je to u očima nekih ravno gušenju židova u plinskim komorama ( karikirano naravno ) ja ne mogu shvatiti ... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 16:26 (grzzi).
17 godina
grzzi kaže...
Psiho246 kaže...
grzzi kaže...
BlueMax kaže...

Uspredba SJobsa sa Hitlerom je pametna koliko i tvoj odgovor. 

Ni ti ne vidiš kako je od teme koja je bila Odstupanje SJ zbog bolesti sa kormila najveće IT firme današnjice uz pomoć nekolicine hejtera i ljudi sa problemima došlo do pljucanja po čovjeku i ogovaranja kojeg se ne bi posramile najgore fukare ili žuta štampa ... zapravo nitko se u žutoj štampi nije toga uhvatio jer je to čak i ispod njihove razine ... srećom za to postoje dežurni BUG trolovi poput tebe ... 

Postoji more afirmativnih tekstova o Jobsu i nekoliko anegdota o njegovoj beskompromisnosti čime je naravno mnoge i uzrujao u svom životu. Zašto je to u očima nekih ravno gušenju židova u plinskim komorama ( karikirano naravno ) ja ne mogu shvatiti ... 

Hvala na komplimentu.

Naravno, nitko nije usporedivao Jobsova djela sa Hitlerovim djelima.

Ali naravno, ocito nisi dovoljno inteligentan da to shvatis, pa smo svi mi trolovi.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Samo ti pokusavam nacrtati da netko ko ima velike uspjehe na podrucju ekonomije ili zaposljavanja drugih ne mora biti pozitivac. Ne pase ti usporedba sa Hitlerom (drzavnik), Kukocem (vrhunski sportas). S kim bi ti pasala usporedba? S Gatesom koji je postigao i vise?

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ali naravno, ocito nisi dovoljno inteligentan da to shvatis, pa smo svi mi trolovi.

Zanimljivo je koliko se često hvataš te inteligencije. {#}

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
14 godina
neaktivan
Stvar je u tome da pojedinci pokusavaju ocrniti covjeka na racun nekoliko anegdota iz privatnog zivota i onda na taj nacin omalovaziti sve ono sto je vrijedno divljenja. To je tako tipican primjer ljecenja svojih kompleksa, pogotovo kad dolazi od anonimaca i u trenutku kad je covjek o kome je rijec po svemu sudeci u terminalnoj fazi karcinoma. U najboljem slucaju laprdaju se pisdarije i pokazuje los odgoj, poremeceni sustav vrijednosti i manjak dobrog ukusa i mjere. Eto.

2 0 hvala 1
15 godina
grzzi kaže...
Stvar je u tome da pojedinci pokusavaju ocrniti covjeka na racun nekoliko anegdota iz privatnog zivota i onda na taj nacin omalovaziti sve ono sto je vrijedno divljenja. To je tako tipican primjer ljecenja svojih kompleksa, pogotovo kad dolazi od anonimaca i u trenutku kad je covjek o kome je rijec po svemu sudeci u terminalnoj fazi karcinoma. U najboljem slucaju laprdaju se pisdarije i pokazuje los odgoj, poremeceni sustav vrijednosti i manjak dobrog ukusa i mjere. Eto.

totalno si u pravu. ostavi ih nek se koprcaju u svojoj frustraciji i beznađu.

17 godina
Septah kaže...
Psiho246 kaže...

Zanimljivo je koliko se često hvataš te inteligencije. {#}

Jel da? Bas zanimljivo.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Daj grzzi ne seri. Steve Jobs je revolucionar u mnogočemu, ponajprije u marketingu, menadžmentu tvrtke i postavljanju trendova. Po onome što je dostupno o njemu privatno, totalni je papak, da ne kažem šupak. I to je to.

Ovo što sam sada napisao potpuno je u granicama dobrog ukusa i svega. To što je netko bolestan (terminalno ili bilo kako) ne mijenja na stvari. Niti da je mrtav to ne bi bio nikakav razlog da se govori "sve najbolje".

Jedini ovdje nekulturan si ti! Braniš osobnost čovjeka kojeg ne znaš ništa više od nas, samo na račun nekakve opsesije njegovim likom i djelom, a napadaš zdrav razum oko sebe. To ne samo da je van domene zdravog razuma nego je također i dokaz tvog nezdravog idolopoklonstva.

Srami se!

Po kojim dostupnim informacijama? Ovdje se stalno ponavljaju 3 stvari, 2 iz rane mladosti, to sto sa Wozom nije podijelio bonus od 5000$ i sto je neko vrijeme negirao ocinstvo. 3. je da ne donira i ne poklanja novac, bar ne javno. S druge strane imas i mnoga svjedocenja njegovih suradnika i prijatelja (izmedu ostalog i spomenutog Woza ) koji mu nemaju sto prigovoriti, dapace. Koliko su ove informacije bitne i zasto bi zbog njih covjeka ocrnio na cijeli zivot i ponistio brdo dobrih stvari koje je svojim djelovanjem sasvim izvjesno prouzrocio??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grzzi kaže...

