Interesno, kompjuteri vise nisu in, sada su smart telefoni in.
Vecina vjesti na netu su iPhone,Nokia, Android, a isti trend je zahvatio i Bug.hr.
Vecina vjesti na netu su iPhone,Nokia, Android, a isti trend je zahvatio i Bug.hr.
Mislim da nije stvar jel nešto in ili out, nego činjenica da je u tijeku Mobile World Congress,
A ekipa iz Bug-a (kao i dosta drugih) jednostavno odmah izvještava o novitetima sa kongresa.
Svatko želi prvi izvijestiti o novostima.. što je sasvim normalno, a ujedno i (po meni) prilično osvježavajuće .
Ma zanam za MWC ali interesno je da se sve manje prica o grafickim kartama, novim plocama i chipsetima.
Mobilni uredi su definitivno trend, a verojatno ce i tako ostati. Samo da jos i pojeftine, da mozes da kupis dobar smarthone za 200-300€.
Ne obraćajte pozornost na lukavga, Pumin smartphone je prva liga, vjerojatno bih ga kupio kad bih imao opciju pretplate recimo kod Tele 2, smartphoneovi su u žiži 2010, očito ćemo imati moćne smartphoneove koji će preko clouda dobivati razne korisne stvarčice, desktop za igranje i ozbiljan rad, smartphone nosiš kroz život, fotkaš, snimaš, slušaš glazbu, ili kao što Puma predlaže,baviš se sportom i vodiš track recorde o tome, super stvar!
BTW, ontopic, mob ima solarne celija na straznjoj strani sto bi znacilo da bi ga stalno trebali drzat sa ekranom poklopljenim na podlogu ?!
Pa ako želiš puniti mobitel putem solarnih ćelija, da moraš ga okrenuti na ekran, no primarno punjenje je putem punjača.
Nešto slično već je uveo Samsung sa svojim BlueEarthmodelom.
pa nije los, ali ako bude kostao 400 eura, ma nema sanse da ce biti neki hit, osobno mislim da nije vrijedan tih para, samo zato sto ima neke funkcije namijenjene sportasima, realna cijena bi bila oko nekih 1800 kn, mada je i to previse za uredaj koji je razvio sagem...
Nekako mi djeluje spor, ao kad ovaj covjek pritisne neku ikonu na ekranu, ona se aktivira nakon par sekundi...
Kako mislim nabavljati novi mob ove god, vjerojatno smartphone, obratit cu oozornost i na ovaj, ali samo ako nasi operateri budu blagi sa cijenama....
A sta se dogodi kad ga pokupis nakon 'solarnog punjenja', oces li se opec na te celije, jer to bude vruce ko vrag. Ne znam kakve su ugradili na mobitel, ali valjda su mislili na to, vjerovatno su neke slabe onako samo za foru.
Jeli ovaj mob ima android ili..
A sta se dogodi kad ga pokupis nakon 'solarnog punjenja', oces li se opec na te celije, jer to bude vruce ko vrag. Ne znam kakve su ugradili na mobitel, ali valjda su mislili na to, vjerovatno su neke slabe onako samo za foru.
nećeš se opeći. i to nije solarno punjenje u smislu zamjene za punjenje na električnu mrežu, nego samo praktično "dopunjavanje" baterije.
Jeli ovaj mob ima android ili..
nema android, ima svoj os.
nećeš se opeći, solarne ćelije pretvaraju tu toplinu u struju. i to nije solarno punjenje u smislu zamjene za punjenje na električnu mrežu, nego samo praktično "dopunjavanje" baterije.
Solarne ćelije ili paneli pretvaraju svijetlost u el. energiju putem fotovoltaičnog efekta (prenošenje elektrona iz jednog materijala u drugi sta stvara struju). Te ćelije se ne griju niš više od nekog drugog materijala koji stoji na suncu
nećeš se opeći, solarne ćelije pretvaraju tu toplinu u struju. i to nije solarno punjenje u smislu zamjene za punjenje na električnu mrežu, nego samo praktično "dopunjavanje" baterije.
Solarne ćelije ili paneli pretvaraju svijetlost u el. energiju putem fotovoltaičnog efekta (prenošenje elektrona iz jednog materijala u drugi sta stvara struju). Te ćelije se ne griju niš više od nekog drugog materijala koji stoji na suncu
Ali predmeti crne boje se na suncu griju više od npr. predmeta bjele boje
...i sto nas uskoro ceka od Pume?Mozda Puma dildo,jer sex je postalo sportsko natjecanje???Mozda Puma Space Shuttle jer krenula je svemirska utrka???
Sto im ovo treba???Puma mobitel-Epic moronism by Puma CEO's!!!!
Ova moja poruka da ces se opec je bio sarkazam. Evo, ispricavam se svima koji to nisu shvatili, poznat mi je princip punjena baterije na sunce, i znam da je to samo sekundarno napajanje. Tako da ne trebate pricat s visoka kao da se dipl. ing. mr. sc. itd.
Evo, uskoro će se pojaviti kod nas, radi se na jeziku upravo, ne znam jel smijem reći već kod kojeg operatera, ali uskoro.
Imao sam ga u rukama neki dan i onako, evo komentar:
"Igrah se neki dan s njime, ionako, fora phone, preveć mi te crvene boje, ali koncept je zanimljiv. Ono za što je zamišljen je vrhunski, zaista unikatan telefon ali ništa osobito. Yebga, kad ja tražim previše od tehnike, pa onda sam vrlo kritičan, ali odličan posao i odlična ideja!"
HD2 mi je za sada ne zamjenjiv telefon ;) koji me vrhunski služi, još da ima ovu solarnu glupost pa da stalno puni bateriju, bio bi bog :D ovak je samo isus :p