Ja sam zato da i dalje kopiraju i stvari prave upotrebljivima. I onaj što je izmislio auto nije izmislio točak. Ak su windowsi točak onda je OSX auto.
Agrumentiraj to malo. Što to točno sa OSXom možeš više napraviti ili bolje od Windowsa?
I imaj na umu da je obrnuta situacija pošto je omjer u korist Windowsa u ovom segmentu puno veći (>90% svih korisnika računala koriste Windowse (u određenim verzijama)).
Ne radi se se o tom dal cu napravit nesto bolje il vise nego jednostavnije.
Samo kad vidim GUI od windowsa odmah mi zgadi. Zato naprimjer Skype na windowsima izgleda onako komlicirano u odnosu na OSX, neznam mozda windows useri imaju previse vremena da se probijau kroz neke menije i podmenije i podmenije. Al menu kao korisniku mac-a to nije jasno. Da, da znam, korisnici windowsa su pametniji znaju ramsljat sami i tako .
Evo samo gledaj naprimjer postavke na windowsima, dok tamo nesto nadjes laku noc.
Jedini razlog zasto se vise koriste windows je cijena i cinjenica da je lakse doc do piratskog softwera.
Sto mi najvise ide na zivce sto neki hardcore windows useri sve odbijaju samo sto je od Applea bez obzira sto je.
Meni stvarno nije jasno jesu li korisnici Macova toliko stvarno nesposobni ili se samo pravite da očajno opravdate taj OS....
Ti meni o kompliciranju Windowsa... Vidi. Ako se nešto jednostavnije ne može napraviti onda se ne može. Točka. Pomiri se s time i do k*rca. Ali Apple pokušava i pokušava i onda dobijete retardirane rezultate... Npr.: miš sa jednim dugmetom i da bi dobio drugu akciju moraš držati tipku na tastaturi... Da, to je genijalno, briljantno, superiorno mišu sa dva dugmeta?!?!!? Pa dajte ne serite i dodajte dva dugmeta u svaki miš i do klinca.
Idemo sada do vrhunca prosera Apple procesa pojednostavljanja već maksimalno mogućih jednostavnih stvari: Apple remote.
Ja imam Windows Remote sa 45 tipaka i TV tuner. Ako želim gledati prvi kanal stisnem 1, ako želim drugi kanal stisnem 2, a ako želim 8 kanal stisnem 8. Ako želim teletekst stistnem TXT dugme i UPIŠEM stranicu koju želim. Kada želim snimati program snisnem snimanje. Kada želim stopirati snimanje snisnem stop. Imam tipku za EPG. Itd, itd, itd... Za sve imam jednu tipku na daljinskom od 45 tipaka. Po meni savršeno funckionalno i ni jednu tipku nebi maknuo sa sljedećeg modela jer sve imaju svoju funkciju. Jednistavno do bola.
I onda vidiš ovako što:
WTF!?!?!?!??!?! I ovi retardirani zombiji se smiju kao ovim zastarjelim daljinskima??!?!?!?!?!?!? Ajde upravljaj nešto sa daljinskim od 6 tipaka! Kako prebaciš na 1 kanal? Odeš u meni, izabereš kanale, pronađeš 1 i stisneš OK. Super je ako ti se gleda drugi kanal sada možda jer imaš kanal +- pa klikneš +. Ali ajd do 8 kanala? Opet, menu, kanali, tražiš 8, OK. (Najmanje 5 pritisaka tipki, a Windows remote 1 tipka.) Baš me zanima kako Teletext radi????? Kako unosiš brojeve? Kobinacijama nekim ili moraš tastaturom (u kojem slučaju ti ni ne treba daljinski, zar ne).
Moja poanta je ovo: stvari bi se trebale pojednostavljati do točke kada i zadnji idijot može time upravljati. Ako odete dalje upadate u Apple teritorij i komplicirate stvari.
Sad si pokazo da nemas pojma o zivotu. Apple mis radi o vako: desna strana desno dugme, lijeva strana lijevo dugme. Samo zato sto nema rupe u sredini, neznaci da ima jedno dugme.