1. Prevariti partnera u poslu NIJE anegdota

2. Nitko nije omalovažavao njegov doprinos informatici, već sam naveo 10 stvari o čovjeku (tj. stavio link na dnevnik.hr) da se bolje shvati njegov karakter u punoj širini.

3. EOD   

14 godina
neaktivan
Ne da mi se vise ponavljati, ova tema je mrtva, nadite neku slavnu licnost, a pogotovo nekog ujedno poslovnog covjeka kome se ne bi dalo prikrpati gresaka ili cudnih poteza, pogotovo iz privatnog zivota. Idiotizam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

i naravno svi smo mi ljubomorni jer nemamo za iphone i ipad

osim tnakira, on ima iphone tako da je on samo trol

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Čovjek je sam sebe ocrnio, a ono nisu anegdote nego sramotni događaji iz stvarnog života

Ti u SJ vidiš idola i pokušaj da njegove greške prikažeš kao anegdote je u najmanju ruku jadan.

Drago mi je da si uvidio da imaš poremećen sustav vrijednosti. {#} Eto.

14 godina
neaktivan
McD kaže...
grzzi kaže...

Čovjek je sam sebe ocrnio, a ono nisu anegdote nego sramotni događaji iz stvarnog života

Ti u SJ vidiš idola i pokušaj da njegove greške prikažeš kao anegdote je u najmanju ruku jadan.

Drago mi je da si uvidio da imaš poremećen sustav vrijednosti. {#} Eto.

Uvidio sam samo da je Steveov legendarni ego naspram tvojeg i još par majstora na forumu ništavan. Toliko kenjati po veličini kojoj ne možeš po nikakvom načelu niti prisrati na sto milja može samo neizxxxxx klinac. Genijalno je koliko možeš izvući glupih zaključaka o nekoj osobi zato što je u mladosti bila drska, izravna ili puna sebe. Steve odavno nije bahat kao što je bio sa dvadeset, al postoji vjerojatnost da ti nećeš biti ništa pametniji niti zreliji za deset godina. {#}

14 godina
neaktivan

@grzzi

stvarno mi te je žao, nadam se da ćeš jednog dana izrasti u moralnog čovjeka

17 godina

Ja sam svugdje citao da se Stevo prema svojim zaposlenicima ponasao kao tiranin:

http://www.businessinsider.com/apple-employees-forced-to-re-adjust-to-steve-jobss-fiery-return-2009-8

http://blogs.hbr.org/taylor/2009/06/decoding_steve_jobs_trust_the.html

http://www.idownloadblog.com/2011/05/02/foxconn-employees-still-treated-poorly/

toliko o njemu... Ako hoces jos, guglaj sam.

Dakle, škrtac, tiranin i egocentrični mizantrop sa jednim jedinim ciljem - profitom.

Velik covjek, nema sto.

I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 22:54 (tnakir).

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McD kaže...

@grzzi

Jel ti imaš ideju što je moral? Kako se to uklapa u tvoje suđenje o itijednom čovjeku, napose o nekom o kojem znaš ponešto iz medija, s tim da selektiraš ono što ti se uklapa u sliku o negativcu?

17 godina
grzzi kaže...
McD kaže...

@grzzi

Jel ti imaš ideju što je moral? Kako se to uklapa u tvoje suđenje o itijednom čovjeku, napose o nekom o kojem znaš ponešto iz medija, s tim da selektiraš ono što ti se uklapa u sliku o negativcu?

Nek me dipl ispravi, ali da, nije pitanje morala, vec eticnosti. Ili u tvom slucaju, nedostatka eticnosti.

14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

ono što znamo iz medija Steve Jobs nikada nije osporio, al eto ti se svojski trudiš

daj navedi par moralno vrijednih "anegdota" iz života Steva Jobsa

17 godina
protjeran
grzzi kaže...
Nitko nezna koliko je dao ili daje anonimno ( ako uopće daje ) tako da ne bih griešio dušu oko toga ... niti je to moja ili tvoja osobna stvar. Uostalom nemaju svi istu filosofiju oko milodara. Možda Jobs vjeruje isključivo u pomaganje sebi, svojima i svojoj zajednici. U svakom slučaju poznata su mi bar dva slučaja gdje su igrali pozitivnu ulogu ... 

u tome što se pobrinuo da prođe zakon o doniranju organa u californiji i podržavanje ljudskih ( gay ) prava, također u californiji ... sasvim izvjesno postoji puno toga što je napravio, a o čemu ti i ja nemamo pojima. Bez obzira na njegove stavove o doniranju i milodaru ako si ikada slušao čovjeka što govori i kako živi u zadnje vrijeme barem, možeš isčitati puno pozitivnog i inspirativnog u svakom smislu ( recimo sad već čuveni govor u stanfordu ). 

Dobar je zato što je progurao zakon koji njemu treba? I još jedan?

17 godina
protjeran
grzzi kaže...

A ti si to okrenuo naopako. Pa si ti pametan, lijep, kulturan, sućutan i s pravim sustavom vrijednosti, sve ono što drugi članovi foruma nisu. I tko se sad liječi?

16 godina

Ovo je suludo - rasprava na temu odlaska glavnog čovjeka tehnološki najutjecajnije tvrtke u svijetu se prebacila u raspravu o njegovom moralu na temelju 2-3 debilne činjenice. 

Ako je čovjek uspio promijeniti i izuzetno utjecati na 4 različite gospodarske grane (muzika, računala, telekomunikacije i film) onda je jedini očit zaključak da će te industrije njegov odlazak osjetiti u negativnom smislu.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jobs očigledno ima svoje stavove o darivanju i efikasnosti istoga ... žema mu sjedi u mnogim odborima filantropskih organizacija i za nekoliko velikih anonimnih donacija vjeruje se da su potekle od Jobsa ... 

čovjek koji je rekao što je rekao  ne može biti loš čovjek. 

Sculley, Woz, ljudi s kojima je bio jako blizak i sa kojima je radio nemaju za njega ništa osim riječi divljenja. Meni to dovoljno govori.

SJ On philanthropy 

PB: What does the money actually mean to you?
Jobs: I still don’t understand it. It’s a large responsibility to have more than you can spend in your lifetime–and I feel I have to spend it. If you die, you certainly don’t want to leave a large amount to your children. It will just ruin their lives. And if you die without kids, it will all go to the Government. Almost everyone would think that he could invest the money back into humanity in a much more astute way than the Government could. The challenges are to figure out how to live with it and to reinvest it back into the world, which means either giving it away or using it to express your concerns or values.
PB: So what do you do?
Jobs: That’s a part of my life that I like to keep private. When I have some time, I’m going to start a public foundation. I do some things privately now.
PB: You could spend all of your time disbursing your money.
Jobs: Oh, you have to. I’m convinced that to give away a dollar effectively is harder than to make a dollar.

Osim toga suditi nekom na osnovu poznatih darivanja nije ni moralno ni etički. Jednako tako postani link na loše radne uvjete u kini za koje bi navodno Jobs trebao biti krivac (???) ili na sjećanja nekog tko se grozio Jobsovih "terorističkih" nastupa u firmi ... Pitam se jel li moralnije svima u lice reći svoje mišljenje ali sam služiti za primjer i inspirirati zaposlenike i šire ili slatkorječiv gazda koji se direktno ne sukobljava sa podređenima ali zato povlači poteze iz sjene i prepušta svojim podšefovima da preuzmu neugodne obaveze držanja predika ili otpuštanja ... Jobs je bio i ostao gazda u pravom smislu riječi, preuzimao je odgovornost i povlačio poteze ... uz to ide i sve ono neugodno što se mora odraditi. Malodušni će uvijek naći zamjerke svakom šefu.

O odnosima sa majkom njegove prve kćeri malo je zapravo poznato, po svemu sudeći je zaribao svoj odnos, ni prvi ni zadnji, vjerojatno nije želio dijete, kasnije se svakako jako trudio to ispraviti i danas su u odličnim odnosima koliko sam čitao ... zapravo takve stvari me se niti ne tiču, svatko ima prljavog veša... 

Dakle osim što je vizionar i genijalac svakako je i ekscentrik, težak, radoholičar, perfekcionist i pomalo egoist ... al zao ili loš čovjek sigurno ne. S druge strane pitam se što se može reći dobroga o samozvanim hejterima na forumu ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Iz ovog posta ti si pokušao reći šta?

I dalje je činjenica da je Steve Jobs lagao, varao, neuzdržavao vlatito dijete, stopirao humanitarne programe, iskoristio svoj utjecaj i novac da dobije jetru............

17 godina
McD kaže...

Iz ovog posta ti si pokušao reći šta?

I dalje je činjenica da je Steve Jobs lagao, varao, neuzdržavao vlatito dijete, stopirao humanitarne programe, iskoristio svoj utjecaj i novac da dobije jetru............

A njegova zena i donacije:

Filantropija = 0

Humanitarni rad = 0

Dakle ne samo da je on skrt i egocentrican, nego mu je takva i zena ;) Nasli se lonac i poklopac.

Steve Jobs - veliki biznismen, ali nikakav covjek.  LoL

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice