Sintetička stabla

poruka: 31
|
čitano: 4.090
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sintetička stabla".
17 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Pa ovo je odlično, samo bolje je možda spriječit nego liječit. Iako bi ova stvar bila odlična, samo cijena je za sad problem,

A i da nije, baš se pitam dali bi mi imali koje takvo stabalce, sumnjam...

A izgledaju prilično ogromno pokraj onih živina na slici...

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sintetička stabla

Katastrofa. Još će poćet sjeć šume da mogu širit biznis s ovim.

17 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Ahahahah....Sada je cijena problem? A bilijuni dolara potrošeni na naoružanje?? Za sredstsva za masovno uništenje očito nikad nije problem trošiti novac...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

šta nije jednostavnije posadit stablo

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sintetička stabla

ne samo jednostavnije,vec prirodnije i ljepshe

zelim,hocu,mogu al neam koga

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Je jednostavnije ali nije učinkovitije - ovo umjetno "drvce" apsorbira CO iz atmosfere 1000 puta brže od običnog drveta. A sad gledaj - 30 000$ jedan komad. 30000/1000 = 30$. Ti moraš posadit 1000 normalnih stabala (svako po 30$ - sadnica, uzgoj, održavanje - i don't think so). I još treba čekat par godina da ovo pravo drvo počne "radit punim kapacitetom". Na kraju ispada da su ova umjetna brža i efikasnija, a vjerojatno i jeftinija. A netko je reko da će rušit prave šume da bi postavljali umjetna drva - neće. Pogledaj, imaš pustinja i sličnih neupotrebljivih mjesta koliko hoćeš....
I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Ovo ima smisla samo u područjima nepogodnima za rast prirodnih šuma, a možda i kod nekakvih industrijskih postrojenja..    ali zastrašujuće je što bi se takve 'umjetne' biljke mogle proširiti na štetu pravih biljaka samo zato što su na neki način korisnije za ljude Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Ma ovo je cisto apsurdno, uopce se ne cudim da su se bas amerikanci sjetili ovako necega...

Ono po principu: "Bolje lijecit nego sprijecit!", znaci jedno sinteticko stablo upije ugljikov

dioksid koliko proizvodi 20 auta, ma bravo, ali samo u SAD-u ima 247 milijuna registriranih

vozila i opcenito su medu svjetskim vodama u proizvodnji CO2 sa svoji traljavih

27,245,758,000 tona CO2 ispustenih u atmosferu godisnje, koliko bi ovakvih sintetickih

stabla trebalo da pokrije bar desetinu ili cak stotinku to iznosa tj. da se pokaze bilo kakav vidljiv efekt?.

Vise bi se postiglo programom kojim bi se subvencioniralo nabava stedljivijih vozila a ne

njihovih uobicajenig "gas guzzlera", ulaganjem u obnovljive izvore energije a ne kao sto

Obama propagira njihov novi tzv. "Clean Coal" koji je cist samo u prezentacijama na TV-u.

SAD je isto tako jedina razvijena zemlja u svijetu koja nije ratificirala Kyotov protokol,

s cime su jasno pokazali svoje stajaliste sto se tice smanjivanja staklenickih emisija.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Je jednostavnije ali nije učinkovitije - ovo umjetno "drvce" apsorbira CO iz atmosfere 1000 puta brže od običnog drveta. A sad gledaj - 30 000$ jedan komad. 30000/1000 = 30$. Ti moraš posadit 1000 normalnih stabala (svako po 30$ - sadnica, uzgoj, održavanje - i don't think so). I još treba čekat par godina da ovo pravo drvo počne "radit punim kapacitetom". Na kraju ispada da su ova umjetna brža i efikasnija, a vjerojatno i jeftinija. A netko je reko da će rušit prave šume da bi postavljali umjetna drva - neće. Pogledaj, imaš pustinja i sličnih neupotrebljivih mjesta koliko hoćeš....

prvo,ako me vid ne vara,i nekoliko puta su veci od stabla

nadalje,30.000$ naspram 20kn x 1000  = 20.000kn = 4.000$

a sve je prirodno,ne zagadjujesh okolish dok uopce proizvedesh stablo,dok sa ovim nije bash takav slucaj

a i dash stanishte zivotinjama,shto sa ovim nije slucaj

zadrzish floru i faunu,shto sa ovim nije slucaj

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan

Potencijal u ovome nije u sadjenjeu šuma sintetičkih stabala nego primjena u arhitekturi. Velike industrijske hale i tvornice sa fasadnim oblogama od ovog materijala, ugradjivanje u rafinerije i u nove nebodere koji niču u preurbaniziranim predjelima Šangaja npr ili New Yorka i ostalih relativno zagadjenjih gradova.

Zamislite zgradu sa takvom fasadnom oblogom, solarnim ili wind kolektorima te nekim zelenim krovom. Vrlo ekološki i zanimljivo. Svašta iz ovog moze nastat. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:51 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

pa nek stave taj materijal koji upija co2 na dimnjake od tvornica i rafinerija :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NeoN kaže...

pa nek stave taj materijal koji upija co2 na dimnjake od tvornica i rafinerija :)

Vec imas razne filtere i maske (ne samo za co2) koje se upotrebljavaju na tvornicama i rafinerijama u razvijenim zemljama.

Nego nije mi jasna slika kao neki "recycle loop", kad kocka stoji u "Regeneratotu" i pise iznad onog malog dimnjaka

"CO2 output based on customer specifications", sto to onda znaci da kad se to "stablo" napuni onda na strpaju

u regenerator da ispusti prikupljeni CO2 ??? wtf?

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 16:09 (drnde).
16 godina
protjeran
Sintetička stabla

Mozda je ovo dobro a mozda i nije ali u svakom slucaju je bizarno da bizarnije ne moze biti...

www.birtija.co.ba

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@drnde

Da to i ja nekontam. Da li se onda taj nakupljen CO2 mora negdje uskladištit ili sta. Koliko traju te ploce za sakupljanje? Ako se moraju skladištit negdje kad se "napune" onda nema baš ovo smisla. Al ipak zanimljiva tehnologija i ideja.

16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Di će onda sav taj CO2?

U kokakolu? fantu? ili "pod tepih"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Svako sintetičko stablo može apsorbirati oko jedne tone ugljik dioksida na dan, što je ekvivalent plinu koji ispusti približno 20 automobila.

20 automobila ispusti dnevno 1 t C02? Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta ne ispusti jedan oko 200grama na 100kilometara?

Mislim da bi trebali više ulagat u automobile koji su ne ovisni o benzinu... tj. ekološke prihvatljive, a ova stabla da služa da smanje počinjenu štetu...

Svejedno niti jednu takvu novu tehnologiju ne bismo smjeli odbacit.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
Geek kaže...

Šta ne ispusti jedan oko 200grama na 100kilometara?

Uzeo sam PSE i računao :) Za 1 t i 20 automobila dobije se 50 kg C02 što je 13.64 kg ugljika i 36.36 kg kisika. Ne da mi se dalje računat' :)

17 godina
Sintetička stabla

ne kuzim na kojem principu rade ta "stabla"

kam sa tim CO2

koliko ja znam prava stabla pri fotosintezi trose CO2 i proizvode kisir, a sta "ova"?

sve mi to ne mirise na dobro, nego na lovu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

..šetaš...,sunce zaprži i ti fino legneš u hladovinu ispod tog stabla..i eto višestruke koristi..

..a šume možemo dalje nemilice sjeći..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sintetička stabla

"No istraživači vrlo agresivno promoviraju svoj projekt i već su se sastali s američkim ministrom zaduženim za energiju, ističući kako je njihovo rješenje u pogledu smanjenja koncentracije ugljik dioksida u atmosferi nekoliko stotina puta efikasnije od proizvodnje energije putem vjetrenjača."

Dakle, umjesto vjetrenjaca, jedna ugljenara i par ovih stabala... Zakon! Smijeh 

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sintetička stabla

S obzirom na razvoj situacije u svijetu, gdje razvijeni svijet ako i odbaci zastarjelu tehnologiju odmah je preproda u Kinu, Indiju, Bangladeš... Onda oni "na zapadu" koriste bolju i ekološkiju tehnologiju, a to što s druge strane svijeta tvornice i dalje ispuštaju CO2 nije bitno. Kao da ne živimo u jednom velikom stakleniku! S obzirom na to da su lobiji u tom razvijenom svijetu vođeni samo idejom što brže i učinkovitije zarade (dokaza za to je prepun internet!), a ti lobiji financiraju politiku, pa ako i dođemo do tog stupnja mentalnog razvoja i recimo prisilimo političare da promjene stil poslovanja lobija, stil će se možda promijeniti ali cilj će i dalje ostati isti i "ispod žita" će se početi raditi s mafijom. Npr. upravo danas sam gledao talijanski film "Gomorra" u kojemu je dotaknuta tema odlaganja opasnih otpada na potpuno neprihvatljiva mjesta i stravičan porast kancerogenih bolesti. Prema tome ne treba očekivati neke revolucionarne pomake u čovjekovom utjecaju na prirodu, osim na gore!

E sad, s druge strane kako je taj CO2 koji mi sad puštamo u atmosferu izgarajući fosilna goriva dospio u zemaljsku koru? Po nekim teorijama morski organizmi su taj CO2 vezali za sebe i nataložili se na dno mora, pa je onda geološkim reakcijama nastala nafta, ugljen je nastao od prapovijesnih šuma... Dakle ovo što bi čovjek sad učinio ne bi bilo ništa posebno drugčije. Ova "stabla" preuzela bi CO2 iz atmosfere i vezala ga na filtere koji bi se zatim odlagali u odlagališta u zemljinoj kori. Netko bi na tome super zaradio i stvar bi funkcionirala. Ne mora biti nužno da bi se zbog ovakvih umjetnih stabala morala rušiti prirodna vegetacija. Pustinja ima u izobilju, a kako na more kod Danske postavljaju vjetrenjače na pontone na morsku površinu, tako mogu i ova "stabla". Također ovakvi filteri ne bi nužno morali biti u obliku stabla! Mogu biti i na krovovima ili fasadama zgrada, lijepo dizajnirani da prolaznici uopće ne vide razliku od uobičajene arhitekture.

Mislim da u sra... u kojem je ljudska zajednica danas, svaku priliku treba objeručke prihvatiti i na svemu paralelno raditi, pa i na alternativnim izvorima i na ograničavanju ispuštanja CO2 i na novim revolucionarnim izvorima energije kao što je tokamak, ali i na ovakvim rješenjima koja trenutno zvuče kao da rade po principu "drži vodu dok majstori odu". Sve je to u biti dobro i odmoći ne može. Odmoći može samo ignoriranje problema i predugo pričanje... Djelovati treba odmah!

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Meni ovde nije jasno, jel oni to filtriraju C02 ili samo C?

Mislim, ako je C02, onda to nema puno efetka, jer u samom procesu vezuju i kiseonik, dok se kod pravih stabala kiseonik oslobanja, C se vezuje i kasnije se moze opet korisititi za dobijanje energije.

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Salex kaže...

Meni ovde nije jasno, jel oni to filtriraju C02 ili samo C?

Mislim, ako je C02, onda to nema puno efetka, jer u samom procesu vezuju i kiseonik, dok se kod pravih stabala kiseonik oslobanja, C se vezuje i kasnije se moze opet korisititi za dobijanje energije.

ni ti tu nis efektov. Tega sam ja cera gledel. Naj se s tem brinuti. Rajši si grunta pogle.

odgovori na moje poruke
17 godina
Sintetička stabla

Da je svjetskim vođama u interesu zaštita okoliša već bi oni to odavno napravili. Nisu potrebne nikakva sintetička stabla i sl. Već postoji dovoljno tehnologija za očuvanje okoliša. A osim toga, cijela stvar oko globalnog zatopljenja je debelo prenapuhana jer određeni ljudi u tome nažalost vide načine zarade... Pogledajte filmove poput Zeitgeista i Obama deception... Bit će vam puno jasnije.

Nemam komentara

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sintetička stabla

Napravimo tisuće toplana, dovoljno ovih umjetnih stabala i loži dok se ima ... ko šiša obnovljive izvore energije. Glavno da je jeftinije i da se da zaradit što više para.

More Li...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sintetička stabla

"kako je ono vrlo fleksibilno u pogledu veličine i može biti postavljeno praktično bilo gdje"

nekako mi veliko izgleda naspram onih zivotinja na slici, ali ono je samo fotomontaza xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bichanich kaže...

Da je svjetskim vođama u interesu zaštita okoliša već bi oni to odavno napravili. Nisu potrebne nikakva sintetička stabla i sl. Već postoji dovoljno tehnologija za očuvanje okoliša. A osim toga, cijela stvar oko globalnog zatopljenja je debelo prenapuhana jer određeni ljudi u tome nažalost vide načine zarade... Pogledajte filmove poput Zeitgeista i Obama deception... Bit će vam puno jasnije.

Da ti filmovi su olicenje istine i objektivnog izvještavanja. Isto sranje samo igra za drugu momcad...

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Bichanich kaže...

Da ti filmovi su olicenje istine i objektivnog izvještavanja. Isto sranje samo igra za drugu momcad...

a o cemu se tocno radi u tim filmovima? :D

nego prema slici ovo meni izgleda kao da i dalje to "drvo" ispušta CO2 (airflow at exit 280ppm co2) ali za 100ppm co2 manje.Iznenađen

16 godina
protjeran
viper kaže...
.

a o cemu se tocno radi u tim filmovima? :D

nego prema slici ovo meni izgleda kao da i dalje to "drvo" ispušta CO2 (airflow at exit 280ppm co2) ali za 100ppm co2 manje.Iznenađen

ma klasika.....teorije urote i slicne glupost.....mozda 10% istine ima u njima.

zabavno za pogledat, al sa VELIKOM dozom skepticizma.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice