Službeno izdana nadogradja Windowsa 8.1

poruka: 71
|
čitano: 10.818
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno izdana nadogradja Windowsa 8.1".
15 godina

kako instalirati taj novi windows 8.1 update ako ga nema na windows store,ja imam wn 8.1?

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Update 1 ne ide preko Store kao Win 8.1. nego kroz Windows Update servis.

mag.inf
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

control panel->windows update

edit:kolega bio brži

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 12:40 (peace_of_cake).

1 0 hvala 0
15 godina

nadogradnja je ništa posebno ,dodali su sitnice koje su trebali ugraditi u windows 8 odmah na početku,inače po meni ovi windowsi ne vrijede 900 kn,da ih nisam dobio sa laptopom teško da bih ih kupio ,jedino što mi se kod 8.1 sviđa što je stabilan OS u 16 mjeseci ni jednom mi se računalo nije srušilo

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma lol, pa od kad je izasao w8 metro nisam ni vidio, a start menu mi ne fali ni najmanje....

Pa ako ti nesto netreba ili ti se nesvida nemoj to koristit...

A sta se tice prilagodbe pa necakinja od 4 god uzme moj mob u ruke i u roku min nade igrice a odrasli ljudi nemogu nac shut down na PC-u xD

Steam: just_mau5
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina

Sve što vidim od nadogradnje je mogućnost "iksanja" metro aplikacija, koje se opet ne zatvaraju, već i dalje rade u pozadini i gutaju RAM. Druge NIKAKVE promjene ne vidim, osim što je, naravno, pojeo još 3gb moga dragocjenog SSD prostora...Po meni, nepotreban update!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
protjeran

E sad su ga još više zakomplicirali s ovim updateom...

Ne znaju više jel bi piškili ili kakili..

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 15:19 (EZY-E).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iz članka je vidljivo da se autor nije ni potrudio oko provjeravanja informacija, nego je s nekih žnj portala izvukao polovične informacije i od toga sklepao ovu smijuriju. kao tech portal mogli su bar dati malo iscrpnije i prije svega točne informacije

Najznačajnija novost je povratak tipke "start" i drugih elemenata sučelja na koje su se korisnici navikli kod starijih inačica Windowsa

kao prvo sama start tipka je došla još sa 8.1, a ne ovim updateom. iako doduše i dalje otvara samo metro start. vjerojatno je pomiješao sa najavama da će se tek sa sljedećim updateom vratit start u starom obliku; start gumb - start izbornik

Nadogradnja Windowsa 8.1 besplatna je za sve korisnike i može se presnimiti s Windows Storea.

zapravo ne, nego isključivo preko windows updatea. (za razliku od nadogradnje 8.1 koja se mogla instalirati kroz store)

edit: popis najznačajnijih novosti se može naći ovdje

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 15:20 (jurluk).

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Novosti:

Glupost br. 1 - Power and search button on start screen - power - ajde/ajde za one koji imaju mis sa jednim dugmetom, za sve ostale tu je desni klik na start tiku pa shut down. Search potpuno nepotreban jer se aktivira pritiskom na bilo koje slovo tj. prvo slovo onoga sto trazimo

Glupost br. 2 - boot to desktop by default - strasan feature, cudi me sto nije dosao u zasebnom updateu. 

Glupost br. 3 - pin metro apps to taskbar - potrebno koliko i sami metro apps

Glupost br. 4 - minimize and close buttons in metro apps, osim besmislenosti close ni ne radi

nebitno:

internet explorer 11 update - ko ga koristi moze ga updateat iz aplikacije, dodavanje ovoga u update windowsa je - besmisleno

bitno:

old like wifi menu - ajd neka, supercool feature - vracanje na staro

jedina stvar koja mi se svidja ovim updateom - mogucnost deinstalacije aplikacije direktno desnim klikom na tile u metro startu.

bezvezno trosenje disk prostora, zao mi je sto sam uopce napravio update jer da sam znao da ce ovo pojest 2GB SSD-a ne bih sigurno.

6 6 hvala 0
12 godina
Re: Službeno izdana nadogradja Windowsa 8.1
BlueMax kaže...

bitno:

jedina stvar koja mi se svidja ovim updateom - mogucnost deinstalacije aplikacije direktno desnim klikom na tile u metro startu.

kako da vratim strai wifi menu?

ovo za deinstall je već bilo (kad bi pritisnuo desni klik na app.bi se pojavio na dnu "taskbar" ili izbornik, kako god, i bila je opcija deinstall) samo šta su sada sve što je bilo prije u tom "taskbaru" stavili u padajući izbornik i dodali pin to taskbar od desktopa. ;)

Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani.
12 godina
protjeran

Koliko vremena vam je trajao download i instalacija tog updatea na dsl-u  ?  Pitam tak da znam kad da se upustim u to....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Novosti:

Glupost br. 1 - Power and search button on start screen - power - ajde/ajde za one koji imaju mis sa jednim dugmetom, za sve ostale tu je desni klik na start tiku pa shut down. Search potpuno nepotreban jer se aktivira pritiskom na bilo koje slovo tj. prvo slovo onoga sto trazimo

Glupost br. 2 - boot to desktop by default - strasan feature, cudi me sto nije dosao u zasebnom updateu. 

Glupost br. 3 - pin metro apps to taskbar - potrebno koliko i sami metro apps

Glupost br. 4 - minimize and close buttons in metro apps, osim besmislenosti close ni ne radi

nebitno:

internet explorer 11 update - ko ga koristi moze ga updateat iz aplikacije, dodavanje ovoga u update windowsa je - besmisleno

bitno:

bezvezno trosenje disk prostora, zao mi je sto sam uopce napravio update jer da sam znao da ce ovo pojest 2GB SSD-a ne bih sigurno.

To si mogao i prije, samo što bi iskočile opcije pri dnu za uninstall što je puno ljepše izgledalo.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
17 godina
zviznemte kaže...
BlueMax kaže...

bitno:

kako da vratim strai wifi menu?

ovo za deinstall je već bilo (kad bi pritisnuo desni klik na app.bi se pojavio na dnu "taskbar" ili izbornik, kako god, i bila je opcija deinstall) samo šta su sada sve što je bilo prije u tom "taskbaru" stavili u padajući izbornik i dodali pin to taskbar od desktopa. ;)

Nije vracen stari WIFI menu iz Win7 nego su dodali opciju koja je postojala u Win8, a maknuli je iz Win8.1 da mozes klinkut desnim gumbom misa na neku od ponudenih WIFI mreza i dobije context menu.

U win8.1 se ne bi dogodilo nista.

16 godina

BlueMax,

Ovo što si rekao sve stoji, ali moja poanta je bila u tome da ne stoji izjava sase da običnim korisnicima tiles-i samo smetaju i da se teško mogu navići na novo sučelje. Imam primjer na poslu gdje obični korisnici rade isti posao u okruženju gdje ima i Windows XP i 7-ica i 8-ica i nitko se ne buni. Korisnici koji su na 8-ici nakon uključivanja PC-a klikni na Start tipku, odaberu tile od Desktop-a i rade, Metro im ne znači apsolutno ništa.

Naravno da to nije neko sretno riješenje, ali nije toliko iritantne kako neki žele ustvrditi.

Ne znam otkud ti podatak da nijedan korisnik desktopa nema niti namjerava imati Windows tablet, ali sam siguran da će ovim potezom (ma koliko nepopularan bio) Microsoft pridobiti jedan dio korisnika za svoje mobilne platforme. Uostalom Apple-u to poprilično dobro ide (forsiraju specifična riješena, ali imaju priličan broj korisnika koji imaju čitav niz njihovih proizvoda).

14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

To si mogao i prije, samo što bi iskočile opcije pri dnu za uninstall što je puno ljepše izgledalo.

Meni je ovako brze i ljepse.

14 godina
neaktivan
maxym kaže...

BlueMax,

Ovo što si rekao sve stoji, ali moja poanta je bila u tome da ne stoji izjava sase da običnim korisnicima tiles-i samo smetaju i da se teško mogu navići na novo sučelje. Imam primjer na poslu gdje obični korisnici rade isti posao u okruženju gdje ima i Windows XP i 7-ica i 8-ica i nitko se ne buni. Korisnici koji su na 8-ici nakon uključivanja PC-a klikni na Start tipku, odaberu tile od Desktop-a i rade, Metro im ne znači apsolutno ništa.

Naravno da to nije neko sretno riješenje, ali nije toliko iritantne kako neki žele ustvrditi.

Ne znam otkud ti podatak da nijedan korisnik desktopa nema niti namjerava imati Windows tablet, ali sam siguran da će ovim potezom (ma koliko nepopularan bio) Microsoft pridobiti jedan dio korisnika za svoje mobilne platforme. Uostalom Apple-u to poprilično dobro ide (forsiraju specifična riješena, ali imaju priličan broj korisnika koji imaju čitav niz njihovih proizvoda).

Apple nije pokusao progurati iOS na desktop iako bi zbog samog izgleda bio prirodniji nego Metro. Apple je svoj ekosistem poceo stvarati na dobrim temeljima. Imao je u svakom trenutku najjaci store, pa ga je mogao forsirati. Vezu s racunalom uvjetovao je iTunesom ali njega su na Apple racunalu i onako svi imali a oni koji su bili na ostalim desktop OS-ovima su ga instalirali kao dodatnu aplikaciju a ne dodatno sucelje. Apple je svojim trzisnim polozajem mogao uvjetovati takve stvari a kako mu je trzisni polozaj slabio sve vise je smanjivao ovisnost svojih gadgeta o iTunesu. Znaci Apple je manje agresivan bio prema svom desktop OS-u kad je udio njegovih gadgeta na svjetskoj razini bio 80% a desktopa 5% nego Microsoft ciji je udio gadgeta 5% a desktopa 90%.

A sto se tice iritantnosti, windows 8 a posebno 8.1 je najbolji Microsoftov OS. Iritantnost je jedini razlog zasto se dan danas bolje prodaje losija stara verzija OS-a nego najbolja nova. Kao osoba kojoj je estetika struka, mene metro sucelje bode u mali mozak. Ne samo po sebi, na tabletu je ok, ali u kombinaciji sa desktopom to je katastrofa.

15 godina
protjeran
BlueMax kaže...
EZY-E kaže...

Koji k, kako ti stari, sivi jump menu može biti ljepši od nečega što je očigledno ljepše?

Ajde, možda ne mislimo na istu stvar, znači ti tvrdiš da je izbornik na slici 1 ljepši nego na slici 2?

1 1
2 2
12 godina
EZY-E kaže...
BlueMax kaže...
EZY-E kaže...

Koji k, kako ti stari, sivi jump menu može biti ljepši od nečega što je očigledno ljepše?

Ajde, možda ne mislimo na istu stvar, znači ti tvrdiš da je izbornik na slici 1 ljepši nego na slici 2?

e da vec kad pricamo o tome.dali zna netko kako se može vratiti taj izbornik sa slike 2 bez da vracam na stari 8.1

Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani.
16 godina

Pa Apple-u to guranje tablet OS-a na desktop nije ni trebalo, jer je i tako imao više korisnika mobitela i tebleta nego PC-a, zato su se i odlučili na suptilniji način, uvođenjem iTunes-a, Apple Storea, iClouda, ne zadirući pri tome u korisničko iskustvo i GUI na bilo kojoj platformi.

S obzirom da je Microsoft u obrnutoj situaciji (veliki broj PC korisnika, mali broj korisnika tableta i mobitela) odlučili su se na ovakav potez, što meni osobno više izgleda kao potez očajnika, ali sad je šteta već učinjenja.

Mada ne mislim da će ovakvo stanje dugo potrajati. Iako je niz loših odluka Microsoftovog vodstva (debakl Viste, na vrat na nos izdavanje 7-ice, forsiranje tabletoidnog sučelja na 8-icu) u kombinaciji sa financijskom krizom i padom prodaje na PC tržištu doveo do ovako apsurdne situacije, s vremenom će sve sjesti na svoje, ekonomija će se ponovo pokrenuti, softver pisan za stari OS će se prilagoditi novom, kupci će imati mogućnost legalne kupnje samo 8-ice, i za godinu-dvije nitko se više neće ni sjećati da je XP bio 'king of the hill' a da je 8-ica puževim koracima grabila prema naprijed.

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
BlueMax kaže...
EZY-E kaže...

Kada pogledam meni na slici 2. bojim se da ću dobiti karpalni sindrom od stalnog tako velikog pomicanja miša.Ergonomija je bitnija od ljepote.A kompaktniji meniji su ergonomičniji kada se radi o tipkovnici i mišu.Kod touchscreeena je slika 2 pak ergonomičnija.

maxym kaže...

Pa Apple-u to guranje tablet OS-a na desktop nije ni trebalo, jer je i tako imao više korisnika mobitela i tebleta nego PC-a, zato su se i odlučili na suptilniji način, uvođenjem iTunes-a, Apple Storea, iClouda, ne zadirući pri tome u korisničko iskustvo i GUI na bilo kojoj platformi.

S obzirom da je Microsoft u obrnutoj situaciji (veliki broj PC korisnika, mali broj korisnika tableta i mobitela) odlučili su se na ovakav potez, što meni osobno više izgleda kao potez očajnika, ali sad je šteta već učinjenja.

Mada ne mislim da će ovakvo stanje dugo potrajati. Iako je niz loših odluka Microsoftovog vodstva (debakl Viste, na vrat na nos izdavanje 7-ice, forsiranje tabletoidnog sučelja na 8-icu) u kombinaciji sa financijskom krizom i padom prodaje na PC tržištu doveo do ovako apsurdne situacije, s vremenom će sve sjesti na svoje, ekonomija će se ponovo pokrenuti, softver pisan za stari OS će se prilagoditi novom, kupci će imati mogućnost legalne kupnje samo 8-ice, i za godinu-dvije nitko se više neće ni sjećati da je XP bio 'king of the hill' a da je 8-ica puževim koracima grabila prema naprijed.

Za godinu dana izlazi Windows 9,stoga bi kakvu popularnost sada imaju windowsi 8,bili zapisani u povijest na isti način kao i Vista i ME,osim ako se nešto drastično ne promijeni.Ili ako MS ne zabrlja i sa windowsima 9,ali onda je MS u stvarno velikim problemima jer mislim da bi im to bilo prvi puta u par desetljeća da su izdali dva impotentna sustava za redom.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 0:37 (g12356).
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
BlueMax kaže...
EZY-E kaže...

Da, blize mi je. ne moram skakat tamo vamo.

17 godina
neaktivan

Opcija "Boot to desktop" je bila dostupna i na prvom 8.1 updateu (koji se skidao sa Store-a) - desni klik na taskbar - properties i tab Navigation.

I još jedna stvar za hejtere metroa koju sam primjetio (ne znam da li je bila dostupna od prije, ispravite me), desni klik na windows logo u lijevom donjem kutu otvara kontekstni izbornik za brže pristupe određenim funkcijama. Pa eto sad postoje i power opcije putem kojeg možete lijepo ugasiti računalo bez diranja metroa.

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HBomb kaže...

Opcija "Boot to desktop" je bila dostupna i na prvom 8.1 updateu (koji se skidao sa Store-a) - desni klik na taskbar - properties i tab Navigation.

I još jedna stvar za hejtere metroa koju sam primjetio (ne znam da li je bila dostupna od prije, ispravite me), desni klik na windows logo u lijevom donjem kutu otvara kontekstni izbornik za brže pristupe određenim funkcijama. Pa eto sad postoje i power opcije putem kojeg možete lijepo ugasiti računalo bez diranja metroa.

Je ali nije bila defaultno oznacena nego je korisnik sam morao izabrati tu opciju. S novim updateom od 800 i kusur MB i 2GB zauzeca diskovnog prostora Microsoft je prvi put priznao poraz Meto sucelja i defaultno postavio da ga se zaobilazi.

Gasenje na desni klik je bilo i prije ovog updatea.

12 godina
g12356 kaže...

Kada pogledam meni na slici 2. bojim se da ću dobiti karpalni sindrom od stalnog tako velikog pomicanja miša.Ergonomija je bitnija od ljepote.A kompaktniji meniji su ergonomičniji kada se radi o tipkovnici i mišu.Kod touchscreeena je slika 2 pak ergonomičnija.

{#} Ćuj jadan ti, nebi ti htio bit u koži ako to dobiješ. Jer inaće sa mišem da dođem do tog izbornika moram letit po sobi snjim znaš. :P

EDIT: I još nešto, neznam što radiš toliko u metrou sa aplikacijama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 1:08 (zviznemte).
15 godina
HBomb kaže...

Taj izbornik i ta opcija je bila i prije.

BE HAPPY xD : )
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

dokaz o kvaliteti Win 8 je činjenica da je u 2013. najprodavaniji OS bio Win 7 (koji se nije mogao kupiti kao OEN/retail nego su ljudi radili downgrade sa 8).

koliko znam, sve tvrtke (čuo od nekoliko kolega koji imaju manje IT tvrtke) koje su uzele laptope ili desktope s 8icom obavezno su tražile downgrade.

drugim riječima, nije važno što IT odjel želi/misli - važno je koliko je jednostavno average useru raditi na Win 8, a činjenica je da im je teško, jako teško.

tu je MS fulao. negdje sam čitao post programera koj je nahvalio 8icu, jer mu je sada ovo ili ono lakše (s dev aspekta), ali to usere ne zanima. oni žele upaliti računalo i jednostavno se snalazi i raditi, a ne gubiti vrijeme na razumijevanje OSa.

činjenica da vraćaju start u nekoj formi dokazuje da su opako fulali s razvojem sučelja i funkcionalnosti.

mislim da će ih novi CEO vratiti na pravi put.

zašto pričaš gluposti?

krivo, oni ne žele naučiti nešto novo, jer smatraju to bespotrebnim, i da nisu dovoljno plaćeni za to. jer, nie OS jezik iz skupine ugro-finskih jezika, pa da ga treba razumjevati.

Silence! I Kill You...
17 godina
neaktivan

i žao mi je što u doba prijelaza na xp forumi nisu bili toliko popularizirani da se zabilježe sve biserne izjave korisnika kojima je novi start meni bio "najveće smeće ikada izašlo iz ms-a".

Silence! I Kill You...

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
no name kaže...

i žao mi je što u doba prijelaza na xp forumi nisu bili toliko popularizirani da se zabilježe sve biserne izjave korisnika kojima je novi start meni bio "najveće smeće ikada izašlo iz ms-a".

U ono vrijeme su forumi,a još uvijek i usenet bili popularniji nego danas.

Samo tko će kopati do takvih  arhaičnih izjava.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
15 godina

Nažalost, najviše seru oni koji nisu ni koristili Win8 i oni koji ga nemogu ni pokrenut jer imaju kante stare 10 ili više godina. Jadno kako je teško prihvatit nešto što je 100 puta bolje od winXp-a i nešto malo od win7.

Zarada klikanjem, http://wattbux.com/ref/inoxzg , http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
12 godina

Ja imam pentium 4 i još gura punom brzinom. Čak i MAC gura ali malo sporije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice