Skoro pa kraj za XP

poruka: 74
|
čitano: 10.992
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Skoro pa kraj za XP".
17 godina
protjeran
RE: Skoro pa kraj za XP
hrvatskafarkasevec kaže...
Danny_HR kaže...
opcom kaže...

nisu jasni tebi ali meni niste jasni vi svi !!!! imam desetak novih NOVIH programa koji ne rade na win 7 !!!! trebaju mi za posao i bez nih ne mogu raditi. nije nitko zaljubljen u xp,ali ako mi o tome ovisi budućnost koristiti ću xp još godinama !!! ne igraju svi glupe igre-ima nas koji radimo !

Koji to? Daj primjere jer mislim da si ovo izvukao iz dupeta samo da imaš nazovi-argument.

da i ja mislim da je tak 

mene na 7 malo zezao ps3 media server,ali i to sam slozio 

tak da nisam imo problema sa programima

lijepo što i ti misliš da je "tak" ,ali argumenti govore drugačije.

Z
17 godina
protjeran

daj shvatite da ima programa i programa. meni nije "program" gledati film i slušati mp3. 

sve ovo su programi,katalozi,aplikacije koji svaki imaju po 15 i više gigabajta !!! i znate li kako je složiti to sve da radi ??? i onda priječi na win 7 i utvrditi da 90 % ne radi ???

rješio sam dual boot i radi. ali sada je opet pitanje legalnosti. xp mod ne radi ništa-probajte.  radi na igrama.

drugo,uvijek su neka štekanja kod dual boot. win 7 i njegov antivirus mi na xp-u pobrišu crackove i patcheve i  štošta drugo. obrisali su mi čak i podatke iz kase. jednostavno je nestao jedan dos program. win 7 ga je ocijenio kao neprijateljski i u srijedu je radio , u subotu - ne !!!

Z
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 11:05 (opcom).
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

o tome sam pisao dest puta i žao mi je što nisam copy-paste .svaki puta moram objašnjavati.

NE RADI NA LEGAL WIN 7 SLIJEDEĆE :

1. TEC DOC.

2. OPEL EPC 2010

3. DAEWOO EPC 2009

MAZDA,TOYOTA KIA EPC

4. OPEL OP COM 2010.

5.masa sličnih programa ali koje zbog starosti i ne očekujem da rade. ovo su sve novi programi.

zašto vrjedjanje da sam izvukao iz dupeta ? sve odgovorno tvrdim i već nekoliko mjeseci se patim s tim.  problem je što se radi o firmama i na laptopima pa virtualizacija ne dolazi u obzir-sve kuha ventilatoriu zuje,cpu na maximumu itd. 

Nisam htio ispasti neugodan niti vrijeđati, već sam iz iskustva rekao što mislim. Velika većina ipak izmisli problem da bi mogli nazovi-argumentirati.

Daewoo i Opel EPC radi na win 7, to znam sigurno. Za ostale ne znam ali nemam ti razloga ne vjerovati.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
opcom kaže...

o tome sam pisao dest puta i žao mi je što nisam copy-paste .svaki puta moram objašnjavati.

1. TEC DOC.

2. OPEL EPC 2010

3. DAEWOO EPC 2009

MAZDA,TOYOTA KIA EPC

4. OPEL OP COM 2010.

5.masa sličnih programa ali koje zbog starosti i ne očekujem da rade. ovo su sve novi programi.

zašto vrjedjanje da sam izvukao iz dupeta ? sve odgovorno tvrdim i već nekoliko mjeseci se patim s tim.  problem je što se radi o firmama i na laptopima pa virtualizacija ne dolazi u obzir-sve kuha ventilatoriu zuje,cpu na maximumu itd. 

Nisam htio ispasti neugodan niti vrijeđati, već sam iz iskustva rekao što mislim. Velika većina ipak izmisli problem da bi mogli nazovi-argumentirati.

Daewoo i Opel EPC radi na win 7, to znam sigurno. Za ostale ne znam ali nemam ti razloga ne vjerovati.

BAŠ OPEL EPC  novi izbaci tekst sa jasnom porukom da program radi samo na xp,server itd.ali na win 7 ne !

Z
15 godina
neaktivan
Skoro pa kraj za XP

Xp je odličan, ali previše nesiguran !

Od kada sam prešao na sedmicu niti jedana gamad mi nije doletjela na komp.

E sad netko je rekao da se bavi audio produkcijom na 7-mici ??

Baš me zanima kako je riješio problem ASIO drivera?

Jedno ako nije u doticaju s njima...

Baš zbog toga mi sedmica služi samo za internet i tu itam koju igru.

Što je žalosno, da laptopu starom skoro pet god ja radim nešto što bi

trebao bez beda raditi na novom OS-u ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skoro pa kraj za XP

Meni su primarni Win 7 (kod kuće), pored kojih imam i XP i to samo zbog starog skenera (koji rad svoj posao i ne mislim kupovati novi), a za kojeg nema drivera za Sedmicu, niti za Vistu.

XP je sjajan i dugotrajan proizvod. Odradio je dobro svoj posao u prošlosti i još uvijek je najrašireniji Microsoftov OS. Normalno da je 7-ica bolja, ali ne mogu vjerovati koliko dugo XP opstaje i pored 7 -ice. Tranzicija sa Win 98SE na XP je izvršena u duplo (+) kraćem periodu. Sumnjam da će primjer ovakve žilavosti OS-a biti viđen u skorijoj budućnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ti proizvođači hardvera su legalni lopovi windowse plate 15 dolara a nama naplate punu cijenu od 1000 kn,zato sam ja uzeo bez windowsa

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
KrEsHo1 kaže...
terhardp kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Subjektivan razlog; Imam original XP i nemam para za 7?

Ukoliko sve radi dobro i ispunjava potrebe, to je i više no objektivan razlog.

To je pravi razlog, baš me zanima kolio je legalnih sedmica na ovom forumu :)

svaka 20-ta haha

16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Meni su primarni Win 7 (kod kuće), pored kojih imam i XP i to samo zbog starog skenera (koji rad svoj posao i ne mislim kupovati novi), a za kojeg nema drivera za Sedmicu, niti za Vistu.

XP je sjajan i dugotrajan proizvod. Odradio je dobro svoj posao u prošlosti i još uvijek je najrašireniji Microsoftov OS. Normalno da je 7-ica bolja, ali ne mogu vjerovati koliko dugo XP opstaje i pored 7 -ice. Tranzicija sa Win 98SE na XP je izvršena u duplo (+) kraćem periodu. Sumnjam da će primjer ovakve žilavosti OS-a biti viđen u skorijoj budućnosti.

normalno kad je i xp bio 8 godina u modi i svi su se prilagodili na njega i sp-i su dosli i sve i sad se nikome neda ic dalje jos je vista prije sp1 bila dosta losa sto je islo u korist xp-a ali sad je lagano to gotovo..ne branim ja niti jedan os ali ja iskreno nisam imao niti jedan problem niti sa xp-om niti sa vistom a sa sedmicom tek neznam kako izgleda error..

17 godina
protjeran

ovdje ima puno emotivaca koji misle da netko nešto voli ili ne voli. znam,imam tvrdoglavog prijatelja koji je još na p3 i na win 98. ok njemu dosta. 

ja nisam emotivno vezan za xp nego iz čiste potrebe. i sada radim na win 7. ali shvatite za radni prostor ja trebam 3 licence i onda taj os ne radi ! a naveo sam što ne radi i sigurno ne radi,probale su malo jače face to riješiti. da ne kažem da imam jedan kasa-knjigovodstvo program koji je na 10 god licenca ali ne radi pod win 7. što sada da kupim drugi zbog šminke ?

to mi liči na prepucavanja ati-nvidia-a ja ih NE RAZLIKUJEM ! znači netko se nečim bavi. isto kao procesori. meni najstabilnije i sa autodijagnostikom radi celeron od 900 mhz. sada žalim za njim. imam jedan athlon 2 i jedan core 2 duo. nisu sluge., tj na taj stroj ne mogu instalirati win 98 a samo taj os podržava neke programe iz 2000 koji se nisu razvijali,ali savršeno odrađuju flashanje kompova na autima,podešavanje instrument tabli itd. to je realnost,a ne tko želi kakvu sliku i šarenilo na desktopu.

Z
15 godina
neaktivan
opcom kaže...
...

Ili ukratko, ne mijenjaj konja koji pobjeduje. Eh, ali onda MS ne bi imao od cega zivjeti... Belji se

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina

Uredu je ostati na xp-u ako ti treba  radi posla ili neceg drugoga! Ali je totalno glupo kupiti windows 7 i onda downgradati na xp zato sto mislis da je xp bolji!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan

E sad netko je rekao da se bavi audio produkcijom na 7-mici ??

Baš me zanima kako je riješio problem ASIO drivera?

Jedno ako nije u doticaju s njima...

Nisam morao ništa rješavati iz prostog razloga: sve radi kako treba. Pro Tools 8 (legalan) koji mi je primarna platforma, već neko vrijeme je neslužbeno certificiran za rad pod Sedmicom, i svi driveri upgradeani, čak i za 64-bitni sustav. S obzirom da koristim isključivo Digidesignov hardver i softver, te 3rd-party softver i plug-inove koji su 100% kompatibilni sa Pro Tools-om 8, nisam dosad imao nikakvih problema. BTW, čini mi se da je i ASIO4ALL, što je vjerojatno najpopularniji alternativni ASIO driver, u najnovijoj verziji također kompatibilan sa Sedmicom.

17 godina
Whalter vT kaže...

da skener nije od canon-a?

www.gricni.com
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

Tako je,ako ima bolje treba na to ic...zato sam ja na linuxu

Kad sam procitao ovo, moram priznati bio sam kao *slika*.

2 sekunde poslije shvatio sam ironiju.

16 godina
neaktivan
Skoro pa kraj za XP

Ej, pa na Torrentima još uvijek imaju dobro-seedane verzije Windowsa NT, 95, 98... Windowsi XP će tamo živjeti vječno! Smijeh

EDIT: Gle, evo i Windows 1.0 iz '86 na TPB-u!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 14:54 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sokre kaže...
Whalter vT kaže...

da skener nije od canon-a?

Nije. Radi se o  Umax Astra 6400.

17 godina

kk, ja imam problem sa starim canonom pa također imam komp sa win 7 i xp

www.gricni.com
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

1. TEC DOC.

2. OPEL EPC 2010

3. DAEWOO EPC 2009

MAZDA,TOYOTA KIA EPC

4. OPEL OP COM 2010.

e kad smo već u tim vodama, autodata 2010 baca nekakav error (oni žnj znakovi) i odbija pokretanje, standox standowin (program za omjere boja) radi na w7 tek od verzije 2/2010, a koliko sam uspio saznat da će uskoro bit Toyota EPC koji radi na w7 (a dotad samo XP)... međutim svi programi radi u XP mode, provjereno

There's no SAVE GAME in real life!!!
17 godina
protjeran
dark_wizz kaže...
opcom kaže...

1. TEC DOC.

2. OPEL EPC 2010

3. DAEWOO EPC 2009

MAZDA,TOYOTA KIA EPC

4. OPEL OP COM 2010.

e kad smo već u tim vodama, autodata 2010 baca nekakav error (oni žnj znakovi) i odbija pokretanje, standox standowin (program za omjere boja) radi na w7 tek od verzije 2/2010, a koliko sam uspio saznat da će uskoro bit Toyota EPC koji radi na w7 (a dotad samo XP)... međutim svi programi radi u XP mode, provjereno

kad baca eror treba stalno klikati ok i instalacija nastavlja. znači enter,enter,enter i tako do kraja. kod lijepljenja patch-a isključiti antivirus. kod korištenja također. tada isključim i net jer mi je na hardv tipki pa da sam siguran. a xp mode mi ne radi. tj ti programi ne rade. možda nešto nije dobro u win ultimate koji koristim. na onom gdje su mi legalni više ne eksperimentiram.

Z
15 godina
protjeran
D4RKL1NG kaže...

Koje je to "preslabo računalo"? Mislim, ako sasvim solidno radi na Core Duo 1,66GHz i 2GB rama, onda me stvarno zanima.

Evo, ja radim na Pentiumu 4 na 3.0 GHz. Zbog sve zahtjevnije multimedije prisiljen sam napraviti posteni uppgrade kompjutera. Za surfanje i obradu teksta je jednako dobar kao i prvog dana. OS je Win XP.

17 godina
neaktivan

Ok, ja sam mislio na ljude koji prigovaraju za 7, a koriste C2D i slične procesore. XP je najbolji izbor za single-core procesore.

Cake or Death?
15 godina
neaktivan
Skoro pa kraj za XP

R.I.P.

Pregazilo ga vrijeme,  premda je još uvijek dobar.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
17 godina
Skoro pa kraj za XP

jos kad spominjete aute...e pa nije to bas slicno.

imas golfa jedinicu iz 1980 i strasno si zadovoljan, samo ponavljas "svabo je svabo".

kad zapne oko suporta komentar je "ima sve u hercegovini".

samo sto suport za os ne dolazi iz hercegovine.

za 3 godine nece ga nista podrzavat.

evo recimo 60% goni free aviru, ekipa je vec napisala,radit ce vam do 2015.

dosta,a sto sa onima koji ce 2012 reci..cioa-bao?

what Marcellus Wallace looked like
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa te developere treba streljat. Izdaju program koji ima 2010 u nazivu, a ne podrzava 4 godine stari OS, nego samo onaj koji je star 10 godina... Ajme uzasa...

Za poslovne korisnike, slabi hardware je vrlo upitna isprika, jer za vecinu poslova brze racunalo znaci vecu produktivnost. S obzirom da zaposlenici kostaju daleko vise od HW-a, produktivnost od samo par % je isplativa.

Npr. neka teta pisalica sa 3000kn placom (koja tvrtku kosta barem jedno 5000kn mjesecno, u praksi vjerojatno i puno vise), za godinu dana ce tvrtku olaksati za 60000kn. S obzirom da se posteni novi HW moze kupit vec za 3000kn,  novi HW je manje od 5% ukupnih troskova.

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 0:34 (SupremeCommander).
15 godina
Meni nije jasno zasto ljudi govore da OS nevalja, jer mu programi sa oznakom 2010 i slicno ne rade?? Pa sto proizvodjaci tih aplikacija ne porade na prilagodbi ... sta bi sad w7 trebao biti prilagodjen za sve moguce aplikacije i hw?? Ja sam imao stari scanner koji nije htio radit pod w7 i nije bilo odgovarajucih drivera, ali nisam zato se vratio na w7, vec sam dok je moglo gurao na xp, ali mi dojadilo i kupio sam si novi scanner i sad sve radi ko urica ...
ptspclan.com | visit us ^^
17 godina
SupremeCommander kaže...

Npr. neka teta pisalica sa 3000kn placom (koja tvrtku kosta barem jedno 5000kn mjesecno, u praksi vjerojatno i puno vise), za godinu dana ce tvrtku olaksati za 60000kn. S obzirom da se posteni novi HW moze kupit vec za 3000kn,  novi HW je manje od 5% ukupnih troskova.

Teti pisalici ne treba C2D, stari P4 je dovoljan ako ima dovoljno memorije, i ako je sve što ona pokreće nekakav Word, malo interneta, mail.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan

Ako se kupuju nova računala, većina većih firmi uzima brand-name gotova računala s predinstaliranim OS-om koji je većinom danas Windows 7.

Cake or Death?
14 godina
neaktivan
SonicPlayer2 kaže...

Xp je odličan, ali previše nesiguran !

Od kada sam prešao na sedmicu niti jedana gamad mi nije doletjela na komp.

Ja niti imam AntiVirusni program, niti sam u zadnjih godinu dana ikad imao problema sa virusima. Tak da to ovisi samo o tebi, jedino sam jednom pokupio jednog sa frendovog sticka... -.-

Komp (WinXP) je online 24/7, reinstaliram OS svakih mjesec dana i gonjaj...

17 godina
neaktivan
enloz kaže...

reinstaliram OS svakih mjesec dana i gonjaj...

ZOMG!

Nisam OS reinstalirao od prvog mjeseca prošle godine, a mislim da neće sigurno biti potrebe još bar toliko ako ne i dulje. Vista je bila 2,5 godine ista instalacija.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice