Rekordne narudžbe i prihodi u Tesli

poruka: 89
|
čitano: 12.441
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rekordne narudžbe i prihodi u Tesli".
9 godina
neaktivan
Re: Rekordne narudžbe i prihodi u Tesli
Jakovp kaže...

Ne razumijem kako je prihvaćen stav da je ok plaćati vožnju 1kn/km umjesto 0.1kn/km, i time poticati rat, naftni lobi i povećano zadađenje.

Ali ajde, nekome je draže to nego se odmoriti 15 min duže na putu, ima na svakakvih.

Više od 50% te cijene je porez i to ne skriveni porez. Nije valjda da misliš da će ti struja za aute ostati na ovim cijenama. Eh to se zove LAME.

9 godina
neaktivan
Virtua Fighter kaže...

Nije mi jasno kako netko može govoriti protiv Tesle 3.

Evo čiste matematike:

Tesla 3 sama sebe uspoređuje sa BMW 3 i Audi A4.

...

Pametnom dosta.

Taj pametni zapravo ne treba A4 nego mali trocillindraš 0.8l i to je to. Imati će bolju autonomiju i jako jako niske troškove održavanja.

Obzirom da sam ja jako glup jer si ne mogu izračunati korist kupnje auta na baterije i vrlo glup jer "nisam uspio shvatiti" zašto se Tesla uspoređuje sa najskupljima iz navodne srednje klase, nikako da shvatim kako da odradim u jednom danu sitni poslic koji mi je 350km daleko od doma, 350, plus 350 plus klima plus vozim se bar 140km/h jer htio bih to "odraditi".  To je već 700, a već sam ga trebao negdje napuniti, a punjenje traaaaaaje. I onda moram negdje spavati, extra dnevnica, trošak noćenja. Sa Diselom to odradim bez tankanja, sa igračkom na bengulu koja guta ko' smuk.. ipak moram tankati, jednom i to gdje god hoću cca 5 minuta i opet sam brži nego sa uljarom jer "životinja" od 300KS doslovno guta cestu i opce ju ne hebe autonomija :).

Ok, ljudi dragi, super su ta EV vozila ali dajte shvatite to su igračke za malo po gradu i oko grada, autonomija ih ubija u pojam, što ćete vidjeti kad si ga naivno kupite, a brzo punjenje bude vam naplatilo sva održavanja ICE motora i još dosta više od toga kroz gubitak kapaciteta i posljedično novu bateriju.

15 godina

Threadovi koji se tiču elektroautomobila uvijek postaju polarizirano-navijački.
- čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali spomene da imaju i jedan jedini nedostatak - TD
- čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali njemu osobno ne odgovaraju jer ima specifične potrebe - TD
- čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali postoje prepreke omasovljenju - TD
- čovjek napiše da su električni automobili cool i mrak ali to baš ničime ne argumentira - TU

(sad ću dobiti TD od tih istih ljudi tak da ispod posta možete vidjeti tko su ti idolopoklonici  )

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
jozef kaže...

Threadovi koji se tiču elektroautomobila uvijek postaju polarizirano-navijački.
1) čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali spomene da imaju i jedan jedini nedostatak - TD
2) čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali njemu osobno ne odgovaraju jer ima specifične potrebe - TD
3) čovjek napiše da su električni automobili odlična stvar ali postoje prepreke omasovljenju - TD
4) čovjek napiše da su električni automobili cool i mrak ali to baš ničime ne argumentira - TU

1) nemaju ni jedan inherentni nedostatak, svi nedostaci u odnosu na ICE aute su isključivo posljedica trenutnog stanja tehnologije, a to nije uklesano u kamen.

I to su stvari koje jako brzo dolaze na svoje.

2) taj čovjek ne shvaća da se tu opet ne radi o inherentnim nedostacima i generalizira na temelju jednog jedinog masovno popularnog električnog auta i opet smatra da je to nekaj uklesano u     kamenu i onda drvljem i kamenjem i npr. slavi svog tutača zato kaj ima cajgere ispred volana, a na baš tom jednom el. autu na kojega se namjerio su ih maknuli i stavili tablet s desne strane, premda skoro svi ostali proizvođači el. auta drže old school sistem s cajgerima pred volanom.

To je samo jedan primjer, al kužite kaj pričam.

3) zato kaj je to bezvezarija, ne postoje prepreke omasovljenju, TD zaslužen.

4) nije istina, a ako netko i napiše tak i netko mu da TU, onda su to dvojica hipster elektrohead hypera, i uzvratite im TD-ovima 

Uglavnom, poanta je (stvari koje treba shvatiti da bi mogli sudjelovati kvalitetno u raspravi):

- Tesla nije jedini proizvođać el. auta na svijetu, niti bude u budućnosti jedini

- Tesla Model S/X/3/Roadster nisu jedni električni auti na svijetu

- nemaju svi električni auti sve komande i pokazivače na divovskom tabletu desno od volana, kome se ne sviđa nek traži dalje

- analogija: imaš auto od 70 konja i 800 kila s rezervoarom od 40 litara i s njim prevališ puno veći maksimalni put nego  s autom od 600 konja, 2 tone i 40 litara rezervoarom

- baterije i u trenutnoj kitijskoj tehnologiji su doživjele strelovit napredak (u 3 godine više nego u svih prethodnih 25 zajedno) , a Musk je tu dao ogromni poguranac, svaka mu čast, npr. ove godine krenuli s proizvodnjom 2170 baterija, koje su već zaživjele u Powerwallu 2 i Modelu 3, a to je ogromna redukcija u cijeni i volumnom i masenom zauzeću u odnosu na kapacitet

- ako se nekaj nekome ne sviđa na Tesli, to ne znači da su svi električni auti sad i za vijeke vijekova takvi, nego se ti ljudi moraju izjasniti da im se ne sviđa nekaj na Tesli, a ne generalizirat i srat općenito po takvoj izvedbi automobila, isto vrijedi i u kontra smjeru, s tom razlikom da inherentni problemi ICE auta su u potpunosti nepremostivi, i nikakav tehnološki napredak ih ne može potpuno eliminirati

- sranja oko veće ukupne štetnosti električnih auta na okoliš u odnosu na ICE ne želim ni komentirati, neki ljudi trebaju pod hitno popit Normabel ili nekaj kvalitetno, te se pod hitno naručiti na MR mozga (najbolje kod privatnika, jer ako idu u javne bolnice, tumor bude već u potpunosti napredovao prije nego dođu na red 2027. )

- infrastruktura za punjenje je relativni problem, ali u svakom biznisu kad čovjek vidi izvjesni ROI svaki problem se lako riješi 

- i udar na elektroenergetsku mrežu je nečiji opaki umni proljev, radio sam na jednoj temi računicu, i kaj se tiče osobnih automobilada da su svih milijardu na svijetu električni, potrošnja energije bi porasla oko 10% u najgorem slučaju, a rezerva kojom trenutne elektrane raspolažu je čak oko 30%, a koliko tek se energije uštedjelo forsiranjem energetski učinkovitijih uređaja u domaćinstvu i općenito u proizvodnim pogonima i javnoj infrastrukturi, a i viškovi energije npr. iz solarnih elektrana; uglavnom jedini problem bi bila energija za transportna vozila, koja je u svijetu ako se dobro sjećam oko 6 puta veča, ali je to opet ko stvoreno da se solarne elektrane razmašu

- itd.

Eto, a tek sam počeo....

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 10:37 (fer-de-lance).
16 godina

Mislim da bi svaki vlasnik el. auta trebao imati kao obaveznu rezervnu opremu neki mali Hondin agregat u slucaju nuzde 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Smiješ staviti panele na krov bez ikakve dozvole, pa tvoj je krov :) Dozvole ti trebaju samo ako ćeš gurati struju u mrežu, ali onda te i plate za to. Ako ćeš tu struju trošiti samo za vlastite potrebe, onda možeš raditi što god hoćeš.

A za el aute za ženu pogledaj rabljene po EU, dobre su cijene a nema dodatnih trošarina. Gledaj mitsubishi i-miev, citroen c-zero ili peugeot ion, to je sve isti auto, dosta povoljan i u cijenu su uključene baterije. Ima domet 100-130 km.

Za nešto više imaš nissan leafa ili opel amperu, ali su i nešto skuplji, pogotovo leaf kod kog trebaš paziti je li baterija uključena u cijenu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

1 0 hvala 0
16 godina
Torent kaže...
Envy kaže...

...Enterijer je svemirski brod kod nove G30-tke pa i starije F10-tke. Čak i oni koji ga nisu vozili dovoljno je da uđu u bilo koji salon i sjednu u novu 5-ticu u najmanju ruku će se osjećati kao da sjedite u nečemu vanzemaljskom.

I bas nadje BMW spominjati kad pricas o enterijeru ;) Ubjedljivo najgori sto se tice enterijera u premium klasi ;)

Ne znam baš.. niosu to stare E38 ili E36 ovo sada što se pravi je za mene remek djelo:
Evo primjera:

http://www.moibbk.com/images/bmw-6-series-gran-coupe-8.jpg ili

http://techtly.com/wp-content/uploads/2017/06/p90260740-highres-1.jpg

Mogao bi do sutra nabrajati kako je sve perfektno izbalansirano. Između kičastog Mercedesa (koji je oko središnje konzole uvijek uno dugmića ubacivao) ili Audija koji zna samo da kopira. U salonu sam sjedio u Seriji 6 Grand Coupe, sa keramičkim komandama (dodatna oprema) i full nakrcan je znači do Soft Close zatvaranje vrata.  I jednostavno osjećaj je nenormalan. Kada se nasloni ruka desna nema rugla od mjenjača kao kod AUdia koji me posjeća na neke komande za čamac ili gliser nego tako jednostavno. Mjenjač u obliku kobre i sa desne strane iDrive kontroler ili kako se već zove.

Ali eto to su ukusi.

jozef kaže...
Envy kaže...

Pa jesu li prebacili investicije u el. automobilima? Koliko BP ili Shell imaju udjela u Tesli? 

Ja samo kažem da je ovdje bila priča o tome da električne aute neće dozvoliti naftni lobiji tj. tko god da je tako pričao - debelo je fulao. Iskreno želim brzu i ogromnu expanziju el. automobila ali da ja lično kupim jedan od istih za sada stoji jedno veliko NE.

Ako se ne varam Shell je najveći svjetski investitor u "zelenu energiju".

Vrlo moguće, ali gdje ulaže nisam siguran. 

16 godina
neaktivan

Inače ljudi vole mjenjat ulje i dijeove na autu. To je nekima gušt pogotovo muški spol. I još kad čuješ zvuk svojeg 3.0 tdi traktorskog motora. Promjeniš ulje opereš ispliraš auto to ti dođe kao hobi. Većina ljudi uživa u tome. Električni auto je po  tom pitnaju dosadan.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Inače ljudi vole mjenjat ulje i dijeove na autu. To je nekima gušt pogotovo muški spol. I još kad čuješ zvuk svojeg 3.0 tdi traktorskog motora. Promjeniš ulje opereš ispliraš auto to ti dođe kao hobi. Većina ljudi uživa u tome. Električni auto je po  tom pitnaju dosadan.

Pa i elektricne trebas prati i polirati ;)

16 godina
zeroname kaže...

BMW je prvi uveo dugoročne servise 84-te godine. Meni je poseban gušto to što ulje mogu mjenjati svakih 35-40 hiljada. Bio sam u početku na preporučenom Castrol Edge, sada na Shell Hellix Ultra Extra, i nakon cca 35 hiljada kada vidiš da ne potroši ni kap.. kapa dolje N47D20 motoru. Ali više ne vozim 320D. Sad sam na rednom šestaku.

Inače u srednjoj bio sam opsjdnut tim TDI (D crveno I crveno) bio je GTI Golf 4 diesel.. a zato je li bio GTI ili nije mnogi su opklade gubili. Dok mi se nije smučio taj sistem Pumpe Duse ili kako se već zove. Common Rail je Common Rail. i BMW je prvi "ukrotio toplinu" bila je to vijest i ovdje na Bugu. tj. kada isključiš motor, 24 sata zadržava toplinu... itd itd.

Nemam ništa protiv el. auta a za sada mi ništa nije privlačno. Osim hybrida kao šti je i8, a isto sam tako bio zagrijn da kupim Renault Zero ili tako nekako. Mali kao smart stim da su dva sjedišta jedan iza drugoga. Ali nešto još čekam.

16 godina
neaktivan

Mjenjanje ulja svakih 35-40 hiljada. WTF!   Ulje se mjenja svakih 15 hiljada 20 maksimum čak i kad je ono moderno 0w30. Jesi ti uopce vidio kako izgleda ulje nakon 35-40 hiljada. Aditivi se već na 10 počinju trošit a poslije toga ulje koje je bilo 5w40 postaje 20W60 jer su se aditivi raspali.

9 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Mjenjanje ulja svakih 35-40 hiljada. WTF!   Ulje se mjenja svakih 15 hiljada 20 maksimum čak i kad je ono moderno 0w30. Jesi ti uopce vidio kako izgleda ulje nakon 35-40 hiljada. Aditivi se već na 10 počinju trošit a poslije toga ulje koje je bilo 5w40 postaje 20W60 jer su se aditivi raspali.

Ja sam radio na prodaji vozila u Mercedes zastupnistvu i nikad cuo da se ulje mijenja na 35 hiljada ili vise ni kod jednog auta a siguran sam da bi to neko spomenuo na skolovanju....Al reko mozda ja nisam upucen ;)

17 godina

Na ulju piše 35000,

mehaničari govore 10000 ili 15000 ovisno o autu.

Ja više nisam siguran, ali znam da neki vlasnici godinama na BMW-u mjenjaju u servisnom intervalu (35000) i nemaju problema.

Ja sam evo isto prošli put na BMW-u mijenjao nakon 30-ak tisuća (N47D20 motor), prije toga svakih 15000.

Jasno, što češće mijenjaš ulje to bolje, ali ako BMW i proizvođači ulja kažu 35000 ne bi li to trebala bit neka garancija za taj motor?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 13:31 (PaleRider).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
PaleRider kaže...

Na ulju piše 35000,

Ja više nisam siguran, ali znam da neki vlasnici godinama na BMW-u mjenjaju u servisnom intervalu (35000) i nemaju problema.

Ja sam evo isto prošli put na BMW-u mijenjao nakon 30-ak tisuća (N47D20 motor), prije toga svakih 15000.

Jasno, što češće mijenjaš ulje to bolje, ali ako BMW i proizvođači ulja kažu 35000 ne bi li to trebala bit neka garancija za taj motor?

Pokusavam naci servisne intervale za BMW ali nista.... Puno mi je nesto 35000 pa bih volio vidjeti zvanican podatak.....

10 godina
neaktivan

U Mazdinom servisu su rekli za CX-5 da treba mijenjati ulje svakih 25000 do 30000 tisuća, eventualno ako se po zimi često ne stigne zagrijati motor zbog dizelskog filtera ćestica onda na 20000.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
9 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

U Mazdinom servisu su rekli za CX-5 da treba mijenjati ulje svakih 25000 do 30000 tisuća, eventualno ako se po zimi često ne stigne zagrijati motor zbog dizelskog filtera ćestica onda na 20000.

To je mozda u idealnim uslovima kada je gorivo idealno sto kod nas vjerovatno nije slucaj..... Svaki moderni auto mjeri kvalitet ulja i daje signalizaciju kada ga treba promijenuti pa me interesuje iz prve ruke ako neko moze reci kada mu auto signalizira servis?

https://www.mazda.co.uk/buying-owning/maintaining/service-schedules/

12500 milja sto bi bilo 20 000 km....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 13:55 (Torent).
10 godina
neaktivan

Za sada je auto na 17 i pol tisuća i nema nikakvog upozorenja tako da za sada ne vidim da su nas krivo obavijestili u servisu.

9 godina
odjavljen

Kilometara? Evo sad sam provjerio i za mercedes 10000 milja a u evropi se to krece od 18 do 22 hiljade realno.....

Sta ti pise kada provjeris koliko jos do servisa?

odosmo u Off ali bas me interesuje.....

Evo i AUDI 15000 milja......

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 14:02 (Torent).
10 godina
neaktivan

Kako misliš kad provjerim koliko do servisa? Mislim da ne vidim to na kompjuteru dok ne dođe sama obavijest. Ne vozim ja taj auto pa ni ne provjeravam to.

Kad je servis bio u petom mjesecu rekli su da ne treba još mijenjati ulje a tad je auto imao malo manje nego sada, ne vozi ga se trenutno bas puno.

Ne znam zašto te toliko čudi da ne treba mijenjati toliko često ulje, današnji motori su prilično laki na ulju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 14:19 (JozoBozo121).
9 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Kako misliš kad provjerim koliko do servisa? Mislim da ne vidim to na kompjuteru dok ne dođe sama obavijest. Ne vozim ja taj auto pa ni ne provjeravam to.

Kad je servis bio u petom mjesecu rekli su da ne treba još mijenjati ulje a tad je auto imao malo manje nego sada, ne vozi ga se trenutno bas puno.

Ne znam zašto te toliko čudi da ne treba mijenjati toliko često ulje, današnji motori su prilično laki na ulju.

Zato sto sam od te struke ;)

Laki na ulju? Kako mislis laki na ulju? Ulje se mijenja jer gubi svoja svojstva zbog zagrijavanja i necistoca....

A i tih 35000 je diskutabilno jer svi kazu toliko kilometara ili jednom godisnje sta prije dodje  a vleikoj vecini ce prije doci godina pa ces svakako mijenajti na 15 ili 20 hiljada kolika je prosjecna kilometraza .....

16 godina
zeroname kaže...

Mjenjanje ulja svakih 35-40 hiljada. WTF!   * * 

Torent kaže...
zeroname kaže...

* *  Ja sam radio na prodaji vozila u Mercedes zastupnistvu i nikad cuo da se ulje mijenja na 35 hiljada ili vise ni kod jednog auta a siguran sam da bi to neko spomenuo na skolovanju....Al reko mozda ja nisam upucen ;)

Bez čuđenja gospodo. ;) Službeni podatak za N47D20 kaže da se za Longlife-04 ulje mijenja svakih 35k km. Inače riječ je o Castrol Edge 5W-30 full sintetičkom ulju, iako to na kutiji od BMW ulja nidje ne piše. Naravno da se može birati između dugoročnog servisa (35k km) ili kratkoročnog (10-15km) ali dođe nekako isto po cijeni stim u vezi da BMW preporučuje Longlife servis. Ulje u mjenjaču se nikada ne mijenja (automatski naravno).

Evo i nekih iskustava koje sam ja dožiovio kod Tomića (Sarajevo i ne bih nikome preporučio da dole servisira BMW, samo Slavonski Brod) a znam momka koji je radio u tom servisu.

U motor stane 4,2L goriva ali oni naplaćuju okruglih 5L iako dobijaju ulje u bačvama osim ako ne naručite posebno po 1L ulje. Plastični šaraf za bocu gdje se sipa voda za hlađenje motora su mi naplatili 12 KM ili 12 € ne mogu se sjetiti ali i ja i tata nismo se mogli načuditi da smo obični šaraf toliko platili.

Inače koji već serviser je bio i to popravljao je moron za sebe. Plastični šaraf je na suho jače stegao i isti je napukao. Zovem servis ponovo oni da dođem ja sav ljut galamimna njih tipa: "a tko će platiti to što ću potrošiti dan jedan i doći iz Tuzle u Sarajevo". Ne treba  ni spominjati da je tata (inače Električar starog kova) našao pravi šaraf sa gumenom maticom i da smo to riješili profesionalnije nego ovi u Servisu.

PaleRider kaže...

Na ulju piše 35000,

Mehaničara imaš svakakvih od vrhunskih u nezavisnim auto salonima (u Inter Autu su mi kao limenku zgužvanog 320D (totalna šteta) napravili kao novog) do nikakvih u službenim servisima.

OBD i li Check Service kaže da se mijenja na 35k.... jer... 

Torent kaže...
PaleRider kaže...

Na ulju piše 35000,

Pokusavam naci servisne intervale za BMW ali nista.... Puno mi je nesto 35000 pa bih volio vidjeti zvanican podatak.....

... ja sam bio opsjednut (sada ima i više od 6-7 godina) automobilima i motorima u istim. Mnogi su na polici u dnevni boravak držali vina, a ja sam držao fino poredanih 5 kutija ovoga:

Više me to i ne zanima toliko. Svaki dio (dakle od najmanje žičice do bloka motora) bio kompletan motor ili dodatak u vidu kišobrana ili kačketa možeš naći na:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E90/Europe/320d-N47/L/nov2007/browse/ (tu možeš i ukucati VIN broj ili broj šasije pa će ti odmah reći koji model imaš i kakvu opremu). Tko god da ovu stranicu održava ja mu skidam kapu dolje.

Inače isto tako koliko se ulje mijenja možeš mislim naći na katalogu nekog modela a i u onoj velikoj knjižici tj. upustvu za auto (koje dolazi unutar pretinca ispred suvozačevog sjedišta).

Eto taj 320D sada vozi moj brat i gazi preko 400k km. I umjesto Castrol Edge, prešli smo na Shell Hellix Ultra Extra i mijenja ulje svakih 40k km.

Dobra stvar BMW-ovih motora jeste da je broj motora tako skirven da ga nidje ne možeš nači. Kad sam ga uvozio morao sam zvati Tomić-a i dati mu broj šasije da mi kaže koji je broj motora tako da možeš zamjeniti motor bez da ga iti jedan policajac pregleda, jer eto u drugim državama je motor potrošna roba samo u BiH nije. I dobro se sjećam prošle godine kada sam išao na more sa bratom u Brele. Negdje dole kod Mostara sva auta su usmjeravali policajci sa dugim cijevima i tražili nekog ukradenog BMW-a. Brata je lično pitao daj broj motora pokaži gdje piše. On mrtav hladan reče "nemoj džaba otvarati haubu ne možeš ga nidje naći, nazovi Tomića ako šta sumnjaš". Policajac je samo rekao: "u redu je momci".

Poslije toga u Holandiji sam našao nov (prešao svega 200 kilometara) N47D20A motor jer je lik koji je uzeo testnu vožnju valjda naglo zakočio i kamion ga od pozadi zgužvo do vozačevog sjedišta. Sad stoji u garaži na posebnoj polici. sa onim čudom što otvara NOX budalaštinu i jedna turbina za N47D20.

Ali ja se više ne vraćao na četvrtake. Redni 6-ak je bog i otac svih motora na svijetu. Koliko sam prošle godine negdje pročitao i Mercedes će preći umjesto na V6 na I6

16 godina
neaktivan

Ulje se u automatiku mora mjenjati to da se ne mjena je najveća laž koja postoji. BMW ti kaže da se ne mijenja a ZF proizvođač mjenjača kaže da se mijenja svakih 80k km (kome više vjeruješ). Ulje nakon par godina gubi svoja svojstva i ne obavlja svoju funkciju. Na drugom autu (alfa jeep chrysler) koj koristi isit mjenjač kao i bmw isto tako piše da se mora mijenjat.

15 godina
odjavljen

Pa ja ovo ne mogu vjerovati

0 0 hvala 0
12 godina

BMW radi servise prema CBSu http://www.bmw.co.uk/en_GB/topics/ownership/service/condition-based-servicing.html Kad se koristi LL ulje onda može ići servis svakih 30k km, ali sve ovisi o načinu vožnje.

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Ulje se u automatiku mora mjenjati to da se ne mjena je najveća laž koja postoji. BMW ti kaže da se ne mijenja a ZF proizvođač mjenjača kaže da se mijenja svakih 80k km (kome više vjeruješ). * * 

Pa ako ćeš iskreno više vjerujem BMW-u, jer neću pregledavati svaki dio sa kojima oni imaju ugovor. Koliko znam ZF-u je najveći partner BMW. (Alnaser je francuski a Turbinu pravi Mitshubishi itd).

Kod ovof 320d je ZF 6HP19. Kao što rekoh gazi 400k km i nikada ulje nije mijenjano.

Zapravo da budem iskreno ne znam nikoga tko vozi BMW automatik ZF od 6 brzina pa nadalje (F10 8 brzina) a da je promjenio ulje u automatik mjenjaču. Odu u servis na regularan pregled i ljudi im kažu da se ulje ne mijenja. Govorim o seriji E90, E60, F01, F10, F07 na pamet mi padaju neki likovi koji voze ove serije. I nitko ne mijenja ulje.

Syke kaže...

BMW radi servise prema CBSu http://www.bmw.co.uk/en_GB/topics/ownership/service/condition-based-servicing.html Kad se koristi LL ulje onda može ići servis svakih 30k km, ali sve ovisi o načinu vožnje.

Da, to je to.. LL-04, na 35k se mijenja.. ali kao što rekoh i gore na seriji 3 i na mojoj seriji 5 ja mijenjam sebi Shell Hellix Ultra Extra na svakih 40k.

Dinamičnost vožnje na 320d mi je katastrofalna (F10 M550d daleko bolje čuvam). Na hladnom periodu upalim ga i iz garaže za manje od minut ispucam ga 110 km/h nekih 6 km pa onda na 180 km/h.

Ono što želim posebno naglasiti da ovo nije argumentacija, ja samo pričam svoja iskustvai def. mi ne pada na pamet mijenjati ulje svakih 10-15k km.

17 godina
NEW_MAN kaže...
Torent kaže...

Koliko sam ja razumio minimalisticki dizajne je takav jer je projektavn kao autonomno vozilo koje sve radi sam i da vozacu i ne trebaju te kontrole pa ih zato i nema.....

Dizajn je takav da ih kosta sto manje u proizvodnji a kaj oni izjavljuju je preseravanje jer im je auto prejadno napravljen i gledali su gdi mogu sto vise zasparat. Auto je ko fakin kada za kupanje.

Ja nisam mogao vjerovati kako je to ružno kad sam vidio slike kokpita Trojke. Kao da je netko tko nikada u životu nije dizajnirao bilo što u autoindistriji dobio zadatak da preko vikenda u svojoj garaži od dijelova koje može naći u krugu od 10 kilometara složi neki mock-up kokpita "auta budućnosti" za niskobudžetni SF.

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...
NEW_MAN kaže...
Torent kaže...

Koliko sam ja razumio minimalisticki dizajne je takav jer je projektavn kao autonomno vozilo koje sve radi sam i da vozacu i ne trebaju te kontrole pa ih zato i nema.....

Dizajn je takav da ih kosta sto manje u proizvodnji a kaj oni izjavljuju je preseravanje jer im je auto prejadno napravljen i gledali su gdi mogu sto vise zasparat. Auto je ko fakin kada za kupanje.

Ja nisam mogao vjerovati kako je to ružno kad sam vidio slike kokpita Trojke. Kao da je netko tko nikada u životu nije dizajnirao bilo što u autoindistriji dobio zadatak da preko vikenda u svojoj garaži od dijelova koje može naći u krugu od 10 kilometara složi neki mock-up kokpita "auta budućnosti" za niskobudžetni SF.

Malo samo gore zastranili od teme ali upravo to i ja govorim kada je riječ o Tesli. Stock opremljena Serija 3 BMW izgleda kao svemirski brod naspram Tesle a dobro opremljena Serija 3 kao da je iz druge galaksije.

Dame i gospodo, je li ovo vama dole na slici lijepo?

15 godina

Stvar ukusa. Meni bi kokpit bio lijep da nema taj ekran. Dakle, da je skroz ogoljen. Ekran mi je malo kič, i ostavlja dojam aftermarket ugradnje. 

Ali ja sam irelevantan jer mijenjam ulje svakih 10-15k iako je preporučeni interval 30k za moj automobil. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 23:19 (jozef).
15 godina
odjavljen

Ja obožavam minimalizam i meni je ovo super, mrzim prenapučene interijere sa 100 gumbića. To je stvar ukusa i može se tebi sviđati ili ne.

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice